Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách


Nepřihlášený uživatel

#76 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 21:01

#75: Jaroslav Fliegel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Co je nesmyslného na tom, že poukáži na paragraf, který je na třeboňském gymnáziu porušován? Nebo je nesmysl, že neupírám studentům právo na protest? Připadám vám málo věcná?

A máte pravdu, školství pokřivené je. V nejedné diskusi studenti dokázali, že jim chybí schopnost naslouchat protiargumentům, jejich vlastní argumentace pokulhává, chybí jim všeobecný přehled, o úrovni znalostí ani nemluvím. Proto je načase, aby jedno kdo zakročil a nebylo umožněno, aby se na výběrové středbní školy dostávali jedinci, kteří tam běžně studují. Určitě fandím veškerým snahám kohokoli, tento neblahý jev omezit.

taky učitel

#77 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 21:51

#70: Pavel Zeman - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Tak jsme, pane Zemane, asi viděli a slyšeli každý z nás jiné studenty. Pokud je mi známo, na osmiletém gymnáziu studují 11-19 letí.  To jsou přece nevyzrálí  mladí lidé, kteří sice mohou mít nějaké teoretické znalosti, ale rozhled ještě nemají.

Slyšel jsem úryvky z jejich projevů, byla to ubohost. Vůbec nevědí, jak funguje krajská rada, zastupitelstvo, jaké mají pravomoce atd. Petice je přece od začátku nesmysl, snad studenti nedoufají, že se pan Zimola  "zalekne" a bude se řídit podle jejich ultimat.

A že jde o porušování Listiny práva svobod, to panu pedagogovi Rosochovi nevadí?

 

Jaroslav Fliegel

#78 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 23:36

#76: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

To, že se nejedná o porušení paragrafu je popsáno už víše v diskuzi, takže poukazovat na to je pomérně pasé.

O úrovni českého školství je možné diskutovat, nicméně každý racionálně uvažující člověk musí uznat, že dosadit na místo radní pro školství člověka, který se hlásí ke straně jejíž vláda byla vykoupena životy tisíců lidí, rozhodně úroveň školství nezvýší.

Na konec bych rád dodal, že studentům možná chybí jisté zkušenosti, o tom žádná. Ale na druhou stranu voličskou základnu KSČM tvoří převážně lidé důchodového věku, tzn lidé s nejvíce "zkušenostmi". Takže se ukazuje, že tyto zkušnosti nemají valný význam a jejich absence studenty nemusí příliš mrzet. Navíc studenti prakticky nemohou trpět poškozením myšlení, zvaným "ulpívavé myšlení", takže další bod pro ně.

Jaroslav Fliegel

#79 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 23:39

#77: taky učitel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Pane "taky učitel", mohl by jste mi zde prosím, který článek pan Rosocha porušil? Děkuji.


http://www.psp.cz/docs/laws/listina.html

taky učitel

#80 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 23:52

#79: Jaroslav Fliegel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...


"Článek 3
(1) Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, majetku, rodu nebo jiného postavení."

Jaroslav Fliegel

#81 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 00:31

#80: taky učitel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Myslím, že toto by se dalo ošetřit tou cestou, že zde se protestuje přímo proti KSČM, která není z historického hlediska kompetentní k vedení toho resortu a proti jejímu programu pro resort školství, který vede paní Baborová, tudíž není v petici problém. Aspoň takový je můj laický pohled na věc.

Pavlína Jiráková
Nepřihlášený uživatel

#82 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 00:48

#78: Jaroslav Fliegel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážený,
já to za pasé nepovažuju především z důvodu, že pro mě nejsou směrodatné domněnky Amnabe, která diskutuje stylem "jestli vás rodiče nenaučili..." a "co to melete", ale zmiňovaný paragraf sám.
Takže vkládám ještě jednou
§ 32 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., který mj. zakazuje propagaci politických stran a hnutí ve školách a školských zařízeních, přičemž toto ustanovení nespecifikuje propagaci pozitivní nebo negativní, ani se neomezuje na učitele nebo žáky
a pěkně polopaticky:
- dochází k negativní propagaci politické strany, jež Mgr. Baborová zastupuje? Dochází.
- děje se tak ve škole? Domnívám se, že učebna je součástí školy, tudíž nejspíš dochází.
Podle čeho usuzujete, že zkušenosti starší generace nemají valný význam?
Pokud se zmiňujete o poškozenosti nebo nepoškozenosti myšlení studentů, tak já bych viděla problém spíš v absenci myšlení u studentů. Tak hovoří má osobní zkušenost
Můžete mi, prosím, vysvětlit pojem "historické hledisko kompetentnosti"? To se Mgr. Baborová přímo podílela na degradaci školství za posledních cca 20 let? Kvůli její činnosti dnes studuje na středních a vysokých školách takové množství lidí, co tam nemají evidentně co dělat? Kvůli ní mají studenti tak mizerný všeobecný přehled?

Vojtěch Straka
Autor této petice

#83 Další pokračování diskuse

2012-11-25 02:47

Vážení diskutující, velmi mne to mrzí, ale byl jsem nucen přistoupit k moderování této diskuse. Jakkoli je mi jasné, že budu obratem označen za bolševického cenzora, upozorňuji, že budou odstraňovány příspěvky
1) bezobsažné - tj. typu "toto si vykládejte doma", "mýlíte se" atp.
2) nevztahující se k tématu porušování zákona na školách - např. na příspěvky řešící pouze otázku "Baborová ano / Baborová ne" najdou své uplatnění v jiných peticích na tomto serveru, nikoli tady
3) napadající jiné účastníky diskuse.

Děkuji za pochopení.
Vojtěch Straka
Autor této petice

#84 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 02:54

#78: Jaroslav Fliegel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

To, že se nejedná o porušení paragrafu je popsáno už víše v diskuzi, takže poukazovat na to je pomérně pasé.

No to je tam popsáno a vyargumentováno zhruba na úrovni "o porušení paragrafu se nejedná, protože jsem měla včera ke snídani chleba s máslem".

Pokud má někdo opravdu pádné důkazy, že tam k porušení zákona nedošlo - sem s nimi. Ale za pádný důkaz lze považovat např. když prokážete, že pokud studenti tvrdí, že se ve škole domlouvali na demonstraci, tak lžou, nebo že když Česká televize vysílala rozhovory se zainteresovanými osobami natočené v prostorách školy, tak šlo z její strany o podvrh a natáčení se ve skutečnosti odehrávalo úplně jinde.

Jaroslav Fliegel

#85 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 10:22

#82: Pavlína Jiráková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

To, že se rozhovory natáčeli na půdě školy je sice pravda, ale vzhledem k tomu, že se nejednalo o nějakou veřejnou akci, myšleno, že tam byli pouze zainteresovní lidé, tak brát toto jako štít je příliš velké puntíkářství.

A k negativní propagaci vlastně nedochází, petice a vlastně i demonstrace a stávka cílý pouze na odvolání KSČM z resortu školství, dokonce ČSSD byla vybídnuta, aby dala komunistům jiný resort, jako kompenzaci. Není zaměřený proti KSČM jako takové, ale týká se pouze školsví. Vlastně hlavní problém je v tom, že pravověrní komunisté jsou příliš vztahovační a stále se cítí i drobnostmi poškozeni.

A k absenci myšlení. To co jste napsala, může napsat pouze člověk, který není ve věci zainteresovaný nebo trpí minimálně duševní poruchou (je toto ještě košer pane moderátore?). Demonstraci si na svá bedra vzalo Gymnázium Třeboň a dále se připojilo Biskupské Gymnázium, Gymnázium Jírovcova. Pokud správně čtu, tak vidím tři gymnázia, tři školy, jejichž studenti pudou na rozdíl od mnoha jiných OPRÁVNĚNĚ na vysoké školy. Věřte tomu, že pokud (minimálně na Třeboňském) na gymnáziu nemyslíte, tak velice rychle skončíte. Jestli si myslíte opak, tak Vás upřímně lituji a je mi Vás velice líto.

Amnabe

#86 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 11:51

#82: Pavlína Jiráková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Vážená paní Jiráková, takovým stylem jsem diskutovala jen proto, že jsem reagovala na naprosté lži a výmysly a myslím si, že by tu mělo důrazně zaznít, že to, co tu někteří lidé píšou prostě není pravda. Jsem slušný člověk a nejradši bych s těmito lidmi mluvila osobně, ale asi to tak dneska nejde. Proto jsem několikrát použila silnější slovo, abych to zdůraznila. A nemyslím si, že bych byla nějak sprostá.

Opravdu si myslím, že pokud by se zákon vykládal tak, jak ho vykládáte, nemohl by se učit na školách dějepis. Všechno by byla buď pozitivní nebo negativní propagace nějaké strany. V některých zemích se můžou do voleb zapojit neonacisté (v ČR je to zakázané, to vím, ale třeba v USA nebo Dánsku je to povolené). Když tedy profesor dějepisu bude přednášet, že nacismus a všechno s ním spojené bylo špatně, tak je to také negativní propagace strany a je to proti zákonu? Mimo jiné, komunismus je součástí naší historie a učitelé o něm musí podávat informace.

Prominte, ale přijde mi, že si zákon vysvětlujete tak, jak potřebujete.

Teď ještě k tomu, že stávka proběhla ve školní aule. Nikde není napsáno, že stávka nemůže proběhnout ve škole. Záleží jen na řediteli školy, zda studenty nechá stávkovat ve škole nebo je vyžene ven. To, že si novináři přijeli natočit STÁVKU studentů také nikdo nezakazuje. Zákon je v tomhle prostě napsaný velmi nejasně a to, co se děje ted je velmi vyjímečná záležitost, která se od revoluce ještě nestala a nikdo moc neví (ani právníci) jak přesně zákon vyložit. Jasné ale je, že to není protizákonné, protože to tam není JASNĚ napsané.

Vojtěch Straka
Autor této petice

#87 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 13:50

#86: Amnabe - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Opravdu si myslím, že pokud by se zákon vykládal tak, jak ho vykládáte, nemohl by se učit na školách dějepis.

Nevšiml jsem si, že by autorka nějak vykládala zákon. Pouze ho cituje a klade vedle toho fakta. Do naprosto nesmyslných výkladů zákona ve stylu "bylo to proti komunistům, takže o porušení zákona nejde" nebo "paní Kohoutová je hodná, takže o porušení zákona nejde" se tady naopak pouštíte vy a vám podobní.

Ještě k vašemu poslednímu odstavci - ano, nikde není napsáno, že ve školách nesmí probíhat stávka. Takže dokud budou studenti stávkovat za kvalitnější obědy v jídelně nebo za levnější učebnice nebo za vyhození kantora, který někoho pohlavně zneužil ve svém kabinetu, je samozřejmě všechno v pořádku. Politicky motivovaná stávka, navíc volající po protiústavním jednání, je samozřejmě porušením zákona sama o sobě a ještě zásadnějším porušením jsou přípravy této stávky, které na škole proběhly.

Máte pravdu v tom, že to, co se teď děje, je velmi výjimečná záležitost. A je tomu tak z jednoho prostého důvodu - že na drtivé většině škol se zákon dodržuje.

Amnabe

#88 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 14:10

#87: Vojtěch Straka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 ,,§ 32 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., který mj. zakazuje propagaci politických stran a hnutí ve školách a školských zařízeních, přičemž toto ustanovení nespecifikuje propagaci pozitivní nebo negativní, ani se neomezuje na učitele nebo žáky
a pěkně polopaticky:
- dochází k negativní propagaci politické strany, jež Mgr. Baborová zastupuje? Dochází.
- děje se tak ve škole? Domnívám se, že učebna je součástí školy, tudíž nejspíš dochází. ,,

Tohle není vkládání zákona?

Tím, že jsem slyšela názor na celou věc od právníka, tak si myslím, že se zákon neporušuje. V Třeboni se nic protizákonného nestalo. Pokud si myslíte, že ano, proč tedy nepodáte trestní oznámení, když si jste tak jistý.

Stávka je pro pana Zimolu, aby přehodnotil své jednání a resort školství nabídl někomu jinému. 

Spoustu věcí překrucujete a nevnímáte, takže je s Vámi po internetu těžké diskutovat. Proto pořád opakuji, ať přijedete do Třeboně a popovídáte si s těmi lidmi osobně. Bohužel na to nemáte odvahu. Vlastně žádný konkrétní a osobní krok jste neudělal. Kromě toho, že jste na intrnetu založil petici. 

Pavlína Jiráková

#89 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 14:11

#85: Jaroslav Fliegel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážený,
domnívám se, že pokud studenti na půdě školy plánují demostraci nebo protesty na veřejném prostranství proti osobě veřejně činné, tak  se jistě nejedná o nějakou soukromou akci. Přesah této "soukromé" akce na půdě školy je veřejný. A v případě, že jsou na do učebny vpuštěna média, tak se o soukromé akci nedá hovořit už vůbec. Nebo zvou studenti novináře také k tomu, když plánují u koho bude tento víkend akce, kdo donese rum a kdo fernet a kdo přefikne kterou spolužačku? Trochu mi to připomíná neonacistické koncerty, kde se propaguje fašismus a rasismus, jsou také prezentovány jako soukromá akce a dopadá to tak, že se potom pochoduje obcí/čtvrtí/ulicemi a hajluje se.
Nedomnívám se, že nedochází k propagaci politické strany. Celá tahle politováníhodná taškařice nevznikla kvůli schopnostem nebo neschopnostem Mgr.Baborové, ale kvůli její příslušnosti k politické straně. A výkřiky, že komunisté jsou ti zlí, to podle Vás není negativní politická propagace?
A ještě malé OT (cenzorovi a všem ostatním se tímto omlouvám): k mojí duševní poruše - jsem zvyklá, že v případech, kdy dojdou argumenty a fakta, se začíná s diskreditací protivníka pomocí urážek, narážek a vulgarit. Budiž Vám přičteny plusové body, že se o mou diskreditaci pokoušíte relativně kultivovanou formou. Cením si na Vás, že neděláte z této diskuze žumpu, jak to předvádí studenti a jejich sympatizanti na jiných fórech.

Vojtěch Straka
Autor této petice

#90 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 14:22

#88: Amnabe - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Ne to opravdu není vykládání zákona, opravdu je to citace zákona a vedle ní položená fakta. Jestli máte jiný pocit, přečtěte si to ještě stokrát a pomalu.

Pokud nějaký právník opravdu řekl, že současné dění na těch školách je v souladu se zákonem, je možné, nicméně to ještě neznamená, že je to pravda. Právníci si mohou vykládat, co chtějí, a koneckonců když bude sto právníků, bude sto různých výkladů zákona (a obvykle padesát z nich naprosto nesmyslných). Žádný právník nemá patent na pravdu.

Proč nepodám trestní oznámení? Protože porušení zákona není totéž co trestný čin, zákonů jsou tady tisíce, trestní oznámení se podává v případě porušení jen jednoho jediného z nich. To byste věděla, kdyby vám nechybělo aspoň to nejzákladnější právní povědomí, což jste tady ostatně už mnohokrát předvedla.

Stávka je pro pana Zimolu? Co má pan Zimola říct ještě dalšího, než že nikoho odvolávat nebude, protože to ani ze zákona udělat nemůže?

Proto pořád opakuji, ať přijedete do Třeboně a popovídáte si s těmi lidmi osobně. Bohužel na to nemáte odvahu.

Tohle jsme tady už řešili výše, ne?

Vlastně žádný konkrétní a osobní krok jste neudělal. Kromě toho, že jste na intrnetu založil petici.

To se velmi pletete, příslušné podání ke Krajskému úřadu JčK jsem učinil podstatně dříve, než jsem založil petici na tomto serveru. To je asi to vaše "trestní oznámení".

Pavlína Jiráková

#91 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 14:33

#88: Amnabe - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážená,
můžete zde, prosím, uvést jméno toho právníka? Můžete zde interpretovat, proč k porušování zákona nedochází? O které paragrafy se právník i Vy opíráte? Nechci po Vás nic víc než fakta.
Vhledem k tomu, že to co předvádějí studenti, není diskuze, ale křik naštvaného dítěte, když není po jeho, nevidím nejmenší důvod, proč bych přes celou republiku jezdila. Nebo myslíte, že kdybych byla přímo konfrontována v diskuzi se studenty, kde vyhrává hlasitost křiku a ne obsah vět, tak že bych změnila názor?
Navíc mi moc není jasné, proč bych měla se studenty diskukovat, zvláště když si přečtu čl. 6 Ústavy, který říká, že politická rozhodnutí vycházejí z vůle většiny vyjádřené svobodným hlasováním. Všechny události v Třeboni jsou důsledkem toho, jak dopadly volby, ve kterých občané svobodně hlasovali. A pokud vím, nebylo prokázáno, že by byly zmanipulované nebo došlo k nějakým nepravostem.

Andrea Hubáčková

#92 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 15:02

#91: Pavlína Jiráková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Ano, občané svobodně hlasovali a občané také mají právo svobodně vyjádřit svůj názor slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu. Tak praví Listina základních práv a svobod, oddíl druhý, článek 17, odstavec 2 - když už tedy tak ráda používáte odkazy na Listinu a zákonník. Jméno právníka Vám jistě k ničemu nebude, pokud tedy namáte připravenu verzi o tom, že tento právník studoval v Plzni a podobně. Občané soudružku zvolili a proti tomu nikdo neprotestuje, pokud jste si nevšimla. Zcela evidentně Vám nejde o dodržování a prosazování práv a zákonů, ale o eliminaci akcí proti KSČM. Pokud se tedy chcete odvolávat na Listinu základních práv a svobod, pročtěte si ji prosím důkladně celou a zamyslete se na ní.

Pavlína Jiráková

#93 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 15:29

#92: Andrea Hubáčková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážená,
copak já někde popírám právo studentů (nebo kohokoli) vyjádřit svůj názor? Nejsem si toho vědoma. Zvláště když jsem výše uvedla "samozřejmě netvrdím, že studenti nemají na protest právo".
Prečtěte si, prosím, co je předmětem této petice. Je mi srdečně jedno, kdy a kde budou probíhat akce nejen proti KSČM, ale i jinému politickému uskupení, jen mě nadzvedává, že dochází k porušování zákona a článku Ústavy, který tu nebudu zas a znova kopírovat. Jejich znění a fakta s nimi související naleznete v mém příspěvku výše. A vážně nevím, jak ještě víc polopaticky se k nim vyjádřit.
Dobře, jméno právníka nepotřebuju, ale paragrafy a přetlumočení jejich výkladu bych ráda. Považuji to za faktické podložení argumentů Amnabe. Výkřiky typu "já jsem slyšela právníka..." nebo "paní ředitelka se radila s právníkem" bez ničeho dalšího nepovažuji za relevantní, navíc v případě, kdy petice i celá tato diskuze je o paragrafech.

sendy

#94

2012-11-25 16:19

Vážení ,pořád tady čtu co všechno měli komunisti na svědomí.V době ,kdy komunisti ustavovali komise k událostem 50.let (myslím léta šedesátá,komisi Pillerovu a Kolderovu,) , tak zrovna v té době končili Francouzi se střílením a mučením svých občanů a to po stovkách a tisících. Mám se snad nebavit s Francouzi ? Já mám Frantíky ale rád. Nebo uděláte nějaký kravál proti Francii ?
Vojtěch Straka

#95 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 16:36

#92: Andrea Hubáčková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Nikoli paní Jiráková, ale vy si přečtěte Listinu práv a svobod celou. Když to uděláte, najdete tam mj. článek 4 odst 2. a násl.

Nechápu, kde jste vy a vám podobní samozvaní právní experti vzali ten nesmyslný dojem, že věci zakotvené v Ústavě nebo Listině nemohou být dál upraveny nebo omezeny zákonem.

Proboha, nebavíme se tady o něčem naprosto ojedinělém, třeba shromažďovací právo je Listinou také zaručeno, ale dle Zákona o Ústavním soudu nesmí být realizováno do 100 m od budovy Ústavního soudu. Stejně tak je Listinou zaručeno právo vyjádřit svůj názor a svobodně rozšiřovat ideje, čímž se oháníte, ale pokud se jedná o názory nebo ideje politické, tak je Školským zákonem zakázáno to činit na školách.

Jestli to nedokážete pochopit, tak si nad tím třeba do smrti dumejte, ale neplácejte tu laskavě hlouposti.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-25 16:46


Andrea Hubáčková

#97 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 17:40

#95: Vojtěch Straka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážený pane Straka, nevím, z jakého důvodu se cítíte být znalcem na mé dojmy, nicméně ve svých úvahách v této věci se mílíte. Se zněním listiny jsem velmi dobře seznámena, ale co týče školského zákona, čerpáte asi z jiného novely, než té, platné od 1. ledna 2012, případně snad zákona jiné země než ČR, protože nemohu skutečně nikde najít zákaz vyjádření svého názoru (byť politického) na území školy. Nepřekrucujte prosím znění zákona.

O tom jestli byl zákon skutečně porušen by měl rozhodnout soud a ne Vy, ani já. Vaše občanská aktivita v dohlížení nad dodržováním zákona na školách je jistě velmi záslužná, ale tomto případě marníte Váš čas a úsilí nejspíš zbytečně.

Přeji Vám hodně zdaru v jiných a smysluplnějších činnostech prospěšných občanům této země.

 

Amnabe

#98 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 17:50

#90: Vojtěch Straka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Pak nevím, na koho se obrátit. Ano, opravdu nevím všechno, jen se snažím diskutovat. A to, v čem jsem si jistá, to také napíšu. V čem si nejsem jistá, ráda se obrátím na odborníky nebo se s někým poradím. Což jsem také udělala.

Pokud jste tak již učinil, tak nezbývá než čekat na výsledek, který Vám buď Vaši domněnku o porušení zákona potvrdí nebo vyvrátí.

 

Vojtěch Straka
Autor této petice

#99 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 18:49

#97: Andrea Hubáčková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Necítím se být znalcem vašich dojmů, reaguji jen na ty, které tu prezentujete. O tom, jestli byl porušen zákon, nebudu rozhodovat ani já, ani vy (jak správně uvádíte), ani soud (jak uvádíte mylně), ale krajští úředníci. Váš názor na věc vám brát nebudu, vy zas prosím na oplátku neoznačujte za mou občanskou aktivitu to, co si myslí plno dalších lidí, z nichž skoro pět set je zde už podepsaných. Děkuji.

Pavlína Jiráková

#100 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 19:03

#98: Amnabe - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážená,
pokud se diskutuje o tak závažné věci, kterou je nebo není porušování zákona, tak je nutné uvádět fakta a své názory mít podloženy paragrafy. Již poněkolikáté Vás proto prosím, abyste konkrétní paragraf i jeho výklad Vaším právním rádcem uvedla.