Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách

Quoted post

Amnabe

#86 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 11:51

#82: Pavlína Jiráková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Vážená paní Jiráková, takovým stylem jsem diskutovala jen proto, že jsem reagovala na naprosté lži a výmysly a myslím si, že by tu mělo důrazně zaznít, že to, co tu někteří lidé píšou prostě není pravda. Jsem slušný člověk a nejradši bych s těmito lidmi mluvila osobně, ale asi to tak dneska nejde. Proto jsem několikrát použila silnější slovo, abych to zdůraznila. A nemyslím si, že bych byla nějak sprostá.

Opravdu si myslím, že pokud by se zákon vykládal tak, jak ho vykládáte, nemohl by se učit na školách dějepis. Všechno by byla buď pozitivní nebo negativní propagace nějaké strany. V některých zemích se můžou do voleb zapojit neonacisté (v ČR je to zakázané, to vím, ale třeba v USA nebo Dánsku je to povolené). Když tedy profesor dějepisu bude přednášet, že nacismus a všechno s ním spojené bylo špatně, tak je to také negativní propagace strany a je to proti zákonu? Mimo jiné, komunismus je součástí naší historie a učitelé o něm musí podávat informace.

Prominte, ale přijde mi, že si zákon vysvětlujete tak, jak potřebujete.

Teď ještě k tomu, že stávka proběhla ve školní aule. Nikde není napsáno, že stávka nemůže proběhnout ve škole. Záleží jen na řediteli školy, zda studenty nechá stávkovat ve škole nebo je vyžene ven. To, že si novináři přijeli natočit STÁVKU studentů také nikdo nezakazuje. Zákon je v tomhle prostě napsaný velmi nejasně a to, co se děje ted je velmi vyjímečná záležitost, která se od revoluce ještě nestala a nikdo moc neví (ani právníci) jak přesně zákon vyložit. Jasné ale je, že to není protizákonné, protože to tam není JASNĚ napsané.

Odpovědi

Vojtěch Straka
Autor této petice

#87 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 13:50:06

#86: Amnabe - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Opravdu si myslím, že pokud by se zákon vykládal tak, jak ho vykládáte, nemohl by se učit na školách dějepis.

Nevšiml jsem si, že by autorka nějak vykládala zákon. Pouze ho cituje a klade vedle toho fakta. Do naprosto nesmyslných výkladů zákona ve stylu "bylo to proti komunistům, takže o porušení zákona nejde" nebo "paní Kohoutová je hodná, takže o porušení zákona nejde" se tady naopak pouštíte vy a vám podobní.

Ještě k vašemu poslednímu odstavci - ano, nikde není napsáno, že ve školách nesmí probíhat stávka. Takže dokud budou studenti stávkovat za kvalitnější obědy v jídelně nebo za levnější učebnice nebo za vyhození kantora, který někoho pohlavně zneužil ve svém kabinetu, je samozřejmě všechno v pořádku. Politicky motivovaná stávka, navíc volající po protiústavním jednání, je samozřejmě porušením zákona sama o sobě a ještě zásadnějším porušením jsou přípravy této stávky, které na škole proběhly.

Máte pravdu v tom, že to, co se teď děje, je velmi výjimečná záležitost. A je tomu tak z jednoho prostého důvodu - že na drtivé většině škol se zákon dodržuje.