Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách

Amnabe

#101 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 19:27

#100: Pavlína Jiráková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Ani pan Straka neuvedl ve svém úvodu petice přesné paragrafy, které podle něho byly porušené.

S právníkem jsem diskutovala o celé situaci, ne o konkrétních paragrafech. A situaci nevyhodnotil jako nezákonnou.

Nejsem odborník na právo. Když jsem reagovala na nějaké příspěvky s konkrétními paragrafy, hodnotila jsem je tak, jak jim rozumím já, tedy subjektivně. Stejně tak asi vy, pokud nejste právník, vykládáte paragrafy podle svého subjektivního pohledu.

Ani jednou jsem nenapsala, že jsem odborník na právo a paragrafy, jen, že jsem se o tom radila s odborníkem a s lidmi, kteří tomu rozumí a vím, že jim můžu důvěřovat.


Nepřihlášený uživatel

#102

2012-11-25 19:32

A že nikomu nevadilo, že soudružka Baborová kandiduje v kdejakých volbách a běžně svoji propagandu šířila ve škole.
Pavlína Jiráková

#103 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 19:40

#97: Andrea Hubáčková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážená,
máte pravdu, můžete vyjádřit svůj názor. Vyjádření politického názoru je, podle mého, "jsem voličem té a té strany, její program je mi sympatický, protože...". Organizování petic a demonstrací proti osobě, u které je proviněním jen a pouze to, že je členem či sympatizantem určité politické strany, negativní propagací politické strany je. Studenty nezajímají kompetence a vykonaná práce Mgr. Baborové, ale z jejich úst zní stále antikomunistický patos, což je politický přesah jejich aktivit. Kdyby studenti protestovali kvůli neschopnosti Mgr. Baborové, je to v pořádku. Ale oni protestují jen a pouze kvůli tomu, že byla zvolena za KSČM.
Můj názor je, že pan Straka nepřekrucuje zákon, pouze Vy si pletete pojmy "vyjádření názoru" a "propagace politické strany" (nezáleží, zda je tato propagace pozitivní nebo negativní - již bylo uvedeno výše, ale opakování je matka moudrosti).
A relevatní právní úprava se stále skrývá pod § 32 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb.

Vojtěch Straka
Autor této petice

#104 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 19:44

#101: Amnabe - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Ani pan Straka neuvedl ve svém úvodu petice přesné paragrafy, které podle něho byly porušené.

Jestli jste nevidomá nebo neumíte číst, sežeňte si prosím někoho, kdo vám to přečte přesněji než ten, kdo vám to čte nyní.

Amnabe

#105 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí.

2012-11-25 19:53

#104: Vojtěch Straka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Omlouvám se, měla jsem omylem otevřenou jinou záložku. Nemusíte hned přijít s urážkami. Je vidět, že se s Vámi slušně jednat nedá.

A to jsem o Vás slyšela, že jste byl prima a slušný člověk. To se asi změnilo.

ivan

#106 Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 20:13

#18: Amnabe - Re: Zneužívání dětí... 

 Vážená paní Re: něco jiného je protestovat a něco jiného je bivakovat před domem paní krajské zastupitelky a to trvae dnem i nocí. Jde o jasný příklad militatní bojůvky, už jen chybí nějaké klacky a v horším případě střelná zbraň jako u sudeťáckých ordnerů. Nikomu neberu vlastní názor studentům rovněž ne. Já pocházím z dělnické rodiny, vím jak se moji ropdiče měli za první republiky, byla to bída. Minulému režimu vděčím za to, že jsem vystudoval a že je ze mně stavební odborník nejvyšší třídy. Můj otec nemohl vystudovat ani střední školu, můj děda na to neměl peníze. Nikdy nebudeme spolu na stejné vlně. A studentům bych doporučoval stduvovat a hlavně matematiku, fyziku a chemii, učil jsem také na střední škole, a to bez politických agitací a vím jaký odpor u studentů tyto předměty vzbuzovaly. Takže vážení studenti věnujte se škole a na politikaření si nechte čas až dospějete a pochopíte spoustu věcí, které jde dnes zcela mimo vaše vědomosti, a zkušenosti

Amnabe

#107 Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 20:16

#106: ivan - Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Nikdo koho znám před domem paní zastupitelky není a ani bych s tím nesouhlasila.

Pavlína Jiráková

#108 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 20:27

#101: Amnabe - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážená,
připouštím, z celkového pohledu by se mohlo zdát, že se prostě na náměstí vyjadřuje nějaký názor, což nezákonné určitě není. Je však nutné se podívat na jednotlivé aspekty celé akce
- byla iniciována na půdě školy - § 32 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb.
- předmětem je napadání osoby jen kvůli jejímu členství v politické straně
- navíc protestům předcházely regulérní volby, ve které voliči svobodně vyjádřili svou vůli- Ústava čl. 6
Necítím se kompetentní komukoli dávat rady do života, ale prosím Vás, neberte nikdy to, co řeknou právníci, že je to pravda pravdoucí a přes to nejede vlak. Sama výše uvádíte, že výklad zákonů lze "poupravit" pro potřeby konkrétní osoby či situace. Pokud právník, se kterým se radila paní ředitelka, tvrdí, že je vše v pořádku, jedná tak nejspíš v zájmu paní ředitelky. Přece nebude hlásit do světa, že paní ředitelka situaci ve škole nezvládla a je potřeba z toho vyvodit důsledky, přísně ji potrestat, nejlépe zbavením funkce ředitelky školy. Naopak bude "kopat za paní ředitelku". Jak uvedl pan Straka výše, na celou situaci může být z právního hlediska několik úhlů pohledu, přičemž 99% může být nesmyslných. A vůbec v tom nemusí být záměr pomoci klientovi, právníci nejsou lidé s patentem na pravdu a neomylní.
Bohužel mi to nedá a přidám další OT: pokud někoho z něčeho osočíte, zde kontkrétně pana Straku z neuvedení paragrafů v úvodu petice, a pak se zjistí, že to byla vaše hloupost, tak se spíše sluší napsat "omlouvám se za svou chybu a děkuji za upozornění na ni", než osočování z toho, že dotyčný již není slušný člověk.

Amnabe

#109 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí.

2012-11-25 20:33

#108: Pavlína Jiráková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Nejsem hloupá a opravdu nikomu slepě nevěřím. Paní ředitelka se radila s právníkem jihočeského kraje a se školskou inspekcí. Myslím, že tito lidé by měli být asi nejvíce kompetentní pro to, aby podali správné informace a rady.

Za svou chybu jsem se omluvila. Jen mi nepřišla vhodná reakce pana Straky.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-26 02:32


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-26 02:47


Jara

#112 Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-26 09:43

#18: Amnabe - Re: Zneužívání dětí...

A to jsou studenti tak neschopní,že za ně petici musí napsat učitel ?

sendy

#113 Masáž....

2012-11-26 11:01

Neustále jsme byli (teď už tolik ne), masírováni vstupy a mimořádnými reportážemi z "boje studentů za demokracii" , pomalu to vypadalo že Třeboň hoří a půlka Budějic taky,protože začalo povstání proti "totalitě" a Mrs. ředitelka pak prohlásí,že studenti svými bojovými akcemi zameškali vlastně jen hodinu,kterou nahradili. Něco jako generální stávka v roce 1968 co ? ....no zachechtal jsem se do sytosti......
sendy

#114 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání d

2012-11-26 11:03

#109: Amnabe - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí. 

 No a nebyl ten právník slouha totalitního Zimolova krajského režimu? Nechtěl on vlastně ubohou bojovnici s diktaturou a zlem dostat do  potíží? Mohla by z ní nakonec být mučednice národněosvobozeneckéhodemokratického boje proti totalitě. Krásné,krásné.....

verajelin

#115

2012-11-26 12:30

Dobrý den. Pan učitel Rosocha nejen, že porušuje Školský zákon ale zároveň porušuje i Ústavu České republiky a Listinu základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku. Tak nevím, kdo dělá více škod, zda Mgr V. Baborová a nebo učitel Rosocha, který se zřejmě chce stát školským Hérostratem. Přeji hezký den.
sapér Vodička

#116 Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-26 14:38

#22: Amnabe - Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

"Myslíte, že když má mladý člověk svůj názor tak musí za každou cenu někdo selhat?"

Pokud mladý člověk vystupuje proti právu politické strany SVOBODNĚ si vybrat koaličního partnera a zároveň o sobě tvrdí že je demokrat - pak si logicky protiřečí.

Zde selhal učitel.

Amnabe

#117 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívá

2012-11-26 14:54

#114: sendy - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání d 

 Paní ředitelka není žádná ubohá bojovnice, pouze chtěla, ab vše proběhlo dle zákonů. A jestli je právník slouha Zimoly? Jak já to mám vědět, doufám, že ne...to jsou zase kecy..

kdemohkrad

#118 Re: Proč petice???

2012-11-26 16:24

#1: Štěpán Kopřiva - Proč petice???

v dobe, kdy policajt je soucasne zalobcem,soudcem a katem, tedy v době vlady modro-cernohdede oligarchie dostava v ceske republice  pravo pres cenich jako nikdy od velkeho rima. (nanolupic sedi spolecne s  vip hosty  v lozi na tenise nedaleko od zlodeje bendla, atp,atd) a v tomto pravnim prostredi moralnich deviantu a gauneru chcete neco dosahnout trestnim oznamenim? vy jste stejny farizej jako ten vas suplent z trebone...

Mirek

#119 Amnabe je provokatérka.

2012-11-27 23:13

Osoba " AMNABE "Amnabe je provokatérka která vystupuje na všech peticích týkajících se

Mgr. Vítězslavě Baborové.

Měl bych návrhn : Vážený nebo Vážená Amnabe, běžte si kvákat svoje nesmysly na petici neschopného učitele zeměpisu Rosochy a tady neopruzujte.
Mirek

#120 Amnabe tedy byla před domem p. Baborové a co na to orgány činné v tr. řízení !

2012-11-27 23:17

Amnabe
VIZ JEJÍ VYJÁDŘENÍ !!!!!!
---------------------------
#107 Re: Re: Re: Zneužívání dětí...
2012-11-25 20:16

#106: ivan - Re: Re: Zneužívání dětí...

Nikdo koho znám před domem paní zastupitelky není a ani bych s tím nesouhlasila.
Amnabe

#121 Re: Amnabe tedy byla před domem p. Baborové a co na to orgány činné v tr. řízení !

2012-11-28 14:22

#120: Mirek - Amnabe tedy byla před domem p. Baborové a co na to orgány činné v tr. řízení ! 

 Pokud jste si nevšiml, tak reaguji i na petici pana Rosochy. Nejsem žádná provokatérka, jen mám potřebu uvádět věci na pravou míru a hodně mi vadí, když lidi lžou a píšou smyšlené věci. Jelikož žiju v Třeboni a mám možnost všechny zúčastněné znát, tak mám chuť za ně bojovat a uvádět věci na pravou míru. To je všechno.

A nechápu, co je za hlod, že jsem před barákem paní Baborové. Myslím, že nikdo, kdo chodí na Gymnázium nebo na JČU nemá zapotřebí něco takového dělat. Pokud se někde ve Strakonicích najde idiot, který to má zapotřebí, tak to neznamená, že je to něco, s čím by studenti souhlasili.


Nepřihlášený uživatel

#122 Re: Re: Amnabe tedy byla před domem p. Baborové a co na to orgány činné v tr. řízení !

2012-11-28 17:40

#121: Amnabe - Re: Amnabe tedy byla před domem p. Baborové a co na to orgány činné v tr. řízení ! 

 Milá Amnabe, nenechte se, prosím, vyvést z míry některými ze zdejších přispěvatelů. Samozřejmě je petice i postup studentů zákonný.

Oni nebrání s. Baborové vykonávat řádně zvolenou funkci krajské radní, nepožadují, aby byla vyhozena ze školy za své politické smýšlení,....oni žádají o jediné: aby hejtman Zimola přehodnotil jmenování s.Baborové radní za školství a kulturu.Tato funkce není zákonem nárokovatelná a s.Baborová nebyla do funkce radní pro školství zvolena, ale pouze dosazena. Studenti mají proti tomuto právo protestovat, stejně jako zde mnozí Vaši odpůrci mají právo totéž požadovat, domáhají-li se odstoupení např. ministrů a pod.

Zítra v 17.00 na Piaristickém náměstí :-)

Zdravím Vás, Mgr.Jiří Irra

 

Martin Beneš

#123 Jen ten ...

2012-11-28 18:14

Hned na úvod se přiznám, že posouzení celé záležitosti v rovině zákonů rád přenechám právníkům či soudům.

Jen ten, kdo nechce vidět však nevidí, že zde došlo k zneužití studentů pro politickou propagaci, stejně tak, jako se dříve zneužívali studenti k prvomájovým průvodům, vítání delegací apod. Zcela přirozený nedostatek životních zkušeností je zde nahrazován radikálností činů či vyjádření, schopností se snadno nadchnout a nechat se unést davovou psychózou. Ideální skupina pro různé pokusy o manipulaci.

Je úsměvné či k pláči sledovat, jak v podstatě v obavě o zachování demokracie v budoucnu, bojují tito studenti proti demokracii v současnosti. Možná proto, že ve škole se naučili, že totalita může být pouze komunistická či fašistická.

Všem těm protestujícím i ostatním antikomunistickým bojovníkům doporučuji místo strašení - hlídejte činnost této strany a jejich členů. V případě zjištění jakéhokoliv nezákonného jednání, činů, oznamte toto příslušným úřadům, soudům. Buďte demokraté, ukažte, že nejste jako oni ...

Pro případné tazatele - nejsem a nebyl jsem členem žádné strany, nikdy jsem ani nevolil KSČM či jinou tzv. levicovou stranu.

Rozhodl jsem se podepsat tuto petici nikoliv bez výhrad, ale coby protest proti zneužívání studentů pro politické cíle. O tom, zda tím byl porušen nějaký zákon, nechť rozhodnou odpovědné úřady nebo soudy.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-28 21:24


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-28 22:23