Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách

Quoted post

Jaroslav Fliegel

#78 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 23:36

#76: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

To, že se nejedná o porušení paragrafu je popsáno už víše v diskuzi, takže poukazovat na to je pomérně pasé.

O úrovni českého školství je možné diskutovat, nicméně každý racionálně uvažující člověk musí uznat, že dosadit na místo radní pro školství člověka, který se hlásí ke straně jejíž vláda byla vykoupena životy tisíců lidí, rozhodně úroveň školství nezvýší.

Na konec bych rád dodal, že studentům možná chybí jisté zkušenosti, o tom žádná. Ale na druhou stranu voličskou základnu KSČM tvoří převážně lidé důchodového věku, tzn lidé s nejvíce "zkušenostmi". Takže se ukazuje, že tyto zkušnosti nemají valný význam a jejich absence studenty nemusí příliš mrzet. Navíc studenti prakticky nemohou trpět poškozením myšlení, zvaným "ulpívavé myšlení", takže další bod pro ně.

Odpovědi

Pavlína Jiráková
Nepřihlášený uživatel

#82 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 00:48:48

#78: Jaroslav Fliegel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážený,
já to za pasé nepovažuju především z důvodu, že pro mě nejsou směrodatné domněnky Amnabe, která diskutuje stylem "jestli vás rodiče nenaučili..." a "co to melete", ale zmiňovaný paragraf sám.
Takže vkládám ještě jednou
§ 32 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., který mj. zakazuje propagaci politických stran a hnutí ve školách a školských zařízeních, přičemž toto ustanovení nespecifikuje propagaci pozitivní nebo negativní, ani se neomezuje na učitele nebo žáky
a pěkně polopaticky:
- dochází k negativní propagaci politické strany, jež Mgr. Baborová zastupuje? Dochází.
- děje se tak ve škole? Domnívám se, že učebna je součástí školy, tudíž nejspíš dochází.
Podle čeho usuzujete, že zkušenosti starší generace nemají valný význam?
Pokud se zmiňujete o poškozenosti nebo nepoškozenosti myšlení studentů, tak já bych viděla problém spíš v absenci myšlení u studentů. Tak hovoří má osobní zkušenost
Můžete mi, prosím, vysvětlit pojem "historické hledisko kompetentnosti"? To se Mgr. Baborová přímo podílela na degradaci školství za posledních cca 20 let? Kvůli její činnosti dnes studuje na středních a vysokých školách takové množství lidí, co tam nemají evidentně co dělat? Kvůli ní mají studenti tak mizerný všeobecný přehled?

Vojtěch Straka
Autor této petice

#84 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 02:54:12

#78: Jaroslav Fliegel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

To, že se nejedná o porušení paragrafu je popsáno už víše v diskuzi, takže poukazovat na to je pomérně pasé.

No to je tam popsáno a vyargumentováno zhruba na úrovni "o porušení paragrafu se nejedná, protože jsem měla včera ke snídani chleba s máslem".

Pokud má někdo opravdu pádné důkazy, že tam k porušení zákona nedošlo - sem s nimi. Ale za pádný důkaz lze považovat např. když prokážete, že pokud studenti tvrdí, že se ve škole domlouvali na demonstraci, tak lžou, nebo že když Česká televize vysílala rozhovory se zainteresovanými osobami natočené v prostorách školy, tak šlo z její strany o podvrh a natáčení se ve skutečnosti odehrávalo úplně jinde.