Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách

Quoted post

Andrea Hubáčková

#97 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 17:40

#95: Vojtěch Straka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážený pane Straka, nevím, z jakého důvodu se cítíte být znalcem na mé dojmy, nicméně ve svých úvahách v této věci se mílíte. Se zněním listiny jsem velmi dobře seznámena, ale co týče školského zákona, čerpáte asi z jiného novely, než té, platné od 1. ledna 2012, případně snad zákona jiné země než ČR, protože nemohu skutečně nikde najít zákaz vyjádření svého názoru (byť politického) na území školy. Nepřekrucujte prosím znění zákona.

O tom jestli byl zákon skutečně porušen by měl rozhodnout soud a ne Vy, ani já. Vaše občanská aktivita v dohlížení nad dodržováním zákona na školách je jistě velmi záslužná, ale tomto případě marníte Váš čas a úsilí nejspíš zbytečně.

Přeji Vám hodně zdaru v jiných a smysluplnějších činnostech prospěšných občanům této země.

 

Odpovědi

Vojtěch Straka
Autor této petice

#99 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 18:49:25

#97: Andrea Hubáčková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Necítím se být znalcem vašich dojmů, reaguji jen na ty, které tu prezentujete. O tom, jestli byl porušen zákon, nebudu rozhodovat ani já, ani vy (jak správně uvádíte), ani soud (jak uvádíte mylně), ale krajští úředníci. Váš názor na věc vám brát nebudu, vy zas prosím na oplátku neoznačujte za mou občanskou aktivitu to, co si myslí plno dalších lidí, z nichž skoro pět set je zde už podepsaných. Děkuji.

Pavlína Jiráková

#103 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 19:40:21

#97: Andrea Hubáčková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážená,
máte pravdu, můžete vyjádřit svůj názor. Vyjádření politického názoru je, podle mého, "jsem voličem té a té strany, její program je mi sympatický, protože...". Organizování petic a demonstrací proti osobě, u které je proviněním jen a pouze to, že je členem či sympatizantem určité politické strany, negativní propagací politické strany je. Studenty nezajímají kompetence a vykonaná práce Mgr. Baborové, ale z jejich úst zní stále antikomunistický patos, což je politický přesah jejich aktivit. Kdyby studenti protestovali kvůli neschopnosti Mgr. Baborové, je to v pořádku. Ale oni protestují jen a pouze kvůli tomu, že byla zvolena za KSČM.
Můj názor je, že pan Straka nepřekrucuje zákon, pouze Vy si pletete pojmy "vyjádření názoru" a "propagace politické strany" (nezáleží, zda je tato propagace pozitivní nebo negativní - již bylo uvedeno výše, ale opakování je matka moudrosti).
A relevatní právní úprava se stále skrývá pod § 32 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb.