Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách

Quoted post

Pavlína Jiráková
Nepřihlášený uživatel

#82 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 00:48

#78: Jaroslav Fliegel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážený,
já to za pasé nepovažuju především z důvodu, že pro mě nejsou směrodatné domněnky Amnabe, která diskutuje stylem "jestli vás rodiče nenaučili..." a "co to melete", ale zmiňovaný paragraf sám.
Takže vkládám ještě jednou
§ 32 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., který mj. zakazuje propagaci politických stran a hnutí ve školách a školských zařízeních, přičemž toto ustanovení nespecifikuje propagaci pozitivní nebo negativní, ani se neomezuje na učitele nebo žáky
a pěkně polopaticky:
- dochází k negativní propagaci politické strany, jež Mgr. Baborová zastupuje? Dochází.
- děje se tak ve škole? Domnívám se, že učebna je součástí školy, tudíž nejspíš dochází.
Podle čeho usuzujete, že zkušenosti starší generace nemají valný význam?
Pokud se zmiňujete o poškozenosti nebo nepoškozenosti myšlení studentů, tak já bych viděla problém spíš v absenci myšlení u studentů. Tak hovoří má osobní zkušenost
Můžete mi, prosím, vysvětlit pojem "historické hledisko kompetentnosti"? To se Mgr. Baborová přímo podílela na degradaci školství za posledních cca 20 let? Kvůli její činnosti dnes studuje na středních a vysokých školách takové množství lidí, co tam nemají evidentně co dělat? Kvůli ní mají studenti tak mizerný všeobecný přehled?

Odpovědi

Jaroslav Fliegel

#85 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 10:22:23

#82: Pavlína Jiráková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

To, že se rozhovory natáčeli na půdě školy je sice pravda, ale vzhledem k tomu, že se nejednalo o nějakou veřejnou akci, myšleno, že tam byli pouze zainteresovní lidé, tak brát toto jako štít je příliš velké puntíkářství.

A k negativní propagaci vlastně nedochází, petice a vlastně i demonstrace a stávka cílý pouze na odvolání KSČM z resortu školství, dokonce ČSSD byla vybídnuta, aby dala komunistům jiný resort, jako kompenzaci. Není zaměřený proti KSČM jako takové, ale týká se pouze školsví. Vlastně hlavní problém je v tom, že pravověrní komunisté jsou příliš vztahovační a stále se cítí i drobnostmi poškozeni.

A k absenci myšlení. To co jste napsala, může napsat pouze člověk, který není ve věci zainteresovaný nebo trpí minimálně duševní poruchou (je toto ještě košer pane moderátore?). Demonstraci si na svá bedra vzalo Gymnázium Třeboň a dále se připojilo Biskupské Gymnázium, Gymnázium Jírovcova. Pokud správně čtu, tak vidím tři gymnázia, tři školy, jejichž studenti pudou na rozdíl od mnoha jiných OPRÁVNĚNĚ na vysoké školy. Věřte tomu, že pokud (minimálně na Třeboňském) na gymnáziu nemyslíte, tak velice rychle skončíte. Jestli si myslíte opak, tak Vás upřímně lituji a je mi Vás velice líto.

Amnabe

#86 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 11:51:07

#82: Pavlína Jiráková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Vážená paní Jiráková, takovým stylem jsem diskutovala jen proto, že jsem reagovala na naprosté lži a výmysly a myslím si, že by tu mělo důrazně zaznít, že to, co tu někteří lidé píšou prostě není pravda. Jsem slušný člověk a nejradši bych s těmito lidmi mluvila osobně, ale asi to tak dneska nejde. Proto jsem několikrát použila silnější slovo, abych to zdůraznila. A nemyslím si, že bych byla nějak sprostá.

Opravdu si myslím, že pokud by se zákon vykládal tak, jak ho vykládáte, nemohl by se učit na školách dějepis. Všechno by byla buď pozitivní nebo negativní propagace nějaké strany. V některých zemích se můžou do voleb zapojit neonacisté (v ČR je to zakázané, to vím, ale třeba v USA nebo Dánsku je to povolené). Když tedy profesor dějepisu bude přednášet, že nacismus a všechno s ním spojené bylo špatně, tak je to také negativní propagace strany a je to proti zákonu? Mimo jiné, komunismus je součástí naší historie a učitelé o něm musí podávat informace.

Prominte, ale přijde mi, že si zákon vysvětlujete tak, jak potřebujete.

Teď ještě k tomu, že stávka proběhla ve školní aule. Nikde není napsáno, že stávka nemůže proběhnout ve škole. Záleží jen na řediteli školy, zda studenty nechá stávkovat ve škole nebo je vyžene ven. To, že si novináři přijeli natočit STÁVKU studentů také nikdo nezakazuje. Zákon je v tomhle prostě napsaný velmi nejasně a to, co se děje ted je velmi vyjímečná záležitost, která se od revoluce ještě nestala a nikdo moc neví (ani právníci) jak přesně zákon vyložit. Jasné ale je, že to není protizákonné, protože to tam není JASNĚ napsané.