Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách

Bedřich

#26 A co zkusit otevřený dopis?

2012-11-23 17:37

Možná by nebylo od věci napsat otevřený dopis ředitelům, kantorům a studentům stávkujících škol a v něm jim vysvětlit zásady demokracie v civilizovaném světě a v čem vidíme porušování zákona a ústavy. Já bych to nesvedl, najde se někdo jiný?
taky učitel

#27 Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 17:43

#22: Amnabe - Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Protesty odborů jsou poněkud něco jiného, nemyslíte? Odbory jsou tu mj. od toho, aby hájily zájmy zaměstnanců atd.

A ještě jedna poznámka: Vám připadá normální, aby na demonstraci, kterou podporuje učitel Rasocha, byl transparent: ZIMOLO, TY PITOMČE, MY NECHCEME KOMANČE! Kromě toho - pokud je mi známo, studenti nedodrželi to, na čem se s hejtmanem domluvili.

Amnbe

#28 Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 17:57

#27: taky učitel - Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Dobře, at protestují. Já jsem taky zaměstnanec a za mne teda rozhodně nemusí. Já se o sebe postarám sama, ale nebudu jim upírat jejich právo.

Pan ROsocha určitě není zodpovědný za všechny transparenty, které se na náměstí v ČB ukázali. Nevím, jestli s ním souhlasí on, mně přijdou vulgarity zbytečné.

Ani pan Hejtman nedodržel svůj slib. Po setkání už se nikomu neozval - student Hořejší to vysvětloval v reportáži ze čtvrteční stávky.

Kája

#29 Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 18:13

#18: Amnabe - Re: Zneužívání dětí... 

 Vážená, i já jsem studoval na jednom ze stávkujících gymnázií a někteří z mých spolužáků tam teď učí. Ale když jsem si včera vyslechl na návštěvě u známých názory jejich 15tiletého tam studujícího syna, byl jsem zděšen. Nemohu posoudit úroveň výuky, hodnotím jenom to, jaké vědomosti si tento chlapech ze školy přinesl. Diskutovali jsme dlouho a snažil jsem se zjistit, co ví o demokracii, o volbách, o ústavě, sedli jsme si spolu k internetu a hledali význam pojmů, četli aktuální zprávy i diskuse. Nesnažil jsem se ho ovlivňovat, trpělivě jsem pubescenta poslouchal a jenom jsem ho požádal aby se snažil slepě neposlouchat co mu kdo říká, ale aby používal vlastní rozum a porovnával si vše s vlastními zkušenostmi. Ano studenti mají právo na protesty. Ale také mají právo na objektivní a pravdivé informace, na základě kterých jsou sami schopni se rozhodovat.

taky učitel

#30 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 18:23

#28: Amnbe - Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Ani se nedivím, jestli se neozval. Pokud je mi známo, studenti slíbili shromáždění k 17. listopadu a ne hloupou demonstraci s hloupými transparenty a hloupými výroky studentů. Co např. transparent CHCI SE UČIT PRAVDU!!!!!! On snad pan Zimola nebo paní  Baborová chtějí, aby se učila nepravda?

Amnabe

#31 Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 18:25

#29: Kája - Re: Re: Zneužívání dětí... 

 A jak víte, že se jim nedostává objektivních a pravdivých informací? Proč si pořád myslíte, že většinou osmnáctiletí studenti, kteří za peticí stojí, nejsou schopni se sami rozhodovat a mít názor. Proč pořád všichni berou v potaz, že je na škole nějakým způsobem masírují a vtloukají jim do hlavy nesmysly. Kdy má tedy člověk právo na objektivní názor? Objektivní se Vám může zdát jenom ten Váš.


Nepřihlášený uživatel

#32 Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 18:27

#18: Amnabe - Re: Zneužívání dětí...

Je zajímavé, že v TV sám manipulátor sdělil " petici jsem inicioval já sám"

Tak, je to dílo studentů, či nikoliv. Bylo by dobré si ujasnit fakta.

Tak, kdo tedy lže?

Vojtěch Straka

#33 Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 18:49

#31: Amnabe - Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Proč si pořád myslíte, že většinou osmnáctiletí studenti, kteří za peticí stojí, nejsou schopni se sami rozhodovat a mít názor. Proč pořád všichni berou v potaz, že je na škole nějakým způsobem masírují a vtloukají jim do hlavy nesmysly.

Stejně nezákonné, jako kdyby studenty "masírovali" učitelé (což se sice děje, ale odhlédněme od toho), je, pokud se studenti na střední škole masírují navzájem. Osmnáctiletí sedmnáctileté, sedmnáctiletí šestnáctileté... jedenáctiletí desetileté. Výsledkem je dav zfanatizovaných a myšlenkově zdeformovaných dětí velmi podobný tomu, jaký tu byl v dobách Hitlerjugend nebo SSM. Učitelé a hlavně vedení jsou tam od toho, aby něčemu takovému hned v zárodku zabránili.

To ustanovení školského zákona, o kterém se zde bavíme, tam není jen tak pro nic za nic.

Hus

#34

2012-11-23 18:56

Proč studentům (dětem) nevadí, že katolická církev
může ve svých školách ovlivňovat děti svojí ideologií. Po tisíciletí vraždili, mučili a upalovali lidi. Mají toho na svědomí mnohem více než komunisti (u komunistů to také neomlouvám).Kdopak rozněcuje nenávist?
Petr Navrátil

#35 Nesmyslnost této "petice"

2012-11-23 18:59

Tato iniciativa je zcela bezpředmětná a nemůže být považována za petici ve smyslu zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním, protože nejsou uvedeny všechny informace o osobě, která petici sestavuje, jak vyžaduje (§ 5, odst. 1 zákona č. 85/1990 Sb.). Kromě tohoto nedostatku pravděpodobně způsobeného nedostatečnou znalostí výše uvedeného zákona je zcela zásadní i forma, která byla pro tuhle takzvanou petici zvolena. Zákon vyžaduje, že petice musí být v písemné formě (opět § 5, odst. 1 zákona č. 85/1990 Sb.) a tuto petici musí občan podepsat svým podpisem (§ 4, odst. 1 zákona č. 85/1990 Sb.). Pojem internetová petice zákon nezná a neuznává. Může být například pouze symbolickou podporou již existující řádné petice.

K samotnému sdělení této "petice" mám také několik výhrad. Na školách se neuskutečňuje politická agitace, ale petice v jejímž podpisu nesmí být dle zákona nikomu bráněno. Případná diskuze o zločinech komunismu je zcela v souladu se školními osnovami a nemůže být považována za agitaci. Studenti mají zákonné právo vyjádřit svou nespokojenost s navrhovaným obsazením postu radního pro školství a to zcela v souladu se zněním § 21 odst. 1, písmeno e zákona č. 561/2004 Sb. Legitimnost mandátu soudružky Baborové v krajském zastupitelstvu nikdo nezpochybňuje, protože byla zvolena v demokratických volbách. Pouze si ji nepřejí v resortu školství (kam mimochodem nebyla volena občany), což je obzvlášť pro studenty a pedagogy víceletých gymnázií zcela logickou reakcí na politiku KSČM v oblasti školství a názory soudružky Baborové na formu ústavu ve kterém studují či učí.
Když to shrnu, tak tohle není žádná petice a její obsah je zcela bezpředmětný a špatně formulovaný.
Kája

#36 Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-23 19:24

#31: Amnabe - Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Netvrdil jsem a netvrdím, že se jim nedostává pravdivých informací. Ale z diskuze s oním chlapcem jsem usoudil, že pokulhává právě objektivita. Jsem důchodce, dobu, o které se tento student učil, jsem osobně zažil. Sourozenci mojí matky byli v roce 1946 odsunuti jako sudetští Němci, já sám jsem pro ony příbuzné v kapitalistickém zahraničí utrpěl řadu křivd, přes které jsem se ale dokázal přenést. Proto mi vadí, že některé skutečnosti tento student vůbec neznal, jiné uváděl ve zcela jiných souvislostech než ke kterým patřily. Netvrdím že mu to takto někdo "vtloukal do hlavy" či ho"masíroval". I v dobách mých studií byli kantoři kteří dokázali hodně naučit a ti druzí. Ti kteří naučili studenty přemýšlet a ti, kteří je nutili se hlavně biflovat. Dnes mám dojem, že se studenti přizpůsobují morálce mocných a je jen málo kantorů, kteří této morálce dokážou odolávat.

Zlý hoch

#37 Re: Proč petice???

2012-11-23 22:15

#1: Štěpán Kopřiva - Proč petice???

Protože autoři této petice jsou ublížení chudáčkové...

bob

#38 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 00:30

k#25: Amnabe - Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Tak se tady o tom s námi podělte jak to, že o tom všechno moc dobře víte. A hlavně z vaší poslední věty přímo čiší Vaše dojemná spravedlnost. Asi jste taky pěknej dáreček.

repetr

#39 Re: Nesmyslnost této "petice"

2012-11-24 00:33


Nepřihlášený uživatel

#40

2012-11-24 01:13

Jen opravdoví bolševici mají potíže s protesty studentů...

Ještě že neřídí ministerstvo obrany...

Už by vyjely tanky...

Nepřihlášený uživatel

#41

2012-11-24 01:18

Studenti komunistům vždy vadili, vadí a budou vadit...

Mají totiž výrazně vyšší IQ než jejich voliči i snahu něčeho v životě dosáhnout, protože vidí svět výrazně jinýma očima než stalinista, pro kterého byl rok 1989 koncem koryta i světa...
Amnabe

#42 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 11:31

#38: bob - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Nevím, proč máte potřebu mne hodnotit, já Vás také nehodnotím, takže nevím, proč bych měla být nějaký ,,dáreček,,. A všechno to vím, protože většinu lidí z Gymnázia Třeboň z nám a vím, jak postupují a pokud byste si dal tu práci a alespoň se pokusil je poznat, tak byste tu nepsal nesmysly.

Amnabe

#43 Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 11:49

#33: Vojtěch Straka - Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Já většinu těch studentů znám a prostě nikdo není zmasírovaný. Nezlobte se na mne, ale pokud je neznáte, tak to tak nepřehánějte. Jsou to velice inteligentní a ne zdeformovaný většinou dospělí studenti, kteří mezi sebou diskutují. Nikdy bych nevěřila, že jednou budu s někým řešit, jestli můžou spolu diskutovat nebo ne. Přestaňte už s tím, že je někdo zfanatizovaný, protože to není pravda a jenom lžete.

vládnevolený

#44

2012-11-24 12:04

Demokracie u nás neuznává většinové přání lidu, lidé volili levici, at tedy levice ukáže co umí . Budou přece další volby. Je ostudou využívat děti k politickým bojům, ty děti nic nevědí o životě, nevychází z vlastních zkušeností. jen z toho co jim okolí vtluče do hlavy. Hodí se jim  zaměnit demonstraci za vyučování. Zdravá mládež v 18 letech má v hlavách opačná pohlaví nikoliv politiku?? Sama v 18 letech jsem o politice nic nevěděla a zajímala mě jen škola a lásky.

Amnabe

#45 Re:

2012-11-24 12:42

#44: vládnevolený -  

 Studenti si zameškanou JEDNU hodinu ze čtvrteční stávky po domluvě s jednotlivými učiteli nahradili. Všechno ostatní probíhá mimo vyučování. I demonstrace byla v sobotu. Takže prosím nelžete. A nevím, proč by se studenti neměli zajímat o politiku - respektive o svojí budoucnost. Mladí lidé se musí o politiku zajímat nejvíce, protože oni tady budou déle než starší lidé a budou tu v tom žít.


#46 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 13:23

#28: Amnbe - Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... Pan ROsocha určitě není zodpovědný za všechny transparenty, které se na náměstí v ČB ukázali

Človíčku, vykašlete se na politiku a jděte se raději učit, např. shodu podmětu s přísudkem, nebo neodmaturujete.

Mimochodem - čtete parlamentnilisty.cz? Tohle tam napsala s pravděpodobností blížící se jistotě jedna Vaše kolegyňka:

Učitel Rosocha nás, studenty z jihu Čech, přinutil na popud paní ředitelky,že musíme jít demonstrovat a nebo jsme dostudovali.Pod touto pohrůžkou se musíme proti svému rozhodnutí srocovat a podepisovat se pod petice, protože si to vedení školy s Rosochou kontrolují. Někteří jsme zapsáni i vícekrát,aby to vypadalo,že je tam podepsáno hodně studentů.Nemohu prozradit své jméno,protože bych se studiem skončila.Rosocha mi ale připadá jak fanatik z let před okupací,které vídám v televizi..

 

jasan

#47

2012-11-24 13:46

Každou petici ,která má za cíl upozornit na nešvary v této republice je třeba podepsat.
Amnabe

#48 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 14:14

#46: já - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Tak jak mne většina komentářů dovádí k pláči, tak u Vašeho komentáře se nemůžu přestat smát :)

Na chyby si dávám pozor, v jednom z mnoha komentářů jsem chybu udělala, omlouvám se, nejsem robot. Když člověk píše v lehkém stresu, chyba se udělá hned. Tohle je ale pěkná hrubka. Uznávám. A maturitu už mám dávno za sebou. Dokonce i vysokou školu, tak mne zase nemusíte tak poučovat.

A teď k tomu, co jste napsal(a) na závěr a co mi stále kouzlí úsměv na tváři. Já žádné kolegyně nemám - to zaprvé. A jestli někdo tohle napsal na parlamentní listy, tak to je ta NEJVĚTŠÍ KRAVINA, co jsem kdy četla a opravdu mi nebývá nic jiného než se smát. Nic z toho, co je tam napsané není pravda, víc už snad psát ani nebudu :)

 

Suchec

#49 Ano

2012-11-24 14:38

Svoboda moje končí tam, kde začíná svoboda druhých. (zjednodušeně) :-)
honza

#50 Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-24 14:48

#18: Amnabe - Re: Zneužívání dětí... 

 Jasně, dětem je vyhrožováno, že pokud nepodepíší, tak neodmaturují! Učitel Rosocha a ředitelka by měli být okamžite odvoláni, že na půdě školy zneužívají děti pro své politické cíle, hnus! Je vidět, ž kmotří Dlouhý a Doktor s z amfií ODS a Jihočechů se  derou ke korytům před mrtvoly, dětí!