Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách

Quoted post

Andrea Hubáčková

#92 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 15:02

#91: Pavlína Jiráková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Ano, občané svobodně hlasovali a občané také mají právo svobodně vyjádřit svůj názor slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu. Tak praví Listina základních práv a svobod, oddíl druhý, článek 17, odstavec 2 - když už tedy tak ráda používáte odkazy na Listinu a zákonník. Jméno právníka Vám jistě k ničemu nebude, pokud tedy namáte připravenu verzi o tom, že tento právník studoval v Plzni a podobně. Občané soudružku zvolili a proti tomu nikdo neprotestuje, pokud jste si nevšimla. Zcela evidentně Vám nejde o dodržování a prosazování práv a zákonů, ale o eliminaci akcí proti KSČM. Pokud se tedy chcete odvolávat na Listinu základních práv a svobod, pročtěte si ji prosím důkladně celou a zamyslete se na ní.

Odpovědi

Pavlína Jiráková

#93 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 15:29:13

#92: Andrea Hubáčková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážená,
copak já někde popírám právo studentů (nebo kohokoli) vyjádřit svůj názor? Nejsem si toho vědoma. Zvláště když jsem výše uvedla "samozřejmě netvrdím, že studenti nemají na protest právo".
Prečtěte si, prosím, co je předmětem této petice. Je mi srdečně jedno, kdy a kde budou probíhat akce nejen proti KSČM, ale i jinému politickému uskupení, jen mě nadzvedává, že dochází k porušování zákona a článku Ústavy, který tu nebudu zas a znova kopírovat. Jejich znění a fakta s nimi související naleznete v mém příspěvku výše. A vážně nevím, jak ještě víc polopaticky se k nim vyjádřit.
Dobře, jméno právníka nepotřebuju, ale paragrafy a přetlumočení jejich výkladu bych ráda. Považuji to za faktické podložení argumentů Amnabe. Výkřiky typu "já jsem slyšela právníka..." nebo "paní ředitelka se radila s právníkem" bez ničeho dalšího nepovažuji za relevantní, navíc v případě, kdy petice i celá tato diskuze je o paragrafech.

Vojtěch Straka

#95 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 16:36:08

#92: Andrea Hubáčková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Nikoli paní Jiráková, ale vy si přečtěte Listinu práv a svobod celou. Když to uděláte, najdete tam mj. článek 4 odst 2. a násl.

Nechápu, kde jste vy a vám podobní samozvaní právní experti vzali ten nesmyslný dojem, že věci zakotvené v Ústavě nebo Listině nemohou být dál upraveny nebo omezeny zákonem.

Proboha, nebavíme se tady o něčem naprosto ojedinělém, třeba shromažďovací právo je Listinou také zaručeno, ale dle Zákona o Ústavním soudu nesmí být realizováno do 100 m od budovy Ústavního soudu. Stejně tak je Listinou zaručeno právo vyjádřit svůj názor a svobodně rozšiřovat ideje, čímž se oháníte, ale pokud se jedná o názory nebo ideje politické, tak je Školským zákonem zakázáno to činit na školách.

Jestli to nedokážete pochopit, tak si nad tím třeba do smrti dumejte, ale neplácejte tu laskavě hlouposti.