PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!

Quoted post


Anonymous

#1

2012-11-11 02:59

Drazí přátelé,

dnes zemřely při valašské “rallye” čtyři nevinné mladé dívky. Za posledních několik let bylo na Valašsku zabito 16 lidí, z toho 9 dětí, a další desítky těžce zraněny, při automobilových závodech, které vedou centry vesnic, v samotné blízkosti domů, zahrad a diváků.

Závodníci přitom nemají takřka žádnou kvalifikaci, žádné zkušenosti, mají mizerná auta, jsou často velmi mladí a jezdí vysoko nad své možnosti. Startovat může skoro každý, kdo sežene sponzora, startovné, auto a řidičák, diváci můžou stát v podstatě kdekoli.

Pořadatelé nejsou schopni zajistit ani základní bezpečnost pro diváky, dokonce stavějí tratě tak, aby byly nehody skoro jisté, např. prudké zatáčky za dlouhou rovinkou, v ostrých zatáčkách nejsou svodidla, ale příkopy, atd. Výtěžky jsou totiž obrovské a smrtelné nehody prodají více lístků na příští závod. Místa, kde došlo k nehodám, příště přitáhnou nejvíce diváků.

Pořadatelé jsou tudíž vinni trestným činem zabití, snad můžeme doufat, že časem budou alespoň souzeni. (Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 3 (zabití z nedbalosti, paragraf 143) smrt nejméně dvou osob.) Organizátoři rallye se jasně kvalifikují, jsou jen letos zodpovědní za 7 zabití a desítky zranění.

Nic proti automobilovému sportu. Ale je třeba ho provozovat na uzavřených okruzích bez diváků okolo trati (jako je to všude v civilizovaných zemích) a uplatňovat přísná bezpečnostní opatření. Když to jde ve Formuli 1, kde za dvacet let není ani jedna oběť a kde se jezdí mnohem rychleji, proč to nemůže jít v Česku? Nebo máme tak hluboké pohrdání pro lidský život? A pořadatelé jsou tak nedotknutelní a vlivní?

Apeluji tedy na obyvatele valašských vesnic a jejich starosty, aby zakázali průjezd svými vesnicemi, což podle práva lehce můžou. A apeluji na občany ČR, aby svými podpisy podpořili tuto petici. Příště to může být Vaše dcera.

Vojtěch Spal

Odpovědi

naša Věruš

#8 Re:

2012-11-12 12:34:55

#1: -

Souhlasím a připojuji se.

anonym

#10 Re:

2012-11-12 15:05:35

#1: -

Jsem matka tří dětí a v žádném případě bych děti nepouštěla vůbec ven a už vůbec ne k silnici, kde tak nebezpečná auta jezdí. Tahle akce netrvá věčnost, tak se to dá vydržet. Nedávala bych vinu nikomu.

Mates

#13 Video k bezpečnosti rallye

2012-11-12 17:33:00

#1: -

Je mi velmi líto této nešťastné tragédie, čtyř lidských životů a neumím si představit smutek rodičů a blízkých. Sám otec přiznal, že v daném místě bylo pořadateli umístěno označení zakázaný prostor. To je v naprostém souladu s mezinárodními sportovními řády FIA. Celé toto opatření znamená, že v daném místě po celé délce otevřeného prostoru až za první pevnou překážku nesmí nikdo stát, protože je to v daném místě nebezpečné. Pokud je místo označeno těmito cedulemi, tak se již nedává žádná páska, protože diváci by stáli hned u ní, což postrádá smysl, protože v daném místě nemají stát vůbec. Plot není obvykle brán za pevnou překážku. Tím je myšlen terénní val, zeď domu apod. Pokud stojíte před touto pevnou překážku, nemáte v případě podobné havárie kam utéct. Proto je logické, že je povoleno stát až za touto překážkou případně na ní. Bohužel v tomto případě bylo vše v pořádku při kontrole bezpečnostních činovníků, i při průjezdu prvních závodních vozů. Poté se však do zmíněného zakázaného prostoru nekontrolovaně dostalo několik mladých lidí, podle všeho s kamarádem pořadatelem, který měl dané místo na starosti. A pak ..... jen smutek :-(

4P - prosíme, poslouchejte pokyny pořadatelů.
Tak zní název několik let propagované osvěty pro diváky automobilových závodů. Toto instruktážní video bylo vytvořeno Autoklubem České republiky. Jeho cílem je informovat motoristické fanoušky a obyvatelé obcí, v jejichž regionech se jezdí jakékoliv automobilové soutěže o tom, jak bezpečně sledovat automobilové závody. Sledujte prosím názorná doporučení a rady. Je to pro dobro všech lidí, kterých se automobilové závody dotknou. Tím jsou myšleni nejen pravidelní fanoušci, kteří bezpečnostní zásady závodů znají a respektují je, ale především občané, jež se na takovém závodě vyskytnou náhodně, prvně a nebo se kolem jejich domova závod jede. Málokdo odolá své zvědavosti, a povětšinou se na tento atraktivní sport i přes celodenní omezení podívá ze svého domácího území i jako fanoušek naprosto jiných sportů. Podstatou osvěty je seznámení všech přihlížejících o místech bezpečných pro sledování závodů, o místech nebezpečných - zakázaných, o místech, kde není z logiky věci rozumné stát. Pokud Vás někoho osloví pořadatel, nebo skupina diváků, že stojíte na špatném, málo bezpečném místě, respektujte prosím jejich radu a přesuňte se na bezpečné místo. Všichni Vám rádi poradí, které místo je to správné. Zkušenosti pravidelných fanoušků jsou na úrovni zkušeností pořadatelů. Při tom dbejte na pohyb svých dětí, kamarádů, domácích mazlíčků a sledujte závod tak, aby jste v případě vybočení vozu z trati byli schopni ihned reagovat.Automobilové závody všeho druhu jsou nádherným, atraktivním sportem, zároveň však nebezpečným. Mějte toto na mysli, a chraňte své zdraví a životy, aby jste se mohli s radostí příště zase přijít podívat. Nešťastných událostí se v poslední době odehrálo několik, a je na nás všech, abychom toto riziko zmenšili na co nejmenší možnou míru. Špatné souhry okolností a nešťastné náhody se nevyhýbají nikomu z nás ani v běžném životě, a proto udělejme vše proto, aby se v automobilových závodech ta smůla již odvrátila. Zodpovědnost za to nějakým dílem neseme všichni, kdo se pohybujeme podél tratí těchto závodů.

odkaz na video : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sJ7pI0MPSPI

Lukass Vala

#36 Re:

2012-11-12 20:48:13

#1: -

co ty ses za vola..................................?! jaká valašská rallye?! co to meleš....jaka mizerná auta a žádné zkušenosti?

 

se vzpamatuj ...


Nepřihlášený uživatel

#45 Re:

2012-11-13 09:14:08

Vážený pane Vojtěchu Spale,

dovolím si Vás citovat:

"Závodníci přitom nemají takřka žádnou kvalifikaci, žádné zkušenosti, mají mizerná auta, jsou často velmi mladí a jezdí vysoko nad své možnosti. Startovat může skoro každý, kdo sežene sponzora, startovné, auto a řidičák?"

 

...a tuhle snůšku blbostí,na kterou jste se rozhodl chytit své "rozhořčené spoluobčany" ještě s výhružným dodatkem na konci "Příště to může být Vaše dcera"...to myslíte vážně?

Je smutné,že se takhle snažíte manipulovat s lidmi-klesáte tím na úroveň TV N@VA a podobných bulvárních médií,které nezajímá objektivnost ale nic jiného,než sledovanost.

 

S pozdravem,

 

René Vrbský

 


Nepřihlášený uživatel

#50 Re: Pro ty, co podepíšou tuto stupidní petici

2012-11-13 10:46:01

Jakub Daniel Machálek

#57 Re:

2012-11-13 13:10:07

#1: -

Již v prvním komentu máte několik chyb. 
První je, že to nebyla Valašská rally, ale Rally Show Uherský Brod. 
Druhý odstavec je snůžka nesmyslů od prvního slova po poslední tečku. Startovat zde můžou jezdci pouze s licencí, která se každý rok přezkušuje. Auta prochází technickou přejímkou 2x během závodu a věřte, Váš osobní vůz by neprošel. A divácí můžou stát pouze ve vyhrazených prostorech, nazvaných jako DIVÍCKÝ PROSTOR. 
Co se týče Vašeho třetího odstavce, tak přemýšlím, jestli jste vůbec svéprávný a Vaše IQ má hodnotu větší jak 75. Výtěžky z rally jsou tak mizerné, že se skoro každý organizátor potýká s nedostatkem peněz. Kde je prudká zatáčka, tak na vnější straně je zakázaný prostor. A je celkem jedno, zda je to po dlouhé rovině, nebo navazující zatáčka.
Čtvrtý odstavec mě je je na zvracení. Pletete si pojem pořadatel a organizátor. Naše tratě zabezpečení je jedno nejlepší v Evropě, ne-li ve světě. Divák je na rally na vlastní nebezčí a k tomu má povoleno stát pouze v diváckých místech. Bohužel, když si někdo myslí, že je nesmrtelný a stopne si, jak to udělaly tyhle dívky, 3 metry od cesty za horizort, nemůžete se divit, že se Vám něco stane, když jdete neštěstí naproti.
Pátý odtavec a jsem utvrzen, že ani Vás zeměpis nestojí za nic. Mistrovství světa v rally se jezdí v Německu, Francii, Velké Británii, Španělsku, Austrálii/Novém Zélandu a dalších Nevím. Nepřijdou mi tychle státy, jako nějaké necivilizované národy z buše. A k tomuhle odstavci: RALLY SE NEJEZDÍ NA OKRUZÍCH. 
Další odstavec už nebudu ani komentovat. Až si totiž jednou přečtete ceduli s nápisem ZÁKAZ KOUPÁNÍ a stejně tam půjdete, tak si vzpomeňte, že i tychle dívky v prostoru s cedulí ZAKÁZANÝ PROSTOR.

Tomáš Vavrečka

#58 Re:

2012-11-13 13:39:49

#1: -

Vážený pane Spale, z vašeho výblitku je vidět, že o rally máte povědomí pouze z masových médií a vaše znalosti jsou plytké jako kulečníkový stůl.  Informace, které uvádíte, jsou zavádějící až lživé.

Vaše snaha zrušit rally je stejně smutná a tragická jako víkendová událost...



Nepřihlášený uživatel

#59 V první řadě,

2012-11-13 13:42:09

#1: -

je to chyba rodičů!!! Je mi třicet a v životě bych si nestoupl metr od cesty, kde kolem mě rychlosti kolem 150 km/h jede tuna oceli. Pokud se jdu dívat na rally, vyberu si místo nejméně 15 m kolmo od cesty a to v místech kde naprosto nepočítám problém, i tak si většinou stoupnu za nějakou překážku. Všechny úmrtí co jsem registroval za posledních deset let byli šlendriánem lidí!!! Hold se tady projevuje najivita celého národa a kompletní omezenost, podívejte se někdy na rally v cizině, třeba WRC... tam se vysekají za závod tři nebo klidně čtyři TOP jezdci, auto letí vzduchem 20 metrů, udělá pět kotrmelců a rozseká vše co mu stojí v cestě, okorád u toho hold nejsou diváci, kteří s tím počítájí, stojí daleko na bezpečných místech a jsou u nehody vždy první a řidiče vyprošťují. U nás se bohužel vyprošťují ti diváci....

ŠutR

#91 Re:

2012-11-13 16:09:24

#1: -

Myslím, že na vaše jakékoliv otázky proti rally můžu odpovědět. Proč se Rally nejezdí na uzavřených okruzích? Protože to prostě nejsou okruhy ale Rally, jo diváky bych z tratí vyházel, ale do Nás FANOUŠKŮ se neserte. Sou to naše životy a naše hobby a myslím, že i ten nejhorší jezdec (jak ste je jmenoval) umí jezdit líp než vy. Jo a ty starý auta??? rok 2006 je pro vás tak strašně starý auto??? Když o rally nic nevíte, tak se nevyjadřujte. RALLY IS MY LIFE


Nepřihlášený uživatel

#105 Re:

2012-11-13 17:03:54

#1: -

Debile prý Vallašské rally ani nevíš co se jelo tak nemel blbě!!

 

poda

#107 Re:

2012-11-13 17:29:13

#1: -

Pane Vojtěchu ! to co se stalo je hrozný ale když tady zakládáte nějakou petici tak aspoň pište PRAVDU!

vše co jste tady napsal je lež a když budete chtít tak Vám ji bod po bodu vyvrátím. A pozor dokonce i křivé obvinění je trestné !

Dalibor Pokorný

a ještě něco, všude v civilizovaných zemích , jak Vy píšete se Rally jezdí i ve vesnicích a městech !

manasek

#109 Re: Tak tohle bych nepodepsal ani kdybych musel tuhle stupiditu mohl napsat je úplný idiot

2012-11-13 17:43:01

#1: -

Tak tohle bych nepodepsal ani kdybych musel tuhle stupiditu mohl napsat je úplný idiot,že při valašské rally žemřely 4 dívky .Kdy se valaška jela ta už se jela na začátku jara  na konci března.Tady je jasný důkaz toho že tyhle hovna píšou jen ti co o rally ví úplné HOVNO !!!!!

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-13 17:43:16


Pro Rally

#114 Re:

2012-11-13 18:36:18

#1: - no ty budeš kus idiota...za 1) není to valašská rally, za 2. Lopeník (kde se stala nehoda) leží na Slovácku, tudíž apelovat na starosty valašských vesnic asi nemá smysl...o rally se budeš určitě zajímat celý život stejně jako já a navštívil jsi desítky rallyových podníků když píšeš takové věci...diváci jsou ve všem nevinně, oni poslouchají pořadatele a do zakázaných prostor si nestoupají...a řidiči už se nemůžou dočkat na příští závody až budou mít možnost někoho zabít...pořadatelé jsou samozřejmě rádi když na jejich závodech roztřískají týmy co největší počet aut, protože příští závod přitáhne daleko víc týmů které budou chtít svá auta rozbít...přesně tak to totiž je že?

 

Marek S.

#117 Re:

2012-11-13 19:49:44

#1: -

Zdravím,

dovol my pár připomínek:

1. odstavec - Valašská rally? Kámo, to sis trochu spletl ne? "Valaška" je uplně jiný závod, co se jezdí mezi Vsetínem a Valašským Meziříčím...

2. odstavec, 1. věta - nic z toho není pravda (jde vidět, že si nikdy nebyl v zákulisí a nejspíš se o to moc nezajímáš)

2. odstavec, 2. věta - na volných podnicích jako byla "Brodská rally" to tak je, to je pravda.. až na to že diváci mají vyhrazené zóny a dohlížejí na to organizátoři (vím, viděl sem, byl sem tam a bydlím tam)

3. odstavec - totální nesmysl.. tratě se volí maximálně podle technické náročnosti, ale o bouračky tu nikomu nejde!!! Rally je o zručnosti, proto byvají tratě jaké jsou.. co by to bylo za sport jet po rovné dálnici?? Pochybuju že na rally, kde byl smrťák dojde víc lidí.. spíš jích víc zůstane doma, protože se budou bát. Co se týče té bezpečnosti, pořadatelé ji zajišťují jak je v jejich silách, ale diváci můsí respektovat že tam jsou na vlastní riziko. Proto se pokyny pořadatelů musí maximálně dodržovat, aby si měla nejvyšší procento bezpečnosti.. nic méně na žádném podobném sportu to není nikdy 100%.. možná i proto na to lidi pořád chodí, protože rallysport je vzrušující a zajímavý.

4. odstavec - někdy je to vina pořadatelů, ale ve většině případů je to prostě náhoda jak hrom.. že auto pojede přesně tak rychle přesně v této trajektorií, že skočí přes horizont a ten ho vynese ke krajnici, že přejede 10 cm přes nespevněnou krajnici a destabilizuje se, že je zrovna zatáčka blízko a že je úzká, že zafouká boční vítr a auto ze zatáčky vynese, že dívácká zóna je 40, ne 45 metrů vzdálená od zatáčky a auto v důsledku nestability a větru nemůže do 40  metrů dobrzdit, že zrovna v tom místě se divák díval na mobil a nestihl uhnout s ostatníma .... atd.. to prostě neovlivníš... prostě se to stane nebo ne.. vinit organizátory, v případě že vše splnili podle předpisů, je nesmysl.

5. odstavec - Ve formuli se to může stát taky. KDyž je nehoda, tak letají součástky(a to docela daleko), např. kola. Jenžě okruhy jsou tomu uzpůsobeny, jsou tam divácké tribuny v bezpečných místech obehnané silnými ocelovými ploty a barikády z pneumatik.. nicméně kdykoli tam může to kolo doletět, ale je to velmi nepravděpodobné.. Rally na okruhu už není rally ale klasický okruhový závod jakých je mraky, tím pádem to ztrácí význam. Nicméně s tebou souhlasím, bezpečnost  nade vše, udělat trať co nejbezpečnější. Omezit přístupy atd., jenže vždy se najde někdo, kdo chce blíž.

Zbytek - A to mě fakt sere. Snažíš se ostatní zlanařit aby si mysleli podobné nesmysly jak ty. Nejhorší je pak něco vysvětlovat sfanatizovanému davu. Zavřené uši, oči... A tá poslední věta s dcerou mě dorazila...

Měj se,

Marek

Jakub Daněk

#121 Jakub Daněk

2012-11-13 20:56:15

Tahle petice je nesmysl kratkozrakych a absolutne nesoudnych lidi....

xxx

#123 Re:

2012-11-13 21:04:32

#1: -

Jsi nebetyčná kráva

Marek

#140 Re:

2012-11-13 21:36:04

Předem bych rád projevil soustrast všem dotčeným. Nicméně, měl bych několik výhrad. Vážený pane, nerad bych úrážel, ale co věta, to nepodložený nesmysl pivního znalce. Od začátku. Valaška se určitě nejela. On Lopeník je od Valašska daleko a hlavně, je to úplně jiná soutěž v jiném termínu. To jen aby bylo jasno :) Je smutné, že začnete psát a hned na úvod hovadinou.... i když, ani v průbehu mnoho přesných informací z Vaší klávesnice nevzešlo.

Položil bych otázku? Jak si představujete kvalifikaci rally jezdce? Učiliště automobilový závodník, ukončené zkouškou s komisařem? Ano, startovat může každý. Může si tak vyzkoušet rychlou jízdu v náročných podmínkách a nedělat tak tyto hlouposti za plného provozu, což se bohužel děje všude ve světě (jako například motorkáři ve Chřibech). Dokonce i do ostrých zatáček. Do těch nejostřejších co u nás jsou. Říká se jim vracáky. To na rovině, na letišti  .... to je z jůesej a říká se tomu dragstery. Možná si to maličko pletete. :) Ale zpět bohatým mládencům. Nefandím tomu, ale je lepší zvolit menší zlo, a to zaplatit startovné, postavit si auto (tím si kluci zvýší technickou dovednoust) a zazávodit si na uzavřené trati. A to že se jim metr od cesty postaví slečny do zakázaného prostoru a nevyžene je pořadatel, který má na starost daný úsek, jejich kamrád a příbuzný? Přeji rodině příjemnou žalobu. Sranda ovšem bude, jestli v ní budou pokračovat i poté co zjistí, že žalují dotyčného mladého člověka, se kterým jejich dcery debatovaly. On je totiž měl vykázat z označeného nebezpečného prostotu a z dostupných informací je příbuzným.

A na závěr, "vážený" pane. Pokud máme naplnit podstatu rally, skutečně nemůžeme jezdit na okruhu. Tam patří automobilové "sporty" jiné a věřte, že i tam se občas stanou nehody, které končí smrt diváků, bohužel.

Je třeba se podívat pravdě do očí. Slečny se šly podívat. Na vesnici bylo něco podobného poprvé. K fotbalu a hasičům výrazné zpestření života na vesnici. Tudíž mluvit o nevinných místních obyvatelích jdoucí domů od kamarádky je blbst. Byly to divačky a tečka. Navíc plnoleté a rodiče měly blízko. Rodiče musely vědět, že rally občas může být nebezpečná a měly jim návštěvu zakázat, pokud odmítli podobné riziko nést. Riziko ale podstoupily a dcery nevarovaly. Dokonce dovolili jít i malému děvčeti, které evidentně nebylo v zodpovědných rukách

Mírné doplnění informací podaných sdělovacími prostředy IQ Blesk - Koranteng - Idnes - Novinky byl nabídl zde: http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=21070&title=otevreny-dopis-rrtv . Ano, jedná se o stránku příznivců, ale jsou zde napsány informace tak, jak se na místě skutečně udály. Zbytek si může každý přebrat sám!

 

 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-13 21:36:32


Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-13 21:52:50


Martin Simandl

#150 Re: Pane Spale!

2012-11-13 22:14:17

#1: -

Jste zaslepen svým rozhořčením, to vám zatemňuje mozek. Nevíte nic o závodění. Zakažte k tomu fotbal (umírají při něm hráči, o fans nemluvě), zakažte hokej (je agresivní a občas také někdo zemře, navíc vás můžou trefit pukem a můžete být zraněn, ba i zabit), zakažte box, zakažte horolezectví (umírají horolezci a ještě zasviněj hory). Dalších příkladů bych našel stovky. Ne, takhle opravdu ne. Dívek je mi líto, nechme na vyšetřovatelích k jakému závěru dojdou. Souhlasím, že stav je velmi vážný a musí se řešit. Nikoliv ovšem zákazy. Rally je krásný sport. Že vy ho nemusíte, to vás neopravňuje snažit se o jeho zákaz. Podepisuji se celým jménem, ne přezdívkou, jsem ženatý a mám tři děti, takže vím, co je strach. Jenom abych nebyl případně osočován, že bych mluvil jinak, kdyby se to týkalo mých dětí.  Já bych předně nepustil svoje děti, aby se šly dívat na závody samy.Osobně vidím chybu jak na straně pořadatelů, tak na straně rodičů. Ale to je z mé strany jenom dohad, protože nevíme nic a výsledku vyšetřování. A pokud jsou to jenom dohady, je zbytečné se o nich bavit. Navíc se mi z principu hnusí jakékoliv zákazy. Přeji hezký den a nám, co máme rally, mnoho krásných závodů bez úmrtí.

řidič

#192 Re:

2012-11-14 01:56:53

#1: -  Jo pobijeme všechny psi protože nás pokousali , zrušíme hokejové tv přenosy protože při nich statisticky umírá nejvíc mužů na infart, atd....  Rally je netěžší závod v podstatě několika násobně tšžší než F1 , tak že pokud čtu článek který jste napsal tak jediný dvě věci které jste napsal a jsou pravda tak že mi je líto všech mrtvích diváků a že odpovědnost nesou pořadatelé. jinak jste demagog a blb kterej neví nic o automobilovém sportu .

pokud zemře aktér řidič či mitfára oba usedají za volant s rizikem , pokud zemře divák je to smutné, ale ruku na srdce stál tam kde měl? poslechl pořadatele?

za další na rally se vstup neplatí a nikdo nechce mrtvé je to o špičkové technice a umění jezdců.

Tak a teď se pane seberte a opláchněte si hlavu studenou vodou a omluvte se všem jezdcům co nás ve světě proslavili a všem těm co při podání nejlepších výkonů zahynuli, ale i těm ostatním ... paní Eliška Junková, R. Prokop, Kopecký, V. Blahna, p.Hlaváček atd....

Zamyslete se lidi kde je pravda, neposlouchejte analfabety a zapšklé debili motosportu. K. Janda

 

master

#198 Nesouhlas !!!

2012-11-14 12:42:41

#1: -

Souhlasíte tady z nějakou peticí,ale to,že nás už od malička okrádaj,a ničí politici,s tim nic neřešíte,ale nějaká petice,pro ukončení relly,musí bejt,uvědomte si svoje hodnoty života,a svoje zálibi,kdyby se to dělo každej den,ok ,ale stane se to jednou za pět či deset let..umírá více lidí jen na hlad,či na alkohol, jednou umře dítě na základce,za celou dobu,a díky tomu jim zakážou aby vůbec kdkoliv kamkoliv jezdil na vílety,jednou umře člověk na vodu,uuděláte taky petici,proti vodě? aby ji zakázali ? zkuste chápat trošku jinak život,ne jen to co se stane,že už se to nikdy nestane,hold náhoda je svině,ale když si budem všechno zakazovat,tak to bude jak za komoušů,že nebudem moc ani odcestovat z čr,stejné jako když se letadlo zřítí,takže nebudou létat letadla ? nebo autobus se zhroutí ze skáli,díky tomu nebudou jezdit autobusy ?trošku se proberte,zachvíli to nebude demokracie,ale místo kde všechno budou zakazovat,pro vaše bezpečí budou všude kamery,budou vás sledovat na každém kroku,budete mít kamery i na záchodě,aby se náhodou nikdo nepropad do záchodu..

...

#223 Re:

2012-11-14 20:55:35

#1: -

V běžném provozu umírá mnohem víc lidí.tato petice je absolutní nesmysl.

Kamera

#234 Re:

2012-11-14 21:47:49

#1: -

ty hele a co takhle přestat jezdit autama, letat letadlama a podobně? tam umírá víc nevinych lidi ! A rally koukni se kdo umíra na rally jen ti co o tom nic nevi nezodpovednný lide kteří si myslí že 1 tunove auto zastavi na fleku prostě hlava jim to neda !!!!  Sam jsem kameraman na soutěžích a mužu říct že si opravdu hodně rozmýšlím kam si stoupnu v hlave si představuji jake situace by mohli nastat a vždy je třeba mit vymyšlenou unikovou cestu !!! a ne stat a čumět jako tele na to jak se na mě řítí tunove auto !!!!!!!!!!!   Rally je Rally vždy bylo a bude a jestli se vám nelibi tak na něj nechoďte nikdo Vás nenutí

Aleee

#240 Re: Pane Spale, pane inženýre.

2012-11-15 00:31:05

#1: -

Pane Spale, pane inženýre.

Ve Vašem textu se vyskytuje množství nesrovnalostí (16 mrtvých na Valašsku? KDE PROBOHA?), množství Vámi neověřených informací - a když ověřených, tak přinejlepším komparací několika bulvárních plátků.

Jak můžete tendenčně překrucovat, že "pořadatelé ... dokonce stavějí tratě tak, aby byly nehody skoro jisté"? Kde berete tu DRZOST tvrdit, že místa, kde se odehrála smrtelná nehoda, přitáhnou více diváků a pořadatel vydělá více peněz? To si sakra myslíte, že smyslem diváctví je vidět krvák?

Ano, ve formuli1 za posledních 20 let nikdo nezahynul, vlastně jen Senna a pár dalších. Uvědomte si, kolik pilotů startuje ve formuli jedna - versus - kolik jich startuje v Rallye, promiňte, v "Rallye", a zamyslete se nad procentuální mortalitou.

 

Já také nesouhlasím s Leteckými dny, kdy nad hlavami tisíců diváků létají desítky tun železa nadzvukovou rychlostí (Informoval je někdo o riziku? Jsou si ho vědomi? Jsou svéprávní? Přichází zde - a platí - aby shlédli krveprolití?).

Když se nějaký SLET koná, tak odjedu pryč - nevlezu si natruc těsně za plot a nebudu se ohánět slovy "na svojí zahradě si můžu dělat co chci" a když, tak nebudu ignorovat povely školených a zkušených pořadatelů - tak jako to dělá množství "diváků", zemi lehkou mnohým z nich.

Odjedu na výlet k tetě, babičce, na Hrad. Protože respektuju radosti druhých - to byste koneckonců jako "budhista" pochopit mohl.

 

Apeluji tedy na všechny starosty nejen valašských, ale všech českých, polských a třeba slovenských vesnic - pojďme do ulic, dneska s alkoholmetry - vždyť alkohol ročně zabije jen na českých silnicích 100 - 120 životů!

 

Hodně štěstí ve Vašem počínání přeje

Franta Sádra.

Boš

#242 Re: Nepravdivé informace jako tyto nejsou dobré !!!

2012-11-15 01:26:34

#1: -

Zjistěte si skutečnosti než něco takového napíšete váš článek v sobě nemá nic společného s realitou !

Závodníci nemají žádnou kvalifikaci tak proč všichni musí mít závodní licenci ?? a v tomto případě boural závodník,který závodí deset let tak kdo má mít víc zkušeností ??

Auta nejsou mizerná jak píšete a o to se starají před každým závodem komisaři na techické přejímce kde auta kontrolují takže vůbec nechápu kde berete tyto velmi zkreslené informace !!!?

Pořadatelé stavějí tratě naschvál nebezpečné,výtěžky jsou obrovské a místa kde se stane smrtelná nehoda jsou příště zajímavé to zní jako z televize nova nebo z blesku tady nejsme v Americe pane a můžu se stoprocentní jistotou říct,že to je jedna velká nafouknutá lež .

Diváci můžou stát kdekoli? Jen když neposlouchají pořadatele nebo pásky nebo cedule zakázaný prostor a stoupnou si přímo k trati kde závodí auta a to je jen jejich riziko !

Jak píšete,že v civilivovaných zemích se nezávodí mezi vesnicema a lidma tak nechápu na ,které závody jste se díval?,protože v celém světě se jezdí rally úplně stejně a to i ve vesnicích a ve městech jen tam diváci mají rozum a nelezou kam nemají!

Ze všech úmrtí diváků na rally v čr tento rok je 90 procent chyba právě na straně diváků,protože stáli kde neměli!

Chcete potrestat pořadatele,ale to předtím musíte potrestat zákoné zástupce těch děvčat,protože se o ně nepostarali a nechali je stát u trati kde by žádný rozumný dospělí člověk nestál !!!

Rally je sport jako každý jiný jen potřebuje víc prostoru a ten musí diváci akceptovat jinak se těmto strašným neštěstím nedá předejít i přes veškerou snahu pořadatelů i jezdců .

Chtěl jsem jen podotknou,že soudit z informací,které jsou nepravdivé a to jsem ted lehce dokázal je úplná blbost a bohužel česká klasika. Názor má každý jiný,ale je potřeba si ho udělat z pravdivých informací a v době internetu si každý sám lehce  zjistí,že vše co jsem napsal je pravda a tím pádem je článek pana Spala z větší části ne lež,ale spíš absolutní nevědomost o tomto sportu a zabezpečení s ním spojená.

Jan Poš

Tomas-26

#247 Re:

2012-11-15 02:33:20

#1: -

Tady vážení přátelé vidíte, jak to dopadá, když se o problému vyjadřuje někdo, kdo o něm nic neví. Jedna faktická chyba za druhou, demagogie jako prase. A hlavně všechno co se mně osobně nelíbí ZAKÁZAT, ZAKÁZAT, ZREGULOVAT, ZDANIT, ZRUŠIT. Lidi přemýšlejte trochu, tohle je cesta do pekla.

Radek

#263 Re:

2012-11-15 15:18:23

#1: -

NeVážený pane Spal. Jste vinen trestným činem šíření poplašné zprávy, pomluvou, poškozováním cizích práv !!

Lžete zcela evidentně a tak prokazatelně, že naše politická scéna je proti vám jen velmi slabý čajíček !! Přečtěte si prosím svůj pamflet ještě jednou, dohledejte skutečná fakta, pravdu a následně si za každou napsanou lež dejte pořádnou facku !

Vytvořím vám zde malou nápovědu:

a) závodníci nemají takřka žádnou kvalifikaci

b) tratě - jinak jsou tyto zatáčky pro běžný provoz narovnány a nikdo zde nikdy a nikoho neusmrtil

c) pořadatelé - zakázané zóny jsou jen fikcí a kašírkou pro následné kampaně, traťoví komisaři jsou jen gumové pany z obchodů

d) uzavřená trať x veřejná komunikace - diváci, usmrcení, zakázané prostory

e) rally x F1; za dvacet roků žádná oběť ?????

Nevážený Vojtěchu Spale, či jak se ve skutečnosti jmenujete takto příživníku na rodinných tragédiích všech pozůstalých, jste ostudou této země !  Vaším hnacím motorem je obyčejná závist a zloba nad vlastní neschopností. Jak se říká "kdo chce psa bít, hůl si vždy najde". Bohužel vy nehledáte, vy jste holí sám.

 


Nepřihlášený uživatel

#266 Re:

2012-11-15 16:40:38

Spele jste hlupálk!

LK

#282 Re:

2012-11-15 23:03:35

#1: -

Vážený pane Spal,

skutečně jste přesvědčen o všem co výše zmiňujete? Protože já jakožto obyčejný člověk, to co jste napsal považuji pouze za ubohou formu zviditelnění sama sebe a pokus o vtip. A pakliže chcete rally bez obětí (samozřejmě s tímto souhlasím a je mi velmi líto všech, kteří v souvislosti s rally a motorsportem jako takovým přišlí k újmě na zdraví), potom je jedinou možností udělat rally bez diváků, neboť organizátoři si tratě a komunikace pronajímají, mají tedy po dobu pronájmu ze zákona možnost zamezit přístupu komukoliv.

A dále Vás drahý pane prosím, pokud uvádíte nějaké informace, mějte je prosím ověřené, neboť můřete svými nepravdami uvést mnohé v omyl, protože diváci neplatí vstupné na rally a dále co se týče F1 nemáte pravdu s tím, že tam není za posledních 20 let žádná oběť. V roce 2000 při hromadné havárii se utrhlo kolo jednoho  z monopostů a vlétlo na tribuny, kde na místě usmrtilo traťového komisaře (viz.: http://sport.idnes.cz/jezdci-f1-prispeli-zene-zabiteho-komisare-f11-/formule.aspx?c=A010223_175949_motorismus_bym ).

Jak jsem již zmiňoval, doufám, že se jedná o vtip a toto co zde organizujete je pouhá recese.

S pozdravem

LK

 

Klouczech

#284 Re:

2012-11-16 09:25:14

#1: -

Výtěžky jsou totiž obrovské a smrtelné nehody prodají více lístků na příští závod. Místa, kde došlo k nehodám, příště přitáhnou nejvíce diváků.


To snad nemyslíte vážně. Vaše blbost a neinformovanost nemá hranic!


Nepřihlášený uživatel

#312 Petra Re:

2012-11-17 10:28:06

Efka

#350

2012-11-19 10:00:09

Ty holky si za mohou sami!! Byl tam jasně zakázanej prostor, a to že tam byli u kamarada poradatele kterej je měl vyhodit to už si ponese ten pořadatel!! A nevím proč uplné zrušení, tak seťte doma na zadku a nikam nechoďte nic se vám nestane!!!!


Nepřihlášený uživatel

#356 Re:

2012-11-19 13:40:19

#1: -

to neni petice, ale snuska kecu, lzi a nesmyslu..

lopák

#373 Re:

2012-11-20 10:12:15

#1: -

Jde vidět, že jste nikde nebyl a nic o tom nevíte... Rally funguje po celém světě a mnohdy jsou bezpečnostní podmínky horší než u nás...a pořadatelé nikdy nemůžou ohlídat celou trať. Je to o neukázněnosti lidí... Všichni se samozřejmě snaží, aby co nejlíp viděli a tak jdou co nejblíže i do zakázaných zón. I mě to láká. Ale, když už něco takového udělám tak tam jdu na svou vlastní odpovědnost a nemůžu za to obviňovat pořadatele nebo dokonce řidiče, který v té rychlosti, pokud se něco stane, nemá šanci nějakému střetu zabránit. Ano, je škoda 4 mladých životů (upřímnou soustrast rodinám), ale to se prostě při tomhle sportu stává a je blbost tohle dělat. Pokud vám to vadí seďte doma a tam se vám třeba nic nestane.


Nepřihlášený uživatel

#426 Re:

2012-11-23 09:11:52

#1: -

Nejdříve jsem si myslel, že by se mohlo jednat o solidní stránku, tak jsem se nachytal a připjil jsem se pod jednu petici. Vidět už zprvu, že je to petiční petice na petice, tak se na to akorát tak vys..., protože petice vzniklá tímto gererátorem nemůže být nikým brána v širší podtaz!

 

Helejte já bych docela zvážil vytvoření petice na zrušení petice24.cz, protože to už je pomalu extrmismus. Detí a všech lidí, především diváků co během Rally zemřeli je mi nesmírně líto a všem pozůstalým vyjadřuji upřímnou soustrast ALE:!!

 

To že je rally nebezpečná záležitost víme snad od té doby co vznikla, je provázena po celou svou historii podobnými událostmi a každý člověk s IQ šimpanze ví, že tam s dětma nemá co dělat, už vůbec ne v nebezpečných uxsecích tratě a jestli že chce hazardovat s životem a musí mít lepší místo na dívání, tak ať hazarduje sám a nezahá tam sebou děti a další lidid.

 

To je hlavní důvod tak vysoké úmrtnosti, neukázněnost návštěvníků a zbytečné hazardování s jejich životem.

 

A pane Vojtěchu Spale, vůbec se mi nelíbí fotbalové zápasy, kdy naši děti přicházejí do styku s exetremistickými radikály, z toho důvodu tedy apeluji na Vás a na všechny uvědomělé občany ČR a hlavně matky a děti a blablabla ZAKAŽME FOTBAL bez něj bude svět bezpečnější a hezčí :-).

Né ještě jednou zdůrazňuji, že nezlehčuji tragedii rodin, které přišly o své milované, ale blábol od pana Spala mě, chtěl jsem napsat pobavil, ale tak to rozhodně nebylo.

 

No nic s Váma až na věčné časy.

 

Jan Rada

Alexandra Bartošová, Žďár nad Sázavou

#432 Re:

2012-11-23 18:48:28

#1: -

Finanční zisk není důvodem, proč bychom měli ztrácet svoje blízké... závody patří na závodní dráhu.... je mi úzko, když si představím, že by se mohlo něco takového stát mně... Upřímně s rodiči a blízkými těch dětí soucítím...

LukyP

#457 Re: Docela nesmysl, co tadxy píšete

2012-12-07 12:31:46

#1: -

Pokud jste četl noviny, tak za posledních 10 let nezahynulo 16 lidí pří rallye-závodech v celé republice, ale třeba není Valašsko v České republice. Chcete se zviditelnit, nebo o co Vám vlastně jde?
Ty holky, co zahynuly u Lopeníku si za to můžou samy, když se postavily 1 metr od silnice. Ale hlavně, když se idioti jako Vy mohou zviditelnit nějakou peticí. Já bych navrhoval petici o sbavení Vaši svéprávnosti!

Michal S.

#494 Re: BLBOST

2012-12-18 00:34:12

#1: -

Vážený pane Spale,

dovoluji si napsat, že jste zcela mimo mísu. Všichni závodnící mají kvalifikaci a zkoušky. Auta v dnešní době jsou na nejlepší úrovni.

Diváci mohou stát pouze ve vyhrazených místech. Nebezpečná místa jsou opáskována a označena za nebzepečné a lidé jsou odsud vyháněni pořadately. Při oné smutné události, tam ty dívky neměly vubec co dělat a je to jejich chyba a pořadatele, za kterým se byly podívat...

Smrtelné nehody, tak maximálně zvýší sledovanost TV Nova, ale všem lidem kolem rallye, je ti stejně líto, jako lidem odjinud.

Rallye se po celém světě jezdí na civilních cestách, na okruhy patří trochu jiné sporty a i ve formuli umírají lidé. Jezdci s tím rizikem startují stejně ve formuli jako v rallye.

Většina vašich argumentů je nesmyslná a hloupá.


Nepřihlášený uživatel

#495 Re:

2012-12-18 18:20:02

#1: -

No ty si hochu dobrej debil! Tys asi celej život prochrápal a probudil ses zrovna v době, kdy se na Novu podruhé letos dostala reportáž z rally, přestože je konec roku. Všechny ty krávoviny, co jsi napsal platí při rally přesně naopak. Absolutně ses tady ztrapnil a ukázal, jak až může být člověk dementní. Kdybys ty hňupe nesledoval jenom blbou TV STARÁ, a nečetl HROM, určitě bys zjistil, že rally se jezdí v úplně každém státě na světě. Tzn. že i v těch tvých vysněných civilizovaných zemích a diváci tam stojí úplně u trati a nejsou vyháněni 20 a více metrů od trati jako je tomu v ČR. Jenom tam není tolik blbů jako tady, protože si nestoupnou do místa, kde se jede rychle přes horizont metr od trati. Taky tam není tolik rádoby chytrejch lidí, kterým jejich moudrost vyloženě škodí a proto rally jeden den za rok bez problémů vydrží a baví se jí.

Příště, až utečeš ze ZOO a zas tě napadne něco napsat, zjisti si alespoň základní údaj o tom co píšeš! A vy ostatní se prosím zamyslete a nevěřte kdejakému debilovi!

 

Děkuji


Nepřihlášený uživatel

#529 Re:

2013-01-14 18:15:25

#1: -

Tedy vážený pane, Vy nevíte o Rally vůbec nic a jste v tomto směru úplný analfabet. Skoro mi to zavání osobním zviditelněním. Samozřejmě, že se ve všech zemích jezdí Rally tímto způsobem a naše domácí se řadí co se týče zabezpečení mezi vůbec nejlepší. To, že čtyři Káči nerespektují vymezené prostory a ani upozornění je trestuhodné. Bohužel to odnesli svými životy a Vy s na tom jen živíte. Je mi z Vás nanic!!!!!! S pozdravem Kovář Vlastimil.

Janík

#583 Re: PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!

2013-06-02 07:55:21

#1: -

Vážený pane Spale. Jde vidět že jste jeden z pobouřeného davu,který píše s horkou hlavou a hlavně nevíte o čem píšete. Toho jsem si všiml hned v ůvodu článku,kde osočujete pořadatele Valašské rally,který s tím nemá vůbec nic společného a mohl by Vás obvinit s křivého nařknutí. Tato událost se totiž stala při rallyshow Uherský Brod. A za druhé lze z Vašeho textu poznat,že o tomto sportu nemáte žádné,ale vůbec žádné vědomosti,tak se prosím zdržte jakýchkoliv komentářů dokud si vědomosti nedoplníte.   S pozdravem Janík.

 


Nepřihlášený uživatel

#593 Re:

2013-10-03 05:41:19

#1: -

Nemají tam co lézt když nechápou nebezpečí které jim hrozí když stojí u tratě

Danny

#594 Re:

2013-11-08 19:03:54

#1: - Pane Spale ,rally je o zkoušce pilota a stroje v drsných podmínkách a na dlouhých tratích.Co se týče "mizernýh " aut jak vy říkáte ,jak chcete začínat ? .Znám lidi co do rally nasypou všechny své peníze,čas ...Rally je prostě láska a zazdít jí na okruh je hloupost.Co se týče bezpečnosti je takto : na každé české rally máte minimálně po 5 m cedule kam už se nesmí ,a divácká místa jsou velice jasně a pochopitelně značená i pro toho kdo právě vylezl z jezkyně a o rally v životě neslyšel.Všichni mrtví diváci za posledních 10 let stály tam kde neměli ! Dám vám malý příklad,dejme tomu ,že postavím rozhlednu a všude bych na zábradlí připevnil cedulky "zákaz vstupu" ,"nebezpečí smrtelného úrazu" ,"neskákejte dolů" apod. a z rozhledny by někdo skočil (či spadnul),tak kdo bude viný ? Já ? Chtěli by jste rušit rozhledny ? ...  Dále se mi nelíbí pasáž o tom jak si všichni budou chtít koupit lístky na místa ,kde někdo loni umřel apod. Za prvé NA RALLY SE AŽ NA VYJÍMKY LÍSTKY NEKUPUJÍ-VSTUP JE ZDARMA 2. vy ve svém komentářích o nás-fanoušcích rally píšete jako o nějákých krvelačných netvorech ,co chtějí jen vidět smrt,smrt,smrt .Není to pravda všichni si v rally pomáhají,jsou jako jedna rodina a když někdo z nich odejde do nebe ,pořádají se mezi diváky a jezdci nejrůznější sbírky na rodinu zesnulého jezdce či spolujezdce ,lepí si na auta samolepky na památku dané zesnulé osobě apod. Jinak by mne zajímalo kde (v jaké vesnici ) bydlíte ,když se u vás rally koná 3x do roka ? Co z mého komentáře vyplívá : myslete,stujte tam kde máte a nebuďte hloupí a nezakazujte něco co žádného z fanoušků nezabylo-fanoušci se zabyli sami tím ,že neuposlechli pravidla...     PS: pusťte si toto video a možná pochopíte : http://youtu.be/pkoaLV34C7Q

 

 

c0169

#597 Re: !!!

2014-08-21 19:36:15

#1: -  

 Drahý příteli, ty asi nevíš co píšeš, prosím, nejdřív o rally zjisti něco víc a potom něco napiš, děkuji




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...