PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!

Pro Typiča

#26 Re: pozor

2012-11-12 18:32

#18: odemně pro mates - pozor

Hezký, kulturní projev. Opravdu musíte být v těžkém šoku. Vyhledejte nejbližšího psychiatra. Psycholog je málo..

Hejmy

#27 http://www.youtube.com/watch?v=sJ7pI0MPSPI

2012-11-12 19:00

Ano je to sice tragédie co se stalo.Nechápu ty lidi co chtějí zrušit rally.Jestli se jim to nelibí tak ať tam nechodí,a když tam jdou tak stejně nedbají pokynu pořadatelů!Tak se nám laskavě neserte do rally!!!!!!!!!

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-12 19:04



#30 Re: pozor

2012-11-12 19:06

#18: odemně pro mates - pozor

Oni tam jeli závody...Tak je jasné,že chtěl být co nejdřív v cíli a jedou to na čas....A oni to neudělali naschvál...Nemohli vědět,že tam vylítnou z tratě a zrovna na tom zakázaném místě budou stát lidi...A ta vaše petice je nesmysl!!!!!!Kdyby se jen diváci (fanoušci) chovali jak mají tak se nic takového nestane a nemůžou se vymlouvat nato,že nevěděli o zákazu stání a takových situací.Když i televize a všelijaký bulvár to pořád omílají dokola!!!!!Jezdci to nedělají naschvál!!!!Já se o rally zajímám už od mala a vyrostla jsem u toho a nikdy by mě nenapadlo si stoupnout na takové místo ...Je mi moc líto co se stalo a upřímnou soustrast rodině a všem pozůstalým


Nepřihlášený uživatel

#31 Re: pozor

2012-11-12 19:21

#18: odemně pro mates - pozor

Jel jak piča jeblá ? to můžeš říct o frajírcích, co takhle jezdí po normálních cestách a ohrožují lidi v provozu, ne o závodníkovi v rally, který jezdí na uzavřené trati. Je mi líto, co se těm holkám stalo, ale jako divák na rally je prvořadně důležité zapojit mozek a předpokládat, kde se může stát a kde ne.

Maryška

#32 Re: Re:

2012-11-12 19:34

#22: M.Jerie - Re:

Prosím  všechny diskutující o základní pravidla slušného chování. Pokud se vám petice z jakéhokoliv důvodu nelíbí, tak ji nepodepisujte. Vyjádřit se  k problému je samozřejmě vaše právo, ale vulgaritami a urážkami jinak smýšlejících lidí opravdu ničeho nedosáhnete.


Anonymous

#33

2012-11-12 19:43

mix

#34 Re:

2012-11-12 19:49

#33: -

velmi ubohé, je mi vás líto

NElaik

#35 Nesmysl

2012-11-12 20:33

Vojtěch Spale, vůbec nevím odkud, že bereš tvé informace. 1. Nehoda se teď nestala na Valašské rallye, ale na AUTOGAMES Rallyshow UB. 2. Vůbec nevím odkud víte, že jezdci jezdí ve starých vrakách. Další nesmysl, auta před závodem prochází technickou přejímkou, kde je prozkoumán stav vozidla a jeho bezpečnost. 3. O stavění tratí - větu, že organizátoři staví tratě, aby byla nehoda skoro jistá, za tu byste si měl dát hodně velkou facku. Zrovna v Česku jsou ty vzdálenosti pásek od tratě vzdálené dost hodně oproti průměru ve světě. Napsal jste plno nesmyslů, nebudu už dál vše komentovat. Snad jen místo psaní petice, navštivte třeba psychiatrii..
Lukass Vala

#36 Re:

2012-11-12 20:48

#1: -

co ty ses za vola..................................?! jaká valašská rallye?! co to meleš....jaka mizerná auta a žádné zkušenosti?

 

se vzpamatuj ...


Nepřihlášený uživatel

#37 Hana

2012-11-12 21:26

V sobotu jeli přes Nivnici závodní auta, které předjížděli audi, které nezávodilo. S prominutím opravdu jeli jak hovada!!! A proto chceme zákaz rally přes vesnice!
Rady

#38 RZ v obcich

2012-11-12 21:52

Trat v miste RZ musi byt radne oznacena a cely usek musi byt pod kontrolou tratovych komisaru, kteri maji za ukol monitorovat useky nebezpecne i bezpecne a v pripade, ze nekdo vstoupi do zakazaneho prostoru, tak ho musi okamzite z tohoto prostoru vykazat. Pokud dotycny neuposlechne, tak musi byt RZ okamzite prerusena a dotycny co nerespektoval tratoveho komisare ponese veskerou zodpovednost za svoje chovani.
V obcich v soucasne dobe nelze tyto zavody s ohledem na vykon a rychlost vozidel poradat vubec. Nelze tam totiz vytycit bezpecne zony, protoze spoustu domu od vozovky deli jen chodnik a nekdy ani to ne. Nikdo nema pravo v zajmu sportu nekomu nicit jeho soukromy majetek a je na youtube sposta videi, kdy tito "zavodnici" skoncili s autem dokonce v oknech rodinnych domu.
xxxx

#39 zrušit relly!!!!!!!!

2012-11-12 22:07

Zabezpečení nebude nikdy dokonalé a jedině jejich zrušením v obytných zonách se zabrání dalším podobným neštěstím.
Pavel

#40 Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-12 22:13

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS

"rádoby zábava zbohatlíků"... a kdyby ti závodníci byli chudí nebo na podpoře a sociálních dávkých, tak by to jako bylo OK?

to bysme museli zakázat myslivce, protože každý rok někdo někoho omylem picne, zakázat alkohol, protože každý rok pár lidí umře na metanol (tento rok to byl sice extrém, ale jiné roky se to děje, akorát se o tom nepíše), zakázat box, protože každý rok někdo umře po ráně do hlavy, nesměli bysme lítat, protože každý rok někde spadne letadlo, zakázat prodávat nože, protože každý rok někdo někoho zapíchne... nesměli by sme to či ono atd... (tím nechci nijak snižovat to, že s těma holkama je to tragédie) Tady hodně dobrý pohled na věc: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012111104

Rady

#41 Re: ČTĚTE POZORNĚ, NIKDO NECHCE ABY SE STÁVALI TYTO TRAGÉDIE, ROZHODNĚ NE POŘADATELÉ A JEZDCI

2012-11-12 23:14

#15: Mates - ČTĚTE POZORNĚ, NIKDO NECHCE ABY SE STÁVALI TYTO TRAGÉDIE, ROZHODNĚ NE POŘADATELÉ A JEZDCI

Pises ty nepravdive informace zamerne? Protoze jinak nechapu o co Ti jde.

Mates

#42 Re: Re: ČTĚTE POZORNĚ, NIKDO NECHCE ABY SE STÁVALI TYTO TRAGÉDIE, ROZHODNĚ NE POŘADATELÉ A JEZDCI

2012-11-12 23:33

#41: Rady - Re: ČTĚTE POZORNĚ, NIKDO NECHCE ABY SE STÁVALI TYTO TRAGÉDIE, ROZHODNĚ NE POŘADATELÉ A JEZDCI

co konkrétně je nepravdivé ?  je to osvěta k tomu jak se na tratich rallye chovat, aby se již podobné tragédie nestávali !!!

Tužka

#43

2012-11-12 23:35

Nemám problém s rallye jako takovou, protože ji beru jako sport a sport bez diváků nemůže existovat. Jen mi vadí nedostatečné zabezpečení - a to se nebavím o konkrétních akcích. Tato show NEPATŘÍ do měst a vesnic, neb i přes veškeré opatření se v takovýchto oblastech nedá uhlídat. Nemám nic proti ježdění na silnicích mimo obydlenou oblast, jen je třeba přesně vyhradit místa pro diváky a i najmout lidi na hlídání trasy kvůli případným hazardérům. Z tohoto důvodu by bylo rozumné vybírat vstupné, když už je s tím tolik práce a fanoušci si určitě taky rádi za lístek zaplatí. Pokud by se někomu nelíbilo ani takové řešení, vzpomeňte si na Dakar - tam nestojí kolem dráhy žádní lidé a přesto je to nejsledovanější závod rallye!!
Pohnutka k přidání se k této petici není nátlak mé matky (ehm!), ale fakt, že při sobotní tragédii zahynula osoba, kterou jsem znala a tudíž mě tato událost těžce zasáhla. Zároveň bych chtěla vyjádřit soustrast rodinám všech zemřelých..
Prosím všechny fanoušky tohoto sportu, nebuďte lhostejní k lidským životům těch, kteří toho tolik o těchto závodech neví a proto se z bezpečnostního hlediska nemusí umístit vždy na vhodné místo. Podpořte tuto petici!
Jiří Blažek

#44 všichni jste kokoti!!!

2012-11-13 00:09

kdo nema motoricktyckeho ducha nevi!!! taky se nesnažime zrušit divadla, atd!!! NECHTE NAM CO MILUJIEME

Nepřihlášený uživatel

#45 Re:

2012-11-13 09:14

Vážený pane Vojtěchu Spale,

dovolím si Vás citovat:

"Závodníci přitom nemají takřka žádnou kvalifikaci, žádné zkušenosti, mají mizerná auta, jsou často velmi mladí a jezdí vysoko nad své možnosti. Startovat může skoro každý, kdo sežene sponzora, startovné, auto a řidičák?"

 

...a tuhle snůšku blbostí,na kterou jste se rozhodl chytit své "rozhořčené spoluobčany" ještě s výhružným dodatkem na konci "Příště to může být Vaše dcera"...to myslíte vážně?

Je smutné,že se takhle snažíte manipulovat s lidmi-klesáte tím na úroveň TV N@VA a podobných bulvárních médií,které nezajímá objektivnost ale nic jiného,než sledovanost.

 

S pozdravem,

 

René Vrbský

 

Eva

#46 Kdo má tu moc...?

2012-11-13 09:35

"Vzhledem k opakovaným a nepředvídatelným rizikům provozu rallye soutěží a tím i zbytečným ztrátám na životech nevinných lidí chceme my, níže podepsaní, zakázat provoz soutěží v otevřených terénech, snadno přístupných veřejnosti. Ať se rallye přesune do bezpečně ohraničených a zabezpečených míst. Zabraňte zbytečným úmrtím!!!!"

Pod TATO slova se tady všichni podepisujeme a myslím, že k nim není co dodat. Podpisy jsou většinou od lidí z obcí, které mají s existencí rallye na svých cestách své, vesměs negativní, zkušenosti. Prostor obce v níž žijí a pracují lidé nelze srovnávat s hokejovou či jinou arénou. Domy, ploty, stromy...lidé v obci nemohou a nesmí nahrazovat mantinely!
Něco je špatně a musí se to řešit. Pokud je v kompetenci obecního zastupitelstva rallye neumožnit, věřím, že to bude jeden z rozhodujících volebních ukazatelů. Nebude nutný striktní zákaz zhora, bude stačit zdravý rozum a zastupitelstvo žádost pořadatelů smete ze stolu.
Čím víc tady bude podpisů, tím míň o tom budou zastupitelé a starostové muset uvažovat - a o to jde.

Nepřihlášený uživatel

#47

2012-11-13 10:04

Je to hrubé, ale podle mě si za to ty holky můžou sami. To že se postaví někam k plotu a ještě k plotu pod horizont je opravdu pitomé..je vidět, že takové člověk nikdy na rally nebyl nebo nemá páru o co v tomto sportu jde...musel to být velký adrenalin, což si také myslím že toto cítili a proto tam stáli...všichni diváci, kteří stojí na takových místech chtějí podle mě zažít jenom adrenalin a vždy na to doplatí!!!
Ale zakládat petici proti něčemu o čem nevím ani základ je podle mě stupidita!!! Kdyby nebylo TV N@VA a toho všeho co lidem nakecá a mi jim uvěříme nebyla by ani tato petice:D
Je to k zasmání...souhlasím s těmi co tu píší že bychom mohli psát petici na zrušení létání na dovolenou, železniční dopravy a hlavně bychom měli přestat kupovat a jezdit v AUTECH!!! protože si myslím že na silnicích nás za rok umře o 1000% více než na rally a nejsmutnější na tom je že na rally za to alespoň můžeme potrestat někoho jiného, protože on tam jel jak píča (nebo jak to tu někdo psal) přitom všichni dobře víme, že za to může jenom ten kdo se tam postavil a nedával pozor!! je to smutné.


Pozůstalým upřímnou soustrast.

Nepřihlášený uživatel

#48 pořadatelé

2012-11-13 10:21

hlavně posadit pořadatele na pár let do chládku aby si nevymýšleli jatka
Eva

#49 Re:

2012-11-13 10:31

#47: -

Zkusím vám to vysvětlit takhle:

Přijdete z práce a na dveřích ve vchodě do vašeho paneláku vám bude viset oznámení, že skupina milovníků adrenalinových sportů pořádá ve vašem vchodě ve dnech těch a těch a v době od-do bojovou hru. Pohyb po chodbách bude omezen na dobu od-do, abyste se vyhnul nebezpečí dodržujte pravidla ta a ta - však si je načtete na internetu, střílet se bude samozřejmě ostrými a vy se smíte na vlastní nebezpečí koukat klíčovou dírkou.

Tož asi tak je to s tou vaší rallye v obci.


Nepřihlášený uživatel

#50 Re: Pro ty, co podepíšou tuto stupidní petici

2012-11-13 10:46




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...