PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!

Quoted post

Marek S.

#117 Re:

2012-11-13 19:49

#1: -

Zdravím,

dovol my pár připomínek:

1. odstavec - Valašská rally? Kámo, to sis trochu spletl ne? "Valaška" je uplně jiný závod, co se jezdí mezi Vsetínem a Valašským Meziříčím...

2. odstavec, 1. věta - nic z toho není pravda (jde vidět, že si nikdy nebyl v zákulisí a nejspíš se o to moc nezajímáš)

2. odstavec, 2. věta - na volných podnicích jako byla "Brodská rally" to tak je, to je pravda.. až na to že diváci mají vyhrazené zóny a dohlížejí na to organizátoři (vím, viděl sem, byl sem tam a bydlím tam)

3. odstavec - totální nesmysl.. tratě se volí maximálně podle technické náročnosti, ale o bouračky tu nikomu nejde!!! Rally je o zručnosti, proto byvají tratě jaké jsou.. co by to bylo za sport jet po rovné dálnici?? Pochybuju že na rally, kde byl smrťák dojde víc lidí.. spíš jích víc zůstane doma, protože se budou bát. Co se týče té bezpečnosti, pořadatelé ji zajišťují jak je v jejich silách, ale diváci můsí respektovat že tam jsou na vlastní riziko. Proto se pokyny pořadatelů musí maximálně dodržovat, aby si měla nejvyšší procento bezpečnosti.. nic méně na žádném podobném sportu to není nikdy 100%.. možná i proto na to lidi pořád chodí, protože rallysport je vzrušující a zajímavý.

4. odstavec - někdy je to vina pořadatelů, ale ve většině případů je to prostě náhoda jak hrom.. že auto pojede přesně tak rychle přesně v této trajektorií, že skočí přes horizont a ten ho vynese ke krajnici, že přejede 10 cm přes nespevněnou krajnici a destabilizuje se, že je zrovna zatáčka blízko a že je úzká, že zafouká boční vítr a auto ze zatáčky vynese, že dívácká zóna je 40, ne 45 metrů vzdálená od zatáčky a auto v důsledku nestability a větru nemůže do 40  metrů dobrzdit, že zrovna v tom místě se divák díval na mobil a nestihl uhnout s ostatníma .... atd.. to prostě neovlivníš... prostě se to stane nebo ne.. vinit organizátory, v případě že vše splnili podle předpisů, je nesmysl.

5. odstavec - Ve formuli se to může stát taky. KDyž je nehoda, tak letají součástky(a to docela daleko), např. kola. Jenžě okruhy jsou tomu uzpůsobeny, jsou tam divácké tribuny v bezpečných místech obehnané silnými ocelovými ploty a barikády z pneumatik.. nicméně kdykoli tam může to kolo doletět, ale je to velmi nepravděpodobné.. Rally na okruhu už není rally ale klasický okruhový závod jakých je mraky, tím pádem to ztrácí význam. Nicméně s tebou souhlasím, bezpečnost  nade vše, udělat trať co nejbezpečnější. Omezit přístupy atd., jenže vždy se najde někdo, kdo chce blíž.

Zbytek - A to mě fakt sere. Snažíš se ostatní zlanařit aby si mysleli podobné nesmysly jak ty. Nejhorší je pak něco vysvětlovat sfanatizovanému davu. Zavřené uši, oči... A tá poslední věta s dcerou mě dorazila...

Měj se,

Marek

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#118 Re: Re:

2012-11-13 19:54:54

#117: Marek S. - Re:

TOHLE podepisujeme :

Vzhledem k opakovaným a nepředvídatelným rizikům provozu rallye soutěží a tím i zbytečným ztrátám na životech

nevinných lidí chceme my, níže podepsaní, zakázat provoz soutěží v otevřených terénech, snadno přístupných

veřejnosti. Ať se rallye přesune do bezpečně ohraničených a zabezpečených míst. Zabraňte zbytečným úmrtím!!!!

 

Není nejmenší důvod neustále útočit na první komentář!!!

 





Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...