PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!


Nepřihlášený uživatel

#101 Re:

2012-11-13 16:25

#99: -

A k čemu mi to bude, když ta ulice ústí do té, po níž vede trasa rallye a nikam jinam??

všechno má své místo v tomto světě

#102 všechno má své místo v tomto světě

2012-11-13 16:30

Rallye je od dob co vznikla, což = vznik prvního automobilu, určena do oblastí, kde všichni žijeme, kde se pohybujeme. Tak tomu doopravdy vždy bylo. I za dob, kdy vozidla ještě neměla žádné homologace, jezdci žádné licence a jezdili to většinou dobrodruzi. Ano, tak se na jezdce v počátcích této disciplíny hledělo. Jezdili se stroji různých konstrukcí a technické předpisy pro ně nebyly vydány. To byly úplné počátky. A vždy při rallye umírali lidé, jezdci i diváci, a to na celém světe i v české republice. Každý sport má svá nezpochybnitelná rizika. Pokud bychom dnes soutěže rallye přemístili na jiná místa, než kde žijeme, mohli bychom fotbal, golf, cyklistiku apod. přesunout rovněž do oblastí, kde nežijeme (vysloužilé betonové fabriky apod.) Princip by byl stejný. Ty disciplíny se stejně jako rallye vyvinuly ve specifickém prostředí a tam patří, protože kdyby patřili jinam, tak už jsou to jiné disciplíny.

Citace z wikipedie co je rallye :

http://cs.wikipedia.org/wiki/Rallye

Nepřihlášený uživatel

#103

2012-11-13 16:42

http://www.petice24.com/protipetice_na_zrueni_rally

Křičící menšina vyhrává na celé čáře. Nebo většina, která má to štěstí, že nemusí žít tam, kde se rallye jezdí?
mechanik

#104 Objektivní názory velmi zkušených jezdců

2012-11-13 16:45


Nepřihlášený uživatel

#105 Re:

2012-11-13 17:03

#1: -

Debile prý Vallašské rally ani nevíš co se jelo tak nemel blbě!!

 


Nepřihlášený uživatel

#106 Re:

2012-11-13 17:21

#103: -

Ti co mají strach, že přijdou o hračku, vítězí nad těmi, co mají strach, že přijdou o život.......

poda

#107 Re:

2012-11-13 17:29

#1: -

Pane Vojtěchu ! to co se stalo je hrozný ale když tady zakládáte nějakou petici tak aspoň pište PRAVDU!

vše co jste tady napsal je lež a když budete chtít tak Vám ji bod po bodu vyvrátím. A pozor dokonce i křivé obvinění je trestné !

Dalibor Pokorný

a ještě něco, všude v civilizovaných zemích , jak Vy píšete se Rally jezdí i ve vesnicích a městech !

Majkl

#108 NESOUHLASÍM

2012-11-13 17:39

http://www.petice24.com/protipetice_na_zrueni_rally
A nebo ano, zakažmě úplně vše. Víte kolik dětí zemře v létě při koupání? Hodně! A zakazuje to někdo? Ne! Zakažme tedy také vstup do vody...
manasek

#109 Re: Tak tohle bych nepodepsal ani kdybych musel tuhle stupiditu mohl napsat je úplný idiot

2012-11-13 17:43

#1: -

Tak tohle bych nepodepsal ani kdybych musel tuhle stupiditu mohl napsat je úplný idiot,že při valašské rally žemřely 4 dívky .Kdy se valaška jela ta už se jela na začátku jara  na konci března.Tady je jasný důkaz toho že tyhle hovna píšou jen ti co o rally ví úplné HOVNO !!!!!

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-13 17:43



Nepřihlášený uživatel

#111 Re: NESOUHLASÍM

2012-11-13 17:44

#108: Majkl - NESOUHLASÍM

Myslím, že nebude nutno zakazovat, doufám, že bude stačit nepovolit.

Safety First!

#112 50km/h v obci a 30km/h u dětského hřiště

2012-11-13 18:29

Žádná sebelepší rallye ani jiná kdovíjak excelentní sportovní událost, natož sebeúžasnější postpubertální zážitek nějakých individuí nemůže ospravedlňit vedlejší efekt omezování základních práv či dokonce zabíjení lidí, kteří se jim pletou do cesty. Reakce poukazující na vlastní vinu dívek, rodičů, či snad počasí mě nadzvedávají. Drze si zaměňují osobní svobodu za ignorování ostatních, riskantní zábavu za smysl života a tyto svoje životní postoje arogantně povyšují na společenskou normu.
Sorry!

#113 Re: všechno má své místo v tomto světě

2012-11-13 18:33

#102: všechno má své místo v tomto světě - všechno má své místo v tomto světě

Ne takováto připitomělá rallye se zbytečnými mrtvými na světě místo nemá. Brobuď se!

Pro Rally

#114 Re:

2012-11-13 18:36

#1: - no ty budeš kus idiota...za 1) není to valašská rally, za 2. Lopeník (kde se stala nehoda) leží na Slovácku, tudíž apelovat na starosty valašských vesnic asi nemá smysl...o rally se budeš určitě zajímat celý život stejně jako já a navštívil jsi desítky rallyových podníků když píšeš takové věci...diváci jsou ve všem nevinně, oni poslouchají pořadatele a do zakázaných prostor si nestoupají...a řidiči už se nemůžou dočkat na příští závody až budou mít možnost někoho zabít...pořadatelé jsou samozřejmě rádi když na jejich závodech roztřískají týmy co největší počet aut, protože příští závod přitáhne daleko víc týmů které budou chtít svá auta rozbít...přesně tak to totiž je že?

 

Šmitec

#115 Re: ZRUŠTE TUTO NESMYSLNOU PETICI, JE ABSURDNÍ NA CO HECÍŘOVI A AUTOROVI PETICE JSTE SCHOPNI SKOČIT

2012-11-13 18:44

#14: Mates - ZRUŠTE TUTO NESMYSLNOU PETICI, JE ABSURDNÍ NA CO HECÍŘOVI A AUTOROVI PETICE JSTE SCHOPNI SKOČIT

Vaše obsáhlé vysvětlující informace jsou k ničemu, i kdybyste měl tisíckrát svou pravdu. Zbytečně zmařené životy to nevrátí. Takovým způsobem nelze s rallye dál pokračovat. A lidi kterým to jezdí pod okny mají plné právo se bránit dle svého uvážení. Třeba požadovat totální zákaz rallye v obcích. A vaše instrukrážní videa si můžete nacpat do špic!

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-13 19:23


Marek S.

#117 Re:

2012-11-13 19:49

#1: -

Zdravím,

dovol my pár připomínek:

1. odstavec - Valašská rally? Kámo, to sis trochu spletl ne? "Valaška" je uplně jiný závod, co se jezdí mezi Vsetínem a Valašským Meziříčím...

2. odstavec, 1. věta - nic z toho není pravda (jde vidět, že si nikdy nebyl v zákulisí a nejspíš se o to moc nezajímáš)

2. odstavec, 2. věta - na volných podnicích jako byla "Brodská rally" to tak je, to je pravda.. až na to že diváci mají vyhrazené zóny a dohlížejí na to organizátoři (vím, viděl sem, byl sem tam a bydlím tam)

3. odstavec - totální nesmysl.. tratě se volí maximálně podle technické náročnosti, ale o bouračky tu nikomu nejde!!! Rally je o zručnosti, proto byvají tratě jaké jsou.. co by to bylo za sport jet po rovné dálnici?? Pochybuju že na rally, kde byl smrťák dojde víc lidí.. spíš jích víc zůstane doma, protože se budou bát. Co se týče té bezpečnosti, pořadatelé ji zajišťují jak je v jejich silách, ale diváci můsí respektovat že tam jsou na vlastní riziko. Proto se pokyny pořadatelů musí maximálně dodržovat, aby si měla nejvyšší procento bezpečnosti.. nic méně na žádném podobném sportu to není nikdy 100%.. možná i proto na to lidi pořád chodí, protože rallysport je vzrušující a zajímavý.

4. odstavec - někdy je to vina pořadatelů, ale ve většině případů je to prostě náhoda jak hrom.. že auto pojede přesně tak rychle přesně v této trajektorií, že skočí přes horizont a ten ho vynese ke krajnici, že přejede 10 cm přes nespevněnou krajnici a destabilizuje se, že je zrovna zatáčka blízko a že je úzká, že zafouká boční vítr a auto ze zatáčky vynese, že dívácká zóna je 40, ne 45 metrů vzdálená od zatáčky a auto v důsledku nestability a větru nemůže do 40  metrů dobrzdit, že zrovna v tom místě se divák díval na mobil a nestihl uhnout s ostatníma .... atd.. to prostě neovlivníš... prostě se to stane nebo ne.. vinit organizátory, v případě že vše splnili podle předpisů, je nesmysl.

5. odstavec - Ve formuli se to může stát taky. KDyž je nehoda, tak letají součástky(a to docela daleko), např. kola. Jenžě okruhy jsou tomu uzpůsobeny, jsou tam divácké tribuny v bezpečných místech obehnané silnými ocelovými ploty a barikády z pneumatik.. nicméně kdykoli tam může to kolo doletět, ale je to velmi nepravděpodobné.. Rally na okruhu už není rally ale klasický okruhový závod jakých je mraky, tím pádem to ztrácí význam. Nicméně s tebou souhlasím, bezpečnost  nade vše, udělat trať co nejbezpečnější. Omezit přístupy atd., jenže vždy se najde někdo, kdo chce blíž.

Zbytek - A to mě fakt sere. Snažíš se ostatní zlanařit aby si mysleli podobné nesmysly jak ty. Nejhorší je pak něco vysvětlovat sfanatizovanému davu. Zavřené uši, oči... A tá poslední věta s dcerou mě dorazila...

Měj se,

Marek


Nepřihlášený uživatel

#118 Re: Re:

2012-11-13 19:54

#117: Marek S. - Re:

TOHLE podepisujeme :

Vzhledem k opakovaným a nepředvídatelným rizikům provozu rallye soutěží a tím i zbytečným ztrátám na životech

nevinných lidí chceme my, níže podepsaní, zakázat provoz soutěží v otevřených terénech, snadno přístupných

veřejnosti. Ať se rallye přesune do bezpečně ohraničených a zabezpečených míst. Zabraňte zbytečným úmrtím!!!!

 

Není nejmenší důvod neustále útočit na první komentář!!!

 


Marek S.

#119 Re: Re: Re:

2012-11-13 20:11

#118: - Re: Re:

Pardon.. myslel jsem, že tak petice zní...

Tím pádem svůj koment směřuji na autora 1. komentáře..

 

lightman

#120

2012-11-13 20:53

Dobrý den. Co vůbec policie řeší? Jak dlouho to bude trvat? Při 150 km rychlosti je asi jasné čí to byla vina. Závody rally z vesnic musí jednoznačně zmizet a pokud ne,tak se opět ukáže jaká jsme země.....
Petr 28 let
Jakub Daněk

#121 Jakub Daněk

2012-11-13 20:56

Tahle petice je nesmysl kratkozrakych a absolutne nesoudnych lidi....

ŠÁRKA - SŇUHLA

#122

2012-11-13 21:04

ANO OPRAVDU SE TU TED UKAZUJE DEMENCE NASEHO NARODA ZE JAKMILE SE NECO STANE TAK VSICHNI NAJEDNOU UMI VSE VYRESIT A SPASIT CELY SVET. NAJEDNOU JE CELA CR TAK VZDELANA ZE O RALLYE VI KAZDY NAPROSTO VSE A JSME TAK SUPER CHYTRI ZE VYME I TO CO MEL KTERY JEZDEC DNES K OBEDU... LIDI VZPAMATUJTE SE A NAUCTE SE POUZIVAT SVUJ MOZEK. NA RALLYE CHODIM UZ 8 LET A NELITUJI TOHO. NEZNAM NIC LEPSIHO NEZ JE RALLYE. A DOVOLUJI SI RICI ZE Z 80% SI ZA VESKERE NEHODY MUZOU TI LIDI SAMI. KDYZ LEZOU TAM KAM NEMAJ LITAJ BEHEM ZAVODU PO TRATI JAK PO LOUCE TAHAJ TAM MALY DECKA, ZVIRATA A PODOBNE. ALE HAZET VINU NA JEZDCE MI PRIJDE NAPROSTO APSURUDNI!!! JDE OPET JEN VIDET JAK JE VETSINA NASEHO NARODA JAK BANDA TELAT BEZ MOZKU. ZKRATKA KDO O RALLYE VI HOVNO A NEUMI SE CHOVAT TAK AT TAM PROSTE NELEZE!
xxx

#123 Re:

2012-11-13 21:04

#1: -

Jsi nebetyčná kráva


Nepřihlášený uživatel

#124 Re: NESOUHLAS

2012-11-13 21:06

#5: Tomas - NESOUHLAS

Tomáši, souhlasím s tebou, je smutné, že vyhasly životy lidí při RALLY, ale jak píšeš, zahyne-li někdo při jiné činnosti (parašutismus, sportovní létání) nijak se to nezveličuje. Hlavní vinu na šíření paniky o Rally, mají média, bohužel všechna, která za vším hledají svá zviditelnění..... Pokud by účastníci Rally, myslím tím diváky, byli zodpovědní, nestalo se nic.

xxx

#125 Re: Re:

2012-11-13 21:06

#123: xxx - Re:

Myšleno na autorku petice




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...