PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!


Nepřihlášený uživatel

#226 Re: Něco o rallye pro ovce, kterým TV Hovna a podobné bulváry neřekly to podstatné, kromě svých lží

2012-11-14 20:59

#216: guru - Něco o rallye pro ovce, kterým TV Hovna a podobné bulváry neřekly to podstatné, kromě svých lží

Jestli to správně chápu, tak váš dlouhý příspěvek potvrzuje to, proti čemu peticí bojujeme - bezpečnost na rallye nelze zajistit a protože jsou lidské životy cennější než něčí zábava, bude nutno s povolováním tohoto sportu velice převelice šetřit.

IZA

#227 Pleskanec....

2012-11-14 21:04

Ne všechny dámy jsou tak hloupé a neinformované jak vy si myslíte.A všechny nestojíme jen u plotny ,kafíčka a modních časopisu. I my ženy se zajímáme o různé věci třeba i motorismus.Tak z nás žen nedělejte hlupáky.
ŠÁRKA - SŇUHLA

#228 Můj názor na rallye celkově

2012-11-14 21:05

Nijak často nemám potřebu někde něco vypisovat, ale na nynější situaci ohledně rallye zareagovat musím. Na plno diskuzích se omílá věc ohledně zakázáni rallye. Ale ptám se proč? Proto ze lidé lezou tam kam nemaj a nebo proto že nám do hlav media nablejou nepravdivé informace a pomalu každý hned tomu věří? Či pro plno jiných naprosto nesmyslných věcí? Teď napíšu pár věcí co ještě nikde nezazněli nebo jsem to aspoň nepostřehla. Na rallye chodím už 8 let a asi bych i uvedla, že někteří známí do dnes nesouhlasí s mojí účastí na rallye. Sama za sebe můžu říct že i když je rallye sport nebezpečný tak se tam cítím rozhodně bezpečněji než kdybych šla třeba na fotbal. Za celých těch 8 let jsem třeba nezažila aby se fanoušci mezi sebou mydlili hlava nehlava či ničili něčí majetek a podobně. Zkrátka vím že na rallye mi hrozí jediný druh nebezpečí že do mě může najet auto. Ale nemusím se naopak třeba bát že mě někde nikdo zmlátí a budu několikrát do měsíce někde na pohotovosti a podobně. Na rallye chodím i s vědomím že se mi třeba může něco stát ale i kdyby se tak třeba stalo tak by mě v životě nenapadlo obviňovat jezdce. Teď napíši něco co nikdo z lidí z mého okolí neví. Když jdu na rallye tak u sebe na každou erzetu nosím papírek s textem že kdyby se mi náhodou něco stalo tak že si zásadně nepřeji aby někdo vinil závodníky s touto myšlenkou je obeznámen i můj bratr. Ano náhoda je blbec a může se to stát komukoliv z nás i když zrovna stojíme tam kde je povoleno. Ale opět opakuji divák co chodí na rallye tam chodí na vlastní nebezpečí a ručí si sám za sebe. Dále se na hodně diskuzích objevuje myšlenka že lidé chodí blízko trati hodně proto že chcou být posádce co nejvíc na blízku. Víte když jsem šla s kamarádem před 8 lety na svou první rallye a šli jsme na takové to představení posádek tak jsme normálně chodili mezi těmi jezdci a bavili se s nimi a tak no vy co chodíte na rallye to určitě znáte. Jen tím chci říct že v té chvíli jsem z toho byla dost mimo protože ve většině sportech či třeba u herců a podobně se člověk k nim nedostane tak blízko. Povětšinou je to velký problém si s tím sportovcem jít třeba popovídat, podat jsi s ním ruku a podobně což jsem třeba v rallye taky v životě nezažila abych šla za nějakým jezdcem a on mi začal nadávat co ho otravuji a podobně. I když s nimi člověk prohodí jen pár slov, nebo se vám velmi ochotně podepíší a nebo vám jen podají ruku tak pro mě to má velkou váhu. Postupem času jsem si třeba našla kontakty na jezdce a občas jim napíši a oni během chvíle odepíší. Nebo taky si občas píši o podpisové karty a v životě se mi nestalo že by po mě chtěli nějaké peníze. No ale lezme tam kam nemáme protože kontakt s posádku mimo trať je strašný problém. Někdy si ani asi neuvědomujeme jaké štěstí máme že v tomto sportu jsou tak báječní lidé kteří mají o své fanoušky takoví zájem, že se fanoušci mezi sebou na vzájem respektují. Proč neznalí lidé snaží zničit něco tak krásného co dobře funguje. Šárka Filipiová
Jaroslav

#229 Re: Pleskanec....

2012-11-14 21:11

#227: IZA - Pleskanec....

Tak zrovna vy jste případ dost velké nevědomosti :-)


Nepřihlášený uživatel

#230 Re: Můj názor na rallye celkově

2012-11-14 21:15

#228: ŠÁRKA - SŇUHLA - Můj názor na rallye celkově

Hmmmm, lidi lezou tam kam nemaj nebo rallye se pořádá tam kde nemá?????

Protože žiju svůj život tam, kde jsou rallye mezi domy víc než časté, tak pro mě jsou auta, řvoucí a řítící se pod okny tím, co tady nemá co dělat.

Občan

#231 Re: Re: NESOUHLAS

2012-11-14 21:21

#6: Maryška - Re: NESOUHLAS "Irelevantní?" Irelevantní je to, co tady píšete. Zábava zbohatlíků..Jsou takové případy, ale je jich opravdu málo, většinou jsou zde zkušní jezdci, kteří jezdí za nějaký tým a mají opravdu zkušeností a několik odjetých sezón. A ta představa, že by se to stalo Vašim dětem..asi jen tohle: Když jsoi vaše děti v mladém věku, určitě je nepustíte někam samotné bez dozoru dospělého a kdyby jim bylo 18+ tak snad umí číst a přeštou si ceduli "Zakázaný Prostor". Ta událost je Hrozná, i mě to zasáhlo, ale když čtu samé NEGATIVNÍ komentáře od lidí, co neviděli žádnou rally, tak je to ubohost. Něco se stane a lidé jsou hned proti tomu. Na silnicích je každý den spousta nehod a ani o tom nevíte. Jede se jedna rally, něco se stane a všechno by se mělo zrušit. :/

 


Nepřihlášený uživatel

#232 Re: Re: Pleskanec....

2012-11-14 21:25

#229: Jaroslav - Re: Pleskanec....

Zato vy jste nejchytřejší a všemu rozumite......

Jaroslav

#233 Re: Re: Re: Pleskanec....

2012-11-14 21:43

#232: - Re: Re: Pleskanec....

Anonymous :-D - jo myslím si že o autech něco vím, když se tim živím.  A na rally chodim taky par let a vim jak se lidi chovaji kdyz jsou napomenuti aby sli jinam ze tam nemaji co delat. A parkrat jsem byl i poradatel ... takze az nejaky poradatel v dobre vire zachrany nejakyho neukaznence propleskne tak TV hovna z toho udela zase medialni sracku.. ? A co pak.. Zakazeme co.. koho ..?

Kamera

#234 Re:

2012-11-14 21:47

#1: -

ty hele a co takhle přestat jezdit autama, letat letadlama a podobně? tam umírá víc nevinych lidi ! A rally koukni se kdo umíra na rally jen ti co o tom nic nevi nezodpovednný lide kteří si myslí že 1 tunove auto zastavi na fleku prostě hlava jim to neda !!!!  Sam jsem kameraman na soutěžích a mužu říct že si opravdu hodně rozmýšlím kam si stoupnu v hlave si představuji jake situace by mohli nastat a vždy je třeba mit vymyšlenou unikovou cestu !!! a ne stat a čumět jako tele na to jak se na mě řítí tunove auto !!!!!!!!!!!   Rally je Rally vždy bylo a bude a jestli se vám nelibi tak na něj nechoďte nikdo Vás nenutí


Nepřihlášený uživatel

#236 Re: Re:

2012-11-14 22:44

#234: Kamera - Re:

No,opravdu nechci čumět jako tele, jak se na můj dům, nedejbože na mě, řítí tunové auto ve 150-tikilometrové rychlosti. A opravdu nechci být naprosto nedobrovolným účastníkem rallye a nechci být k tomu neustále nucena. Proto se podepisuju.

Občan

#237 Aspoň nějaké řešení v případě...

2012-11-14 23:11

Až zase uspořádají závody a nikdo se nás co bydlíme u cesty nezeptá na náš názor, tak mi selže vlečka naložená pokácenými stromy přímo v den závodu a čirou náhodou se mi na cestě (trati)vysype. Místo závodů pak můžou vzít ruční pily a to dřevo nařezat. A kdo bude nejlepší, tak dostane i ten věnec.

Nepřihlášený uživatel

#238 Re: Re:

2012-11-14 23:13

#234: Kamera - Re:

Já na Rally nikam nejdu a přesto se jede kolem mého domu a ohrožuje mou rodinu. Nemůžu proti tomu nic udělat. Kde je  zákon na ochranu?

Jaroslav

#239 Re: Re: Re:

2012-11-14 23:35

#238: - Re: Re:

Vase deti se ohrozuji uz davno bez rally a zakonu :-) a to zcela bezne.. co chcete udelat ... ?

Aleee

#240 Re: Pane Spale, pane inženýre.

2012-11-15 00:31

#1: -

Pane Spale, pane inženýre.

Ve Vašem textu se vyskytuje množství nesrovnalostí (16 mrtvých na Valašsku? KDE PROBOHA?), množství Vámi neověřených informací - a když ověřených, tak přinejlepším komparací několika bulvárních plátků.

Jak můžete tendenčně překrucovat, že "pořadatelé ... dokonce stavějí tratě tak, aby byly nehody skoro jisté"? Kde berete tu DRZOST tvrdit, že místa, kde se odehrála smrtelná nehoda, přitáhnou více diváků a pořadatel vydělá více peněz? To si sakra myslíte, že smyslem diváctví je vidět krvák?

Ano, ve formuli1 za posledních 20 let nikdo nezahynul, vlastně jen Senna a pár dalších. Uvědomte si, kolik pilotů startuje ve formuli jedna - versus - kolik jich startuje v Rallye, promiňte, v "Rallye", a zamyslete se nad procentuální mortalitou.

 

Já také nesouhlasím s Leteckými dny, kdy nad hlavami tisíců diváků létají desítky tun železa nadzvukovou rychlostí (Informoval je někdo o riziku? Jsou si ho vědomi? Jsou svéprávní? Přichází zde - a platí - aby shlédli krveprolití?).

Když se nějaký SLET koná, tak odjedu pryč - nevlezu si natruc těsně za plot a nebudu se ohánět slovy "na svojí zahradě si můžu dělat co chci" a když, tak nebudu ignorovat povely školených a zkušených pořadatelů - tak jako to dělá množství "diváků", zemi lehkou mnohým z nich.

Odjedu na výlet k tetě, babičce, na Hrad. Protože respektuju radosti druhých - to byste koneckonců jako "budhista" pochopit mohl.

 

Apeluji tedy na všechny starosty nejen valašských, ale všech českých, polských a třeba slovenských vesnic - pojďme do ulic, dneska s alkoholmetry - vždyť alkohol ročně zabije jen na českých silnicích 100 - 120 životů!

 

Hodně štěstí ve Vašem počínání přeje

Franta Sádra.

guru

#241 Re: Re: Něco o rallye pro ovce, kterým TV Hovna a podobné bulváry neřekly to podstatné, kromě svých

2012-11-15 00:34

#226: - Re: Něco o rallye pro ovce, kterým TV Hovna a podobné bulváry neřekly to podstatné, kromě svých lží

Těžké vysvětlovat. Vytrhl jste jeden odstavec z kontextu a tím by jste chtěl argumentovat. To mi připomíná TV Nova a podobné bulváry. Ty to přesně tak dělají. Přečtěte si to celé prosím znovu a vezměte to jako celek. Poté už to bude k pochopení. A kdyby nebylo, tak mi prosím napište, co na světě se dá zabezpečit na celých 100%. Jmenujte mi jakýkoliv obor, disciplínu apod. Rád se poučím a předám tu zkušenost Svazu Rallye.

Boš

#242 Re: Nepravdivé informace jako tyto nejsou dobré !!!

2012-11-15 01:26

#1: -

Zjistěte si skutečnosti než něco takového napíšete váš článek v sobě nemá nic společného s realitou !

Závodníci nemají žádnou kvalifikaci tak proč všichni musí mít závodní licenci ?? a v tomto případě boural závodník,který závodí deset let tak kdo má mít víc zkušeností ??

Auta nejsou mizerná jak píšete a o to se starají před každým závodem komisaři na techické přejímce kde auta kontrolují takže vůbec nechápu kde berete tyto velmi zkreslené informace !!!?

Pořadatelé stavějí tratě naschvál nebezpečné,výtěžky jsou obrovské a místa kde se stane smrtelná nehoda jsou příště zajímavé to zní jako z televize nova nebo z blesku tady nejsme v Americe pane a můžu se stoprocentní jistotou říct,že to je jedna velká nafouknutá lež .

Diváci můžou stát kdekoli? Jen když neposlouchají pořadatele nebo pásky nebo cedule zakázaný prostor a stoupnou si přímo k trati kde závodí auta a to je jen jejich riziko !

Jak píšete,že v civilivovaných zemích se nezávodí mezi vesnicema a lidma tak nechápu na ,které závody jste se díval?,protože v celém světě se jezdí rally úplně stejně a to i ve vesnicích a ve městech jen tam diváci mají rozum a nelezou kam nemají!

Ze všech úmrtí diváků na rally v čr tento rok je 90 procent chyba právě na straně diváků,protože stáli kde neměli!

Chcete potrestat pořadatele,ale to předtím musíte potrestat zákoné zástupce těch děvčat,protože se o ně nepostarali a nechali je stát u trati kde by žádný rozumný dospělí člověk nestál !!!

Rally je sport jako každý jiný jen potřebuje víc prostoru a ten musí diváci akceptovat jinak se těmto strašným neštěstím nedá předejít i přes veškerou snahu pořadatelů i jezdců .

Chtěl jsem jen podotknou,že soudit z informací,které jsou nepravdivé a to jsem ted lehce dokázal je úplná blbost a bohužel česká klasika. Názor má každý jiný,ale je potřeba si ho udělat z pravdivých informací a v době internetu si každý sám lehce  zjistí,že vše co jsem napsal je pravda a tím pádem je článek pana Spala z větší části ne lež,ale spíš absolutní nevědomost o tomto sportu a zabezpečení s ním spojená.

Jan Poš

guru

#243 Vzpamatuj se TV Nova

2012-11-15 01:29

Dopis TV Nova:

Po delším zvažování jsem se rozhodl vám napsat.

Neštěstí, které se stalo o uplynulém víkendu v Uherském Brodě je strašnou tragédií nejen pro postižené rodiny, ale i jejich nejbližší okolí a zasáhlo i nás všechny, kteří máme s tímto sportem něco společného. Vždy, když se stane něco takového, jde o hrozný pocit a člověk nemá dostatek slov, kterými by vyjádřil, co cítí.

Ale po zhlédnutí vašich reportáží ve zpravodajských relacích k této tragédii, kterými doslova šíříte paniku, jsem naprosto zděšen vaším přístupem. Informace, které přinášíte jsou naprosto jednostranné, neobjektivní a co hůř naprosto nefundované a z mého pohledu účelově likvidační. Vaším přístupen nejenom že rozpoutáváte agresivní vlnu proti rally sportu a dnes již i vůči některým osobám, ale zároveň ničíte sport se stoletou tradicí, ve kterém Češi patří mezi světovou špičku a to jak na poli jezdeckém, tak na poli bezpečnostním. Ta je na našich českých soutěžích pořádaných pod FAS, opravdu na velice vysoké úrovni, což možná v tomto kontextu zní paradoxně, ale Češi se naopak podílí na zajišťování bezpečnostních opatření na mnoha významných zahraničních soutěžích. Problémem nejsou špatná či nekvalitní bezpečnostní opatření, ne že by nebylo co zlepšovat, ale problémem je čistě česká specialita a to: porušovat zákazy, nerespektovat pořadatele a bezpečnostní autoritu. Nikde na zahraničních soutěžích si nikdo, včetně českého fanouška, nedovolí vstoupit do zakázaného prostoru, nikde na světě si nedovolí polemizovat s pořadatelem, nikde na světě si nedovolí oponovat bezpečnostním delegátům apod. Je potřeba si uvědomit, že když někdo vstoupí do zakázaného prostoru je to stejné, jako kdyby dobrovolně vstoupil do minového pole, stejné, jako by vstoupili do vojenského újezdu, kde probíhají ostré střelby! Tam jsou stejné tabule se „Vstup Zakázán“. Všichni místní, kde se soutěž pořádá, tyto bezpečnostní informace mají, vše je v prostoru jasně vyznačeno. Místo těchto objektivních informací, které by pomohli předcházet podobným tragédiím, jste doslova rozpoutali „hon na čarodějnice“, který pomůže možná jen vaší sledovanosti, ale ničemu jinému. Jak ubohé!!!

Jak ale zlepšit povědomí o rally a o jeho rizicích, aby nedocházelo k těmto tragickým událostem? Asi tím, že zlepšíme povědomí o rally jako takové, větší informovaností veřejnosti co rally je, jaké jsou úspěchy atd. Ale vzhledem k tomu, jak se vaše TV staví celkově k tomuto sportu, o kterém kromě tragedií neinformuje, nikdo asi nemůže očekávat, že se k problému postaví objektivně a s konstruktivním přístupem. A řekněte mi jak jinak rally dostat lidem blíž a do podvědomí než tím, že se o tomto sportu bude referovat alespoň stejně, jako o kterémkoli jiném? (nic proti fotbalu, ale kdyby měl takovou návštěvnost, jako mají soutěže rally, museli by u nás všude postavit stadiony jako mají v Anglii).

Bohužel směřujete evidentně k likvidaci rally u nás, což je jednoznačně patrné z vašich jednostranných reportáží s nechutnými a hloupými otázkami typu: „do kdy budou na rally umírat lidé“ či s hesly jako: „co s tím vláda udělá“. Nevím, zda si uvědomujete, že váš nesmyslný hon na tento sport zcela jistě bude směřovat k jeho ekonomickým problémům, které již nyní nejsou zanedbatelné, mnoho regionů, kde rally probíhají, přijde o velmi slušné příjmy z čerpaných služeb, mnoho lidí okolo rally přijde o práci, budou se prohlubovat již existující finanční problémy projektů na podporu mladých talentů a v neposlední řadě stovky tisíc fanoušků přijdou o sport, který má u nás vavříny ověnčenou stoletou historii.

Vyzývám vás, TV NOVA, abyste informovali objektivně!!!!!!
guru

#244 TV Nova a Petlach

2012-11-15 01:34

HON NA PETLACHA:-) Ač se to zdá neuvěřitelné, jednomu smrtelníkovi se podařilo dostat z TN.CZ vyjádření k tomu, KDO ŽE TO JE pan závodník PETLACH??? viz....

Muž, který se představil jako Jan Petlach je pravděpodobně ze Zlínska a má něco společného s motosportem. Bohužel, jak jsem sama později zjistila, nejedná se o akreditovaného jezdce.
Přesvědčení, že zkušenosti s rallye má jsem nabyla během r
ozhovoru, kdy jsme společně procházeli dráhu vozu, který havaroval. Vyjadřoval se naprosto odborně, používal termíny, které člověk neznalý rallye nepoužívá a několikrát mi na můj dotaz, zda má zkušenosti s rallye odpověděl kladně.
Mluvil o tom, že jezdil 48 let především motorky, ale má zkušenosti i s autem. V současné době už nejezdí a vzhledem k tomu, že já neznám prostředí jezdců rallye jsem neměla jsem důvod mu nevěřit. Bohužel, důkaz o jeho profesionalitě nemám.
Každopádně věty, které zazněly v reportáži nikomu nemohly ublížit. Vysvětloval pouze, jak se zřejmě auto na silnici chovalo a na můj dotaz, zda jsou důležité i jezdecké zkušenosti odpověděl tak, jak by zřejmě odpověděl úplně každý. Rozhodně nemluvil o konkrétních jezdcích a nikoho neobviňoval. Bohužel lidé, kteří se v motosportu pohybují si to vzali osobně a chytili se toho, že je kritizuje člověk, kterého neznají.

Věřte mi, že jeho vyjádření v reportáži rozhodně nemělo nikoho poškodit. Děkuji za Vaši vstřícnost a přeji hezký den.
xxx

#245 Mediální hyenismus

2012-11-15 01:53

Mediální hyenismus
Je velmi smutné, že lidé hodně věří bulvárním mediálním hyenám, které si zásadní informace vymýšlí, následně zveřejní a prezentují je jako objektivní. To se netýká pouze rallye, ale všeho dění kolem. Jakákoliv dopravní nehoda, jakýkoliv opilý herec, jakýkoliv rozvod, jakákoliv tragédie ..... jsou zveřejňovány informace zkreslené, dovymyšlené reportéry, neobjektivní - ve velké většině lživé. Jedná se informace, které nejsou nikde objektivně ověřené u kompetentních institucí či úřadů. Mediální hyeny domýšlejí informace od postižených lidí, nebo rádoby svědků, kteří ve smutku nebo v touze být veřejně známí, řeknou jen část svých pocitů, protože na víc nemohou mít sílu. Média mají převelikou moc a hýbou myšlením občanů tam kam potřebují. Ovlivňují chod celé země. Tuto taktiku používají politici i mocní podnikatelé, kteří jim vládnou. Kdo má moc nad médii, má moc nad vším. To platí v celém světě bez vyjímky. Ale proč se médií bát, když máte čisté svědomí a rozum v hlavě ? Není tak těžké rozlišit mediální bludy a realitu. Porovnávejte informace v různých médiích, nejen bulvárních a najdete cestu k pravdě o daném problému. Doposud jste o rallye zájem nejevili, ale díky překrouceným informacím z bulvárních médii jste teď skoro odborníci. Slyšeli jste někdy v bulváru o výborných výsledcích českých jezdců ve světě, či, že se tady jela rallye, kde nedošlo k žádnému úmrtí? Mnozí jste slyšeli jen informace o tragédii. O to jen proto, že takřka žádná média o povedených rallye neinformují, protože to není fotbal či hokej.

Nepřihlášený uživatel

#246 nesouhlasím se zrušením

2012-11-15 02:09

nesouhlasím se zrušením rallye sportu!!!
Tomas-26

#247 Re:

2012-11-15 02:33

#1: -

Tady vážení přátelé vidíte, jak to dopadá, když se o problému vyjadřuje někdo, kdo o něm nic neví. Jedna faktická chyba za druhou, demagogie jako prase. A hlavně všechno co se mně osobně nelíbí ZAKÁZAT, ZAKÁZAT, ZREGULOVAT, ZDANIT, ZRUŠIT. Lidi přemýšlejte trochu, tohle je cesta do pekla.

Tomas-26

#248 Re: pozor

2012-11-15 02:36

#18: odemně pro mates - pozor

Ty musíš bejt ale velkej king a machr. Sice neumíš ani psát a číst, jsi slepej (cedule tam byli) a ty kamarádky si to zavinili sami spolu s tím jejich kámošem - nebyl jsi to ty?

Tomas-26

#249 Re: Re:

2012-11-15 02:38

#34: mix - Re:

Mně přijde daleko ubožejší založit petici o zákazu rally na tom, že do textu naplácám několik zásadních nepravd nebo až lží a tím argumentuju (viz příspěvek č. 1). Tak ať napřed kolega uvádí skutečné argumenty a ne svoje pojmy a dojmy co načerpal nejspíš z tv nova.


Nepřihlášený uživatel

#250 Re: Hana

2012-11-15 02:39

#37: - Hana

Zakážeš rally a na silnicích bude rázem bezpečno... kam na takový kraviny lidi chodíte, to fakt nevím




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...