PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!

omikron

#476 Re:

2012-12-11 22:24

#473: maly33 -

Já myslím, že právní odpovědnost za smrt těch holek by měl nést ten, kdo vydal souhlas. Ten, kdo dal razítko a schválil, že se pojede rychlostí několikrát překračující vyhlášku skrz tuto oblast.


Souhlas. U nás bývá často zvykem, že si volení politici dávají rovnítko mezi funkcí a můžu vše a za nic nemám odpovědnost- Ono je to vidět všude, za rozkradených 500 miliard z eurodotací také podle nich nikdo nemůže. Ten, kdo dává razítka také má být odpovědný.

Big Proof

#477 Jako zvířata

2012-12-12 00:02

Celá tahle šaškárna (petice proti zrušení něčeho, co tu vždy bylo a bylo to vždy velice atraktivní a oblíbené) je zbytečná. Zvířecí předchůdce člověka se v nás bohužel nezapře. Štěkáte totiž tady po sobě jako zvířata a snaha domluvit se je naprosto nulová. Připomíná mi to kauzu s výlukou v NHL. Obě strany jsou nasrané, že se nehraje, ale ani jedna strana nemá zájem trochu ustoupit a najít společné řešení.
Sol-Ki Hjon

#478 !!! PRASATA !!!

2012-12-12 12:33

Vy jste fakt prasata, domlouvat se, že někomu dáte do cesty kontejner, aby se zabil. Jelikož po uzavřené trati kontejner na cestu nejspíš nedostanete, očekávám, že tam chcete dát něco jiného. Proto o téhle diskuzi budu informovat polici ČR a až se něco takového (že se posádka závodního vozu zmrzačí o úmyslně nastraženou překážku v trati) stane, budou lehce vystopováni vyníci.
Myslím si, že autor-debil toho příspěvku, je známý ženy, které se to tak náramně líbí, jenom pokaždé vystupuje pod jinou přezdívkou, aby to vypadalo, že s ním souhlasí co nejvíc lidí.

Každopádně jste PRASATA!!!


Nepřihlášený uživatel

#479

2012-12-12 21:10

http://sport.idnes.cz/autoklub-ceske-republiky-chce-bezpecnejsi-rallye-f72-/motorsport.aspx?c=A121212_180902_motorsport_par

Nechápu, proč pořád někdo operuje s názorem, že lidi žijící u trati rallye, kterou tam kdosi naplánoval bez jejich vědomí a souhlasu, něco MUSÍ.


Nepřihlášený uživatel

#480

2012-12-13 12:00

Přesně, to je další z věcí, kde se ukazuje, že mnoho zde podepsaných o rally vůbec nic neví. Od nich se jen vyžaduje, aby cca hodinu (doba po kterou se závodí) použili aspoň trochu mozek.
Witec

#482 Re: Poznejte, co je doopravdy rallye

2012-12-13 16:15

#481: - Poznejte, co je doopravdy rallye 

Kolik už bylo smrtelných úrazů hráčů při hokeji (např. Čajka), není to tak dávno, co jeden divák dostal pukem do hlavy a na následky toho zranění zemřel, takže zakážeme taky hokej? Nebo když byl nešťastnou náhodou zasažen člověk při hodu oštěpem, zakážeme atletiku? Každou chvíli se někde zřítí malé sportovní letadlo, zakážeme činost všech aeroklubů? Při cyklistických závodech taky už bylo v historii pár smrtelných úrazů, zakážeme cyklistiku? Kolik už bylo neštěstí při leteckých dnech, tak je taky zakážeme, ne? To co tu píše většina diskutujících je nesmysl.  Tak jak už tu někdo napsal, kdyby ty holky někdo přejel na silnici v běžném provozu, tak řidiče zlynčujeme a zakážeme veškerou dopravu? Lidi vzpamatujte se. Každý ví dostatečně dlouho dopředu, kdy a kde se závody jezdí. Kdyby chtěla jít moje dcera na rally, tak bych si teda sakra ohlídal, aby si nestoupla na nějaký nebezpečný místo a nebo tam šla s někým kdo o tom něco ví. A jejich rodiče věděli, že se tam ten závod jede a že se tam půjdou podívat a přesto pro jejich bezpečí neudělali vůbec nic. Byla to určitě ale i chyba pořadatele, který měl daný úsek na starosti, to souhlasím. Pro příští rok budou průjezdy obcemi minimální a diváci si k trati stejně přijdou, třeba na pole, do lesa atd. a tam jdou dobrovolně, k tomu je nikdo nenutí a je to prostě na vlastní nebezpečí. Pokud mám na rally strach o život, nebo o svoje blízké, tak tam prostě nelezu a pak mám 100% jistotu že mě ani moje děti žádnej závodník nezabije.

 

http://www.rally-bezpecne.cz/

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#483 Re: Re: Poznejte, co je doopravdy rallye

2012-12-13 20:02

#482: Witec - Re: Poznejte, co je doopravdy rallye

Pokud mám na rally strach o život, nebo o svoje blízké, tak tam prostě nelezu a pak mám 100% jistotu že mě ani moje děti žádnej závodník nezabije.

A co máme dělat, když rallye leze k nám?? Když nemůžu přejít cestu, dojít do obchodu, odjet autem za prací, k lékaři, kamkoli...Když jsem nezodpovědná osoba, pokud vyjdu před svůj dům? Viděl jste třeba trasu RZ přes Lopeník? Celá obec v podstatě paralyzovaná. To vám připadá normální a správné?


Vybrat přezdívku

#484 Re: Re: Re: Poznejte, co je doopravdy rallye

2012-12-13 20:22

#483: - Re: Re: Poznejte, co je doopravdy rallye

Hmm, to by mě zajímalo k jakému lékaři potřebuješ jít o víkendu, do jakého obchodu potřebuješ jít o víkendu, za jakou prací potřebuješ jít o víkendu. U nás na vesnici je v sobotu v obchodě ráno před závodem normálně otevřeno, není problém (a dělají to tak všichni) jeden den za rok vstát o půl hodiny dřív a jít nakoupit. Pokud přece jen potřebuješ vyjet za prací, není problém jeden den v roce si o půl hodiny přivstat a odjet před uzavřením trati. Pokud bys potřebovala o víkendu k lékaři (asi jen na pohotovost) garantuji ti, že by pořadatel kvůli tobě ten závod přerušil a dovolil by ti vypadnout k víkendovému lékaři. Sanitku, hasiče a cokoliv jiného důležitého pořadatel vždycky pustí. Stejně tak na většině závodů přeruší závod a pouští prázdný autobus, aby se v něm řidič mohl dostat na další zastávku, kde o víkendu stejně nikdo nenastoupí.

Jedna rychlostní zkouška trvá maximálně 2 hodiny, pokud se jede ten den 2x, jsou to 4 hodiny za rok. To je opravdu omezení jak prase. To vám opravdu zkazí polovinu života. Znám takové lidi jako jste vy a vím, že kdyby se nejela rally ti lidi by stejně nevylezli z baráku, takže nechápu ohánění se, že jeden den v roce nemůžete povolit jedinou akci konající se na vesnici.

Witec

#485 Re: Re: Re: Poznejte, co je doopravdy rallye

2012-12-13 20:39

#483: - Re: Re: Poznejte, co je doopravdy rallye 

 Od příštího roku se budou průjezdy obcemi minimalizovat jak to jen půjde a budou tam umístěny retardéry, takže už nebude možné, aby tam auta jezdily 120km/h. Každá obec, kde se rally jede, s tím musí souhlasit. Takže pokud s tím obyvatelé dané obce nesouhlasí, tak ať apelují na vedení obce a bez jejího souhlasu se to tam už nikdy nepojede. A když s tím většina obce souhlasí, až na pár jedinců, tak se holt musí na těch pár hodin přizpůsobit. Tak to prostě funguje. V bytovém domě se taky majitel bytové jednotky musí přizpůsobit pravidlům, které schválí většina družstva, i když je majitel svého podílu. V případě potřeby akutní lékařské péče jsou přímo u RZ lékaři, případně v případě ohrožení života může být RZ přerušena pro příjezd sanitky, v tom není žádný problém. A k obvoďákovi o víkendu asi těžko pojedete. A co se týče informovanosti, tak to ví celá vesnice kdy a kde se to pojede už dlouho dopředu, takže si může nakoupit atd., ta trať není zavřená přece celý den, ale max. na dvě tři hodiny každý průjezd. A když víte, že se vám pojede rally před domem, tak ano, potom jste nezodpovědný, když tam vyjdete, protože v tom okamžiku je to závodní dráha, kde nemáte co dělat. Silnice před vaším domem zcela určitě není váš majetek.

Pleskanec

#486

2012-12-14 16:06

Vám něco vadí, ale vlastně ani nevíte co. Vám totiž vadí úplně všechno a máte potřebu proti tomu všemu nějak protestovat, protože potom se cítíte jako někdo větší. Bulvár vám nakecá něco o rukojmích a všichni hned jak bulvární otroci, se cítíte, že jste rukojmí atd. Víte vůbec, kdo je rukojmí? Rally v ČR pod federací automobilového sportu se jede ani ne 20, ale vy slyšíte jen o tom jednom závodu, kde se něco stane. Přitom je rally jedním z nejnavštěvovanějších a nejsledovanějších sportů u nás, ale jak neteče krev, tak se nedoslechnete, že Jan Kopecký se stal vicemistrem celosvětového šampionátu Intercontinental Rally Chalenge, že Martin Semerád vyhrál PWRC, že Antonín Tlusťák byl vicemistrem Evropy. Vám bulvár maximálně nakecá, že ten kdo jezdí stejnou dobu jako oni, ale jede o něco pomaleji než oni, je amatér. Ale přece v každém sportu je někdo lepší a někdo horší. Proto se v každém sportu poměřujeme a chceme dosáhnout toho, co ti nejlepší. Měli byste se zamyslet a protestovat proti opravdu důležitým věcem, které nějak poškozují naši zemi, protože ta nenávist a závist mezi lidmi je už neúnosná.


Nepřihlášený uživatel

#487 Re:

2012-12-15 14:15

#486: Pleskanec -

Lidé mají možnost svojí registrací na těchto stránkách vyjádřit svůj názor - tak se registrují - podpisují. Každý pod tu petici, s jejímž obsahem se ztotožňuje.

Pleskanec

#488 Re: Re:

2012-12-15 21:28

#487: - Re:

Jak se může ztotožňovat s obsahem petice někdo, kdo o rally dosud neslyšel a vůbec neví o čem rally je?

 

Je na čase už konečně zakázat divadla, protože http://tn.nova.cz/zpravy/zajimavosti/zpevak-jan-kriz-se-pri-predstaveni-utrhl-z-lana-a-spadnul-mezi-divaky.html.

Za pád herce mezi lidi vždycky přece může herec! Jednoznačně nese vinu organizátor! Jak je možné, že na tak nebezpečné a špatně zabezpečené představení se dostali lidi? Pokud přijdou diváci, měli by sledovat představení z bezpečné vzdálenosti (nejlépe z úplně jiného města, či vesnice).

Tohle jsou úplně stejné bláboly jako ty vaše (a to jsem ani nemusel nad dalšími vašimi kecy přemýšlet) a určitě z toho sami vidíte, jak jsou vaše rádoby ohleduplné a velmi prospěšné názory směšné. Já nechápu, čím myslíte, protože hlava to evidentně není.


Nepřihlášený uživatel

#489

2012-12-15 22:26

Možná někdo neví, o čem rallye je, ale protestuje proti tomu, jak se rallye projevuje.

No a pokud jde o vámi uvedený příklad, tak to je přesně to, čeho chce tato petice dosáhnout - aby diváci přišli na vlastní nebezpečí na okruh ( do divadla) a hrou nebyli obtěžováni nezúčastnění a ti, co se ani účastnit nechtějí.

Pleskanec

#490 Re:

2012-12-15 23:00

#489: -

4 hodiny v roce (než kolem 2x projede startovní pole) jste tak strašně obtěžovaní, že musíte být přivázáni u stolu a nemůžete se jít ani vysr.t? Nebuďte směšný(á), že na 4 hodiny za rok nejste schopni ustoupit akci, která vaši obec zviditelní po celé republice? Každý je něčemu nucen ustoupit a i takový malý čtyřhodinový ústupek hned pomůže ztmelit špatné mezilidské vztahy v naší zemi.

Vaše štěkání tady je typickým projevem neznalého, věčně nasraného člověka, kterého dobíhá deprese ze stárnutí, myslí jen na svůj nudný život bez zábavy a nestojí o jakoukoliv domluvu. Vy nežádáte domluvu, vy totiž hned žádáte úplné zrušení rally! Závody na okruzích nejsou rally!!! A to nikde ve světě.

Všechny oběti havárií přišly na vlastní nebezpečí a z vlastní vůle na automobilový závod, nikdy to neodnesl člověk nezajímající se o závod(i ta zraněná bába u plotu čuměla na závody metr od trati).


Nepřihlášený uživatel

#491 Re: Re:

2012-12-17 08:17

#49: Eva - Re:

Evo, to je velmi trefné. Lépe to snad ani nejde definovat. Míra L.


Nepřihlášený uživatel

#492 Re: Re: Re:

2012-12-17 12:05

#491: - Re: Re:

Ikdyž je to co ona napsala totální kravina, dalo by se to bez problémů jeden den v roce vydržet

Pleskanec

#493

2012-12-17 13:21

Vy si jako myslíte, že vám při rally někdo zakáže vyjít z domu? Že vám přikáže zůstat zabedněn v kuchyni? Že vás vyžene z vlastního pozemku?

Na rally se maximálně doporučí, kde není bezpečno stát a jak pro tupce se vyznačí, kde se stát může a je to bezpečné a prosí se některé normálně nemyslící občany aby dbali na svoji bezpečnost a trochu přemýšleli.
Na rally nemá nikdo pravomoc vás od někud vyhnat, nebo vám něco poručit!

Na rally se nepřikazuje, ale doporučuje!

Michal S.

#494 Re: BLBOST

2012-12-18 00:34

#1: -

Vážený pane Spale,

dovoluji si napsat, že jste zcela mimo mísu. Všichni závodnící mají kvalifikaci a zkoušky. Auta v dnešní době jsou na nejlepší úrovni.

Diváci mohou stát pouze ve vyhrazených místech. Nebezpečná místa jsou opáskována a označena za nebzepečné a lidé jsou odsud vyháněni pořadately. Při oné smutné události, tam ty dívky neměly vubec co dělat a je to jejich chyba a pořadatele, za kterým se byly podívat...

Smrtelné nehody, tak maximálně zvýší sledovanost TV Nova, ale všem lidem kolem rallye, je ti stejně líto, jako lidem odjinud.

Rallye se po celém světě jezdí na civilních cestách, na okruhy patří trochu jiné sporty a i ve formuli umírají lidé. Jezdci s tím rizikem startují stejně ve formuli jako v rallye.

Většina vašich argumentů je nesmyslná a hloupá.


Nepřihlášený uživatel

#495 Re:

2012-12-18 18:20

#1: -

No ty si hochu dobrej debil! Tys asi celej život prochrápal a probudil ses zrovna v době, kdy se na Novu podruhé letos dostala reportáž z rally, přestože je konec roku. Všechny ty krávoviny, co jsi napsal platí při rally přesně naopak. Absolutně ses tady ztrapnil a ukázal, jak až může být člověk dementní. Kdybys ty hňupe nesledoval jenom blbou TV STARÁ, a nečetl HROM, určitě bys zjistil, že rally se jezdí v úplně každém státě na světě. Tzn. že i v těch tvých vysněných civilizovaných zemích a diváci tam stojí úplně u trati a nejsou vyháněni 20 a více metrů od trati jako je tomu v ČR. Jenom tam není tolik blbů jako tady, protože si nestoupnou do místa, kde se jede rychle přes horizont metr od trati. Taky tam není tolik rádoby chytrejch lidí, kterým jejich moudrost vyloženě škodí a proto rally jeden den za rok bez problémů vydrží a baví se jí.

Příště, až utečeš ze ZOO a zas tě napadne něco napsat, zjisti si alespoň základní údaj o tom co píšeš! A vy ostatní se prosím zamyslete a nevěřte kdejakému debilovi!

 

Děkuji


Nepřihlášený uživatel

#496

2012-12-19 00:48

marqui

#497 Re:

2012-12-20 17:55

#460: -

Pane bože!!!! Víte, že pojem bezpečí je velmi relativní? Co když na mě teď spadne střecha, zlomí se mi noha u židle, pande na mě sníh ze střechy, srazí mě auto, co jede jak šílený a vjede na chodník, co když spadnu ze schodů, zabije mě u synagogy terorista, vykolejí tramvaj....

Pane bože! Uvědomujete si tu vaší omezenost? Zabránit zbytyčným úmrtím? Naučte svoje děti říct ne při nabídnutí cigarety, jinak je možný, že se vám jednou ufetuje, apod... Vystěhujte lidi z okolí sopek, pobřeží, údolí s řekami...., tady se taky dějí zbytečná úmrtí... Když je někdo blbej a stoupá si na nebezpečný místo, o kterým je v tu chvíli úplně jasný, že je nebezpečný, protože je tak vyznačený, tak si říká o průser. Tak tam nelezte a budete v pohodě!

marqui

#498 Re: Re:

2012-12-20 17:57

#432: Alexandra Bartošová, Žďár nad Sázavou - Re:

Něco takovýho se ti může stát v případě, že si stejně blbá jako ty tři holky (tu malou  nepočítam), nebo kluk jedný z nich, co dělal pořadatele. Pokud si stejně chytrá, tak se ano máš čeho bát.

marqui

#499 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rally je na vlastní nebezpečí

2012-12-20 18:01

#445: - Re: Re: Re: Re: Re: Rally je na vlastní nebezpečí

Většina podepisujících se nemá zkušenost s rally žádnou.

Alexandra Bartošová, Žďár nad Sázavou

#500 Re: Re: Re:

2012-12-29 04:21

#498: marqui - Re: Re:

No, možná nejsem nejchytřejší na světě, patrně na rozdíl od tebe, která jsi si evidentně zcela jista svým náhledem na věci kolem... ovšem tolik vím, že je přinejmenším necitlivé /a mohla bych použít mnohem razantnější výraz/ vůči rodičům těch dívek napsat o jejich dcerkách něco takového...

Pokud jsi rozumný dospělý člověk, měla by ses vyjadřovat méně bezohledně. Možná kdybys měla děti, nebyl by tvůj soud takhle rezolutní. Ať tak či tak, můj názor je, že podobné akce se mají konat mimo obce. Nevidím důvod, proč by se měla rallye takového typu konat hustě obydlené oblasti, což Lopeník je.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...