zákaz uplatňování práva šárija, na území České republiky


Nepřihlášený uživatel

#201 Re:

2015-11-16 15:43

#2: -  

 :D hovadina...běž na nějaké přednášky, nebo se bav s lidmi, kteří o islámu něco vědí...to, co tu píšeš, víš? Nebo jsi to jen někde slyšel, četl? Zakaž si, co chceš :) křesťantsví je naprosto stejný princip, naprosto!

Na světě jsou jen lidé DOBŘÍ a ZLÍ! Ať jsou v jakékoliv víře, či ateisti....


Nepřihlášený uživatel

#202 Re: Re:

2015-11-16 17:26

#201: - Re:  

 Na rozdíl od Vás jednám na základě vlastních zkušeností. Urážet dokáže každý, přístě zkuste nějaké relevantní argumenty.. Autor petice. 


Nepřihlášený uživatel

#203 Re: Re: Re:

2015-11-17 11:25

#202: - Re: Re:  

 Je to nějaký hate free troll, ti nedisponují relevantními argumenty, jen uráží všechny kolem sebe a ukájí se nad rozhořčenými reakcemi na jejich komentáře. Do jisté míry to reflektuje jejich duševní malost a ubohost.


Nepřihlášený uživatel

#204 Re: Re: Případný zákaz je zbytečný

2015-11-17 12:38

#66: - Re: Případný zákaz je zbytečný 

 Zakázat by se tedy mělo košér, což je to skoro samé. Hodně štěstí.  : )

k

#205 Re:

2015-11-17 19:42

#184: -  

 idnes = babiš = stropnický = vítání průjezdu kolon vojsk USA = podpora islamského státu

 

jak prosté, milý watsone

 

alespoň konečně kobliháři prohlédnou

na druhou stranu, kdo chce kam..

k

#206 Re: Re: nesmysl

2015-11-17 19:51

#199: - Re: nesmysl 

 Ne, je to nesmysl. Nevím co by mělo být a jak "přijato"? Netrestat znásilněnou bičováním je snad zatím "nepřijato"? Nebo co to tady povídáte? Vaše petice jen nahrává islamistům, možná to je její skutečný záměr. Jednajících pod falešnou vlajkou je (nejen) naše republika plná. Plně se ztotožňuji s kousek výše uvedeným názorem, že právo má být jednoduché a jednoznačné. NEsnažte se manipulovat s lidmi, že nějaké právo šária je třeba stavět mimo zákon, když už mimo zákon podle českého trestního práva dávno je!

 

A pokud snad náhodou máte poznatky, že se snad někde u nás uplatňování práva šária netrestá, že policie nekoná, tak dejte podnět na inspekci nebo na to mediálně upozorňujte na konkrétním případě, ale není kvůli tomu třeba měnit zákon, ten je v pořádku, je třeba jen nutit státní orgány, aby podle něj konaly..


Nepřihlášený uživatel

#207 Re: Re: Re: nesmysl

2015-11-17 23:23

#206: k - Re: Re: nesmysl 

Buďte tak laskav, a než začnete komentovat tuto petici jako nesmysl, prokonzultujte stejně jako já, možnost zařazení práva šária do českého práva s právníky. Pak by jste zjistil, že se v žádném případě o nesmysl nemůže jednat. Každý právník Vám řekne, že právo šaria jako celek v našem právním řádu zakotveno není, a pokud se jedná o judikát neboli  rozsudek zahraničního soudu, tak ten se musí do národního práva zařadit. Na zařazení takového rozsudku existuje přesný postup,  který od roku 2003 ve věci práva šaria jako celku neproběhl. A pokud jste měl na mysli jednotlivé kapitoly trestního řádu, tak ty neřeší mimo domácího násili, pod které by část prava šaria mohlo spadat téměř nic. Například  případ který uvádíte bičování by mohl být prošetřen max jako domácí násilí, a to jen za přepokladu, že by z některá ze stran podala trestní oznámení.  Ps. Byl jsem upozorněn, předem, že pokus o zařazení práva šaria do právního řádu  může někomu hodně vadit. Ale že až tak moc? 

k

#208 Re: Re: Re: Re: nesmysl

2015-11-18 09:34

#207: - Re: Re: Re: nesmysl 

už bych se jen opakoval, zdá se, že trollíte a trollíte ve prospěch islamistů, předpokládal jsem to.. znovu a stručně, v ČR je platný český trestní zákon (děkuji za radu, opravdu nepotřebuji konzultovat s právníky) a žádný zbytečný judikát není třeba pro platnost českého trestního práva nikam zařazovat.. to je nadbytečné a vaše reakce mě jen utvrzují v přesvědčení, že vaším skutečným cílem je opravdu vytvořit dojem, že šáriu je zatím možno v ČR legálně provozovat. Tak tomu ale naštěstí není a vaše zbytečná manipulativní petice na tom nic naštěstí nezmění. Další diskuzi s vámi bych považoval za plýtvání časem, trollte si klidně dál.


Nepřihlášený uživatel

#209

2015-11-18 11:30

michalcovaanna

Nepřihlášený uživatel

#210

2015-11-18 11:31

Souhlasím s peticí,at každý  si dělá ve své zemi co chce ,ale ne tady,tady jsme mi češi doma.


Nepřihlášený uživatel

#211 • Muslim má povinnost obracet jiné na víru svoji. • Muslim má povinnost oRe: Re: Re: Re: Re: nesmysl

2015-11-18 12:14

#208: k - Re: Re: Re: Re: nesmysl 

Poučte mě tedy.

Uvedu  tyto dvě zásadní stanoviska z práva šaría.  Doložte mi tedy, podle platného trestního řádu, jak tato - jen dvě !  - nařízení šarie  eliminovat  podle trestního  práva. 

1.Muslim má povinnost obracet jiné na víru svoji. 2. Muslim má povinnost osidlovat a islamizovat nemuslimská území. 

V případě, že mi to doložíte, a právně zargumentujete, jsem ochoten uznat, že jsem se mohl mýlit. 

A k tomu -  jak mi   vysvětlíte a právně zdůvodníte  jednání  paní Šabatové   v případě Trutnovské školy? Opět prosím dle platného trestního řádu ! 

 

k

#212 Re: • Muslim má povinnost obracet jiné na víru svoji. • Muslim má povinnost oRe: Re: Re: Re: Re: nes

2015-11-18 14:17

#211: - • Muslim má povinnost obracet jiné na víru svoji. • Muslim má povinnost oRe: Re: Re: Re: Re: nesmysl 

Velice prosté, pokud je součástí islámu násilí, pak to trestné podle českého trestního práva je, pokud není součástí islámu nasílí, nemám s tím větší problém než se šířením jakéhokoliv jiného náboženství. Navíc nemyslím, že jsme se bavili o přijetí jen části šárie, ale o celku.

To že se právo nemusí vždy uplatňovat důsledně není třeba řešit zahlcováním právního systému dalšími odstavci, naopak, je třeba trvat na důsledném dodržování současného zákona.


Nepřihlášený uživatel

#213 Re: Re: • Muslim má povinnost obracet jiné na víru svoji. • Muslim má povinnost oRe: Re: Re: Re: Re:

2015-11-18 15:44

#212: k - Re: • Muslim má povinnost obracet jiné na víru svoji. • Muslim má povinnost oRe: Re: Re: Re: Re: nes 

 Ale tím jste neodpověděl na to jak zamezíte po právní stránce, na základě současného trestního řádu, na 2 požadavky šarie. Odpovím tedy za Vás  - na tyto a spoustu dalších požadavků šarie není v trestním řádu jaksi žádné ustanovení, což znamená, že to nelze nijak postihovat. Měnit trestní řád a upravovat jej podle jednotlivých bodů šarie je pro naše zákonodárce nejspíš práce na několik let, pokud bude i k tomu vůle. Proto vidím jako mnohem schůdnější a rychlejší  variantu, zakázat právo šaria jako celek, bez zbytečného otálení a to pouhým začleněním jednoho jediného judikátu. Navíc  jde z čistě právního hlediska o naprosto přiměřený požadavek, protože po právní stránce, je o co se opřít. Náš ústavní zákon obsahuje pro info,  tuto větičku: Každý může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.  Případné neschválení může mít další následky -  mohlo by znamenat možnost ústavní žaloby na parlament, a s tím spojenou žádost  presidentu republiky o rozpuštění parlamentu a vyhlášení nových voleb.  Ale to bych hodně předbíhal a já mnohem radějí řeším věci, na základě prokazatelných faktů a skutečností. Práce pro parlament nutná pro schválení ? Tři čtení a mohlo by být schváleno.  Takže to jsou mé důvody, proč se snažím o tento, konkrétní postup. 


Nepřihlášený uživatel

#215 Re:

2015-11-19 09:38

#214: -  

 Jen to prokázat. Asi víte že u trestných činů, je také nutno vše doložit, v žalobě.  A to se zatím u této problematiky nikomu nepovedlo. Navíc by jste musel žalovat  konkrétní osoby. De facto neřešitelné a s velmi nejistým výsledkem. 


Nepřihlášený uživatel

#216

2015-11-19 12:08

Myslím si, že nám by v muslimském státě také nebylo dovoleno uplatňovat například křesťanská, židovská či budhistická práva a navíc toto právo je úplný nesmysl a je podle mého v rozporu se základními lidskými právy a většiny zákony.

Nepřihlášený uživatel

#217

2015-11-19 22:24

islám do civilizované společnosti nepatří, šaria jsou brutální zákony z dob středověku a lidé, kteří je praktikují jsou primitivní neandrtálci plní hněvu a nenávisti. Pro takové psychopaty není v demokratické společnosti místo!!!


Nepřihlášený uživatel

#218

2015-11-19 22:26

zákaz uplatňování práva šárija, na území České republiky, souhlasím

Nepřihlášený uživatel

#219

2015-11-20 08:17

Nedovedu si ani v hloubi duše představit, že my bychom na území arabských států prosazovali naše demokratická práva, například chození v kraťasech nebo prosazování práv žen. A pokud se arabským přátelům u nás žití nelíbí, určitě mají právo odejít......bez možnosti návratu samozřejmě.....

Nepřihlášený uživatel

#220 Re:

2015-11-20 08:59

#219: -  

 A to si představte, kdybyste chtěl postavit v Mekce kostel nebo se chtěl jako křesťan či ateista provdat za muslimskou dceru. To by vám teprve ukázali jejich humanisty stále proklamovanou toleranci, až by vám krev tekla ze všech otvorů.


Nepřihlášený uživatel

#221 Re: Re: Případný zákaz je zbytečný

2015-11-20 09:17

#3: Holiš - Re: Případný zákaz je zbytečný 

 Sorry, ale vetsi blabol jsem dlouho necetla! Kamenovani, zabijeni bezvercu, sekani rukou neni podle vas zakonem zakazano? Asi dalsi student z Plzne

Ten, kdo ví, že islám je čiré zlo

#222 Re: Re:

2015-11-20 09:20

#201: - Re:  

 Pane islámofile, zmanipulovaný přednáškami pseudohumanistů a jinou proislámskou propagandou, on stačí fakt, že zatímco Ježíš šířil lásku a uzdravoval lidi, Mohamed byl jen sprostý egoistický dobyvatel, který si za svého života podmanil celý Arabský poloostrov a jeho nejbližší následovníci pak Persii, celý Blízký východ, severní Afriku a kdyby je Karel Martel neodrazil, tak i celou Evropu, aby člověk pochopil, že islám a křesťanství na stejných principech rozhodně stavěny nejsou. Nebýt Byzance, která stála po celá taletí jako hráz proti přívalu machomtánských hord, Arabové by plenili Českou kotlinu už někdy v osmém století. Stejně tak nebýt neustálých Rusko-Osmanských válek, které Turky oslabovaly, Evropa už by byla dávno jejich. Já v dějinách islámu neznám jediné období, kdy by žili v míru a neexpandovali, islám je zlem již od svého prvopočátku, kdežto křesťanství se stalo skutečným zlem až poté, co se jej chopila zkorumpovaná římská církev. Netvrdím, že měl Mohamed jen stinné charakterové stránky, bezpochyby měl i dobré, ale ty stinné s přihlédnutím k těm tisícům pobitých a milionům porobených protivníků jednoznačně převažovaly. Jistí naivní humanisté podlehli šálení, že je islám náboženstvím míru a to zlé v něm tvoří jen "pár militantních skupin", jak se nám snaží současná multikulti propaganda namluvit, leč to surové, agresivní a xenofobní je pravou, nezastřenou podstatou islámu. 1400 let historie, kdy islám proléval evropskou krev ze všech možných stran, nás v tom jen utvrzuje.

hudry

#223 Pan Sobotka už zase kličkuje.

2015-11-20 10:41

Šéfe, nejsou hodní uprchlíci a zlí teroristi. VŠICHNI to jsou mohamedáni jako vyšití, jejichž jednání je řízeno Koránem apod. A to, že momentálně jich vraždí "jenom" několik (desítek) tisíc je pouze dočasné, přípravné období. Až jich tady bude více, tak nás umlátijou čepicama (nebo turbanama, nebo co to mají na hlavách). Takže jediné racionální řešení, je to, k čemu ale NIKDY nedojde: My tu v NAŠÍ (né vaší) zemi máme jakési zákony a zvyklosti, které ctíme a které jsou pro nás posvátné. Vaše barbarské zákony jsou s našimi zákony v příkrém rozporu. Pokud tedy u nás chcete žít, tak je bezpodmínečně nutné, abyste věškeré své středověké zásady a principy reformovali tak, aby byly v souladu s evropským právním řádem. Pokud to udělat nechcete, nebo neviditelný Alláh vám to nedovolí, tak i s těmi vašimi neadrtálskými zásadami táhněte do pryč. Jakýpak kvo-kvo-kvo-kvóty ?!? Šmytec!

Zkrátka:

MY TU STŘEDOVĚKÝ BARBARSKÝ ISLÁM SKUTEČNĚ NECHCEME, TAK TO LASKAVĚ VEMTE NA VĚDOMÍ !!!

12:00 "Útočníci v Mali pustili rukojmí, kteří uměli citovat z Koránu. CNN hlásí první mrtvé". Zřejmě se jedná o ty hodné ...

Mr.Ferda

#224 Re: Případný zákaz je zbytečný

2015-11-20 16:37

#1: hudry - Případný zákaz je zbytečný 

 

 

Začetl jsem se v Listině práv.. zajímavý! Proč jako jednají naši politikové nezákonně a nic sejim nestane?

Zákon č. 3/2002 Sb., o církvích a náboženských společnostech

§ 5

Podmínky vzniku a působení církví a náboženských společností

Vznikat a vyvíjet činnost nemůže církev a náboženská společnost, jejíž učení nebo činnost sleduje porušení práva nebo dosažení nějakého cíle nezákonným způsobem, zejména pokud

a) popírá nebo omezuje osobní, politická nebo jiná práva fyzických osob pro jejich národnost, pohlaví, rasu, původ, politické nebo jiné smýšlení, náboženské vyznání nebo sociální postavení,

b) rozněcuje nenávist a nesnášenlivost,

c) podporuje násilí nebo porušování právních předpisů,

d) závažně narušuje veřejnou mravnost, veřejný pořádek nebo veřejné zdraví,

e) omezuje osobní svobodu osob zejména tím, že využívá psychický nebo fyzický nátlak k vytvoření závislosti, která vede k fyzickému, psychickému nebo ekonomickému poškozování těchto osob nebo jejich rodinných příslušníků, k poškozování jejich sociálních vazeb včetně omezování

psychického vývoje nezletilých nebo omezování jejich práva na vzdělání, nebo zabraňuje nezletilým přijmout zdravotní péči odpovídajícím zdravotním potřebám, nebo

f)je její učení utajováno vcelku nebo v některých částech, stejně jako organizační struktura církve a náboženské společnosti a vazby na zahraniční složky, je-li části církve nebo náboženské společnosti působící mimo území České republiky- 


Nepřihlášený uživatel

#225

2015-11-20 17:22

Politici jsou chráněni  imunitou, která je na běžné poměry, oproti jiným státům, velmi široká,  takže proto. Bohužel zákony si většinou schvalují sami, tak aby jim vyhovovaly, případně změní původní  mnohdy dobrý záměr lobbingem  v něčí a také kolikrát ve svůj prospěch. Většina trestních oznámení na politiky která  byla podaná za posledních 5 let, neuspěla. Matně si vybavuji snad jen 2 případy, kdy byl politik odsouzen.