zákaz uplatňování práva šárija, na území České republiky

Quoted post

k

#206 Re: Re: nesmysl

2015-11-17 19:51

#199: - Re: nesmysl 

 Ne, je to nesmysl. Nevím co by mělo být a jak "přijato"? Netrestat znásilněnou bičováním je snad zatím "nepřijato"? Nebo co to tady povídáte? Vaše petice jen nahrává islamistům, možná to je její skutečný záměr. Jednajících pod falešnou vlajkou je (nejen) naše republika plná. Plně se ztotožňuji s kousek výše uvedeným názorem, že právo má být jednoduché a jednoznačné. NEsnažte se manipulovat s lidmi, že nějaké právo šária je třeba stavět mimo zákon, když už mimo zákon podle českého trestního práva dávno je!

 

A pokud snad náhodou máte poznatky, že se snad někde u nás uplatňování práva šária netrestá, že policie nekoná, tak dejte podnět na inspekci nebo na to mediálně upozorňujte na konkrétním případě, ale není kvůli tomu třeba měnit zákon, ten je v pořádku, je třeba jen nutit státní orgány, aby podle něj konaly..

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#207 Re: Re: Re: nesmysl

2015-11-17 23:23:47

#206: k - Re: Re: nesmysl 

Buďte tak laskav, a než začnete komentovat tuto petici jako nesmysl, prokonzultujte stejně jako já, možnost zařazení práva šária do českého práva s právníky. Pak by jste zjistil, že se v žádném případě o nesmysl nemůže jednat. Každý právník Vám řekne, že právo šaria jako celek v našem právním řádu zakotveno není, a pokud se jedná o judikát neboli  rozsudek zahraničního soudu, tak ten se musí do národního práva zařadit. Na zařazení takového rozsudku existuje přesný postup,  který od roku 2003 ve věci práva šaria jako celku neproběhl. A pokud jste měl na mysli jednotlivé kapitoly trestního řádu, tak ty neřeší mimo domácího násili, pod které by část prava šaria mohlo spadat téměř nic. Například  případ který uvádíte bičování by mohl být prošetřen max jako domácí násilí, a to jen za přepokladu, že by z některá ze stran podala trestní oznámení.  Ps. Byl jsem upozorněn, předem, že pokus o zařazení práva šaria do právního řádu  může někomu hodně vadit. Ale že až tak moc?