PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

#101 Re: Pane z Kanady

2015-02-04 15:03


Nepřihlášený uživatel

#102 petici a Kláře ANO

2015-02-04 15:13

#95: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: diskuse na ČT 

 Pokud u příjmení Mgr. Rulíkové uvádím  titul, je slušností, abych  stejné oslovení přidala i u slečny matky.  Navíc je třeba rozlišit, zda myslím slečnu matku, nebo babku, obě mají stejná příjmení Kiňová a obě jsou aktérkami událostí.  Že se slečna matka  nevdala, její problém, to neřeším,  je to daný fakt. Asi sama ví nejlépe, proč  se nechce vdát. Našla si otce dětí s exekucemi, pokud se vezmou,  tak má oprávněné obavy, že  část neplacených dluhů přejde i na celou rodinu. Takže vůbec nejde o rozvádění se,  nevdávání se , ale o peníze.  Nakonec stejně celou sbírku, o kterou tu samozřejmě jde, dostanou rodiče, jako zákonní zástupci dětí a peníze neskutečně rychle skončí v propadlišti dějin, neb  by jinak rodina nemohla žádat opakovaně a do budoucna  o finanční pomoc státu. A to by se nevoplatilo, že .... A pokud slečna matka netrvá na  vdavkách, zcela jistě akceputuje i to že zůstala  svobodná  pět let s jedním dítětem a  nyní i se šesti, rozhodně to neřeší. Možná je na to i hrdá, tak proč bych já tenhle fakt měla - neměla brát v potaz. 


Nepřihlášený uživatel

#103 Re:

2015-02-04 15:14

#83: -  

 souhlas, spousta rodin s postiženými dětmi - nikdo jim nepomůže, protože rodiče se věnují dětem a nemají čas obíhat ani úřady, ani media.


Nepřihlášený uživatel

#104 Re: petici a Kláře ANO

2015-02-04 15:18

#102: - petici a Kláře ANO 

 Rozvést se nemohla, neb do manželství nemohla vstoupit , bojí se o peníze, kvůli exekucím :-))) to jsou svazky :-)))?,  jedno, jestli slečna, paní, rozvedená, v první řadě zase jen peníze.  I křtiny si nesezdaní rodiče dokázali domluvit a ještě tam přišli pozdě :-))) No, asi přístup, že když má někdo paterčata, tak  to musí všichni akceptovat i kněz i další křesťané, kteří na tohoto kněze čekají.  


Nepřihlášený uživatel

#105 Re: Re: petici a Kláře ANO

2015-02-04 15:43

#104: - Re: petici a Kláře ANO 

 a co je vám do toho, že se ale vůbec ptám...domovní důvěrnice nevymřely ani v 21. století


Nepřihlášený uživatel

#106 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: diskuse na ČT

2015-02-04 16:05

#92: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: diskuse na ČT 

 Bývalá opatrovnice paterčat Klára Vítková Rulíková už nechce celou kauzu veřejně komentovat. "Nezlobte se, ale už vážně nemám sílu to řešit. Dnes dopoledne jsem si dokonce vypnula telefon, protože už jsem neměla sílu s nikým dalším mluvit," svěřila se před pár dny portálu TN.cz.

 

 

Souhlasíte s výpovědí pro patronku paterčat?

Ano
531 hlasů
 
Ne
11144 hlasů
 
Hlasovalo 11675 lidí

 

 

Rodinu Kiňových právně zastupuje známá advokátka Klára Samková. I od ní chtěla redakce TN.cz k podanému trestnímu oznámení vyjádření. "Jediné, co vám řeknu, je to, že opravdu zastupuji rodinu patečat. Žádné další prohlášení nejsem v této době oprávněná poskytnout," odbyla otázky redaktora TN.cz Samková.


Nepřihlášený uživatel

#107 Re: Re: petici a Kláře ANO

2015-02-04 16:09

#104: - Re: petici a Kláře ANO 

 Pokud jde o křest dítěte, není vázán ani tak na stav rodičů (svobodní x manželé), jako na ochotu a schopnost rodičů (či alespoń jednoho z nich) vychovávat dítě ve víře.

Naďa

#108 -

2015-02-04 16:54

Vidím, že i zde probíhá kritika paní Rulíkové. Výpady vůči jejímu příteli už vůbec nechápu. Nemám ráda špinění a pomlouvání jiných lidí. Jsem toho názoru, že kritizovat mají ti, kteří se do pomoci rodině paterčat nějak zapojili - rukama, finančně či materiálně. Ostatní jen zírali na dokument a řídí se sympatiemi k jedné či druhé straně, ale v případě sympatií k rodině paterčat neudělali NIC. Neobětovali ze svého ani stovku. Jen hnípou u počítače a shánějí drby. Mrzí mně, že mnozí škodolibě pronášejí, že brzy na účtu nebude ani koruna. Peníze jsem na účet zaslala a doufám, že s nimi bude dál rozumně nakládáno ve prospěch dětí, že magistrát Prahy nepovolí převod do rukou rodičů. Tuto petici jsem podepsala, protože si myslím, že paní Rulíková si zaslouží spíš pochvalu než výtky.


Nepřihlášený uživatel

#109 Re: Re: Re: petici a Kláře ANO

2015-02-04 16:55

#105: - Re: Re: petici a Kláře ANO 

nevím, zda se ptáte, nebo neptáte :-))) nebo to bylo jen poslední slovo za každou cenu? 

není mně do toho nic, proto uvádím slečna matka. Nic víc, nic míň.  A co se týče exekucí, jde o to, že jakmile rodina získání  peníze ze sbírky, je možn é, pokud se neučiní právní kroky, že  z velké části  budou použity na zaplacení exekucí.  cca 360 000 tis, údajně proto, že  pan otec Kroščen jezdil do školy MD bez lístku. Z toho usuzuji, že se choval protiprávně. Mohu se mýlit,  nikdy přesně nevysvětlil , jak exekuce vznikly,   není to ovšem jeho povinnost. Ale zazněloto v dokumentu,  on s jeho obsahem souhlasil,  ČT zdokladovala opakovaně, že vše se zakládá na pravdě, nic nebylo zmanipulováno. 


Nepřihlášený uživatel

#110 Re: Re: Re: petici a Kláře ANO

2015-02-04 16:56

#107: - Re: Re: petici a Kláře ANO 

 to už záleží na vnímání konkretního kněze, nebývá to vždy pravidlem. 


Nepřihlášený uživatel

#111 Re: -

2015-02-04 16:58

#108: Naďa - - 

 souhlas a veliký


Nepřihlášený uživatel

#112 Sbírka

2015-02-04 17:24

 Klub vícerčat prosí o pomoc při dokladování sbírky

 

Aktuality Vážení dárci, dovolujeme si oslovit Ty z Vás, kteří jste přispěli na Transparentní účet mezi 29. květnem a 8. červnem 2013, na pomoc prvním českým paterčatům. V té době bylo sice již zveřejněno číslo účtu, ale veřejná sbírka ještě nebyla povolena. Z toho důvodu hrozí Klubu dvojčat a vícerčat správní řízení. Pokud předložíme darovací smlouvy s jednotlivými dárci, ke správnímu řízení nedojde. Prosím Vás proto o vyplnění darovací smlouvy a její zaslání (stačí elektronicky) na dvojcata@atlas.cz. Smlouva je ke stažení darovací_smlouva_-_VS_Paterčata Předem děkujeme za pochopení a spolupráci.

 

Zdroj: Fb/Dvojcata.cz

 Dobrý den, můžu se prosím zeptat, proč správní řízení? Resp.nějaké vysvětlení situace? Děkuji.

 

Dvojčata Protože na účet se zveřejnil a začaly chodit finance ještě před tím, než magistrát sbírku schválil (o 10 dnů).

 

1.2.2015 Dotaz: Takže nyní dochází k nějaké zpětné kontrole a magistrát vytýká chybu? Děkuji za odpověď. Dotaz zůstal bez odpovědi a dne 2.2.2015 byl příspěvek odstraněn.

 

 

 

Zákon č. 117/2001sb. o veřejných sbírkách. Dle § 24 odst. (2) Koná-li se sbírka déle než 1 rok, provádí příslušný krajský úřad kontrolu průběžného vyúčtování sbírky každoročně. Právnická osoba je povinna předložit vždy do 3 měsíců po uplynutí každého jednotlivého roku od data zahájení sbírky příslušnému krajskému úřadu ke kontrole průběžné vyúčtování sbírky. Sbírka byla oficiálně vyhlášena 8.6.2013.

 


Nepřihlášený uživatel

#113 Re: Sbírka

2015-02-04 18:20

#112: - Sbírka 

 jedná se o to, že č. účtu bylo zveřejněno dříve, než probehlo schválení účtu. cca 1 týden rozdíl.  Vzhledem k tomu, že  všekeré pophyby zaslaných částek jsou zdokoladovány,  žádné darované peníze se neztratily. 

 


Nepřihlášený uživatel

#114 Re: Re: Re: Re: petici a Kláře ANO

2015-02-04 18:22

#109: - Re: Re: Re: petici a Kláře ANO 

 já jsme takjé přispěl a mrzelo by mě, pokud by peníze šly na exekuce. 


Nepřihlášený uživatel

#115 Re: Re: Re: Re: Re: petici a Kláře ANO

2015-02-04 18:39

#114: - Re: Re: Re: Re: petici a Kláře ANO 

 Účelem schválené veřejné sbírky je doslova "...na pomoc rodině Alexandry Kiňové, které se narodila první paterčata v České republice, především na zajištění podmínek pro poskytování péče, nezbytné ho vybavení, ubytovacího zařízení a všestranné komplexní pomoci v počátečním období všestranného vývoje paterčat."

Z toho vyplývá, že veškeré částky byly vynaloženy ve prospěch rodiny paterčat, zejména dětí. K žádnému pochybení ani zneužití peněz nedošlo. 
Všem dárcům děkujeme.


Nepřihlášený uživatel

#116 Re: Re: Re: Re: Re: Re: petici a Kláře ANO

2015-02-04 18:49

#115: - Re: Re: Re: Re: Re: petici a Kláře ANO 

 souhlasím

a jen upozorňuji, že když rodiče dostali větší byt, nebyli schopni zaplatit první dva nájmy z vlastních peněz. Otec pracoval, matka s dítětem doma, úspory ani vybavení do malého bytu neměli,  nezodpovědnost. Tehdy se ze sbírky  tyto dva nájmy zaplatily.  To rodičům nevadilo, nevadilo to ani veřejnosti. Když se ale zaplatí matkou vyžádané  terénní pracovnice, (přesto, že má rodina  dvě pečovatelky od státu), vznikne honba na Mgr. Rulíkovou. Neuvěřitelné.  O děti tedy pečují matka, (možná), otec, babka, k dispozici je i dědeček dětí, o domácnost se starají pečovatelky. To mně rozum nebere. 

Vidím, že  v provním případě  rodina chápala, že nájem zaplatit "nějak" musí, ale  zaplatiti za vyžádané terenní pracovnice to podle   nich asi nemusí. To ať "někdo" zaplatí.   Neuvěřitelné. 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-02-04 19:47



Nepřihlášený uživatel

#118 Re: Re: Sbírka

2015-02-04 20:12

#117: Andrea - Re: Sbírka 

 Andreo

to bude asi tim ze media dostala dopis drive nez ho dostala  Klara

 

narozdil od ja Sasu jako matku nechapu

uz se omluvila babka te pecovatelce za to ze ji nekde na meste zmlatila?

uz se omluvila Sasa te pecovatelce do ktere strcila?

a o tom jaka je Sasa pecliva starostliva matka si rekneme az pujdou deti skoly

na vylet pro syna se skolkou penize nema

brusle, kolo dodal stab TV ani na to penize nejsou

kdyby jim stab TV nezaplatili plavani a Matejskou tak se tam ani nedostanou

az tem patercatum  bude 13, 18, 21, 33 uvidime jak je Sasa matka

 

taky skonci jako Sasa a jeji dva bratri na socialni podpore?

taky budou tak agresivni jako je babicka ? nebo teta Ruzene Makulova?

------------------

Ministerstvo práce a sociálních věcí, tedy její zaměstnavatel, považuje její výroky na adresu maminky Saši a její rodiny za negativní. Server Lidovky.cz přišel s informací, že patronce bude ministryně Michaela Marksová-Tominová v pondělí zasílat vytýkací dopis a od toho je jen krůček k výpovědi. 

 

Patronka prvních českých paterčat Klára Vítková Rulíková by si měla dávat větší pozor na pusu. Za její negativní vyjádření o bývalých klientech jí hrozí vyhazov z práce. Podle zjištění serveru Lidovky.cz jí ministryně Michaela Marksová Tominová chce v pondělí zaslat vytýkací dopis.

 

 
 
 

„Paní Rulíková je v dlouhodobé pracovní neschopnosti. Její výroky pro média jsem proto zatím řešila jen s její nadřízenou náměstkyní. Není možné, aby jako zaměstnankyně ministerstva porušila zásadu mlčenlivosti o svých klientech,“ řekla pro server Lidovky.cz

Podle serveru již také pro Kláru Vítkovou Rulíkovou ministerstvo práce a sociálních věcí vyvodilo za její pochybení důsledky. Ministryně Rulíkové v pondělí zašle vytýkací dopis, který již napsala.

„Pracovali na něm právníci. Kdyby nebyla na nemocenské, už je vyhozená,“ potvrdil Lidovkám zdroj, který se na ministerstvu případem patronky paterčat zabýval. Podle něj je dopis v podstatě předstupeň výpovědi.

Etana

#119 Re: Re: Re: Sbírka

2015-02-04 20:25

#118: - Re: Re: Sbírka 

 Vážená ( vážený), kdovíkdo...paní Kińová a její partner mají evidentně málo peněz. To je v zemi, kde je chudý kdekdo, exekuce má každý druhý, na podporách, mateřských a v důchodu je půlka obyvatel země skutečně hrozný hřích a důkaz, že paní Kińová je špatná matka. 

Vy fakt, lidi, nejste soudný. 

 


Nepřihlášený uživatel

#120 v jake to rodine patercata vyrustaji???

2015-02-04 20:30

diskuze  na romea

Nechci hodnotit článek jako takový, každý má právo na svůj názor, byť se s mým názorem neshoduje. Rád bych upozornil na něco jiného. V diskuzi hojně vystupuje paní Růžena Makulová. Projel jsem její FB a nestačím se divit. Paní sama sebe označuje jako tetu maminky od paterčat a samozřejmě se jí zastává (to je v pořádku). Používá k tomu ale výrazy jako "svině český", "hovada český", "svině česká vychcaná mrcha" a podobně. Doufám, že si toho všimne nějaký orgán a začne něco dělat. Všem měříme stejným metrem ne? Je zajímavé, že takovéto diskuzní příspěvky romea.cz necenzuruje ale z opačné strany barikády prý ano.
Zajímavým překvapením pro mě je pak to, že jak paní Růžena, tak její přátelé zjevně ze stejné komunity, svorně nadávají Čechům (oni se tedy asi za Čechy nepovažují), že jíme i den staré jídlo, že oni nejsou prasata a dělat to nebudou. No nevím, nemyslím, že bych trpěl hlady, ale jídlo skutečně nevyhazujeme, buď se ho snažím naplánovat tak aby nezbývalo a nebo se prostě dojídá. Mám k tomu prostě úctu. Docela zajímavě to ilustruje jejich přístup k hodnotám.
 
Taky jsem si všimla těch SPROSTÝCH NADÁVEK této paní. Je těžké pomáhat a vědět, že za snahu dostanete pěstí nebo flusanec do tváře. Já taky počítám každý rohlík a z těch tvrdých udělám strouhanku a je lepší než ta kupovaná :-) Jenže "oni" (nechci paušalizovat, ale paní mluví v množném čísle i za jiné) na každou radu v dobrém reagují agresivně. Přitom já je stavím ZA SOBĚ ROVNĚ včetně těch pravidel s hospodařením v domácnosti, jenže ona nadává, vysmívá se a nadřazuje se.
 
Ruzena Makulova:  "  Pani Rulikova je mrcha udelala si jmeno na romske rodine a ted je spini ..kdyby nebylo patercat tak o Rulikove dodnes nikdo nevi. "

Nepřihlášený uživatel

#121 Re: v jake to rodine patercata vyrustaji???

2015-02-04 20:40


Nepřihlášený uživatel

#122 Re: Re: Re: Re: Sbírka

2015-02-04 20:47

#119: Etana - Re: Re: Re: Sbírka 

 Slečna Kiňová se paterčaty pouze zaštiťuje, jaká je matka, o tom dokumnet nic neříkal.  Výlet se školkou mohla zaplatit ze sbírky, je určena dětem, stejně tak mohla zvážit , zda potřebuje playstations I, II, III, zda opravdu musí děti  mít značkové oblečení (ne jedno, ale vždy),  zda potřebuje platit internet,  mobily, a podobně. Pokud má nouzi, jak proklamuje, musí prostě šetřit- Dělají to i ti, kteří mají dostatek, ale myslí na časy, kdy budou peníze potřeba. Především plánovat těhotenství s rozmyslem a ne mít holobyt s dítětem a chtít přivést na svět další dítě.  Z čeho by ho živila, když neměli postel ani pro sebe, ani pro staršího syna a pro očekávaná miminka nekoupili ani bodýčko.  To snad každá máma  nakoupí   pro radost. Přispěju ráda, ale těm, kteří se snaží  a poctivě hospodaří. Tady je to jen o hulákání a nadávání, že se "kdosi" nestará, nebo že se stará málo.  Osobně rodinu neznám, ale souhlasila s natáčením a  do kamery potvrdili, že je vše podle pravdy. Kam se asi poděl  honorář za natáčení,  finanční příspěvky od státu berou přece stále, .... 


Nepřihlášený uživatel

#123 Re: Re: Sbírka

2015-02-04 20:48

#113: - Re: Sbírka 

 Kontrola sbírky měla být provedena 8.9.2014.


Nepřihlášený uživatel

#124 Re: Re: Re: Re: Sbírka

2015-02-04 20:50

#119: Etana - Re: Re: Re: Sbírka 

 Proč mají slečna Kiňová a pan Kroščen málo peněz?  Matka pracovala do 18, pak dostali byt od města , ani ten nevybyvili, otec snad pracuje, ale sráželi mu exekuce. Místo,  aby šla slečna Kiňová pracovat,   raději  naplánovala těhotenství.  Pak budou  mát nedostatek až do dospělovsti dětí, teď už vlastně nepracuje ani otec. Musí se starat o děti,  .....(pečovatelky i terenní pracovnice , babička a snad i matka, zřejmě nestačí) a tak pobírá návky  NP,  nedodržuje ovšem pravidla jejich čerpání, tedy pokyny lékaře a vycházky. 

Andrea

#125 Předmět

2015-02-04 21:01

Nějak jsem se nechtěně vymazala, omluva :-)