PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

/ #112 Sbírka

2015-02-04 17:24

 Klub vícerčat prosí o pomoc při dokladování sbírky

 

Aktuality Vážení dárci, dovolujeme si oslovit Ty z Vás, kteří jste přispěli na Transparentní účet mezi 29. květnem a 8. červnem 2013, na pomoc prvním českým paterčatům. V té době bylo sice již zveřejněno číslo účtu, ale veřejná sbírka ještě nebyla povolena. Z toho důvodu hrozí Klubu dvojčat a vícerčat správní řízení. Pokud předložíme darovací smlouvy s jednotlivými dárci, ke správnímu řízení nedojde. Prosím Vás proto o vyplnění darovací smlouvy a její zaslání (stačí elektronicky) na dvojcata@atlas.cz. Smlouva je ke stažení darovací_smlouva_-_VS_Paterčata Předem děkujeme za pochopení a spolupráci.

 

Zdroj: Fb/Dvojcata.cz

 Dobrý den, můžu se prosím zeptat, proč správní řízení? Resp.nějaké vysvětlení situace? Děkuji.

 

Dvojčata Protože na účet se zveřejnil a začaly chodit finance ještě před tím, než magistrát sbírku schválil (o 10 dnů).

 

1.2.2015 Dotaz: Takže nyní dochází k nějaké zpětné kontrole a magistrát vytýká chybu? Děkuji za odpověď. Dotaz zůstal bez odpovědi a dne 2.2.2015 byl příspěvek odstraněn.

 

 

 

Zákon č. 117/2001sb. o veřejných sbírkách. Dle § 24 odst. (2) Koná-li se sbírka déle než 1 rok, provádí příslušný krajský úřad kontrolu průběžného vyúčtování sbírky každoročně. Právnická osoba je povinna předložit vždy do 3 měsíců po uplynutí každého jednotlivého roku od data zahájení sbírky příslušnému krajskému úřadu ke kontrole průběžné vyúčtování sbírky. Sbírka byla oficiálně vyhlášena 8.6.2013.