PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

#126 Re: Re: Re: Sbírka

2015-02-04 21:03

#123: - Re: Re: Sbírka 

 Pletete se. Kontrola sbírky probíhá od prosince,  povinnost organizace podat vyúčtování za první období byla do konce listopadu.

Než začnete vykládat bludy, zjistěte si fakta!!

Stana
Nepřihlášený uživatel

#127 Re: Re: Re: Re: Sbírka

2015-02-04 21:17

#119: Etana - Re: Re: Re: Sbírka 

 mila Etano

hrajete hodne na city a na emoce

kouknete na facebook teticky Makulove ze na letenky do Kanady penize jsou

ze na koncert za jeden  listek za $130 penize jsou 

a kolik ta bohata teticka pridala Sasence na patercata? kolik dala na TU?

ne to jsou pouze nadavky a urazky Klare a vsem bilym lidem kteri  darovali cas a penize 

lidi  obetovali svuj cas aby pet malych miminek melo zarizenou strechu nad hlavou

aby meli v cem spat, aby meli vse  potrebne 

a misto podekovani od rodicu patronce je zde zaloba

a nezodpovedni rodice chteji patercatum vybilit TU

na romea jsou hezke prispevky

Transparentní účet je bankovní účet, do kterého může nahlížet veřejnost. Transparentní účet tuto možnost nabízí nejen neziskovým organizacím a občanským sdružením, ale i soukromým osobám Také se rád podívám, kolik romea.cz pro Kiňovi materiálně udělala a rád to porovnám s účtem spravovaným paní Rulíkovou pro paterčata, kde by mělo být nyní více než 660 tis. Kč.

Problém se soustředil JEN na rohlíky ( ve snaze zesměšnit a znevážit problematiku plýtvání), přitom to paní Rulíková uvedla slovy jako PŘÍKLAD opakuji JEN PŘÍKLAD a všichni víme, že problémů je celá kupa. Mně by se například líbilo, kdyby romea.cz uvedla přesnou částku finanční pomoci, kterou opatřili pro paterčata místo tzv. POZITIVNÍ DISKRIMINACE, nebo nějaké vysvětlení proč maminka odmítá pomoc Romů v pozici pečovatelek, mají k sobě přeci tak blízko včetně rituální čistoty a vyhazovaní jídla. Třeba by potřebovali pomoc zkušené romské kuchařky v pozici sociální pracovnice placené státem.


Nepřihlášený uživatel

#128 Re: Re: Re: Re: Sbírka

2015-02-04 21:33

#126: - Re: Re: Re: Sbírka 

 Zákon č. 117/2001sb. o veřejných sbírkách. Dle § 24 odst. (2) Koná-li se sbírka déle než 1 rok, provádí příslušný krajský úřad kontrolu průběžného vyúčtování sbírky každoročně. Právnická osoba je povinna předložit vždy do 3 měsíců po uplynutí každého jednotlivého roku od data zahájení sbírky příslušnému krajskému úřadu ke kontrole průběžné vyúčtování sbírky. Sbírka byla oficiálně vyhlášena 8.6.2013.


Nepřihlášený uživatel

#129 Re: Re: Re: Re: Re: Sbírka

2015-02-04 21:48

#128: - Re: Re: Re: Re: Sbírka 

 Ano, ale zřejmě jste nikdy žádnou sbírku neorganizoval. Při podání žádosti uvádíte, kdy budete prvně sbírku vykazovat a od té doby ji vykazujete po roce.

Pokud  máte nějaké problémy s transparentním účtem nebo veřejnou sbírkou, můžete se obrátit na příslušné orgány a nechat vše prošetřit a ne se tady zaštiťovat zákony, kterým nerozumíte a házet tak špínu na poctivou organizaci!

 


Nepřihlášený uživatel

#130 Re: Re: v jake to rodine patercata vyrustaji???

2015-02-04 21:58

#121: - Re: v jake to rodine patercata vyrustaji??? 

 Jana Janderková ·  Autor nejlepších komentářů · Mendelova univerzita v Brně

Paní Makulová - jak už jsem řekla, podejte trestní oznámení, pokud víte, že jsou prostředky z transparentního účtu zneužívány p. Rulíkovou. Já bych bez důkazů nikdy nikoho z něčeho tak závažného neobvinila. Transparentní účet je právě proto transparentním aby nemohl být zneužíván a sloužil opravdu paterčatům. Příchozí i odchozí platby na něm lze dohledat. Paterčata jsou krásné zdravé děti, které mají dva zdravé rodiče, kterým nic nebrání v tom se o ně starat. Stát i dárci jim v tom po dobu, kdy jsou děti malé víc než dostatečně pomáhají. Otec rodiny má dobrou práci, která ho baví. V podstatě šťastná rodina. P. Rulíková se snažila i na jejich příkladu zlepšit podmínky pro matky dvoj a vícerčat, aby nebyly znevýhodněny proti matkám s postupně narozenými dětmi. Nedostatek odstupu a medializace sporů s matkou paterčat jsou profesními chybami, ale nazývat ji zákeřnou sviní a hyenou - to je trošku moc. Jak si tím, jak říkáte zviditelněním asi pomohla? To si myslíte, že to, že ji budou lidi spojovat s paterčaty je takové terno? V čem, prosím vás? Už teď si ji tu všichni berou do úst. Máte pravdu v tom, že za řadu let co se starala o dvoj a vícerčata o ní nikdo kromě těchto rodin nevěděl - problémy přišly až s touto jednou jedinou rodinou a její medializací a snahou udělat z matky paterčat celebritu - teď jsou přece všeliké celebrity a reality show v kurzu. To jen potvrzuje můj názor - čím míň medializace, tím líp.
6 leden v 15:17

Nepřihlášený uživatel

#131

2015-02-04 22:09

Za dobrotu na žebrotu

Nepřihlášený uživatel

#132 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sbírka DĚKUJI

2015-02-04 22:11

#129: - Re: Re: Re: Re: Re: Sbírka 

 2) Koná-li se sbírka na dobu neurčitou nebo na dobu určitou po dobu delší než 1 rok, provádí příslušný krajský úřad každoročně kontrolu průběžného vyúčtování sbírky. Ke kontrole je právnická osoba, která koná sbírku, povinna předložit vyúčtování vždy do 3 měsíců ode dne uvedeného v oznámení podle § 5 odst. 2 písm. h). Tento den nelze po zveřejnění osvědčení změnit. První průběžné vyúčtování může být zpracováno za dobu delší než kalendářní rok, nejdéle však do 18 měsíců ode dne zahájení sbírky

Andrea

#133

2015-02-04 22:27

Pani Kláro, když už ste aktivní účastnicí petice, která by nevznikla bez znalostí obsahu Vám poslaného dopisu p. Soukupovou, Vaší nadřízenou MPSV, je vhodné celý dopis přiložit, jako přílohu a ne jen vybrané statě, citované tvůrci petice. T. j. úplně stejně, jak je odkaz na "Kodex..., ..., ... . Děkuji.

Stana

#134 Re:

2015-02-04 23:37

#133: Andrea -  

 nejsem Klara ale nejak nechapu proc Andreo chce znat dopis ktery nebyl urceny vam? 

i kdyz podle vasich slov si myslim ze jste ten dopis uz  taky cetla

navic Klare podsouvate ze je aktivni spoluucastnici teto petice

 

ano myslim si  chcete Klaru vyprovokovat aby udelala nejakou chybu

vam jde jenom o penize vidte?


Nepřihlášený uživatel

#135 Re:

2015-02-04 23:43

#133: Andrea -  

 podivejte se na článek z 23. ledna na lidovky.cz, tam je dopis zveřejněný

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-02-05 00:22


Stana

#137 Re: Re:

2015-02-05 00:42

#135: - Re:  

 dekuji Andreo precetl jsem si ze,

smlouva byla podepsana 10.2, 2014 a udajne pry Klara hovorila o skutecnostech,

ktere se pry pri vykonech koordinace pece o patercata dozvedela

jenze

patercata se narodila 2.6.2013

Klara byla brana jako kamaradka, jak rekla Sasa na kameru jako "andel, jako matka dceri "

 

kdy  Sasa Klare volala i 10x za den

Klara byla pozvana i za kmotru Martinkovi

nemyslite,  ze Klara se tyhle skutecnosti dozvedela drive nez nastoupila  na koordinaci

kdy uz patercatum bylo 8 mesicu?

a vse co rekla Klara na Ona i dnes rekla otevrene i na kameru

 

ano je zde boj jenom o ty penize na TU o tech 660 000 korun

Samkova/Kinova/Kroscen versus Klara 

podle mne ma Klara zodpovednost ke vsem lidem kteri na TU prispeli na pomoc patercatum


Nepřihlášený uživatel

#138 boj o penize

2015-02-05 01:12

Tak zde. Kdo se nechce jít spát naštvaný, ať nečte…
Ještě dodám, že do diskuse ho vložil někdo z diskutujících. Je možné, že už oficiálně koluje jinde.

Prohlášení rodičů prvních českých paterčat k posledním aktivitám Mgr. Kláry Vítkové Rulíkové

V posledních dnech vyeskaloval konflikt mezi rodiči prvních českých paterčat, paní Alexandrou Kiňovu a Antonínem Kroščenem na straně jedné a paní Mgr. Klárou Vítkovou Rulíkovou předsedkyní Asociace dvojčat a vícerčat, o. p. s., na straně druhé. Tato organizace uspořádala veřejnou sbírku ve prospěch dětí paní Kiňové a pana Kroščena, na které se vybralo zhruba 700.000,– Kč. Disposiční právo k této sbírce a právo na veškeré informace o použití finančních prostředků, které jsou na ní soustředěny, má pouze Asociace a paní Mgr. Vítková, z rodiny paní Kiňové nemá nikdo právo ani na informace o použití prostředků, nemají ani možnost ovlivnit, jak budou prostředky použity. Mgr. Vítková jménem Asociace zaměstnala od září 2014 postupně dvě tak zvané terénní pracovnice pro pomoc k dětem. První měsíc, respektive dva měsíce, byly mzdové náklady hrazeny z prostředků Asociace, ovšem následně paní Mgr. Vítková zjistila, že na tyto úhrady nemá Asociace prostředky. Bez konzultace s rodiči paterčat ba i bez toho, aby jim toto dala na vědomí, začala používat na úhradu mzdových nákladů peníze ze sbírky. S tímto postupem rodiče paterčat nesouhlasí, neboť jsou přesvědčeni, že sbírka má sloužit pouze dětem, zejména k úhradě pozdějších nákladů spojených s jejich vzděláním. To, že rodiče nesouhlasí se zaměstnáváním pracovnic k dětem za předpokladu, že budou vypláceny z prostředků dětí, věděla paní Mgr. Vítková již předem. Přesto tento názor rodičů nerespektovala. V současné době paní Kiňová nemá ani s Asociací ani s jejími zaměstnankyněmi uzavřenou jakoukoliv smlouvu, a to přes to, že tyto osoby mají volný přístup do její domácnosti a k jejím dětem. Rodina paní Kiňové a pana Kroščena je zděšena naprostou indiskrecí Mgr. Vítkové Rulíkové, která sděluje veřejnosti intimní záležitosti rodiny způsobem, který je v přímém rozporu s ust. § 81 – 86 Občanského zákoníku, případně čl. 8 Úmluvy o lidských právech a základních svobodách. V řadě případů se navíc jedná o zcela nepravdivé a pokřivené informace.
Rodiče paterčat tímto 1) 1) Vyzývají paní Mgr. Kláru Vítkovou Rulíkovou, aby se zdržela šíření jakýchkoliv informací o rodině Alexandy Kiňové, Antonína Kroščena a jejich dětí i dalších členů rodiny, aby se zdržela jakýchkoliv veřejných komentářů a dalších výroků o rodině. 2) Žádají, aby ukončila pracovní poměr tak zvaných terénních pracovnic a zejména aby z transparentního účtu dětí přestala vyplácet mzdové prostředky pracovnicím, neboť tyto prostředky jsou určeny dětem. 3) Žádají Magistrát hl. m. Prahy coby dozorující orgán nad veřejnou sbírkou, aby prověřili dosavadní využívání fondu, neboť ti, v jejichž prospěch byla sbírka založena, o způsobu využívání prostředků nejsou žádným způsobem informováni. Alexandra Kiňová, matka Antonín Kroščen, otec Klára Samková, právní zástupkyně

Příspěvek upraven 11.01.15 v 23:18

-----------------

Včerejší reportáž ve 168 se mi zdála dost jednostranná a nepřesná. De facto se mluvilo jen o tom, že Klára dala rozhovor Ona Dnes a že v něm povídala o situaci v rodině. Kiňovi na druhou stranu byli vykresleni jako ideální rodina, co má pěknou honičku a stát jim nepomůže.
O tom, že pečovatelky nemají jelikož paní Olga je fackuje nepadlo ani slovo. O tom, že Tonda se před zraky celé republiky „hodí marod se zády“ a nic mu není, je v pořádku. Paní ministryně dnes dává rozhovory o tom, jak ministerstvo stojí za rodinou s paterčaty a už chystá zákon, který vše napraví. O tom, že při návštěvě u Kiňových netušila která bije (ale předala jim pěknou kytičku) a nabádala Kláru k „ohnutí zákona“, taky nic.
Paní Samková se kauzy podjala, jistě pro mediální zajímavost případu. Předem se děsím jejích vystoupení a slov na adresu Kláry R.

 

Kdyby se toho nechytli novináři a nevyrobili z toho „KAUZU“, tak by si jen pár pracovnic neziskových organizací vyměnilo názory, MPSV by nad tím mávlo rukou (nejdřív ostatně vytrubovali, že je to Klářina soukromá záležitost, dokud si někdo nevzpomněl, že vlastně po nějakém čase pomoc rodině paterčatům vykonávala na 1/3 úvazku) a Samková by neměla do čeho rejpat. Prohlášení, které za rodinu napsala, svědčí jen o tom, jak je pěkně vyčůraná, protože jí jako právničce musí být jasné, že peníze z TÚ prostě jen tak zneužít nejdou. Místo toho, aby to rodině vysvětlila, tak je jenom podporuje v jejich paranoi 

 

No jen ziram, co se da jeste zkreslit sestrihat a prezvejkat jinak. Velke stesti, pro K. Rulikovou, ze se natacel ten dokument, takze hodne veci bylo zachyceno a nynejsi lzi z ust rodicu patercat a provarene Samkove jsou snadno vyvratitelne. Jen lituju tech, kteri jim prachy poslali/posilaji.
V tom prohlaseni je hlavne do oci bijici lez, ze se nevi, na co prachy z TU sly. Jestli je Samkova tak hloupa, ze neeokazd poznat to, co kazdy jiny bezny clovek, ktery na ten ucet najede, tak good luck s pravnim zastupovanim

 

No ona je paní Samková je známá, že je prostě všude, kde svítí světla ramp. Nevím jestli si vzpomínáš na mačetové útoky v Novém Boru – cikáni si došli pro mačety a posily a posekali obsluhu baru (snad jim nechtěli nalít). Tak paní Samková právě obhajovala útočníky. Pak ještě myslím žalovala matku jednoho z napadených pro pomluvu. Jinak také kandidovala na ombudsmanku, do Ústavního soudu, do Evropského parlamentu, na prezidenta. Jednou za ODS, jednou za hnutí Úsvit, jindy za se VV. Jak by řekla moje ostrá kolegyně – v každé p. za kvedlačku.

 

Jen by mě zajímalo, kdo tu Samkovou bude platit.

 

taky přemýšlím… nebo paní Samková dělá charitu 


Nepřihlášený uživatel

#139 z jine diskuze

2015-02-05 02:18

Nika 9. leden 2015

Jsem ráda, za postoj úřadů. Saša mi říkala, že byla na sociálce a tam jí řekli, že Rulíková tím, že jim odeberou děti rodinu pouze strašila, že nikdy o ničem takovém neuvažovali. Což je hrozné, člověk, který měl pomáhat, strašil odebráním dětí.

Jsem ráda, že ministerstvo rozhovor Rulíkové bere tak že porušila mlčenlivost. Dovedete si představit, že přijdete na úřad vyřídit osobní záležitosti a pokud se to nebude úředníkovi líbit, tak to bude ventilovat v tisku?

Doufám, že to dopadne dobře i s transparentním účtem. Při zakládání účtu byla dohoda, že Rulíková nebude mít možnost z účtu vybírat bez souhlasu rodičů. Rulíková to udělala tak, že má neomezený přístup k účtu. Takže lidi co poslali peníze paterčatům je vlastně poslali Rulíkové. To že z účtu zaplatila pečovatelky rodiče vůbec nevěděli. Pokud by to tak bylo 10 měsíců, z účtu by odešlo přes 230tis., to je cca půlka. Až paterčata vyrostou z postýlek a budou potřebovat velké postele, až půjdou do školy, až bude potřeba uspůsobit pokojík, teda větší pokoj pro šest dětí kdy je pět kluků a jedna holčička. Pořád je to 3+1. To všechno půjde to tisíců. Na to chce rodina peníze použít a proto nechtějí vybírat.

Znáte někdo rodinu kde by Rulíková pomohla a ta rodina by byla spokojená? Mám pocit, že u paterčat ta pomoc byla dost neprofesionální a amatérká. Pani co má dvoje dvojčata necelé dva roky od sebe nakonec prý taky zůstala sama.
Mám pocit, že o dvojčatech spíš jen mluvila a o praktickou pomoc nešlo.

Knížka se mi vůbec nelíbila. Naštvala mě už po prvních stránkách.

 

Maja dne 13. Leden 2015 - 8:55.

Na celé záležitosti ohledně Kiňových mi přijde nejsmutnější, že se ukázalo, že když se narodí paterčata, tak stát se nepřetrhne. Paní Rulíková sháněla sponzory a řešila pomocnice do domácnosti, které, pokud by to nevyjednala, pouze pomáhaly s úklidem a na děti nesáhly. To by podle mě velice pravděpodobně vedlo k tomu, že by to Kiňovi nezvládli a na děti by se šla dívat sociálka, protože matka by se zhroutila atd.. zkrátka zvládnout pět dětí je oprvadu strašně náročné. Stát měl zakročit hned a účině pomoci. Paní Rulíková se mohla přetrhnout, ale to měl řešit stát a ne zástupkyně spolku. Když dnes Min. dává od výroků paní Ruklíkové ruce pryč, tak je to dost pokrytecký. Když tvrdí, že připraví novelu zákona, která takovým rodinám pomůže,tak je to s křížkem po funuse. Kdyby skutečně byla vůle, pomohli by paní Kiňové a dalším už dávno. Paterčata budou mít 2 roky. :-/
Hází se teď špína na paní Rulíkovou, ale jak by to bylo bez ní?
A nevzpomínám si, ale to lidé posílali peníze pro děti až půjdou do školy? To si paní Kiňová asi vymyslela dodatečně ne? Nevěřím, že by jí lidé ochotně posílali peníze na pomůcky do školy, když dětem bylo pár měsíců? Myslím, že lidé úpředpokládali, že to jsou peníze na běžné výdaje na děti a třeba na ty pomocnice, aby se Kiňovi v noci vyspali..

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-02-05 02:23



Nepřihlášený uživatel

#141

2015-02-05 04:45

Ano, typické v našem státě. Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán.
JK
Etana

#142 Re: z jine diskuze

2015-02-05 07:40

#139: - z jine diskuze 

 už se ptám asi podesáté a pořád nikdo nedokáže odpovědět...jaká špína se hází na paní Rulíkovou? Co je to za úděsné lži a kdo je šíří? A proč? To bude takový cirkus vždy, když nějaký státní úředník dostane od šéfa pokárání?


Nepřihlášený uživatel

#143 Mlčenlivost

2015-02-05 07:58

Ministryně a její přístup k p. Rulíkové V tom stavu v jakém se celá kauza objevila v médiích, žádný nadřízený nemůže reagovat jinak, jedná se o vážný přestupek, pokud by někdo ze spolupracovníků nebo nadřízených zaslechl p. Kláru, jak to vykládá někomu soukromě (např. v dopravním prostředku, v kavárně atd.) tak by se možná dalo reagovat mírněji, ačkoliv o klientech nesmíte hovořit s nikým, i toto je vážné pochybení. Zajímal by mě skutečný důvod p. Kláry Rulíkové, že se uchýlila ke zveřejnění kauzy v médiích, protože na 100% ví, že se to neslučuje s jejím povoláním a činností, ať už na MPSV nebo v dalších neziskových organizacích. Mlčenlivost je jedna z prvních věcí, která se „vštěpuje" těmto pracovníkům. Nedomnívám se, že to bylo důsledkem vyhoření, přepracování, příčina asi bude jiná. Uvidíme, jestli porušila zákon a čerpala ze sbírky neoprávněně a jestli dostane na činnost Klubu opět dotace z MPSV v dalších letech. Někteří rodiče vypověděli, že přesto, že mají vícerčata, tak se jim pomoci nedostalo z žádné strany, ani ze strany Klubu…

 

Etana

#144 Re: Mlčenlivost

2015-02-05 08:07

#143: - Mlčenlivost 

 z nějakého neoprávněného čerpání z účtu bych Kláru nepodezírala ani omylem, v tomhle jí věřím absolutně. Prostě jí ruply nervy, víc bych v tom nehledala. Když jsem včera našla článek v Blesku (jistě, bulvár, ale Klára to nedementovala, ač jinak se brání zdatně, takže to asi pravda je - a zřejmě to bylo i v tom pořadu Paterčata), tak jsem jen zírala, jak vulgární slova a výhružky používala - jo, když takhle řvou cikáni, tak by se píšou  petice, ať je někdo vyžene do Indie a pořádají se pochody proti nim. Takže nic víc než nervíky, hormony a uražená ješitnost.


Nepřihlášený uživatel

#145 Re:

2015-02-05 08:39

#141: -  

 dobrý skutek to byl do chvíle, než si za to dala platit od MPSV. Pak už to byla práce.


Nepřihlášený uživatel

#146 Selhání státu

2015-02-05 09:04

 

Pokud matka dostane rodičovský příspěvek ve výši průměrné mzdy do 4 let věku dětí a slušné přídavky na děti státní kasa ušetří mnohem více, než financovat pomoc rodinám přes několik organizací. Každá průměrná rodina si jistě dokáže zajistit pečovatelku(y) podle svého výběru. Nám všem se to vrátí tisíckrát.

z jiné diskuze:

Křtiny za všechny peníze (15. 10. 2014) 1:35 - První fyzické napadení

Matka paterčat vypráví manželovi:

Dneska jsem mluvila s paní vedoucí, no a já jsem to řekla, jak to bylo včera, no a ona hned řekla, že už ji to řekla ta Terezka, jak to bylo a že pravda je jak na jedný tak i druhý straně, ale že ta Voříšková by si nedovolila prostě to – do mě strčit. A já ji říkám, myslíte, že bych já lhala? Že kdyby prostě do mě nestrčila, že bych strčila já? To chcete mi říct, že já lžu? A ona jako neřekla nic, ale říkala jako, jestli to prostě takhle půjde dál, že nebudu tady mít nikoho, zůstanou mi tady ty, které tady jsou a když ne, tak nikoho nebudu mít. Sám víš, jak to bylo včera. No, však jsem tady byl, ne snad? Prostě, jak to dítě leží, tak ho prostě vzala takhle a hlava letí prostě a může dítě jak chce držet tu hlavu, ale když ho prostě čapnete takhle, tak automaticky to jde tak, že jo. No, takže jsem ji řekla, hezky, že jo, aby to nedělala ( Otec: to jsem slyšel, zrovna jsem slyšel, jak jsi tohle řekla a ona, už nevím, co ti řekla), ona se smála, že jo. Ona mi řekla prostě, že jí je to jedno, ať si klidně mluvím do vzduchu, že ona prostě bude držet, jak ona bude chtít, Pak po tom do mě strčila, tak říkám, tak teda vypadněte říkám, jsem řekla. No a to jsi měla v ruce Martínka, to já už jsem měl nervy přece, to už jsem začal řvát i já, že se tady nebude nic takového dít, když máš v ruce ještě Martínka. No já ji to vrátila, já do ni strčila. A ona řekla Součkový, že jsem ji shodila až na zem. Ona spíš chrání ty pečovatelky, než mně. Otec: Cože? No jen se přiznej, protože tobě vadí, když někoho napomenu, že něco dělá špatně. Mně vadí, jak jim to podáš, jakým způsobem. Matka: ale to není pravda, ty přijdeš prostě nasr… nevyspalej…, no co to je?


2. Křtiny za všechny peníze (15. 10. 2014) 1:35 - První fyzické napadení

Toto je placená pomoc státu matce paterčat, kdy matka v noci spí 4 hodiny a kojí 5 dětí?

Přesně tady v tomto momentu bych já takovou pomoc s díky odmítla a zřejmě vyhledala právní pomoc.

Matka chtěla, aby pečující byla babička již od samého počátku, kdy se vybíraly pečovatelky. Nebylo ji to umožněno, až později. Jestli to souviselo se změnou společnosti a registrovanými službami od 1.1.2014 dávám k zamyšlení. Hovořilo se o tom v dokumentu, kdy Petra s babičkou šly do Milovického centra a ptaly se na možnost babičku zaměstnat a dostaly odpověď, že Milovické centrum do toho nepůjde, protože o to už usilují další organizace (ne jedna organizace, ale více).

Kompetentní a nekompetentní pomoc „pečovatelek“?

Některé pečovatelky prostě nahlásily, že nepřijdou do práce na poslední chvíli a nikdo nebyl schopen někoho na poslední chvíli sehnat. Kdo z nás si toto dovolí a z jakého důvodu? Vedoucí pečovatelek je paní Součková. Paní Součková, pokud by se to stalo mně, že mi lidé nepřijdou do práce, tak bych se sebrala a pečovatelku zastoupila. Jistě by mě tato zkušenost přinejmenším obohatila.  

 


Nepřihlášený uživatel

#147 Re: Selhání státu

2015-02-05 09:25

#146: - Selhání státu 

 Kdo jí vyběhal placenou babku? Mgr. Rulíková. Na základě čeho  vyběhávala  Mgr. tuto možnost placené práce?  Na základě žádosti babky Kiňové a slečny matky - na základě stížnosti, že babka dělá stejnou práci jako pečovatelky, které jsou placené.

  Komu babička  místo poděkování za vyběhání zaměstnání řekla, že neví, jestli se jí to voplati? Té, která ji to vyběhala. Tak nevím, jestli chtěla  babka brát 50 tis., aby se jí to voplatilo, nebo  se jí nelíbilo, že práci dělá zdarma. Je nezaměstnaná, času má dost a  každá rozumná babička své dceři pomůže s dětmi. Jen ty  babičky za to nejsou placeny a  už vůbec se neptají, zda se to  "voplatí".  Babičky pomáhají tam, kde je jedno dítě,  víceračata nebo i třeba  šest dětí po sobě. A nikdo o tom ani neví,, protože to berou jako samozřejmost. Mít k ruce babičku, dědečka, manžela , pečovatelky od státu, terenní pracovnice, ... tak snad ležím a nedělám vůbec nic. 


Nepřihlášený uživatel

#148 Re: Re: Selhání státu

2015-02-05 09:30

#147: - Re: Selhání státu 

 komu říkáte "babka"? Vaše příbuzná to není. Tak se chovejte slušně, vosobo.

Co vy děláte či neděláte nikdo netuší, možná se válíte za státní peníze v pelechu už třicet let.


Nepřihlášený uživatel

#149

2015-02-05 09:36

Viděla jsem celý seriál a nevidím rozdíl mezi článkem...stojím při Kláře
Andrea

#150 Re: Re:

2015-02-05 09:41

#135: - Re:  

 Děkuji za info, přečetla, jen nechápu p. Kláru, že se opět nechává zviditelnit ( adekvátní obrana by měla probíhat v rámci MPSV a ne za účasti veřejnosti ), škoda, petice by byla vhodná až po odvolání se k danému dopisu osobně a ne striktně odsoudit jednání MPSV peticí.