PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

/ #120 v jake to rodine patercata vyrustaji???

2015-02-04 20:30

diskuze  na romea

Nechci hodnotit článek jako takový, každý má právo na svůj názor, byť se s mým názorem neshoduje. Rád bych upozornil na něco jiného. V diskuzi hojně vystupuje paní Růžena Makulová. Projel jsem její FB a nestačím se divit. Paní sama sebe označuje jako tetu maminky od paterčat a samozřejmě se jí zastává (to je v pořádku). Používá k tomu ale výrazy jako "svině český", "hovada český", "svině česká vychcaná mrcha" a podobně. Doufám, že si toho všimne nějaký orgán a začne něco dělat. Všem měříme stejným metrem ne? Je zajímavé, že takovéto diskuzní příspěvky romea.cz necenzuruje ale z opačné strany barikády prý ano.
Zajímavým překvapením pro mě je pak to, že jak paní Růžena, tak její přátelé zjevně ze stejné komunity, svorně nadávají Čechům (oni se tedy asi za Čechy nepovažují), že jíme i den staré jídlo, že oni nejsou prasata a dělat to nebudou. No nevím, nemyslím, že bych trpěl hlady, ale jídlo skutečně nevyhazujeme, buď se ho snažím naplánovat tak aby nezbývalo a nebo se prostě dojídá. Mám k tomu prostě úctu. Docela zajímavě to ilustruje jejich přístup k hodnotám.
 
Taky jsem si všimla těch SPROSTÝCH NADÁVEK této paní. Je těžké pomáhat a vědět, že za snahu dostanete pěstí nebo flusanec do tváře. Já taky počítám každý rohlík a z těch tvrdých udělám strouhanku a je lepší než ta kupovaná :-) Jenže "oni" (nechci paušalizovat, ale paní mluví v množném čísle i za jiné) na každou radu v dobrém reagují agresivně. Přitom já je stavím ZA SOBĚ ROVNĚ včetně těch pravidel s hospodařením v domácnosti, jenže ona nadává, vysmívá se a nadřazuje se.
 
Ruzena Makulova:  "  Pani Rulikova je mrcha udelala si jmeno na romske rodine a ted je spini ..kdyby nebylo patercat tak o Rulikove dodnes nikdo nevi. "