PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Etana

#176 Re: Re: Re: Re: Re: z jine diskuze

2015-02-05 15:07

#174: - Re: Re: Re: Re: z jine diskuze 

 Ano, to těžko ocením, protože čtu, co jste vše řekli a napsali a co udělala Kiňová a její rodina, vidím ty úděsné manipulace, které předvádíte na fcb i zde. Takže se zdá, že o prachy jde spíš vám, mně je to fuk, nemám s Kiňovými ani s jinými cikány nic společného. S anticigány z různých Řádů ale už vůbec ne.


Nepřihlášený uživatel

#177 Re: Re: Ohřáté jídlo

2015-02-05 15:09

#173: - Re: Ohřáté jídlo 

 Romské děti jsou zdravější, takže něco na tom bude.


Nepřihlášený uživatel

#178 peníze

2015-02-05 15:24

 z diskuze

Peníze ze sbírky na pomoc rodině s paterčaty musí být podle zákona účtovány odděleně od účtu právnické osoby. Jestliže Klub paterčat … zaměstnával pečovatelky jako své zaměstnance, měl je zřejmě zaplatit z účtu neziskovky. Neziskovka jistě dostává dotace od státu. Pokud už matka nechtěla výpomoc, nemusela jim Klára dávat výpověď, mohla je zaměstnat u jiných potřebných rodin, nebo i jinak. Ještě navíc s podporou pracovního úřadu, prostě přesun financí… Smutno je mi z kauzy, hlavně kvůli dětem. Snad rozumní lidé budou přispívat dále, v dnešní době mají někteří problém uživit jedno dítě, natož 6 dětí a je úplně jedno, jestli to jsou Romové.

 

Srovnám-li pouze chování paní Kláry a její vulgární výrazy v dokumentu s chováním a výrazy Saši, lépe mi teda vychází chování a výroky Saši.

 

Stana

#179 podekovani za pomoc

2015-02-05 15:25

"..  A co má emotivní výrok Saši společného s peticí za Kláru.."

----------

Etano pro vas je asi normalni  ze 

jestlize Klara zaridila pro patercata TU,

Klara zaridla i pomoc a zarizeni bytu aby mela patercata kde  bydlet a v mela v cem spat,

 

aby se mela patercata  do ceho oblikat a mela vse potrebne

Klara zaridla i chuvy aby patercata mel kdo pochovat

 

ale pro vas je emotivni vyrok Sasi  a zloba rodiny

kdy nazyvali Klaru zlodejkou, hyenou, svini, zastivivou misto podekovani asi  samozrejmost


Nepřihlášený uživatel

#180 manipulace

2015-02-05 15:41

Srovnám-li pouze chování paní Kláry a její vulgární výrazy v dokumentu s chováním a výrazy Saši, lépe mi teda vychází chování a výroky Saši.

-----------

tohle je jenom vas pohled a ten vam nikdo nebere

zajimave by bylo videt hadku Klary s rodinou uvnitr bytu

kamera byla prece pritomna, bylo tam i  hafo svedku

kdyz  Kinova starsi nadavala Klare, ze je blba a ze pro ne nic neudelala

tohle bylo vystrizeno 

 kamera ukazala pouze Klaru jak vychazi ven a nadava

podle mne TV Klaru zneuzila

na kazdou akci je totiz nejaka reakce

reakci Klary zname

tu jsme videli, videli jsme i to,

 ze se Klara verejne Sasi a Tonymu omluvila a chtela to rozebrat ale Tony zastavil nataceni  a pak to jeste spolecne zapili

jeste  se by nam TV mela ukazat starou Kinovou v akci

nebo dat moznost i pecovatelce, te ktera byla zmlacena na meste starou Kinovou aby rekla oc vlastne slo

nebo pecovatelce do ktere Sasa strcila az upadla


Nepřihlášený uživatel

#181 Re: Re: Re: Ohřáté jídlo

2015-02-05 15:45

#175: - Re: Re: Ohřáté jídlo 

 je to možné, neznáme jejich rodinné zvyky zas až tak do hloubky, nebo se to sčítá se všemi rodinami Kiňových. Souvisí to nějak? 


Nepřihlášený uživatel

#182 Re: manipulace

2015-02-05 15:48

#180: - manipulace 

 TvVse snažila, aby ty nejhorší scény , které se v rodině pravidelně děly,  nebyly v dokumentu,  Zaznělo to v chatech k dokumentu, když se  někdo ptal na to, zda vše, co je v dokumentu vidět, je pravdivé.  Slečna matka, stejně jako babka Kiňové mají tendence hned zvyšovat hlas a poté následuje fyzický pokus o prosazení argumentů. Těch scén tam bylo několik. 


Nepřihlášený uživatel

#183 Re: peníze

2015-02-05 15:55

#178: - peníze  

 Smutno je mi z kauzy, hlavně kvůli dětem. Snad rozumní lidé budou přispívat dále, v dnešní době mají někteří problém uživit jedno dítě, natož 6 dětí a je úplně jedno, jestli to jsou Romové.

 

proč by měli lidé přispívat, rodina dostává všechny finanční příspěvky, které jí zákon přiznává, navíc má honorář,   bude mít na péči o děti sbírku, zabezpečili ji sponzoři vybavením bytu,  Milovice daly byt.  Víte, kolik je potřebných dětí v ČR - nemocné, vícerčata, z neúplných rodin, v dětských domovech,....  paterčata jsou rarita,  ale rodina jako občané  jsou  zcela běžná rodina. Předevěším se musí starat sami -  Jak to dělají tam, kde  se musí starat sami o vše, včetně bydlení? Praují, šetří, hospodaří, plánují. Bez toho to nejde. To jsem v dokumentu u slečny matky neviděla, stejně tak sjem to neviděla ani u  babky Kiňové. Drahá  ovocná výživa - pro děti to nejlepší. Ale někdo to musí zaplatit. Navíc - když se podobná přesnídávka udělá doma, musí ji někdo udělat, někdo rozdělit misek,    a pak všechno uklidit, umýt, uložit.  Není jednodušší vzít láhev výrobku  a mít po starostech, lahvička se nakonec vyhodí..  Kdo si to  může dovolit.. Ti, co žijí poslední rok¨jen a jen z finančních příspěvků státu?


Nepřihlášený uživatel

#184 Re: podekovani za pomoc

2015-02-05 15:56

#179: Stana - podekovani za pomoc 

 souhlas, lehce se zapomíná, když jde o peníze :-)))


Nepřihlášený uživatel

#185 Re: manipulace

2015-02-05 16:00

#180: - manipulace 

 Petr, bratr Saši, řekl, že stát se nestará, to snad je pravda, ne? A Klára začala slovně útočit matku matky paterčat. Klára také jinde v dokumentu řekla, že stát toho moc nemůže.... Omyl, dle mého skromného názoru, stát tady mohl udělat daleko více. Neudělal, zatím to odnáší Klára, bohužel situaci nezvládla...


Nepřihlášený uživatel

#186 Re: Re:ano petici, ano Kláře

2015-02-05 16:22

#185: - Re: manipulace 

  Stát jim platí veškeré možné finanční příspěvky,  platí jim podporu v nouzi,  vyplatil mimořádnou podporu při živ. pohromě, platí  zdravotní a sociální pojištění,  vyplácí nemocenskou (tu tedy zdrav. pojišťovna), nezkoumá majetkové poměry rodiny. Stát platí dvě pečovatelky.

Nevíme, kolik další pomoci se rodině dostalo od státu díky  možnému ohýbání zákonů.  Rodina slečny matky, rodina babky - nikdo z nich nepracuje,  pak samozřejmě mohou žit důstojně, ale skromně. A k tomu tedy nepatří  byt vybavený elektronikou, značkové oblečení a podle mě ani plýtvání jídlem. 

Netuším, co dalšího by si bratr Saši představoval,  co dalšího  ze základních potřeb rodině chybí. 

nebo je slovo paterčata takovým zaklínadlem, díky kterému si rodina mylně myslí, že  by měli dostat  víc a ještě víc?  Pak se mýlí, to zaklínadlo  je slovo  práce.  Kdo nepracuje, práci nechce , že se nevoplatí,  nikdy nemůže mít životní úroveň jako  běžná rodina. 


Nepřihlášený uživatel

#187 Re: Re: Re: Ohřáté jídlo

2015-02-05 16:23

#177: - Re: Re: Ohřáté jídlo 

 Jsou zvyklé na  drsnější podmínky,  není důvod nesouohlasit. 

Snad...

#188 Re: peníze

2015-02-05 16:24

#178: - peníze  

 " Snad rozumní lidé budou přispívat dále, v dnešní době mají někteří problém uživit jedno dítě, natož 6 dětí "  ..... to myslíte vážně ????

a proč ty rozumní lidé nemají dětí 6 ale 1 dítě ??? Proto že ,si to  nemůžou dovolit.Podívejte se na naše důchodce ??? Když zaplatí nájem kolik jim zbyde ??

a když neměli na nájem tak se z účtu mohlo platit??? Tak na nájem měli mít našetřeno , museli vědět že se bude platit za byt nájem.Nájem platí každá rodina která má pronajatý byt...

 


Nepřihlášený uživatel

#189 Re: Re: peníze

2015-02-05 16:26

#188: Snad... - Re: peníze  

 a platí se   kromě nájmu i  záloha ve výši 3 měsíčních nájmů, ta byla rodině odpuštěna :-)))

Původně bydleli v garsonce , neměli tam ani postel pro sebe, ani pro dítě,  tak jak se o rodinu starali, kam by asi tak přivedli další "plánované" dítě?  

z diskuze TV

#190 Re: Re: Re: peníze

2015-02-05 16:33

#189: - Re: Re: peníze  

 Co se dělo před narozením dětí?

Jako asi každý jsem byla opravdu nadšená, že se narodilo pět zdravých dětí (1.díl). O tom opravdu žádná :-) To je fakt zázrak, narození paterčat, navíc naprosto zdravých, které dál úžasně prospívají! Jenže druhý díl už byl jiný, královna matka - matka princezny Saši byla dost hrozná (zde doufám, že střihači zasáhli a tohle pro příště hodně omezí!), Sašino žertování (v což pořád doufám!) na téma sponzoring sedačky:-), atd. Protože mě tenhle seriál zajímá, samozřejmě čtu i názory ostatních. Naprosto přirozeně jsem se tedy přidala k názorům souseda rodiny paterčat, protože je logické, že pokud jsou pro případ nebezpečí zajištěná jen okna u bytu, kde bydlí paterčata a už ne moje, tedy ta, která jsou pár cm od mých oken, kde spí mé děti, zlobila bych se taky, protože od debila, který by mohl zaútočit na paterčata - což se doufám, nikdy nestane! - těžko můžu očekávat, že si před případným útokem "pečlivě" zjistí, kde končí okna bytu paterčat a začínají jiná, cizí, takže třeba i ta "moje". A stejně tak jako někoho jiného tady v diskuzi i mne napadla poměrně základní otázka: copak si rodiče paterčat připravili pro narození svých dětí? Myslím tím sami od sebe? Třeba i za pomoci rodiny té matky královny :-) Ok, my jsme už viděli jen nový byt s novým nábytkem, válendou plnou darů, atd. Ale rodiče přece už pár měsíců před narozením věděli, že se jim narodí víc dětí... aneb jejich starost o zabezpečení dětí přece nezačala až jejich narozením. A co dělali?!? Nevím, zatím nám to nikdo nepověděl! Takže tohle zatím v seriálu postrádám. A věřím, že nám to autoři objasní :-) Víte, než jsem začala tenhle seriál sledovat, viděla jsem pořad s paní režisérkou, která doufala, že diváci budou tohle sledovat spíše srdcem... Ok, srdce mám a nemyslím si, že nějak zatvrdlé, takže opravdu narození zdravých pěti miminek považuji za zázrak. Ovšem mám taky mozek a tak zcela racionálně by mě zajímalo, co rodiče paterčat dělali sami o sobě pro své očekávané děti ještě před jejich narozením. Bez pomoci kohokoliv, protože pomoc je bonus, starost rodičů základ. Tohle jsem ale zatím v seriálu neviděla. Tak doufám, že se to dozvím :-) P.S. taky vám zatím chybí jakákoliv info o rodičích nebo rodině Tondy?


Nepřihlášený uživatel

#191 souhlas - peníze a kde byla starost o budoucí potomky?

2015-02-05 16:57

#190: z diskuze TV - Re: Re: Re: peníze  

 O rodině strýce p. Kroščena psak velice  pěkně p. Olšovský v blogu, vyznělo z toho, že strýcova rodina je slušná, pracovitá,  pán vyučen a  navíc i svářečské oprávnění. Vycestoval do Kanady, protože v Česku měl problém s příbuznými a Rómy, nechápali, že žije řádným životem, posílá děti do školy, vydělává si a nebere   žádné podpory a příspěvky. Koho zahrnoval  strýc p. Kroščen mezi svénepřejícné  příbuzné, nebylo jmenovitě uvedeno, ale v blogu byla poznámka, že se jedná o příbuzného p. Kroščena, otce paterčat. 


Nepřihlášený uživatel

#192

2015-02-05 17:06

dobře hoši činíte dobře :)

Nepřihlášený uživatel

#193 Re: ano petici, ano Kláře

2015-02-05 17:36

#192: -  

 Díky, je třeba se Mgr. Rulíkové zastat. Udělala kus práce, kde by byla rodina a paterčata bez ní? 


Nepřihlášený uživatel

#194 ano petici, ano Kláře

2015-02-05 18:29

#176: Etana - Re: Re: Re: Re: Re: z jine diskuze 

 No, já se na Vás ani nezlobím, ani nezkouomám , s kým máte co společného :-))) proč , taky. Třeba jste rybářském spolku, každý má právo na výběr...

  Ale ne každý se v problematice dokáže zorientovat, někdo vidí pouze křivdu na rodině  slečny matky,  jiný se snaží vnímat objektivně informace z dokumentui. každý má právo na svůj názor. O peníze nejde ani Vám, jak nás ujišťujete, ani  nám, kteří zcela nesouhlasí se způsobem života rodin  slečny matky a babky Kiňových, o peníze jde ale jen a jen    Kiňové s Kroščenem. V tom je podstata problému. nejde o vynášení informací, jde o to, že asociace  se odvážila platit terénní pracovnice ze sbírky.  S tím rodiče patečat nesouhlasí, byť to byla zcela jasně péče vynaložená  pro zdárný rozvoj paterčat. Jinými slovy  matka má názor - starejte se,  to potřebujeme a chceme, ale neplaťte tuto péči z peněz  ze sbírky . Jak jednoduché, pak je dobrý každý argument, třeba i  národní histerie o prozrazení tajemství (ne)ohřívaného jídla a starých rohlících. Že rodina paterčat nehospodaří,  to snad bylo jasné už z dokumentu - viz přesnídávky,  malé balení jogurtů, slečna matka se "učila"  vařit - i když měla už šestiletého syna... další  info asi netřeba.


Nepřihlášený uživatel

#195 Re: Re: z jine diskuze

2015-02-05 19:03

#142: Etana - Re: z jine diskuze 

 všem připadá OK, že MPSV vykládá do médií o dlouhodobé pracovní neschpnosti KVR (ještě chybí dodat diagnózu) a o tom, jak jí po víkendu zašlou vytýkací dopis a kdyby byla v práci, je už vyhozená? Všechno OK - to nejsou interní informace. Nevadí, že se KVR tyto info dozvídá z médií a ne od kompetentních úředníků MPSV?


Nepřihlášený uživatel

#196 ano petici, ano Kláře

2015-02-05 19:14

#195: - Re: Re: z jine diskuze 

 Ale obsah dopisu  nevykládá MPSV, to  se vynese mezi zaměstnanci.  Někdo dopis smolí,  další přepisuje,  pak se to nese na poštu... a půl Prahy už ví, "jak to bylo".  příjde mně nefér celá tahle kauza, prostože se hledá obětní beránek a  nehledá se, kde  a jak se dodržují zákony. Především kolem rodiny  kiňové  Kroščena. 

Co se týče diagnozy Mgr. Rulíkové, už tady v diskuzi zaznělo, že se "válí půl roku doma". Inu, každý má své názory,  to nelze změnit, rozumný člověk si vytvoří názor o pisateli takého příspěvku. 


Nepřihlášený uživatel

#197 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kláře a petici ANO

2015-02-05 19:17

#165: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kláře a petici ANO 

 KVR musí platit ty pečovatelky, mají řádnou pracovní smlouvu. to nefunguje tak, že když si rodina vzpomene, že už je nechce tak druhý den nepřijdou. musejí dostat řádnou výpověď, 5 platů a pak bude vyřešeno. myslí si někdo, že MPSV pošle na jejich platy peníze? já si to po jejich neseriózním chování ke Kláře (ale vlastně i k rodině - skoro 2 roky už trvá, aby udělali nějakou změnu ve prospěch paterčat, ale neděje se tak....)opravdu nemyslím.

účet se převede, pokud právníci najdou cestu, jak. pravidla veřejné sbírky jsou daná, nelze je ohýbat


Nepřihlášený uživatel

#198 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kláře a petici ANO

2015-02-05 21:11

#197: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kláře a petici ANO 

 Rodina má vše, co potřebuje, ve srovnání s jinými rodinami vícerčat  neporovnatelně.  Bohužel,  paterčata jsou zaklínadlo. Snad by bylo dobré, aby se začali  starat  rodiče. Tedy tak to mělo být od začátku. 

Pex

#199 Od Marksové Tominové se nic dobrého čekat nedá

2015-02-05 22:31

Copak Marksová Tominová a její kompetentnost, kam vítr tam plášť... Mně stačilo vidět, jak sama vůbec nevěděla a vyptávala se přítomných na to, o čem by sama měla mít největší přehled a naopak jim radit...vubec jsem nechapala


Nepřihlášený uživatel

#200 Re: Od Marksové Tominové se nic dobrého čekat nedá

2015-02-05 22:55

#199: Pex - Od Marksové Tominové se nic dobrého čekat nedá 

 Naprostý souhlas , bylo to úsměvné, kdyby to nebylo  vlastně smutné... a teď pošle vytýkací dopis  té, která jí taktně radila :-)))