PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Andrea P.

#26 Kláro

2015-02-01 18:50

zastav to, pokud jsi pořád ta skvělá ženská, cos bývala, normální, veselá a schopná vidět věci v souvislostech ..je to v tvé moci a když si přečteš tu petici, dojde ti, jak tohle vše skončí...nevěřím, že to chceš. 

 

Díky


Nepřihlášený uživatel

#27

2015-02-01 20:14

podepsáno a posláno

Nepřihlášený uživatel

#28

2015-02-01 23:57

Etický kodex chrání soukromí klientů, do kterého sociální pracovníci při své práci vstupují.
Jenomže rodina Kiňových žádné soukromí nemá, protože sama, z vlastního rozhodnutí pustila do svého soukromí všechna média, která o to projevila zájem. Paní Vítková - Rulíková jen shrnula všechny veřejně známé skutečnosti. Že je chováním uvedené rodiny zklamána, je pochopitelné každému, kdo celou kauzu sleduje. Takže ani to není novinka.
Pracovala nad rámec svých povinností a za to sklidila nevděk od ženy, která se chová jako nevděčné rozmazlené dítě.
Zaměstnavatel by měl a posuzovat každý případ po zvážení všech okolností, ne podle jedné šablony.
Děkuji paní Vítkové - Rulíkové za její práci.
Etana

#29 Re:

2015-02-02 05:50

#28: -  

 zkuste i vy posuzovat případ nezaujatě...nejspíš se rodina skutečně zachovala jako rozmazlené dítě, ale proboha...ža mladá žena porodila paterčata. Zkuste si to představit. Zkuste si představit v té situaci jakoukoliv ženu, svou ženu, svou dceru. Nejen fyzické strádání během těhotenství, o porodu ani nemluvím, pak bouře hormonů, naprosto šílená situace, prostá ženská, šílený maraton kojení, přebalování, brečení děcek...jen obléknout je na vyjížďku by porazilo chlapa....Je skutečně adekvátní tu ženskou tak lehce odsoudit, že neděkuje kudy chodí, že se občas projeví jako protivná nevděčnice? 

 

 

Žiju na téhle planetě přes padesát let, za tu dobu jsem kromě slušných, milých, zdvořilých a vděčných lidí potkala spoustu fakt hnusných sobců...kdybych měla chtít každého potrestat, nechat mu sebrat majetek, s kterým neumí hospodařit, děti, které nevychovává podle mého gusta, vyhnat, aby mne neotravoval,  tak by zde byly prázdné ulice. 


Nepřihlášený uživatel

#30 Re: Re:

2015-02-02 05:58

#29: Etana - Re:  

 

  • MAXIMEGA OHNUTÍ ZÁKONA VE PROSPĚCH KINÁKŮ

    Taky si bohužel myslím, že Marksová utvoří v zákonech takových kliček a všeho možného ve prospěch téhle jediné rodiny a nikdo se o tom přitom vůbec nic nedozví! Bude se jim sypat dál a myslím, že ještě víc, ale už to nebude veřejné, aby to nevyvolávalo emoce u lidí! Poučili se, tak bude od ted ve všem co se týče prašulí poskytovaných všem Kinovcům ticho po pěšince! Tonda dostane invalidní, děda už na něm je, babka bude dál pobírat peníze za to, že hlídá vlastní vnoučata, na děti se odsouhlasí každý měsíc speciální dávka a Saša bude brát mateřskou až do smrti :-) A vy občané se koukejte pořádně v zaměstnání otáčet.... nebudu vám to říkat dvakrát!!!!


    •  

      kdo bude jednat přímo s matkou. Ministryně to nebude, a že by se našel někdo další, znalý problematiky jak legislativní, tak rodinné (ve smyslu romská problematika, paterčata, medialita rodiny), to si nemyslím (viz možné osobní následky, pokud by se nevyhovělo, nejednalo způsobem, který je pro rodinu vyhovující). Saša sama sice může jednat za rodinu, ale svými postoji, formulacemi a neustálým poukazováním na to, že se má stát starat, každého odradí. Představa, že několikrát denně volá přímo ministryni (nebo nové osobě pověřené) je pro mě zábavná.

      • Proč ne? :-)

        Pro mně osobně je to úžasná představa, jak Saša volá Marksové čtyřikrát denně, že to nezvládá!

        • Sašena a ministryně

          Jsem docela v klidu.Marksová je celá rodina Kiňů u zad... a nehne pro ně brvou.Bude o tom jen kecat a Sašena může hulákat leda tak z okna.A jejich ochránkyně Petra,která je úplně mimo jim také nepomůže.Bublina paterčata prostě splaskává a za chvíli po nich neštěkne ani pes.Neumím si představit sponzora,jak jim veze něco pro děti.Každému je jasné,že po tomhle divadle by si takový sponzor podřízl větev.Nikdo by u něj už nic nekoupil.Občas ještě někdo něco napíše,ale je jasné,že časy luxus Kiňům skončily.Haranti budou školu jen tak prolézat a za pár let se zařadí do řady naÚP jako čekatelé na invalidní důchod.Myslím,že už teď se hrozí učitelé na ZŠ,kdy ta banda nastoupí do školy a pokud je pí.uč.mladá raději nastoupí na mateřskou a pokud je těsně před důchodem,tak si vezme i předčasný důchod jen aby se s nimi nepotkala.V domě je lidé nemůžou vystát v okolí též.Katastrofa pro všechny.Třeba Sašena zatouží po emigraci a v rámci úspor vyrazí směr NORSKO.Rádi jim všichni popřejeme šťastnou cestu a zamáváme na rozloučenou.

Stana

#31 Re: Re:

2015-02-02 06:18

#29: Etana - Re:  

 mila Etano

chci vam podekovat za vas prispevek ktery mne presvedcil ze mam podepsat petici

ziju jiz na teto planete skoro sedesat  let z toho tricet let ziju v Kanade v Torontu

nezaujate vam muzu rict

ze kdyby tady v Kanade  babicka vyhulena jako fabrika  

prefackovala nekde na meste  socialni pracovnici nebo pecovatelku o predcasne narozene miminka

tak by babicka ty deti asi nikdy nevidela protoze by dostala  RESTRAINING ORDER

aby pecovatelky mohly v klidu delat svou praci

to je starat se o miminka

predcasne narozene deti nemaji dobre vyvinute plice

dala jste si otazku jestli tem detem  kour z cigaret na babicce a dedovi nevadi?

dala jste si otazku proc ty deti jsou stale nemocne?

viz stranka Milovice kde rodina si vyzaduje sirupy proti kasli a jine leky ktere musi casto kupovat

http://www.rcmilovice.cz/sbirka-pro-patercata/

 

ano Klara Vitkova Rulikova rekla pravdu, ta rodina o ty deti casem prijde

otec zadluzeny, rodina nic nemela

jenom  diky Klare se tem  detem pomohlo


Nepřihlášený uživatel

#32

2015-02-02 08:15

Snad se konečně něco změní.
Karel

#33

2015-02-02 09:00

Velmi si vážím toho, co paní Klára Vítková - Rulíková udělala pro všechna dvojčata a vícerčata v ČR, ale s vytýkacím dopisem souhlasím - jakožto upozorněním, že rozhovor byl přes čáru a nemůže se opakovat. Tímto způsobem opravdu není možné ventilovat osobní spory, pokud je placená úřadem a může to být interpretováno, že mluví jako úřednice.

Etana

#34 Pane z Kanady

2015-02-02 09:12

jen krátce...v Kanadě, kdyby pečovatelce upadlo dítě na zem a ona ho ani nezvedla, skončila by ta pečovatelka na dvacet let v kriminále...

kouř samozřejmě vadí...pokud hulí někdo u dětí, nechť je sociálka a lékař skvajzne jak havrana

sebrat rodičům děti a mluvit o tom jako o banalitě....je naprosto úchylné

 

a hlavně...nikdo Kláru z práce vyhazovat nebude, dostala ředitelskou důtku a to je vše...ovšem pokud se z toho bude dělat celonárodní problém a patlat se v tom, pak to nejspíš skutečně skončí vyhazovem Kláry, odebráním dětí rodičům...a pan takřkaprofesionální pisatel peticí a Klára budou mít na svědomí lidské životy...no, když jim to nevadí...

Kačka

#35 Ano petici

2015-02-02 10:53

Pokud budeme stále zavírat oči nad tím,  že nejde o Mgr. Rulíkovou, ale  že teď jde  Kiňové s Kroščenem jen a jen o peníze,  bude se  podobná situace opakovat v mnoha variantách, jen s jinými  aktéry. Zase bude ten, který pomohl, pomáhá označen za  chybujícího. 

Zdena

#36

2015-02-02 10:58

Dobrý den.

Paní Kláro,máte můj obdiv,že jste "vynesla na světlo",jak se věci mají!!!
Na web stránkách "PATERČATA" ukončili diskusi,cenzor asi nestíhal mazat komentáře,protože lidi už mají této rodiny opravdu dost!Byla bych ráda,kdyby paní ministryně "odtajnila"a zveřejnila názory pečovatelek,které pomáhaly či ještě pomáhají s dětmi ,abychom si my jako veřejnost udělali obrázek a posoudili danou věc.Ale to se nesmí,protože by to potvrdilo Vaše slova!!!!

Paní Kláro,přeji Vám jen to dobré!!S pozdravem Zdena

Stana

#37 Re: Pane z Kanady

2015-02-02 11:45

#34: Etana - Pane z Kanady 

 mila Etano

otec deti na kameru rekl ze jim deti z tech bezne postylek vydavaji

to jako rodic nemohl snizit pricky na postylce aby zabranil vypadavani deti???

matka na kameru rekla,  ze do sedacky polozila dite na brisko coz se nema delat

ty sedacky maji bezpecnostni pasy aby dite nevypadlo

matka dite v sedacce nazajistila

za ten pad ditete ze sedacky muze matka dala byste ji 20 let?

starsi chlapec velice spatne mluvi, pry mel nejaky uraz

 


Nepřihlášený uživatel

#38 Re: Re: Pane z Kanady

2015-02-02 12:59

#37: Stana - Re: Pane z Kanady 

  Jste lékař, psycholog, rodinný přítel, soused...nebo prostě jen hledáte cokoli, aby z celé naprosto pitomé, zbytečné a malicherné kauzy vyšli rodiče těch šesti dětí jako svině, které se nestarají řádně o děti, křivdí hodné paní Rulíkové atd....?

 

Kašlu na to. Kláře jsem psala, prosila jsem ji o uvážlivost, autorovi petice jsem psala, prosila ho o uvážlivost, vám se snažím vysvětlit, že i když to Čechy hodně baví ( zjevně i ty, co zde nežijou), tak cikáni mají taky právo na život a nectnosti...všechno marný.

 

Tak si tu Kiňovou třeba sežerte, děti nacpěte do děcáků a paní Rulíkovou postavte na piedestal dokonalé úřednice.

 

 

oprsnik

#39 Děkuji

2015-02-02 13:20

Paní Kláro velice děkuji za Váš hrdinský čin jít proti názoru který nám média předkládají. Konečně jste řekla to co si většina lidí v naší republice myslí.

An.

#40 Re: Děkuji

2015-02-02 13:31

#39: oprsnik - Děkuji 

Nejsem většina. 

Domnívám se, že zdravotní stav významně ovlivnil chování matky a také KVR v krizových situacích.

 

Matka byla protivnější k pečovatelkám a Klára neustála prázdné konto své neziskovky, kdy neměla na platy a bohužel bez konzultace s rodinou jednala jak jednala. Pokud paní KVR zjistila, že je v rodině větší problém, jistě jej mohla řešit tak, aby neporušila zákony, nepracuje na MPSV první rok a vícerčatům se věnuje více než dvacet let.

 

Roa

#41 diskuse na ČT

2015-02-02 13:46

Dnes ráno, po tomhle příspěvku s nadpisem "Děkuji ČT " ukončili na stránkách ČT diskusi na Paterčatech... Začala se tam rozebírat petice za Kláru R., že by to bylo příčinou? Měli na to právo? Kdo a proč dal k tomu příkaz? Poslední příspěvek - tečka za celým pořadem - tedy sedí. Divím se, že ho taky nesmazali.www.ceskatelevize.cz/porady/10655291123-patercata/diskuse/odeslano#diskuse

Stana
Nepřihlášený uživatel

#42 Re: Re: Re: Pane z Kanady

2015-02-02 13:47

#38: - Re: Re: Pane z Kanady 

 mila Etano

vite co by mi stacilo?

kdyby se pani Kinova starsi verejne omluvila  pecovatelce 

kdyby se rodice patercat verejne omluvili Klare a

aby rodice patercat zastavili zalobu a zadost o prevedeni TU

aby zacali zase spolupracovat s klubem vicercat,

pripadne aby rodicum patercat mesto zajistilo nejake psychology a  rodicovske kurzy

jak vychovavat deti, jak hospodarne varit pro deti, jak hospodarit s rozpoctem penez...

jak davat starsiho kloucka spat driv nez v pul desate a s pohadkou na dobrou noc

 

vite ze Klara zajistila pro starsiho kloucka napravu reci?

vite ze Klara zajistila i dve psycholozky pro Sasu?

ty chuvy a pracovnice musi nekdo zaplatit proc ne z TU?

 

kdo tuhle lavinu emoci muze zastavit jsou sami rodice patercat Sasa a Tony

na ty obratte a ten poradte jak  a kde zacit

napriklad  omluvu sousedovi ktery ani nemuze pouzivat svuj balkon

protoze si z balkonu  babi s dedou udelali kuracky salonek

 

nevim jak vy

ale mne kdyby muj soused pozadal at nekourime na balkone

protoze na  jeho balkone hned vedle jsou male deti a kour  z cigaret jim velice vadi

tak ze ani nemuzou v lete otevirat okno a balkon pouzivat

asi bych se svemu sousedovi omluvila a  kourit na balkone bych zakazala

 

 

posledni prispevek nez to vymazou

#43 Re: diskuse na ČT

2015-02-02 14:16

#41: Roa - diskuse na ČT 

 děkuji ČT

Určitě neznám všechny aspekty, ale pro petici ANO. Díky Mgr. Rulíkové jsem pochopila, že romští spoluobčané neznají ani ZÍTRA, ale ani VČERA. Děkuji ČT za tento pořad, kterým mně umožnila pochopit, že i dobře míněná pomoc romské rodině může být zneužita, a že je tedy nejlepším řešením vyhnout se jakékoliv formě pomoci. Obdivuji pečovatelky, které v rodině vydrží, obdivuji Mgr. Rulíkovou, že dokázala pomáhat po takovou dlouhou dobu.

Etana

#44 Re: Re: Re: Re: Pane z Kanady

2015-02-02 14:46

#42: Stana - Re: Re: Re: Pane z Kanady 

 Vážený pane z Kanady,

já si fakt na prokurátora hrát nebudu...lavinu emocí nikdo nezastaví, protože zjevně se jí někdo rozhodl řádně využít...a jen cikáni to v žádném případě nejsou.

 

Vy si všímáte kouřících bab na balkonech, já toho, jak Klára a její přítel bleskurychle vymazali ze svých profilů všechny "nebezpečné" příspěvky o vlasteneckých a zcela zjevně rasistických Řádech,  naplácali všude dojemné obrázky dětiček a srdíček....dojímadla typu "vdova se čtyřmi dětmi" atd...

 

Vše, co se stane, padne na hlavu těchle rádobymoralistů. Když si to srovnají se svým svědomím a Bohem, pak je to jejich problém. Já už víc udělat nemůžu.

Etana

#45 Re: Re: diskuse na ČT

2015-02-02 14:56

#43: posledni prispevek nez to vymazou - Re: diskuse na ČT 

 a ze samého obdivu podpořím snahu poslat děti paní Kiňové do děcáku.

Gratuluji, v Česku fakt žijou samí milí lidé.

Stana

#46 Re: Re: Re: Re: Re: Pane z Kanady

2015-02-02 15:52

#44: Etana - Re: Re: Re: Re: Pane z Kanady 

 Etano

o co vam vlastne jde? nejak vas nechapu

jak chcete rodine patercat pomahat?

prepsat na ne TU ?

aby prisli o vsechny davky a

za par mesicu by ty deti stejne skoncily v detskem domove

protoze by to rodice sami nezvladli

jo mozna by rodice pouzili penize na vycestovani do Kanady nebo Anglie

ale podle TV dokumentu sama vite ze by jim kazda socialka ty deti odebrala

v Kanade agresivni babicka nafackovat pecovatelce tak uz by byli bez deti

 

nebo snad verite ze Klara Samkova pro rodinu neco vysoudi?

 

ja vidim pomoc rodine v tom ze se plati pecovatelky z TU proto byl ten ucet zarizen


Nepřihlášený uživatel

#47

2015-02-02 16:56

za svobodu slova...

Nepřihlášený uživatel

#48

2015-02-02 17:02

V případě tohoto opičího lidu, je vždy právo na jeho straně. I kdyby jim sama darovala a vybavila dům, pořídila auto i s řidičem a zařídila 5krát za rok bezplatnou dovolenou v Egyptě, vždy bude ona ta ,,Špatná", pokud vysloví nějaká negativa( i když pravdivá) proti nim, nebo o nich. Tak to vyžadují různé cigánské a lidskoprávní organizace a my jim sloužíme. Dávno soudy nesoudí podle spravedlnosti, ale podle toho, kdo jim dá víc, nebo pohrozí víc(právě tyto organizace), které se pletou snad do všeho. Cigáni mají svá práva a my snad ne??? Podle Ústavy má každý občan této republiky stejná práva, ale i povinnosti, takže i my máme svá práva, ale na rozdíl od těchto negramotných dementních primátů, my máme taky povinnosti. To slovo oni ovšem neznají. A proto říkám, že bylo od paní Kláry hrozně hloupé ,jim vůbec jakkoliv pomáhat... Snad se poučila a příště bude chytřejší, protože ona je soudila podle ostatních rodin s vícerčaty a to byla ta její obrovská chyba!!
Petr Suda
Autor této petice

#49 Re:

2015-02-02 17:34

#33: Karel -  

Dalo by se s tímto souhlasit, kdyby...

Kdyby se ministryně nebo odpovědná ředitelka staraly o případ daleko dříve a průběžně. Pak by byly řešeny jiné a podstatně horší problémy případu. Tedy by k takovému rozhovoru nedošlo, protože by paní Rulíková měla v ministerstvu oporu a tedy by nedošlo k vytýkacímu dopisu.

Kdo by měl dostat vytýkací dopis není na ministerstvu Kláa Rulíková, ale přímé nadřízené a ministryně za své strkání hlavy do písku a vykašlání se na případ jako celek.

D.

#50 Re: Re: Křtiny za všechny peníze (15. 10. 2014) 1:35 - První fyzické napadení

2015-02-02 17:46

#49: Petr Suda - Re:  

 Křtiny za všechny peníze (15. 10. 2014) 1:35 - První fyzické napadení

Křtiny za všechny peníze (15. 10. 2014) 1:35 - První fyzické napadení. Matka paterčat vypráví manželovi: Dneska jsem mluvila s paní vedoucí, no a já jsem to řekla, jak to bylo včera, no a ona hned řekla, že už ji to řekla ta Terezka, jak to bylo a že pravda je jak na jedný tak i druhý straně, ale že ta Voříšková by si nedovolila prostě to – do mě strčit. A já ji říkám, myslíte, že bych já lhala? Že kdyby prostě do mě nestrčila, že bych strčila já? To chcete mi říct, že já lžu? A ona jako neřekla nic, ale říkala jako, jestli to prostě takhle půjde dál, že nebudu tady mít nikoho, zůstanou mi tady ty, které tady jsou a když ne, tak nikoho nebudu mít. Sám víš, jak to bylo včera. No, však jsem tady byl, ne snad? Prostě, jak to dítě leží, tak ho prostě vzala takhle a hlava letí prostě a může dítě jak chce držet tu hlavu, ale když ho prostě čapnete takhle, tak automaticky to jde tak, že jo. No, takže jsem ji řekla, hezky, že jo, aby to nedělala ( Otec: to jsem slyšel, zrovna jsem slyšel, jak jsi tohle řekla a ona, už nevím, co ti řekla), ona se smála, že jo. Ona mi řekla prostě, že jí je to jedno, ať si klidně mluvím do vzduchu, že ona prostě bude držet, jak ona bude chtít, Pak po tom do mě strčila, tak říkám, tak teda vypadněte říkám, jsem řekla. No a to jsi měla v ruce Martínka, to já už jsem měl nervy přece, to už jsem začal řvát i já, že se tady nebude nic takového dít, když máš v ruce ještě Martínka. No já ji to vrátila, já do ni strčila. A ona řekla Součkový, že jsem ji shodila až na zem. Ona spíš chrání ty pečovatelky, než mně. Otec: Cože? No jen se přiznej, protože tobě vadí, když někoho napomenu, že něco dělá špatně. Mně vadí, jak jim to podáš, jakým způsobem. Matka: ale to není pravda, ty přijdeš prostě nasr… nevyspalej…, no co to je?