Petice proti zaměňování očkování za tzv. bezinfekčnost

Kontaktujte autora petice

Digitální certifikát EU COVID

2022-03-21 20:18:48

Vážení a milí petenti,

absurdní zákazy vstupu netečkovaných lidí do kadeřnictví či do kina v ČR pominuly a zdá se, že diskriminace skončila. Nenechme se ale mýlit. Stále probíhá např. v oblasti cestování, při kterém je nutné se prokazovat digitálním certifikátem COVID. Tato povinnost měla skončit 30.6.2022. Evropská komise ale nyní připravuje její prodloužení o jeden rok, tedy do 30. června 2023. Věřím, že čím dál více lidem je zřejmé, že tady nejde o zdraví lidí, ale o něco zcela jiného. Všichni občané EU mají možnost vyjádřit se k návrhu Komise do 8. 4. 2022. Prosím, napišme jim, že nesouhlasíme. Má to cenu. Připomínku můžete po přihlášení např. přes Facebook napsat prostřednictvím formuláře dostupného zde: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13375-Prodlouzeni-platnosti-narizeni-o-digitalnim-certifikatu-EU-COVID_cs. Více k tomuto tématu naleznete zde: https://www.prolibertate.cz/2022/03/vyjadreme-se-k-digitalnim-eu-covid-pasum-lhuta-uplyne-8-dubna/

Zde je text mojí připomínky zaslané Evropské komisi:

Ráda bych vyjádřila nesouhlas s tímto návrhem zejména proto, že jsou k dispozici ověřená data, že očkovaní lidé se mohou nakazit virem SARS-CoV-2 stejně jako neočkovaní a přenášet ho. Proto vyžadování testu pouze u neočkovaných osob je diskriminace. Samotné testy navíc nejsou spolehlivé, řada z nich vychází jako falešně pozitivní. Dalším důvodem je, že očkování musí zůstat dobrovolné, ale existence certifikátu a prodloužení jeho platnosti zvyšuje riziko, že bude používán k nátlaku na občany, aby očkování podstoupili. V neposlední řadě existují také občané, kteří měli bezpříznakový či velmi mírný průběh nemoci a nenapadlo je nechat se testovat. To, že Covid prodělali, mohou prokázat pouze laboratorně zjištěnými protilátkami. Ty však zcela absurdně nejsou uznávány jako doklad o prodělání nemoci. Certifikát EU Covid neslouží k ochraně zdraví občanů.

Pandemický zákon v senátu

2022-02-09 18:48:32

Vážení a milí petenti,

ještě jednou se na Vás obracím s prosbou. Poslanci pandemický zákon schválili a nyní se o něm rozhodne v senátu. Napište prosím senátorům svůj názor, může to pomoci. Je snad samozřejmostí, že je dobré psát věcně, slušně, bez urážek. Níže najdete emailové adresy senátorů a senátorek a pro inspiraci text mého mailu, který jsem senátorkám a senátorům (oběma skupinám zvlášť) dnes zaslala.

Vaše Monika Tomašáková

__________________________

Vážená paní senátorko / Vážený pane senátore,
jsem všemi deseti pro návrat společnosti k normálnímu životu a souhlasím s tím, že nějaká forma pandemického zákona asi bude do budoucna nutná. Co mě však zaráží, je skutečnost, že tento zákon prošel poslaneckou sněmovnou v podobě připravené náměstkem Policarem, člověkem odpovědným za porušování zákonů a neoprávněné restrikce v době Babišovy vlády. Zaráží mě, že tento člověk po nástupu nové vlády nebyl vyměněn. Pandemický zákon byl přijat narychlo, pokoutně a bez veřejné debaty (ostatně širší odbornou diskuzi postrádám po celou dobu koronavirové krize!) Proč neprobíhá na různých platformách odborná diskuze týkající se všech aspektů této pandemie, která se dotkla prakticky každého? Přijde mi krajně zarážející, že mainstreamová média (považovaná za nezpochybnitelná) publikují tu "jedinou správnou pravdu" a dosud vážení odborníci (mnozí z nich i lékaři či z medicínského prostředí) se často musí uchylovat na pochybné weby, kde jedině jsou ochotni jejich názor zveřejnit.
Vážená paní senátorko / Vážený pane senátore, prosím odmítněte pandemický zákon v podobě připravené náměstkem Policarem. Zasaďte se o širokou odbornou diskuzi, ke které budou přizváni i odborníci, kteří měli a mají kritické výhrady k nastaveným pravidlům.
Děkuji Vám,
z Raspenavy

____________________________

Senátorky
horskam@senat.cz;hubackovaa@senat.cz;chalankovaj@senat.cz;chmelovar@senat.cz;jelinkovas@senat.cz; nemcovam@senat.cz;dernerovaa@senat.cz;vitkovaj@senat.cz;zakovah@senat.cz

Rychlá odpověď

Monika Tomašáková

Prosba o hlas proti novele pandemického zákona

2022-01-22 21:22:50

Vážení a milí petenti,

mnozí jste možná zaregistrovali, že vláda připravila novelu pandemického zákona, o které se má v parlamentu hlasovat v pondělí. (Ano, pozítří. Pospíšili si.)

Ve zkratce: Novela dává ministerstvům nepřijatelné nástroje omezující základní práva a svobody občanů, dosud zaručené Listinou základních práv a svobod, a v podstatě obchází parlamentní demokracii. Je naprosto nepřijatelná z hlediska ústavního práva. Více informací viz odkazy níže. (Ve hře je např. pokuta 1 mil. Kč za nenošení roušky.)

Je třeba protestovat. Jak? Můžeme jít demonstrovat (https://www.facebook.com/events/356301189289374?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22group%22%7D]%7D) nebo např. "otravovat" svoje zákondárce maily s žádostí, aby nějak hlasovali nebo nehlasovali, včetně zdůvodnění proč. O napsání mailu senátorům jsem Vás už jednou prosila a tehdy se podařilo získat dostatečný počet podpisů pro podporu ústavní stížnosti. Naděje tedy je.

Protestujme prosím. Napišme prosím opět co nejdříve mail poslancům (inspirace viz níže) a senátorům (mohou být z našeho nebo i z jiných obvodů), že si přejeme, ABY HLASOVALI PROTI PŘIJETÍ NOVELY PANDEMICKÉHO ZÁKONA. Dostatek "materiálu" pro sepsání mailu lze nalézt v odkazech níže.

Mailové adresy poslanců zde: https://www.psp.cz/sqw/fsnem.sqw (když se proklikáte až na profil jednotlivého poslance, vpravo nahoře najdete mail pod nadpisem "Kontaktní informace").

Kromě mailu lze také podpořit následující petici formulovanou jako dopis poslancům: https://www.petice.com/dopis_poslancm_k_novele_pandemickeho_zakona

Není tam zatím příliš mnoho podpisů, ale to nevadí. Každý hlas se počítá.

Má to smysl. Děkuji Vám.

______________________________________

Rozbor novely pendemického zákona včetně vyznačených změn zde:

Otevřená výzva právníků z Pro Libertate poslancům a senátorům zde:

_________________________

Zde pro inspiraci moje verze mailu, který posílám poslancům. Neposílám jim to hromadně, každého oslovuji jménem a měním úvodní větu. Zde příklad mailu, který jsem poslala lídrovi Pirátů Bartošovi:

Vážený pane Bartoši,

osobně jsem moc ráda, že jste obhájil pozici předsedy Pirátů. Držím Vám i Vaší straně palce. Vydržte.
Chtěla bych Vás poprosit, vzhledem k nadcházejícímu hlasování o návrhu vlády na novelu pandemického zákona, hlasujte prosím proti přijetí této novely.
Pročetla jsem pečlivě celý text novely a vypadá to jako pokus o uzákonění obcházení parlamentní demokracie. To je naprosto nepřípustné a ničím neospravedlnitelné. Jako naprosto nepřijatelné mi připadají navrhované pokuty, např. ve výši 1 milion korun za nenošení roušky.
Nechci Vás okrádat o více času, proto formuluji svou prosbu jen takto stručně. Pokud by Vás zajímaly i další argumenty proti novele sepsané erudovanými právníky, jsou obsaženy v otevřené výzvě poslancům zde - https://www.prolibertate.cz/2022/01/pravnici-proti-novele-pandemickeho-zakona/
Děkuji předem
a zdravím z Jizerských hor

Senátoři vyslyšeli žádost!

2021-12-19 04:55:39

Vážení a milí petenti,

na čtvrtý advent se hlásím se skvělou zprávou, a to, že žádost senátorům o podporu podání Ústavní stížnosti proti vyhlášce č. 466/2021 Sb., nařizující povinné očkování proti covid-19 osobám, které dosáhly 60 let, byla vyslyšena. Podání ústavní stížnosti organizované senátorkou Alenou Dernerovou podpořilo 14 senátorů (nezbytných bylo 10) - jejich jména najdete zde (u pana Jardy Chalupského na FB k tomu najdete i celý článek ze 16. prosince 2021):

Má to smysl! Děkuji Vám.

Přeji vám všem krásné Vánoce a příští rok plný naděje,

Monika Tomašáková

P.S. Dovoluji si připojit fotku, která na mne koukla nedávno z týdeníku Forum, brala jsem to jako zprávu přímo od Václava :)Havel_-_Má_to_smysl.jpg

Důležitá prosba

2021-12-13 20:41:07

Vážení a milí petenti,

Vámi podepsanou petici proti zaměňování očkování za tzv. bezinfekčnost zatím nelze odeslat na novou vládu, pro kterou je určena, protože dva měsíce od voleb stále ještě vládu nemáme. Snad se brzy dočkáme.

Píši vám dnes kvůli něčemu, co s peticí souvisí. Mám informaci, že senátorka Alena Dernerová organizuje v nejbližších dnech podání ústavní stížnosti na vyhlášku č. 499/2021 Sb., nařizující povinné očkování proti covid-19 osobám, které dosáhly 60 let. Potřebuje sehnat dostatek podpisů do středy 15.12.2021. NENÍ TEDY MOC ČASU. Co je potřeba udělat?

Paní senátorka má v tuto chvíli 5 z 10 nutných podpisů senátorů. Je potřeba, aby nyní CO NEJVÍCE LIDÍ CO NEJDŘÍVE NAPSALO EMAIL SENÁTORŮM ze svých obvodů, že si přejí, aby tuto stížnost podpořili. Níže pro inspiraci zasílám svou verzi, kterou jsem poslala senátorovi z mého obvodu (Ing. Michael Canov). Je ale lepší, abyste každý napsal email trochu jiný.

Monika Tomašáková

_____________________________________________________________________________________

Vážený pane senátore Canove,

jako Vaše volička bych Vás chtěla požádat: podpořte prosím svým hlasem podání Ústavní stížnosti proti vyhlášce Ministerstva zdravotnictví č. 466/2021 Sb., o povinném očkování proti covid-19 zejména osob, které dovršily 60 let a to od března 2022 (podepsanou ministrem v demisi Vojtěchem). Podání Ústavní stížnosti organizuje senátorka Alena Dernerová.

Covidové očkování nedokáže zabránit šíření infekce a tudíž neodpovídá požadavku § 46 odst. 1 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví (nezamezuje "vzniku a šíření závažných infekčních onemocnění"). Dokazuje to jak nákaza veřejně známých (i třikrát) očkovaných osob (např. prezidenta Zemana), tak další dostupná data (týdenní čísla nově hospitalizovaných - poměr neočkovaných a očkovaných osob. Účinky vakcíny mohou spočívat v ochraně před těžším průběhem nemoci, ale to nikoli natrvalo, protože je již prokázáno, že účinnost vakcíny klesá v čase. Ovšem povinné pravidelné očkování podle zákona o ochraně veřejného zdraví nelze vyhláškou nařídit z důvodu lehčího průběhu nemoci, ale jen z důvodu zabránění šíření infekce. Očkování, které nebrání šíření infekce, nemůže být nařízeno pouhou vyhláškou, ale musí být změněn zákon. Z těchto důvodů byla vyhláška č. 466/2021 Sb. vydána v rozporu se zmocňovacím zákonem č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví.

Z epidemiologického hlediska nepřinese povinné očkování žádný efekt, naopak porušuje Listinu základních práv a svobod. Za černý humor lze považovat skutečnost, že vyhláška č. 466/2021 Sb. byla zveřejněna ve Sbírce zákonů 10.12. na Mezinárodní den lidských práv. Přes 1600 lékařů se ztotožnilo s Deklarací lékařů proti povinnému očkování.

Pane senátore, děkuji Vám!
jméno příjmení, adresa, e-mail

Monika Tomašáková

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.