Zachraňme Zvonařku

Kontaktujte autora petice

Sousedské setkání proti zničení zahrady u roubenky

2016-06-22 14:02:09

Zveme vás na sousedské setkání proti výstavbě na pozemku chráněné roubenky na Zvonařce. Přijďte podpořit myšlenku zachování zeleného koridoru uprostřed města, zjistit víc o současné situaci kolem plánované výstavby a také se pobavit - bude připraveno vyžití pro děti i dospělé: 23. června 2016 od 17:00 hodin na Nuselských schodech.

Videopozvánka

Facebook: Event

Dejme najevo, že nám vývoj ve městě, kde žijeme, není lhostejný!

Dokázali jsme to!

2015-12-08 08:48:38

Na včerejším zastupitelstvu MČ Praha 2, na němž byla hojně zastoupena veřejnost, koalice ve složení ODS, TOP 09 a OSB o jeden hlas neprotlačila výstavbu 35 bytů a 42 garáží v zahradě památkově chráněné roubenky u Nuselských schodů.

Společné úsilí na propagaci toho, že zničit zahradu a potažmo i roubenku je nesmysl, se vyplatilo. Veliký dík všem!

Zachraňme Zvonařku!

2015-12-06 20:36:21

Již zítra se bude rozhodovat!

Zasedání zastupitelstva MČ Praha 2 v pondělí 7. 12. 2015 od 15.00 v zasedacím sále Úřadu MČ Praha 2 (6. patro), Náměstí Míru 20.

Máte možnost vyjádřit svůj názor. My předáme petici a postavíme se rozhodně proti změně územního plánu a devastaci významné zeleně kvůli nekoncepční výstavbě!

ZACHRAŇME ZVONAŘKU! na zasedání zastupitelstva MČ Praha 2

2015-12-02 10:50:06

Vážení spoluobčané, milí sousedé,

mimořádné zastupitelstvo právě k tématu výstavby bytového komplexu, který je v rozporu s Územním plánem hl. m. Prahy, svolané opozičními zastupiteli na 19. 11. 2015, nedostalo kvůli odmítnutí vládnoucí koalice vůbec možnost tento bod projednat! Řada z vás na místě přímo byla a viděla onu aroganci moci, která po 14 minutách ukončila jednání účelovým neschválením programu.

Další možnost vyjádřit svůj názor se nabízí na

Pokud byste chtěli, aby Vaše stanovisko zaznělo v průběhu rozpravy k projednávanému tématu a nemůžete se jednání zúčastnit, zašlete jej, prosím, na adresu jechovak@p2.mepnet.cz.

Záznam celého 14minutového zastupitelstva: https://www.youtube.com/watch?v=2jl0K7s1_2o&spfreload=10

Kauza Zvonařka nekončí

2015-11-20 13:24:23

Vážení spoluobčané, milí sousedé!

Kauza Zvonařka nekončí. Na včerejším mimořádném zastupitelstvu, které nechaly opoziční kluby svolat, neumožnila koalice ODS, OSB a TOP09 v čele se starostkou Janou Černochovou z ODS ani schválit program jednání. Považujeme za projev neúcty a nedostatku zastupitelské demokracie, nedat občanům prostor k vyjádření.

Děkujeme všem za účast – navzdory době jednání, kterou paní starostka určila na 10.00 dopoledne, kdy je většina lidí v práci, se v jednacím sále radnice sešlo několik desítek obyvatel Prahy 2.

DNES v 17.00 koná na Nuselských schodech setkání s investorem stavebního projektu. Přijďte říci, co si o o výstavbě bytového komplexu myslíte! A 7. 12. od 15.00 opět na radnici – tentokrát na řádné jednání zastupitelstva.

Zbude kromě prodeje obecního majetku prostor i pro veřejnost? Uvidíme.

Pokračujeme ve sbírání podpisů pod naší peticí!

Petiční shromáždění na Nuselských schodech

2015-11-17 20:32:29

Vážení spoluobčané, milí sousedé!

Vzhledem k okolnostem a jednání Rady MČ Praha 2 jsme se rozhodli ve středu 18. 11. 2015 - tedy den před mimořádným zastupitelstvem, které má kauzu Zvonařka projednávat - uspořádat petičně protestní shromáždění na Nuselských schodech.

Začneme v 16:00 a chceme přímo na místě ukázat kolik občanů nesouhlasí se záměrem vykácet 35 stromů a zničit významnou pražskou zeleň kvůli dalším garážím. Svítit nám k tomu budou lampiony (můžete přinést vlastní), hrát a zpívat muzikanti, symbolicky zasadíme nové rostliny a hlavně budeme o kauze diskutovat a sbírat další podporu!

Na místě budeme minimálně do 18:30 hodin, takže pokud byste nestihli začátek, určitě se zastavte později.

Těšíme se na Vás!

Zachraňme Zvonařku!

2015-11-13 15:25:02

Vážení spoluobčané, milí sousedé!

Ve čtvrtek 19. 11. 2015 bude Zastupitelstvo městské části Praha 2 projednávat stanovisko Vaší radnice k developerskému projektu v lokalitě Pod Zvonařkou. Projekt nové zástavby je v rozporu s Územním plánem hl. m. Prahy, ohrožuje i památkově chráněnou budovu tzv. Roubenky včetně zahrady. Plánuje se i vykácení 35 stromů. Projekt zahrnuje 35 bytů a 42 garáží.

Existuje reálná obava, že pod tlakem developera by mohla současná Rada MČ vydat souhlasné stanovisko a proto požádaly opoziční zastupitelské kluby Strany zelených, ANO 2011, ČSSD a Nezávislí o projednání na mimořádně svolaném jednání zastupitelstva. Realizace projektu bude mít dopad především na kvalitu života obyvatel přilehlé lokality (úbytek zeleně, zvýšená dopravní obslužnost v úzkém prostoru mezi Bělehradskou a Nuselskými schody).

Proto Vás srdečně zveme na mimořádné zasedání zastupitelstva MČ Praha 2 ve čtvrtek 19. 11. 2015 od 10 hod. v zasedacím sále Úřadu MČ Praha 2 (6. patro), kde budete mít možnost vyjádřit svůj názor a postoj.

Pokud byste chtěli, aby vaše stanovisko zaznělo v průběhu rozpravy k projednávanému tématu a nemůžete se jednání zúčastnit, můžete jej zaslat na adresu jechovak@p2.mepnet.cz.

Ve středu 18. 11. 2015, tedy den před mimořádným zasedáním zastupitelstva MČ Praha 2, plánujeme v rámci petice protestní setkání na Nuselských schodech od 16:00 hodin.

Zelená pro Prahu 2

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.