Petice proti příjímání uprchlíků a pro budoucnost našich dětí

Quoted post

Marek

#78 Chranme evropske hodnoty

2015-06-09 04:47

Pokud budeme mluvit oevropskych hodnotach hodnych ochrany jako rovnost a svoboda spolu s krestanskou tradici vybudovanou na principech odpusteni a pochopeni, tak tato petice jde zjevne radikalne proti vsem evropskym hodnotam kterymi se ohani.

Multikulturalizmus je princip ktery vsude ve svete na zapad od CR normalne funguje a kromne diskuteru kteri o nem zasvecene slyseli s nim nikdo nema problem. Je to princip ktery spolecnost chrani pred fasismen a nacionalizmem ke kteremu by jinak bylo snadne zkratkovite zklouznout, a ktery overitelne nadelal hodne skody. Mozna to neni idealni reseni, ale je to reseni pro ktere se civilizovany svet rozhodl neb ten fasismus byl proste mnohem vetsi pruser. Do nedavna jsem bydlel v Nemecku, ktere ma stokrat vic pristehovalcu nez CR, ale kdyz jsem odstavoval na nezamcenem dvorku v centru mesta nezamcene kolo tak tam tri roky rano vzdy stalo a vlastne nevim, proc by nemelo. Myslite, ze to kolo v Praze jeste mam? Ja mam jasno v tom jaky soused predstavuje vetsi riziko. Bohuzel, toho co krici, ze cmoudy tady nechce se bojim spis.  Mozna si jeste prisadi, ze si za to svymi blbymi nazory mohu sam.

Samozrejme ze migrace prinasi rizika. Samozrejme ze muzou prijet magori. Stejne jako muze svihnout v bedne fasistickemu diskuterovi. Samozrejme ze ochrana rizik neni zadarmo a bude nas neco stat. Je s temi lidmi potreba pracovat a zjistit, jestli maji zajem pracovat nebo kupovat na internetu bombu. Jednoduse je do tech lidi potreba neco investovat aby u nas fungovali.  No a co? Ja jsem tak bohat, ze pitnou vodu splachuji do zachoda a pokud mi tito lide budou prispivat na duchod tak do nich rad investuji.

To si opravdu lide mysli, ze v zemich na blizkem vychode zijou nejaci krovaci toulajici se v pousti co touzi po evropskem socialnim systemu? Uvedomujete si vubec, ze to je kolebka civilizace? Pamatujete ze skoly? Mezopotamie? Perzie? To jsou ta mista odkud prisla evropska veda ve stredoveku kdy evrosky ucenec byl teolog a prirovedec pravdepodobne Persan nebo Syran. I dnes tam opravdu jsou normalne domy, elektrina, lekari, stavari, i raketovi inzenyri a (ted pozor!) Univerzity. Pripominam to jenom proto, ze se to mozna v cesku moc nevi a kdyz se tam nekdo jede podivat tak riskuje, ze mu prezident rekne ze by zaslouzil na holou. Takze kdybyste zili v jedne z techto zemi, pravdepodobne byste meli vzdelani podobne tomu co mate tady a ackoli i to neni buhvi co, tak kdyby vypukla valka, copak byste se nepokusil ji vyhnout stejne jak prchali miliony lidi z Evropy do Spojenych statu v dobe, kdyz byla valka tady? Co je na tom ted jinak? My jsme byli kulturne vzdelani Evropane a tohle jsou "cmoudi"? Opravdu? To je ten duvod tehle petice?

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#81 Re: Chranme evropske hodnoty

2015-06-09 18:30:49

#78: Marek - Chranme evropske hodnoty 

 Všude na západě multikulturalismus funguje? To jste právě přiletěl z Marzu nebo si jen děláte srandu? Proto bylo na demonstracích Pegidy i přes 30 000 lidí? A to nepočítám ty desetitisíce, co s nimi sympatizovali, ale báli se vyjít do ulic, aby nedostali na prdel? Zajímalo by mě, o jakém přínosu multikultury mluvíte. O tomhle? Propalestinské nepokoje ve Francii Nebo snad tomhle? Černošské nepokoje v Itálii No to nám tady v Česku opavdu velmi chybělo. Už se skutečně těším, až nás také tak obohatí. Nebo myslíte masakr v redakci Charlie Hebdo? Či útok na židovskou školu v Toulouse a židovské muzeum v Bruselu, kavárnu v Kodani, Londýnské metro, madridský vlak, beslanskou školu, moskevské divadlo či nedávné útoky ve Volgogradu v Rusku, nebo snad vraždu holandského kritika islámu Theo van Gogha, britského vojáka Lee Rigbyho, a mnoho dalších, kteří se stali oběťmi nenávistné islámské ideologie? A nebo řádění muslimských imigrantů ve Francii, v Anglii, ve Švédsku, kterým padlo za oběť mnoho zapálených aut či vyrabovaných obchodů? Či snad gheta západoevropských měst, kde vládnou fakticky četné muslimské gangy a do nichž se bojí vstoupit i samotná policie? Zkuste se někdy projít po setmění sám po obyčejným Václaváku, jen pro otrlé, v některých místech si připadám, že už dávno nejsem v Česku.


Nepřihlášený uživatel

#86 Re: Chranme evropske hodnoty

2015-06-10 08:18:31

#78: Marek - Chranme evropske hodnoty 

 Jasně, v Eritrei je spousta univerzit a pochází z tama největší světové kapacity, zrovna včera jsem byl na přednášce jaderného fyzika z Eritrei, Doc. Prof. RNDr. Ubungo Mugabe DrSc. :-D

FLV

#95 Re: Chranme evropske hodnoty

2015-06-11 10:53:23

#78: Marek - Chranme evropske hodnoty 

 Zajímavý, že u nás se nejvíc krade právě v oněch multikulturních cikánských ghettech. Tam nchat kolo o samotě, tak nevydrží ani pět minut. Zatím naštěstí jen krade, zatím nevraždí jako v západní Evropě, ale co není, může díky kvótám brzy být.