PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#178 peníze

2015-02-05 15:24

 z diskuze

Peníze ze sbírky na pomoc rodině s paterčaty musí být podle zákona účtovány odděleně od účtu právnické osoby. Jestliže Klub paterčat … zaměstnával pečovatelky jako své zaměstnance, měl je zřejmě zaplatit z účtu neziskovky. Neziskovka jistě dostává dotace od státu. Pokud už matka nechtěla výpomoc, nemusela jim Klára dávat výpověď, mohla je zaměstnat u jiných potřebných rodin, nebo i jinak. Ještě navíc s podporou pracovního úřadu, prostě přesun financí… Smutno je mi z kauzy, hlavně kvůli dětem. Snad rozumní lidé budou přispívat dále, v dnešní době mají někteří problém uživit jedno dítě, natož 6 dětí a je úplně jedno, jestli to jsou Romové.

 

Srovnám-li pouze chování paní Kláry a její vulgární výrazy v dokumentu s chováním a výrazy Saši, lépe mi teda vychází chování a výroky Saši.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#183 Re: peníze

2015-02-05 15:55:32

#178: - peníze  

 Smutno je mi z kauzy, hlavně kvůli dětem. Snad rozumní lidé budou přispívat dále, v dnešní době mají někteří problém uživit jedno dítě, natož 6 dětí a je úplně jedno, jestli to jsou Romové.

 

proč by měli lidé přispívat, rodina dostává všechny finanční příspěvky, které jí zákon přiznává, navíc má honorář,   bude mít na péči o děti sbírku, zabezpečili ji sponzoři vybavením bytu,  Milovice daly byt.  Víte, kolik je potřebných dětí v ČR - nemocné, vícerčata, z neúplných rodin, v dětských domovech,....  paterčata jsou rarita,  ale rodina jako občané  jsou  zcela běžná rodina. Předevěším se musí starat sami -  Jak to dělají tam, kde  se musí starat sami o vše, včetně bydlení? Praují, šetří, hospodaří, plánují. Bez toho to nejde. To jsem v dokumentu u slečny matky neviděla, stejně tak sjem to neviděla ani u  babky Kiňové. Drahá  ovocná výživa - pro děti to nejlepší. Ale někdo to musí zaplatit. Navíc - když se podobná přesnídávka udělá doma, musí ji někdo udělat, někdo rozdělit misek,    a pak všechno uklidit, umýt, uložit.  Není jednodušší vzít láhev výrobku  a mít po starostech, lahvička se nakonec vyhodí..  Kdo si to  může dovolit.. Ti, co žijí poslední rok¨jen a jen z finančních příspěvků státu?

Snad...

#188 Re: peníze

2015-02-05 16:24:21

#178: - peníze  

 " Snad rozumní lidé budou přispívat dále, v dnešní době mají někteří problém uživit jedno dítě, natož 6 dětí "  ..... to myslíte vážně ????

a proč ty rozumní lidé nemají dětí 6 ale 1 dítě ??? Proto že ,si to  nemůžou dovolit.Podívejte se na naše důchodce ??? Když zaplatí nájem kolik jim zbyde ??

a když neměli na nájem tak se z účtu mohlo platit??? Tak na nájem měli mít našetřeno , museli vědět že se bude platit za byt nájem.Nájem platí každá rodina která má pronajatý byt...

 

Haňule

#236 Re: peníze

2015-02-06 22:34:36

#178: - peníze  

 Kde jste na takovou blbost přišel/la ?  Podívejte se raději podrobně na to, jak fungují sbírky, kdo je může založit, a to podobné udělejte i s transparentním účtem. Jaký Klub paterčat, co to je ? Pak z vás tohle nevypadne. Koukla jste se vůbec na tu neziskovku, na JEJÍ transparentní účet, který není zřízený pro jednu jedinou rodinu, ale pro spoustu rodin s vícerčaty, postiženými, nemocnými dětmi ? To je ale peněz tam, že ? A pak přijďte něco vykládat o dotacích, kdyby byly dotace, neplatila by Klára další vyžádané pečovatelky nad zákon ze svých peněz.  Jakmile rodinka zjistila, že tolik pečovatelek a sester nikdo platit nebude, a že by se šáhlo na jejich účet, tak je najednou už nepotřebovala ??  Zajímavé, a že se z toho účtu muselo za tu povedenou rodinku několikrát zaplatit nájem, to jí nevadilo, to bylo v pořádku, to paterčata ochuzená nebyla, to nebyla zpronevěra ? Dvojí metr.