Zajištění celoročního provozu dětského hřiště u zdravotního střediska v Měříně

Kontaktujte autora petice

úspěšná petice

2023-06-02 07:51:11

Dobrý den všem

ráda bych vás informovala o tom, že Petice podaná formou žádosti měla smysl, hřiště má provozní řád na kterém je celoroční provoz.

Já sama  jsem byla osobně přednést naši žádost na zastupitelstvu za podpory Jitky Syslové, Anety Hnízdilové a Ivo Horáky, kteří připravili prostor pro projednávání v rámci oficialit. Dále jsem projednávala provozní řád s p. Pazderou, který byl tímto problémem pověřen. Na hřišti byla Rada 5ti z Měřína a byla dotázána firma a osoba odpovědná za údržbu hřiště. Také byla hodně zvažována stránka bezpečnosti a různých úrazů, dále byl udělán průzkum fungování na okolních hřištích. V budoucnu budou ještě dělány úpravy tak, aby nedocházelo k nepříjemným situacím pro lidi bydlící kolem - hluk, rozbitá okna, zamezení přístupu na střechy atrakcí hřiště atp... Kdy, bude záležet na financích.

V tuto chvíli udělala obec hodně aby nám vyhověla. Pokud uvidíte, že někdo hřiště poškozuje, tak jej prosím usměrněte, jinak hřiště zase zavřou pro všechny.

Pokud nebude otevřeno v otevírací dobu - ozvěte se, třeba panu Pazderovi.

Od něj mám pro vás ještě otázku: Zamyslete se prosím nad tím, kde by se v Měříně dalo vytvořit shromažďovací místo pro maminky s dětmi nebo pro mládež o které jsem řekla, že nemá kam jít nebo kde si sednout. Návrhy prosím směřujte přímo na něj.

E-mail: mistostarosta@merin.cz Telefon: +420 564 109 153 Mobil: +420 603 823 787

Níže foto z Měřínského zpravodaje č.2-2023 strana 12 bod 17.

Děkuji všem za podporu a také, že se nebáli ozvat se a podpořili tuto petici.

Pěkný den

IMG_20230602_090605_233.jpgKatka Karásková

další postup

2023-03-27 08:02:25

Dobrý den vážení příznivci této petice.

Minulé pondělí jsem osobně mluvila s panem inženýrem Pazderou. V té době mi sdělil, že opravdu je Měřín jedno z mála míst, kde mají hřiště zavřené, že jich několik navštívil, a zjišťoval podmínky provozu. Především bezpečnost pro uživatele a následky případných úrazů pro obec. Což je skvělá zpráva, protože naše žádost měla smysl a někdo kompetentní ji věnuje pozornost.

V tuto chvíli se hřiště otevřelo, takže jej můžete začít využívat, ale řetěz stále visí poblíž. Bohužel nevím, zdali dočasně či trvale. Stále není informace o podmínkách provozu.

Pokusím se tedy opět dostavit osobně za panem Pazderou a doptat se na podrobnosti, tak aby bylo zřejmé, zda je zajištěn celoroční provoz a je tato věc uzavřena tak, jak jsme si představovali nebo je jen zpřístupněno dle nejasných podmínek, jako v minulosti.

Doufám, že se mi podaří zajistit i oficiální vyjádření. Pokud ne, budu vás opět informovat touto cestou.

S pozdravem

Ing. Kateřina Karásková

informace z osobní prezentace na zastupitelstvu

2023-03-06 10:16:28

Dobrý den,

dne 1.3.2023 jsem se osobně zúčastnila zasedání zastupitelstva městyse Měřín. Díky mé přípravě, vaší velké podpoře petice a díky velké podpoře Jitky Syslové, Anety Hnízdilové a Ivo Horáka byl bod 24. již zanesen do programu a mohlo být téma celoročního provozu hřiště diskutováno. Obecně se domnívám, dle nálady na jednání, že tato myšlenka má podporu i starosty Jiřího Servíta a místostarosty Jaroslava Pazdery a většiny zastupitelstva. Snažila jsme se maximálně vyjádřit náš názor, že je o hřiště opravdu zájem. Samozřejmě jsou i tací, kteří se cítí být dotčeni, že nebyli osobně kontaktováni, nebo se jim nezdá zvolená forma vhodná. Ale my víme proč jsme si to takto vybrali. A toto by bylo asi na delší diskuzi, na kterou nebyl v tu chvíli prostor...

Výsledkem projednání našeho bodu je, že rada Měřína byla pověřena zastupitelstvem zajištěním podmínek celoročního provozu. Toto bude diskutováno tento týden na radě. Podmínkami provozu se myslí především zjištění od dodavatele herních prvků, za jakých podmínek mohou být provozovány, s ohledem na BOZP především v zimě (např. vliv námrazy na železnou skluzavku, železné prvky, dřevo...) Dále také bude diskutována otevírací doba, případné úpravy a podmínky celoročního provozu hřiště.

Děkuji vám mnohokrát za podporu a účast, snad nás čekají brzy pozitivní novinky

Ing. Kateřina Karásková

PS.: Vše je pouze o funkční  komunikaci, takže pokud o něco stojíte, zkuste se ozvat. Třeba ty věci ostatní nevidí, nebo pro ně nemají takový význam, jako pro vás.

Ing. Kateřina Karásková

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.