Žádáme ambasádu Ruska: zařaďte nás také na seznam.

Kontaktujte autora petice

Těsně před odesláním petice

2015-07-16 17:58:26

Vážení signatáři petice,

konečně mám i ruský překlad znění a tak petici odešlu na ambasádu (Velvyslanectví Ruské federace v České republice nám. Pod kaštany 1 160 00 Praha 6) a dál jen oznámení o existenci a odeslání petice (bez podpisů) některým médiím (Respekt, Reflex, Novinky.cz a EuroZprávy.cz - na EuroZprávy.cz se objevila informace o naší petici, článek 122388-nejsem-na-ruskem-seznamu-tak-snad-priste-mrzi-politika). Informace o petici se pro mě překvapivě objevila i na serveru parlamentnilisty.cz, ale ten považuji za převážně protievropský a proruský a proto se na něj obracet nebudu, nechci s nimi mít nic společného.

Znění průvodního dopisu je níže. Pokud někdo nakonec v petici figurovat nechcete, prosím napište mi, abych mohl váš podpis odstranit. Pěkně vás zdravím

Josef Svoboda

Text průvodního dopisu, který posílám na ambasádu s peticí:

Josef Svoboda, 73911 Nová Ves 174, Frýdlant nad Ostravicí, svo@centrum.cz

Frýdlant nad Ostravicí 18. 7. 2015

Předání petice

Vážení, v příloze Vám posílám protestní petici, žádající, abyste její signatáře zařadili také na seznam občanů České republiky, kterým současní představitelé Ruska zakazují vstup na území Ruska. Petici zasílám v originálním českém znění a v překladu do ruštiny. Zároveň posílám seznam signatářů petice, kterých je k dnešnímu datu 204. Petici posílám poštou v tištěné podobě i e-mailem v elektronické podobě. Současně informuji o zaslání petice i některá média v naší republice. Děkuji za přijetí petice a prosím Vás o jeho potvrzení.

Josef Svoboda

Souhlasíte se zasláním Vašich podpisů na ambasádu?

2015-06-11 10:36:46

Vážení signatáři petice,

už je nás 202 a myslím, že je na čase nečekat a zatím aspoň tyto naše podpisy poslat na ambasádu. Pro mě jako zakladatele petice je snadné vytvořit z podpisů seznam, ten vytisknout a odeslat.

Dva z podpisů mi ale situaci (vytvoření pdf dokumentu) komplikují, protože zřejmě omylem začínají jiným znakem než písmenem (č. 134, - ",Vladislav Nekvapil" a č. 173 - "|Grydilová Radmila"), prosím tedy tyto dva signatáře o opravu svého jména - jen vymazání přebytečného počátečního znaku.

Bylo by také asi dobré napsat celou adresu, já to do svého podpisu doplňuji a nechám na Vás, zda také doplníte.

Seznam bych poslal elektronickou cestou na mail ambasády i vytištěný poštou, o počtu signatářů (bez jmenného seznamu) bych také chtěl informovat některá média (Reflex, Respekt, Lidové Noviny, Mladou Frontu-Dnes, snad i Český rozhlas, Českou televizi).

Pokud někdo nechcete na poslaném seznamu být, prosím napište mi nebo spíše smažte svůj podpis z petice.

Děkuji Vám a pěkně Vás zdravím

Josef Svoboda

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.