Podpora demolice havířovské haly

Quoted post

jeremy

#1 jsem pro zbourání ČD

2014-08-22 16:31

Dobrý den
Jsem velmi nespokojen co řikaji architekti vůbec nepřemyšli a to že ČD Haviřovské nádražní je třeba zbourat
Hodně věci chybí a to jsou: :-(
1. kde je vytah či eskalátor pro vozičkaře, kočary, a starší lidi co tahaji kufry myslite že by mladý lidi pomohou to asik těžko.
2. pro neslyčící a nedoslychavé není tam cedule  kolik hodin má zpožděný vlak viz http://www.zelpage.cz/story/railjet-jede-na-czech-raildays/tabula.jpg a jak sem viděl ve Svinově a Č.T, tam maji a sem spokojen totaž maji Vitkovice ale divné že v Havířově není Ale nejkrasnější maji ČD Svinov na 100% se mi libi a hodně lidi tam jsou.
nehodla litat dolu do haly a zpět protože na reproduktoru rozhlasu vůbec není rozumět kolik hodin má zpožděny vlak
3. nejhorší to má slepci, jednou jsem viděl a to bylo v listopadu 2013 to nikdy nezapomenu a to mě moc vyděsilo že jel vlak z vagonama a ten slepec málem byl blizko té koleji a byl tam uplně sám.a dokonce není rovné chodnik na nastupišti a muže  ujet kočar či vozičkař
Takže jestli něco stane, nebude vinou Primatora ani České Dráhy ale ARCHITEKT ! Může se stat i mně a všem lidem.Nejhorší je vstup haly a to tam padaji omítka totéž nebude vinou Primatora ani ČD ale ARCHITEKTI ! Takže ARCHITEKTI neuvědomuji na rizika !
--
Další věc mam strach chodit proto vzdy kouknu zda tam nahoře nepada omítka totéž na chodniku jsou tam samé
hrbole když uvidím přijiždět autobus č.16 a musím běhat abych stihnul na bus a občas ztvrdnu kotnik Takže kdo je vinikem ARCHITEKTI ! takže vše za to muže oni zdržuje a protestuje.
Všude ČD maji hezky opravene jako je Ostrava Svinov a Hlavní nadraží Ostravě a častečně Český Těšin, a další jen naše je to HNUS též OVe Vitkovice...
Sem skoro rodak 37.let z Havířova a chceme aby Haviřov bylo krasné město a klid takže Archtitekti dejte pořádek v hlavě abyste pořadně uvědomili a koukali co tam vlastně chybí v hale a NE vzhledově budovu či pamatky !!! Musíte také myslet na lidi jak tam chodí a postižených kdybych byl já architekt tak napřed se podívam jesli jsou cedule,eskalátory vyptavat se na lidi jestli sou spokojeni a pak se podívam na celou budovu venkovně a hlavně uspora aby tam nemuseli byt 4 uklizečky stačí jedna .....atd...
Děkuji za pochopení 

Odpovědi

Jan Szturc

#2 Re: jsem pro zbourání ČD

2014-08-25 11:29:34

#1: jeremy - jsem pro zbourání ČD 

Jerry ty už jsi fakt magor. Opět namítnu, že vše zmíněné nesouvisí s budouvou ale s nástupišti. Případně se jedná o doplnění mobiliáře či elektronickych vychytávek na které stačí pár metrů drátu, šrouby, vrtačka a hlavně vůle chtít. Svinov se taky jen opravil a neboural. A jak se proinvestují prachy na novém a napakují se dotyční tak bude vlastník kašlat na údržbu stejně jako doteď!

major

#5 Re: jsem pro zbourání ČD

2014-08-26 15:26:47

#1: jeremy - jsem pro zbourání ČD 

 Plně souhlasím s demolicí, v tomto státě neumíme udržovat starší  tzv. vybydlené objekty.

Proto je lépe stávající kdysi honosnou budovu odstranit a nahradit novou,  ta zase pár let vydrží, než bude vybydlena.

 Líbí  se mi, jak důl architektury roní slzy nad případným osudem socialistické mozaiky v budově. Kdyby raději přemýšleli jak ji demontovat a použít jinde, když už tedy nemohou bez ní žít.                                                              

Toto nádraží nikdy nebude obchodním centrem, ten pokus už tady několikrát byl a nikdy se nepovedl. 

Není to přestupní ale jen průjezdní stanice, která ovšem nutně potřebuje modernizaci, počet cestujících je dost velký.    

Pojízdné schody a výtah na nástupiště pro vozíčkáře , cestující s kočárky a rozměrnými těžkými  zavazadly, to by mělo být dnes samozřejmostí.