Petice proti porušování zákona a Ústavy na jihočeských školách

Quoted post

Pavlína Jiráková

#108 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

2012-11-25 20:27

#101: Amnabe - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí...

Vážená,
připouštím, z celkového pohledu by se mohlo zdát, že se prostě na náměstí vyjadřuje nějaký názor, což nezákonné určitě není. Je však nutné se podívat na jednotlivé aspekty celé akce
- byla iniciována na půdě školy - § 32 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb.
- předmětem je napadání osoby jen kvůli jejímu členství v politické straně
- navíc protestům předcházely regulérní volby, ve které voliči svobodně vyjádřili svou vůli- Ústava čl. 6
Necítím se kompetentní komukoli dávat rady do života, ale prosím Vás, neberte nikdy to, co řeknou právníci, že je to pravda pravdoucí a přes to nejede vlak. Sama výše uvádíte, že výklad zákonů lze "poupravit" pro potřeby konkrétní osoby či situace. Pokud právník, se kterým se radila paní ředitelka, tvrdí, že je vše v pořádku, jedná tak nejspíš v zájmu paní ředitelky. Přece nebude hlásit do světa, že paní ředitelka situaci ve škole nezvládla a je potřeba z toho vyvodit důsledky, přísně ji potrestat, nejlépe zbavením funkce ředitelky školy. Naopak bude "kopat za paní ředitelku". Jak uvedl pan Straka výše, na celou situaci může být z právního hlediska několik úhlů pohledu, přičemž 99% může být nesmyslných. A vůbec v tom nemusí být záměr pomoci klientovi, právníci nejsou lidé s patentem na pravdu a neomylní.
Bohužel mi to nedá a přidám další OT: pokud někoho z něčeho osočíte, zde kontkrétně pana Straku z neuvedení paragrafů v úvodu petice, a pak se zjistí, že to byla vaše hloupost, tak se spíše sluší napsat "omlouvám se za svou chybu a děkuji za upozornění na ni", než osočování z toho, že dotyčný již není slušný člověk.

Odpovědi

Amnabe

#109 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí.

2012-11-25 20:33:07

#108: Pavlína Jiráková - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zneužívání dětí... 

 Nejsem hloupá a opravdu nikomu slepě nevěřím. Paní ředitelka se radila s právníkem jihočeského kraje a se školskou inspekcí. Myslím, že tito lidé by měli být asi nejvíce kompetentní pro to, aby podali správné informace a rady.

Za svou chybu jsem se omluvila. Jen mi nepřišla vhodná reakce pana Straky.