Protipetice na zrušení rally!

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Protipetice na zrušení rally!

ŠÁRKA - SŇUHLA

#176 Re:

2012-11-14 23:53

#117: dawe -

diky za tento prispevek naprosta pravda

guru

#177 Vzpamatuj se TV Nova

2012-11-15 01:29

Dopis TV Nova:

Po delším zvažování jsem se rozhodl vám napsat.

Neštěstí, které se stalo o uplynulém víkendu v Uherském Brodě je strašnou tragédií nejen pro postižené rodiny, ale i jejich nejbližší okolí a zasáhlo i nás všechny, kteří máme s tímto sportem něco společného. Vždy, když se stane něco takového, jde o hrozný pocit a člověk nemá dostatek slov, kterými by vyjádřil, co cítí.

Ale po zhlédnutí vašich reportáží ve zpravodajských relacích k této tragédii, kterými doslova šíříte paniku, jsem naprosto zděšen vaším přístupem. Informace, které přinášíte jsou naprosto jednostranné, neobjektivní a co hůř naprosto nefundované a z mého pohledu účelově likvidační. Vaším přístupen nejenom že rozpoutáváte agresivní vlnu proti rally sportu a dnes již i vůči některým osobám, ale zároveň ničíte sport se stoletou tradicí, ve kterém Češi patří mezi světovou špičku a to jak na poli jezdeckém, tak na poli bezpečnostním. Ta je na našich českých soutěžích pořádaných pod FAS, opravdu na velice vysoké úrovni, což možná v tomto kontextu zní paradoxně, ale Češi se naopak podílí na zajišťování bezpečnostních opatření na mnoha významných zahraničních soutěžích. Problémem nejsou špatná či nekvalitní bezpečnostní opatření, ne že by nebylo co zlepšovat, ale problémem je čistě česká specialita a to: porušovat zákazy, nerespektovat pořadatele a bezpečnostní autoritu. Nikde na zahraničních soutěžích si nikdo, včetně českého fanouška, nedovolí vstoupit do zakázaného prostoru, nikde na světě si nedovolí polemizovat s pořadatelem, nikde na světě si nedovolí oponovat bezpečnostním delegátům apod. Je potřeba si uvědomit, že když někdo vstoupí do zakázaného prostoru je to stejné, jako kdyby dobrovolně vstoupil do minového pole, stejné, jako by vstoupili do vojenského újezdu, kde probíhají ostré střelby! Tam jsou stejné tabule se „Vstup Zakázán“. Všichni místní, kde se soutěž pořádá, tyto bezpečnostní informace mají, vše je v prostoru jasně vyznačeno. Místo těchto objektivních informací, které by pomohli předcházet podobným tragédiím, jste doslova rozpoutali „hon na čarodějnice“, který pomůže možná jen vaší sledovanosti, ale ničemu jinému. Jak ubohé!!!

Jak ale zlepšit povědomí o rally a o jeho rizicích, aby nedocházelo k těmto tragickým událostem? Asi tím, že zlepšíme povědomí o rally jako takové, větší informovaností veřejnosti co rally je, jaké jsou úspěchy atd. Ale vzhledem k tomu, jak se vaše TV staví celkově k tomuto sportu, o kterém kromě tragedií neinformuje, nikdo asi nemůže očekávat, že se k problému postaví objektivně a s konstruktivním přístupem. A řekněte mi jak jinak rally dostat lidem blíž a do podvědomí než tím, že se o tomto sportu bude referovat alespoň stejně, jako o kterémkoli jiném? (nic proti fotbalu, ale kdyby měl takovou návštěvnost, jako mají soutěže rally, museli by u nás všude postavit stadiony jako mají v Anglii).

Bohužel směřujete evidentně k likvidaci rally u nás, což je jednoznačně patrné z vašich jednostranných reportáží s nechutnými a hloupými otázkami typu: „do kdy budou na rally umírat lidé“ či s hesly jako: „co s tím vláda udělá“. Nevím, zda si uvědomujete, že váš nesmyslný hon na tento sport zcela jistě bude směřovat k jeho ekonomickým problémům, které již nyní nejsou zanedbatelné, mnoho regionů, kde rally probíhají, přijde o velmi slušné příjmy z čerpaných služeb, mnoho lidí okolo rally přijde o práci, budou se prohlubovat již existující finanční problémy projektů na podporu mladých talentů a v neposlední řadě stovky tisíc fanoušků přijdou o sport, který má u nás vavříny ověnčenou stoletou historii.

Vyzývám vás, TV NOVA, abyste informovali objektivně!!!!!!
guru

#178 TV Nova a Petlach

2012-11-15 01:32

HON NA PETLACHA:-) Ač se to zdá neuvěřitelné, jednomu smrtelníkovi se podařilo dostat z TN.CZ vyjádření k tomu, KDO ŽE TO JE pan závodník PETLACH??? viz....

Muž, který se představil jako Jan Petlach je pravděpodobně ze Zlínska a má něco společného s motosportem. Bohužel, jak jsem sama později zjistila, nejedná se o akreditovaného jezdce.
Přesvědčení, že zkušenosti s rallye má jsem nabyla během r
ozhovoru, kdy jsme společně procházeli dráhu vozu, který havaroval. Vyjadřoval se naprosto odborně, používal termíny, které člověk neznalý rallye nepoužívá a několikrát mi na můj dotaz, zda má zkušenosti s rallye odpověděl kladně.
Mluvil o tom, že jezdil 48 let především motorky, ale má zkušenosti i s autem. V současné době už nejezdí a vzhledem k tomu, že já neznám prostředí jezdců rallye jsem neměla jsem důvod mu nevěřit. Bohužel, důkaz o jeho profesionalitě nemám.
Každopádně věty, které zazněly v reportáži nikomu nemohly ublížit. Vysvětloval pouze, jak se zřejmě auto na silnici chovalo a na můj dotaz, zda jsou důležité i jezdecké zkušenosti odpověděl tak, jak by zřejmě odpověděl úplně každý. Rozhodně nemluvil o konkrétních jezdcích a nikoho neobviňoval. Bohužel lidé, kteří se v motosportu pohybují si to vzali osobně a chytili se toho, že je kritizuje člověk, kterého neznají.

Věřte mi, že jeho vyjádření v reportáži rozhodně nemělo nikoho poškodit. Děkuji za Vaši vstřícnost a přeji hezký den.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-15 01:45


323f

#180

2012-11-15 01:45

Nesmyslná aféra..
xxx

#181 Mediální hyenismus

2012-11-15 01:54

Mediální hyenismus
Je velmi smutné, že lidé hodně věří bulvárním mediálním hyenám, které si zásadní informace vymýšlí, následně zveřejní a prezentují je jako objektivní. To se netýká pouze rallye, ale všeho dění kolem. Jakákoliv dopravní nehoda, jakýkoliv opilý herec, jakýkoliv rozvod, jakákoliv tragédie ..... jsou zveřejňovány informace zkreslené, dovymyšlené reportéry, neobjektivní - ve velké většině lživé. Jedná se informace, které nejsou nikde objektivně ověřené u kompetentních institucí či úřadů. Mediální hyeny domýšlejí informace od postižených lidí, nebo rádoby svědků, kteří ve smutku nebo v touze být veřejně známí, řeknou jen část svých pocitů, protože na víc nemohou mít sílu. Média mají převelikou moc a hýbou myšlením občanů tam kam potřebují. Ovlivňují chod celé země. Tuto taktiku používají politici i mocní podnikatelé, kteří jim vládnou. Kdo má moc nad médii, má moc nad vším. To platí v celém světě bez vyjímky. Ale proč se médií bát, když máte čisté svědomí a rozum v hlavě ? Není tak těžké rozlišit mediální bludy a realitu. Porovnávejte informace v různých médiích, nejen bulvárních a najdete cestu k pravdě o daném problému. Doposud jste o rallye zájem nejevili, ale díky překrouceným informacím z bulvárních médii jste teď skoro odborníci. Slyšeli jste někdy v bulváru o výborných výsledcích českých jezdců ve světě, či, že se tady jela rallye, kde nedošlo k žádnému úmrtí? Mnozí jste slyšeli jen informace o tragédii. O to jen proto, že takřka žádná média o povedených rallye neinformují, protože to není fotbal či hokej.

Nepřihlášený uživatel

#182

2012-11-15 02:04

Chce to více osvěty pro české ovce...

Nepřihlášený uživatel

#183 Re: názor dopravního experta

2012-11-15 02:06

#7: tomáš - názor dopravního experta

Huml by se měl někam uklidit, jeho jediná zkušenost s dopravou je jako šašek u dopravní policie


Nepřihlášený uživatel

#184 Re: Automobilový sport jsem měl rád, než jsem se nastěhoval na místo, kde se několikrát ročně závodí

2012-11-15 02:13

#15: Tomáš - Automobilový sport jsem měl rád, než jsem se nastěhoval na místo, kde se několikrát ročně závodí.

Jediné co je problém je bod č. 1 - s tím plně souhlasím. Ostatní jsou zástupné problémy a je to psáno samozřejmě vyhroceně, aby to mělo pořádně "šťávu" - většinou nic z toho není větším problémem. A jinak co se týká povolení průjezdu, to někdo povolit musí, tak si stěžujte u starosty. Když bude většina vesnice proti rally, tak to starosta a zastupitelstvo nepovolí. Ale zřejmě ten přínos je větší než se snažíte namluvit, že?

Tomas-26

#185 Re: Ego Elite

2012-11-15 02:30

#66: Elite - Ego Elite

Máš tam jednu zásadní chybu - v tom paneláku by to musel někdo povolit, stejně jako rally v obci. Takže buď obyvatelé sami, družstvo, majitel... takže zase vedle....

koksa78

#186

2012-11-15 09:44

Proč rušit rally? Vede to k něčemu? Zrušte členy pořadatelského teamu z řad místních obyvatel a nahradte je členy nějaké bezpečnostní agentury, jako je tomu třeba u fotbalu. Tito pánové rozhodně nebudou mít v dané vesnici známé, a rozhodně je nenechají stát na místech kde stát nemají! Třeba vám páni pořadatelé nezbude tolik peněz v kapse, ale zajistíte bezpečnost na tratích, jako je tomu například v Rakousku, kde si nikdo nedovolí neuposlechnout onoho pořadatele.
Jiritru

#187 rally

2012-11-15 10:05

Je jasné, že každá extrémní situace vyvolá reakce. V každém lidském konání nastane někdy, přes všechna opatření, extrémní situace. Zrušíme všechno ?

Nepřihlášený uživatel

#188 Rallye žije dál

2012-11-15 10:46

Rallye byla povolena vždycky, a byla i bezpečná, než si lidi začali dělat z huby prdel a z hlavy výstavní sloup pro IQ. Morálka se někam ztratila, odpovědnost - za sebe samotného asi taky, pseudo "demokracie" dala nejspíš všem právo do všeho kecat i když tomu nerozumí, a podle toho i jednat ..... ve stylu "mě se nemůže nic stát". Prostě chybí jakákoliv soudnost a zkušenost. Převládá ale opovržení vůči těm, co nějakou zkušenost mají a snaží se ji předat dále. Ale o to zjevně nikdo nestojí, dnes je jiná doba, takže zní něco ve smyslu " do ničeho mi nekecejte, já si budu dělat co uznám za vhodné ". No a pak vznikají takové průsery, a to není pouze v rallye. Takhle se to děje ve všem, jen to asi nikdo nechce vidět. Takže zpátky na zem, RALLYE byla, je a bude ..... dále žít. A že jsou poslední dva závody zakázány ? To je jen čísi alibi, ve skutečnosti přizdisráčství. Přesně ve stylu, místo aby se bojovalo s nekalými médii, což nejsou větrné mlýny, tak se radši posereme a zbytek roku nedokončíme. Ale to bude zase v pořádku, rok 2013 ožije tímto krásným sportem, a smůla odejde do jiných odvětví života.

Vyjádření jednoho z aktérů tragédie v Lopeníku.

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/beata-sla-za-mnou-brecel-jeji-pritel-ktery-byl-na-rallye-v-lopeniku-poradatelem.htm
Wolf

#189 Wolf

2012-11-15 12:01

Se zrušením rallye sice nesouhlasím, ale odmítám podepisovat petici tvořenou jednou větou, přičemž její autor dokáže i v té jediné větě udělat pravopisnou hrubku nápadnou jak pěst na oko.
David

#190 Re: Jede se rallye, vypadněte!

2012-11-15 13:57

#14: Tomáš - Jede se rallye, vypadněte!

ty si kus idiota,tvé iq nedosahuje výše dnešního data.

bb

#191 Re: Wolf

2012-11-15 14:05

#189: Wolf - Wolf 

 On tam totiž zapomněl vsunout podmět - ženský!

Radek

#192 Re: názor dopravního experta

2012-11-15 14:40

#7: tomáš - názor dopravního experta

Tomáši a je myslitelné aby se každý občan této země třásl strachy před ranním přímrazkem, teplotou kolem nuly ? Takže zakažme také jízdu v/na jakémkoliv dopravním prostředku za těchto teplot, nebo ještě lépe vyhlašme v tu dobu zákaz vycházení !!

Mám jistotu, že váš pocit pramení z výplachu mozků veřejnosti prováděném médii již delší dobu. 99% obětí rally z řad diváků stálo tam kde by se divák s IQ vyšším než 15 nikdy nepostavil !!

Stanislav Huml býval dopravním expertem par excelans, dnes je obyčejnou politickou figurkou kdákající za peníze cokoliv. Kabát převlékne rychleji než svlékl policejní uniformu !!

Radek

#193 Re: TV Nova a Petlach

2012-11-15 14:51

#178: guru - TV Nova a Petlach

A takto podobně to je i s Vašimi kolegy z FTV Prima, slečnou co si hraje na spravedlivou v TV Nova Terezou Robinsonovou ! a další novinářskou cháskou. Neznáte prostředí, ověřit si fakta je pro Vás jaksi nadlidský úkol, ale zpíváte "písně za chleba" a ten je řádně okoralý a plesnivý !!

Co se stalo, je obrovská tragedie, ale pokud by Vás a Vaše chlebodárce napadlo třeba jen zavítat na stránky FAS AČR, podívat se na soutěžní řády, zjistit co vše je dáno pro bezpečnost veřejnosti, tyto kampaně se nemusely konat. I prostý selský rozum říká dvakrát měř a jednou řež. To ale Vaší tlupě nejde pod vousy. Lépe a raději někoho odsoudíte k trestu smrti ještě než cokoliv provede aby se Váš vysílací time dobře prodal.

Jste ostudou novinářské obce !

tw

#194 Re:

2012-11-15 15:29

#19: johny -

šmejde, zavřeme tě doma zrovna když bude rally, jak by se ti to líbilo, drzý smrade

es

#195 Re: Re:

2012-11-15 16:46

#194: tw - Re:

tw on má ale pravdu - my bydlíme u lesa a u nás  tak 3x až 4x ročně mají hon myslivci. I když tomuto koníčku neholduji a ani ho vlastně nechápu, tak mám ale trocha porozumění, že pro někoho je to určitý druh zábavy. Pro mě to znamená jediné, a to že prostě v tyto dny nevylízáme z baráku. Mě to nic neudělá a všichni jsme v bezpečí. A to je podle mě úplně stejný případ jako tento. Měli by se tedy podle Vás zrušit i hony?

Plno reakcí na tuto událost chápu pač, to je totiž národní sport, zbavovat se zodpovědnosti za svoje činy a nadřazovat majetek nad lidský život.


Nepřihlášený uživatel

#196

2012-11-15 16:50

Možná to bude znít cynicky, ale slečny pokoušely osud. Snad na každé Rally lítají auta za horizont, tak proč je tam pořadatel pustil?
guru

#197 Re: Re: TV Nova a Petlach

2012-11-15 16:58

#193: Radek - Re: TV Nova a Petlach

já to sem dal jen jako příklad trapnosti lidí z bulváru. nemám s nimi nic společného.

xxx

#198 Tohle už snad ovce pochopí

2012-11-15 17:18

Když je prostor na závodech automobilů označen jako zakázaný, znamená to, že se v něm kromě závodníků nikdo nesmí pohybovat. Kdo tento zákaz poruší, bohužel nese následky a může za svoji nekázeň zaplatit i nejvyšší daň.
To, co se stalo na rallye v Lopeníku, je bezesporu velkou tragédií. Nešťastná smrt čtyř mladých dívek, do nichž vrazilo závodící auto, vrhla na celý podnik rallye velký stín, a jak se dalo předpokládat, média uspořádala hon na čarodějnice a některé osobnosti si na patetických komentářích oné události nahánějí popularitu.

Vinu všichni automaticky přisuzují organizátorům rallye a posádce auta, které dívky usmrtilo. Fakt, že se jednalo o nešťastnou souhru několika okolností a diváckou nekázeň, nikdo v potaz nebere. Presumpce neviny najednou přestala existovat a řidič závodního vozu Michael Bartončík je označován za vraha.

Co se ale na celou věc podívat i z opačné strany? Prostor k vyjádření by totiž měli dostat i ti, kteří rallye rozumějí, roky se jí účastní — ať už jako diváci, nebo jako pořadatelé — a vědí, jak organizace takových závodů probíhá.

„Jeden z problémů rallye je, že když už organizátor závodu, případně tiskový mluvčí Federace automobilového sportu vydá zprávu nezkreslenou bulvárem, šíří se pouze po odborných serverech věnovaných automobilovému sportu a do povědomí veřejnosti se tak nedostane,“ myslí si o celém mediálním kolotoči Ondřej Zeman, akreditovaný fotograf rallye, který se účastní závodů v pozici diváka nebo fotografa už 16 let. A to nejen v Česku, ale i v zahraničí.

Na celou událost na Facebooku samozřejmě reagoval i Tomio Okamura, jenž nevynechá příležitost k tomu, břitce okomentovat vše, co je v naší krásné zemi podle něj špatně. Organizátoři jsou amatéři a auta nejsou technicky v pořádku.

„Úsměvné na tom však je, že přesně před rokem, když se ta soutěž jela, snažil se Okamura protlačit na startovní rampu, aby se zviditelnil i pro rallye fanoušky,“ říká k tomu Ondřej. Zřejmě proto zlínský senátor svůj status později smazal.

Co se týká kvality organizace, na kterou mají nyní všichni tendenci svádět vinu, ta je podle Ondřeje zcela v pořádku a ve srovnání se světem dokonce nadstandardní. „Bez váhání můžu říct, že co se týče zabezpečení pro diváky, Česko patří k absolutní špičce. Nemyslím si, že by naši organizátoři byli laxní, spíš je to o přístupu diváka.“

Nedá se samozřejmě říct, že lidé stojící ve vyhrazených prostorách mají stoprocentní jistotu, že se jim při závodech nic nestane, ale riziko je minimální. „Člověka může přejet auto i před supermarketem, je důležité mít se na pozoru, zvlášť když jdu na automobilové závody, kde se dá čekat, že auta budou jezdit rychle. Pokud vím, tak se ještě nestalo, že by na české rallye zemřel někdo, kdo na rallye nebyl. Všichni, co tragicky zahynuli, byli na rallye jako diváci. Žádného zahrádkáře, co si ryl v záhonku, ještě auto nezajelo, vždy šlo o návštěvníka, jenž přišel se záměrem sledovat rallye. A když jdu sledovat něco, o čem nic nevím, tak se musím řídit nařízeními.“

Ondřejova slova možná zní drsně, ale faktem je, a v podstatě se to neuvádí, že inkriminované auto po celou dobu havárie neopustilo prostor, který byl vyznačen jako zakázaný. Výkřiky typu „Zakažte rallye“ jsou na stejné úrovni, jako kdyby lidé požadovali zákaz vlaků poté, co vlak někoho přejel. „Pokud se lidem nelíbí, že se v jejich obci rallye jezdí, mohou s tím něco dělat. Závody schvaluje zastupitelstvo, jež si občané sami volí,“ vysvětluje Ondřej.

Statistiky o úmrtí diváků na závodech aut vyznívají děsivě a média je nyní velice často opakují. Jenže i statistiky se dají docela jednoduše zkreslit. „Smutné je, že se do toho počítají například i zástavy srdce, a především různé soutěže, které ani do okruhu rallye nepatří – úmrtí na závodech do vrchu, na závodech veteránů a podobně. To s rallye nemá nic společného,“ říká k tomu Ondřej.

Dojem veřejnosti, že závody rallye jsou sraz tupých nezodpovědných amatérů, kteří jezdí jako blázni, kde chtějí, navíc podporují vyjádření známých osobností, jako je již zmiňovaný Okamura nebo hudebník Michal Horáček. „Hoši z rallye, jděte s těmi svými zábavami, které nezvládáte a za které nevinní platí krvavou daň, už do prdele!“ napsal na Facebook.

Je samozřejmě těžké a nepopulární přiznat, že chyba byla jinde než na straně jezdců a pořadatelů závodu. „Tady někdo porušil jasně stanovená pravidla a bohužel za to zaplatil tu nejvyšší daň. Je to obrovská tragédie, mrzí to všechny, co mají s rallye něco společného, nikdo se nesnaží ze sebe shodit vinu na někoho jiného,“ objasňuje Ondřej.

S tím, že se ve světle tragédie další dva závody rallye zrušily, souhlasí jen částečně. „Z jednoho pohledu si myslím, že se to rušit nemělo, protože celá rallye jako taková vlastně nijak nepochybila a tímto gestem dává za pravdu médiím. Na druhou stranu, rallye je teď vnímána veřejností velmi negativně, a když si dá na nějaký čas pauzu, může to prospět.“
x1

#199 Když už ani tohle odpůrci rallye nepochopí, tak pak už nevím jakými slušnými slovy jim vysvětlit

2012-11-15 17:21

Když už ani tohle odpůrci rallye nepochopí, tak pak už nevím jakými slušnými slovy jim vysvětlit, že nejsme zlí a že nechceme aby kdokoliv umíral.
Stala se tragedie. Je mi z ní smutno.
A všichni teď řeší co s rally.
To co se děje, není projevem nemocné rally, ale projevem nemocné společnosti. Společnosti, jejíž podstatná část neuznává jakoukoliv autoritu. Společnosti, kde zločinec může být politikem a politik zločincem. Společnosti, kde celebritou je kurva, která dokáže včas a na správném místě roztáhnout nohy, ale ne lékař, který zachraňuje životy. Společnosti, kde hrdinou je ten kdo krade, ne ten kdo pracuje. Společnosti, kde rozdávají moudra bývalí veksláci a černí sázkaři.
Mladí v této společnosti mají málo idolů, ke kterým by oprávněně mohli vzhlížet. Pro některé jsou to sportovci jako je Čech, Plašil, Nedvěd, pro další Jágr, Hašek, Čáslava a pro další Kresta, Pech, Kopecký. Tedy lidé, kteří tvrdě pracovali, aby něco dokázali.
Neberme jim restrikcemi a nesmyslnými zákazy část těchto kladných příkladů. Už tak vedení a „elity“ tohoto státu devastují morální budoucnost tohoto národa.
Řešení není v zákazech a restrikcích. Řešení je ve výchově, ve vedení k uznávání skutečných autorit, ve vedení k respektování zákonů.
A začít se musí ne zezdola, ale především seshora. Slovo morálka by nemělo být pro ty politiky nahoře jenom prázdným pojmem.
Vyléčí-li se společnost, bude vyléčena i rally.
ferenc.74

#200

2012-11-15 18:44

Stala se tragédie,otom žádná,ale proč svalovat vinnu jen na řidiče,který měl nehodu,jako X lidí před ním a ještě X lidí nehodu mít bude,je to sport,ale určitě není na vinně sám!!!