Protipetice na zrušení rally!

x1

/ #199 Když už ani tohle odpůrci rallye nepochopí, tak pak už nevím jakými slušnými slovy jim vysvětlit

2012-11-15 17:21

Když už ani tohle odpůrci rallye nepochopí, tak pak už nevím jakými slušnými slovy jim vysvětlit, že nejsme zlí a že nechceme aby kdokoliv umíral.
Stala se tragedie. Je mi z ní smutno.
A všichni teď řeší co s rally.
To co se děje, není projevem nemocné rally, ale projevem nemocné společnosti. Společnosti, jejíž podstatná část neuznává jakoukoliv autoritu. Společnosti, kde zločinec může být politikem a politik zločincem. Společnosti, kde celebritou je kurva, která dokáže včas a na správném místě roztáhnout nohy, ale ne lékař, který zachraňuje životy. Společnosti, kde hrdinou je ten kdo krade, ne ten kdo pracuje. Společnosti, kde rozdávají moudra bývalí veksláci a černí sázkaři.
Mladí v této společnosti mají málo idolů, ke kterým by oprávněně mohli vzhlížet. Pro některé jsou to sportovci jako je Čech, Plašil, Nedvěd, pro další Jágr, Hašek, Čáslava a pro další Kresta, Pech, Kopecký. Tedy lidé, kteří tvrdě pracovali, aby něco dokázali.
Neberme jim restrikcemi a nesmyslnými zákazy část těchto kladných příkladů. Už tak vedení a „elity“ tohoto státu devastují morální budoucnost tohoto národa.
Řešení není v zákazech a restrikcích. Řešení je ve výchově, ve vedení k uznávání skutečných autorit, ve vedení k respektování zákonů.
A začít se musí ne zezdola, ale především seshora. Slovo morálka by nemělo být pro ty politiky nahoře jenom prázdným pojmem.
Vyléčí-li se společnost, bude vyléčena i rally.