Protipetice na zrušení rally!

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Protipetice na zrušení rally!

vimto

#126 Re:

2012-11-14 07:42

#115: Bůh -

aby si se neposral tak vtom případě zruš sportovní střelbu, jízdu na koních, hloubkové (tam se může někdo utopit), a další jiné

Kody

#127 Re: názor dopravního experta

2012-11-14 07:43

#7: tomáš - názor dopravního experta

Pokud by se závody přesunuly na okruh tak by to už nevylo rally ale okruhové závody.

winner

#128 Abych to shrnul

2012-11-14 07:58

Podle pročtení zdejších příspěvků jsem došel k názoru že ti co chtějí rallye zakázat mají nejspíše i jistou averzi vůči schopným řidičům. Sami jsou rádi že jsou schopni přemístit se z bodu A do bodu B samozřejmě při striktním dodržováním zákonů (myslím že mezi odpůrci teto petice bude značná většina takovích co na dálnici jedou 130km/h v levém pruhu a neuhnou protože oni jedou legálně a ty chceš porušit zákon) povětšinou z vozy bez absolutně žádného sportovního potencialu (HTP). A svojí závistí vůči jezdcům jsou slepí k faktům že drtivá většina smrtelných nehod při rallye je zaviněna neukázněností diváků.. Jak můžete odsuzovat jezdce a sport za smrt diváka když na vině je právě neukázněný divák?

Nepřihlášený uživatel

#129 Re: Re:

2012-11-14 08:01

#6: pepe - Re: No rally bych nechal jezdit i mezi vesnicemi, ale vyháněl bych lidi od míst kde nemají co dělat. Já na rally chodim a stačí mi, když vidím co se tam děje a mohou si lidi za to sami v moci pořadatelů to ani neni, aby je uhlídali. Takže velká většina tragédií co se nyní stala je vina samotných diváků, že se neumí chovat u tratě.

 


Nepřihlášený uživatel

#130 Re:

2012-11-14 08:14

#1: pepe -

Ano, a co vy??? Spousta lidí tento sport miluje a jsou si vědomi rizik a respektují bezpečnostní pravidla, neměli by o svůj sport přijít jenom kvůli neukázněným lidem, kteří stojí na místech kde nemají co dělat- i kdyby pořadatel nic neoznačil, tak každý kdo má elementární znalosti fyziky a selský rozum, ví kde nemá stát, a když to pořadatel označí a oni jeho pokyn nerespektují, tak je to na Darwinovu cenu....


Nepřihlášený uživatel

#131

2012-11-14 09:41

Nepuštějte na trať amatéry, co si myslí že umí.
lidebzdete

#132

2012-11-14 10:15

Rallye se jezdí pro diváky. Je to byznys a sport. Jako jiné sporty. Je to spojeno s riziky jak pro diváky tak pro soutěžící. Mají se snad zrušit letecké dny? Nebo snad provoz na dráze když každou chvíli je někdo usmrcen na přejezdu nebo při vlakových neštěstích? Nebo zručit chlast když zde máme přes 30 mrtvých díky metanolu? Nebo nejezdit na silnicích když denně umře několik lidí? Nebo zakázat zahradní bazény když se v nich už utopilo tolik dětí??? Chce to jen trochu selského rozumu! a POSTAVIT SE TAM KDE MNE VOZIDLO NEMŮŽE OHROZIT!!!Byl jsem na rally v Itálii a v Německu, obrovské návštěvy a všechno v pohodě...vykázat rallye do vojenského prostoru je idiotština! To je jako udělat olympiádu někde na vojenský střelnici bez lidí....JE TŘEBA NECHAT EMOCE VYCHLADNOUT. Stala se tragedie a nyní následuje hysterie.....No a zrušení rally do konce roku je alibismus a podělanost - stejně se pojede nový ročník....máme snad přestat hrát fotbal když se umírá na hřištích?

Nepřihlášený uživatel

#133 Ti co nechtějí být diváky.....

2012-11-14 10:30

Občané tří obcí na Chrudimsku sepsali petice proti konání automobilové Rallye Železné hory
28. Srpen 2012
Nasavrky/Hradiště/Miřetice - Obyvatelé několika míst na Chrudimsku sepisují petice proti konání automobilové Rallye Železné hory v jejich obcích. Po Nasavrkách a Hradišti vzniká teď taková petice i v Miřeticích.


Lidem vadí zejména nadměrný hluk soutěžních aut, výfukové plyny, rozbité cesty a omezení pohybu po silnicích. Na jejich stranu se přidává i starosta Miřetic Jaroslav Chour, jemuž se nelíbí devastace obecních cest. Nepovažuje totiž jejich následnou údržbu po závodu, která spočívá pouze v navazení štěrku a uhrabání, za dostatečnou. Odhaduje, že skutečná oprava cest čeká na jeho obec, a to řádově ve statisících korunách. Proto prý také příští rok nezvedne ruku pro to, aby trasa Rallye Železné hory vedla přes Miřetice a místní části této obce.


Nepřihlášený uživatel

#134 Re: Ti co nechtějí být diváky.....

2012-11-14 10:34

#133: - Ti co nechtějí být diváky.....

Ti,jejichž životů se pořádání rallye přímo týká jsou proti, ti, co se tím jen baví, se bojí, že přijdou o hračku. Ve vaší petici se podepisují především nudící se obyvatelé velkých měst - viz. statistika, v petici pro zrušení se podepisují lidé, kteří už vaší hračky mají plné zuby.

smithdj

#135 Re: No to je inteligence

2012-11-14 11:00

#18: -

A on jim za to v těch tatrách může někdo jiný kromě jich samých?

Carl Carlson

#136 Re:

2012-11-14 11:06

#1: pepe -

Kouření, ať aktivní nebo pasivní ročne zabije 10 000x lidí víc, než rally. Nikde jsem neslyšel, že by se uvažovalo o úplném zákazu kouření na území ČR! Jako nekuřákovi mi vadí, když jdu po ulici a potkávám lidi s cigaretama, ale je to jejich věc, stejně tak, jako je rally věc závodníků, pořadatelů, a fanoušků. Komu rally vadí nebo jí nerozumí, tak ať na ní nechodí. Nikdo ho nenutí.

M

#137 Jeden dopis

2012-11-14 12:02

Dobrý den,

chtěl bych se na radu obrátit s návrhem na prošetření reportáží a článků vztahujících se k tragické nehodě, která se stala v sobotu 10. listopadu 2012 při RallyShow Uherský Brod. Všichni příznivci rally, ale i soudní lidé cítí, že se stala velká tragédie, která mnoha lidem zcela změnila život. Nikdo tuto smutnou událost nijak nezlehčuje a soucítí s rodinami pozůstalých.

Jsem příznivcem automobilových soutěží a také mne velká tragédie zasáhla. O to více mne mrzí, že pořadatelé v celé republice mají otázku bezpečnosti diváků na prvním místě. Shoda nešťastných náhod pak byla za příčinou již zmíněné tragédie, při které vyhasly čtyři mladé životy. Chtěl bych ale hlavně poukázat na neobjektivnost a amatérismus některých médií, které se okamžitě chtějí na tragédii zviditelnit.

- V médiích bylo uvedeno, že se jednalo o amatérskou rally, přitom soutěž měla povolení od Federace automobilového sportu (FAS) a všechny posádky, to znamená jezdec i spolujezdec musejí mít platnou jezdeckou licenci. Jezdci s touto licencí se NESMÍ (dle řádů FASu) účastnit amatérských soutěží.

- Na TV Nova vystoupil s komentářem k události dle reportérky zkušený závodník rally Jan Petlach. V rally se pohybuji více jak 20 let a ani s použitím různých seznamů jsem toto jméno nikde nenašel. Lze takto zneužívat jména k neobjektivnímu hodnocení situace? V Uherském Brodě startovali opravdu zkušení jezdci, jako například Roman Kresta, Pavel Valoušek a další. Proč media neoslovily pravdivou zkušenost a raději si vybraly nějakého komparsistu?

- Podobně se zachovaly i Lidovky.cz, které uvádějí názor zkušeného jezdce Josefa Pomajbíka, ale ani tento jezdec se nenachází v žádných seznamech.

- Zajímalo by mne, podle čeho reportéři TV Nova a TV Prima posuzují, že řidič, který zavinil tragédii je nezkušený? Odkazují se na to, že tento jezdec nikdy nebodoval. Na závodech v ČR startuje v průměru 70 - 120 posádek. V každé soutěži boduje prvních 15. Znamená to, že ostatní jsou nezkušení? Michael Bartončík jezdí nepravidelně soutěže od roku 2002 a během své kariéry dokázal být ve třídě, kde startoval celkově čtvrtý...

- Ani v jedné reportáži nebylo vzpomenuto, asi záměrně, že v diskriminovaném místě byly cedule s nápisem zakázaný prostor. Tato cedule jasně vymezuje, kde můžou a nesmí diváci stát. Na tuto skutečnost poukázal pouze otec zabitých dívek.

- Nikde nebylo řečeno, že v tom místě byl pořadatel, který dívky měl vykázat pryč. Ten pořadatel byl totiž ze stejné obce a dokonce byl z rodiny postižených tragédií.

- V reportáži nebylo zmíněno, že děvčata stála metr od silnice, kde auta projížděla rychlostí kolem 170 km/hod. Lidský instinkt jasně říká, že od takových věcí raději dál. Nemohu přece spoléhat na to, že auto má brzdy.

Z dostupných informací vyplývá, že si dívky šly nejspíše za kamarádem (pořadatelem) popovídat. Ten je měl vykázat ze zakázaného prostoru, ale neučinil tak. Následně auto ve velké rychlosti dívky smetlo. Nejde mi o to poukázat na nevinnost posádky. Tragédie se stala a je potřeba hledat příčiny, aby se víckrát takové neštěstí neopakovalo. Automobilové soutěže jsou postavené na tom, že posádka projede daný uzavřený úsek co nejrychleji. Každá posádka nastupuje do soutěže s podvědomím, že tento sport je nebezpečný. Nikdo ovšem nejde do závodu s tím, aby zabíjel sebe nebo druhé. Milióny lidí hraje fotbal i když ví, že i tady jsou zákeřné fauly, které občas člověka zmrzačí. Je ale smutné, že média neinformují objektivně. A co mne nejvíce mrzí je fakt, že se média honí za senzacemi ve chvílích, kdy teče krev. Postavit kariéru na lidském neštěstí je nelidské a s prominutím hodně nechutné.

S pozdravem
Vebr Miroslav
Vsetín
mona

#138 ne uplne

2012-11-14 12:43

spíše bych byla pro zrušení raley v nezabespečených oblastech...pokud budou lidé dostatečně daleko od dráhy a budou tam dostatečné zábrany tak proč ne...
Czech rally fans-Sudety

#139 Re: Re:

2012-11-14 13:20

#6: pepe - Re:

pepku prosimte, kdyz on je vtip v tom, ze se rally jezdi po verejnych komunikacich :). Misto toho, aby se podporovala bezpecnost a zlepsila se informovanost vesnicanu a ostatnich mene znalych lidi, kteri svymy hlasy umoznili konani rally ve sve vesnici, nebot to schvalila rada obce ci krajska rada, do ktere jste VY sami zvolili! Za dalsi Kdyz je nekde cedule s napisem ZAKAZANÝ PROSTOR a nakrasleny panacek v cervenem kruhu a preskrtnuty, tak to doopravdy znamena, ze tam nikdo stat nesmi! Pote poradatel, ktery na miste byl, tak byl znamy tech holek a mel je okamzite vyhnat, coz se ale nestalo! TV Noha a Plesk pisi ci delaji reportaze o rally jenom, kdyz se neco stane a stado stupidniho ceskoho naroda si to okamzite v sugiruje do svych otupelych hlav. Muj otec me bral na rally od mych 4 let a za tu dobu se nam nikdy nestalo, ze by jsme byli v nebezpeci a i presto jsme zazili spoustu zazitku a peknych prujezdu. Nemuseli jsme stat ani na divackych mistech, ale nikdy nas nenapadlo si stoupnout jak kreteni :). Rad bych tedy apeloval na VAS vsechny, kteri jste si udelali obrazek jen diky masmadiim, aby jste se neuchylovali k unahlenym zaverum. Navic na kanalu na 4 pismenka vypovidal jakysi "zkuseny" jezdec, ktere ovsem svet rally ani nezna, pote tyto masmedia neuvernuji skutecna fakta, ale pouze polopravdy a lzi, ktere se jim hodi k oblbovani divaku u televizoru. Lidi prestanme se nechavat vest stupidnimi medii a zacneme myslet svymi hlavami!
Diky za pozornot,
M.P.

 


Nepřihlášený uživatel

#140 Re: Rally – zbytečný hazard se životy lidí…

2012-11-14 13:25

#16: Tomáš - Rally – zbytečný hazard se životy lidí… a vite co je na teto vasi posledni vete zajimave? Ze je nepravdiva! Nebot kdyz je silnice pod dohledem obce, tak prave obec musi souhlasit s konanim, proto o tom musel starosta vedet!

 

Pleskanec

#141

2012-11-14 13:42

TV a bulvární tisk je jako sekta. Oblbne lidi nesmyslama a lidi potom dělají co řeknou.

Nepřihlášený uživatel

#142 rusit nerusit.

2012-11-14 13:46

rusit neco co buduje velke mnozstvo lidi kvuli pochibeni jednotlivce je blbost.
Mates

#143 Mediální hyenismus

2012-11-14 14:13

Je velmi smutné, že lidé hodně věří bulvárním mediálním hyenám, které si zásadní informace vymýšlí, následně zveřejní a prezentují je jako objektivní. To se netýká pouze rallye, ale všeho dění kolem. Jakákoliv dopravní nehoda, jakýkoliv opilý herec, jakýkoliv rozvod, jakákoliv tragédie ..... jsou zveřejňovány zkreslené, dovymyšlené reportéry, neobjektivní - ve velké většině lživé. Jedná se informace, které nejsou nikde objektivně ověřené u kompetentních institucí či úřadů. Mediální hyeny domýšlejí informace od postižených lidí, nebo rádoby svědků, kteří ve smutku nebo v touze být veřejně známí, řeknou jen část svých pocitů, protože na víc nemohou mít sílu. Média mají převelikou moc a hýbou myšlením občanů tam kam potřebují. Ovlivňují chod celé země. Tuto taktiku používají politici i mocní podnikatelé, kteří jim vládnou. Kdo má moc nad médii, má moc nad vším. To platí v celém světě bez vyjímky. Ale proč se médií bát, když máte čisté svědomí a rozum v hlavě ? Není tak těžké rozlišit mediální bludy a realitu. Porovnávejte informace v různých médiích, nejen bulvárních a najdete cestu k pravdě o daném problému.

Nepřihlášený uživatel

#144 Re:

2012-11-14 14:33

#11: vesan -

Ano,tak to je.

Adam
Nepřihlášený uživatel

#145

2012-11-14 15:05

Není co dodat. Podepsáno. Holky se měly více zamyslet než si stouply tam, kam si stouply. Doufám, že kvůli takovým hloupým lidem nezmizí tak skvělý sport.

Honza Bublík

#146

2012-11-14 15:07

zruště plavání, lidé se můžou utopit, zakažte alkohol, lidé jsou agresvní a "mimo" .. Proboha proberte se a mějte trochu soucit, nebudeme snad žít jak kdysi, když byla každá druhá činnost zakázána?!
Média všechno zveličujou a pošpiňujou co se dá, vymýšlí si a my ( teda většina ) jim to ,,baštíme" ! Holky asi stály kde neměly, bůh jim žehnej. Toť vše.

Nepřihlášený uživatel

#147 Re: to je ale magor :-)

2012-11-14 15:07

#115: Bůh -

na tebe bych sepsal petici at tě zavřou do blazince :-) a taky bych ti zakazal uplně všechno a zašít ti prdel, tlamu, oči a uši :) aby již nikdy více tento svět nemusel číst tvoje obludnosti co jsi ve svém zakrnělém mozku sotva vymyslel!


Nepřihlášený uživatel

#148

2012-11-14 15:16

všichni pořád říkají, ať se rally přesunou na okruhy. jenže to už pak ale nebude rally. podstatou rally je, že se jezdí po normálních komunikacích. přesunout rally na okruhy je jinými slovy zrušení rally

a to, že se rally jezdí přes vesnice už cca od 70. let, nikdo neřekne. z médií to vypadá, jako by se přes vesnice začaly jezdit tento rok. prostě to k rally patří a ti lidi, co žijou v inkriminovaných vesnicích tak ať sakra blbej jeden den v roce nepouštěj děcka ven, nepracujou na zahrádce atd. ať si vlezou do prvního patra do okna, chvilku počumijou na auta a hotovo. pak si zas můžou řešit cokoliv. vždyť ta jedna soutěž netrvá dlouho. poslouchat pak nářky nějaké báby, že ji to rozsekalo nohu, když něco okopávala na zahrádce, mě dovede vytočit. to nemůže na těch pár hodin okopávání oželet a někam zalézt? když ji to jezdí kolem baráku

sakra ty holky měl někdo hlídat nebo jim alespoň říct, kde stát a kde ne. a navíc mi přijde, že ta vzdálenost od horizontu k těm děvčatům byla poměrně velká na reakci a útěk. otázkou tedy zůstává, jestli ty holky vůbec dávaly pozor a něpovažovaly projíždějící auta pouze za kulisu pro své povídání či jinou činnost. na rally je vždy (já to tak tedy dělám) důležité dáva pozor a pozornost vždy věnovat projíždějícím závodním autům. tak se zvyšují šance, že se podaří utéct, když se něco podělá.

Jooop!

#149 Re:

2012-11-14 15:45

urban.j

#150 Re: Re:

2012-11-14 15:59