Protipetice na zrušení rally!

guru

/ #177 Vzpamatuj se TV Nova

2012-11-15 01:29

Dopis TV Nova:

Po delším zvažování jsem se rozhodl vám napsat.

Neštěstí, které se stalo o uplynulém víkendu v Uherském Brodě je strašnou tragédií nejen pro postižené rodiny, ale i jejich nejbližší okolí a zasáhlo i nás všechny, kteří máme s tímto sportem něco společného. Vždy, když se stane něco takového, jde o hrozný pocit a člověk nemá dostatek slov, kterými by vyjádřil, co cítí.

Ale po zhlédnutí vašich reportáží ve zpravodajských relacích k této tragédii, kterými doslova šíříte paniku, jsem naprosto zděšen vaším přístupem. Informace, které přinášíte jsou naprosto jednostranné, neobjektivní a co hůř naprosto nefundované a z mého pohledu účelově likvidační. Vaším přístupen nejenom že rozpoutáváte agresivní vlnu proti rally sportu a dnes již i vůči některým osobám, ale zároveň ničíte sport se stoletou tradicí, ve kterém Češi patří mezi světovou špičku a to jak na poli jezdeckém, tak na poli bezpečnostním. Ta je na našich českých soutěžích pořádaných pod FAS, opravdu na velice vysoké úrovni, což možná v tomto kontextu zní paradoxně, ale Češi se naopak podílí na zajišťování bezpečnostních opatření na mnoha významných zahraničních soutěžích. Problémem nejsou špatná či nekvalitní bezpečnostní opatření, ne že by nebylo co zlepšovat, ale problémem je čistě česká specialita a to: porušovat zákazy, nerespektovat pořadatele a bezpečnostní autoritu. Nikde na zahraničních soutěžích si nikdo, včetně českého fanouška, nedovolí vstoupit do zakázaného prostoru, nikde na světě si nedovolí polemizovat s pořadatelem, nikde na světě si nedovolí oponovat bezpečnostním delegátům apod. Je potřeba si uvědomit, že když někdo vstoupí do zakázaného prostoru je to stejné, jako kdyby dobrovolně vstoupil do minového pole, stejné, jako by vstoupili do vojenského újezdu, kde probíhají ostré střelby! Tam jsou stejné tabule se „Vstup Zakázán“. Všichni místní, kde se soutěž pořádá, tyto bezpečnostní informace mají, vše je v prostoru jasně vyznačeno. Místo těchto objektivních informací, které by pomohli předcházet podobným tragédiím, jste doslova rozpoutali „hon na čarodějnice“, který pomůže možná jen vaší sledovanosti, ale ničemu jinému. Jak ubohé!!!

Jak ale zlepšit povědomí o rally a o jeho rizicích, aby nedocházelo k těmto tragickým událostem? Asi tím, že zlepšíme povědomí o rally jako takové, větší informovaností veřejnosti co rally je, jaké jsou úspěchy atd. Ale vzhledem k tomu, jak se vaše TV staví celkově k tomuto sportu, o kterém kromě tragedií neinformuje, nikdo asi nemůže očekávat, že se k problému postaví objektivně a s konstruktivním přístupem. A řekněte mi jak jinak rally dostat lidem blíž a do podvědomí než tím, že se o tomto sportu bude referovat alespoň stejně, jako o kterémkoli jiném? (nic proti fotbalu, ale kdyby měl takovou návštěvnost, jako mají soutěže rally, museli by u nás všude postavit stadiony jako mají v Anglii).

Bohužel směřujete evidentně k likvidaci rally u nás, což je jednoznačně patrné z vašich jednostranných reportáží s nechutnými a hloupými otázkami typu: „do kdy budou na rally umírat lidé“ či s hesly jako: „co s tím vláda udělá“. Nevím, zda si uvědomujete, že váš nesmyslný hon na tento sport zcela jistě bude směřovat k jeho ekonomickým problémům, které již nyní nejsou zanedbatelné, mnoho regionů, kde rally probíhají, přijde o velmi slušné příjmy z čerpaných služeb, mnoho lidí okolo rally přijde o práci, budou se prohlubovat již existující finanční problémy projektů na podporu mladých talentů a v neposlední řadě stovky tisíc fanoušků přijdou o sport, který má u nás vavříny ověnčenou stoletou historii.

Vyzývám vás, TV NOVA, abyste informovali objektivně!!!!!!