Petice rodičů za otevření škol do konce školního roku

Petice rodičů za otevření škol do konce školního roku / Oznámení / Výzva / Komentáře

Michal Šotola

#176 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Špatní rodiče ???

2020-04-14 19:13

#175: #1:- - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Špatní rodiče ??? 

Ano a přesně k tomu vyzývá autorka petice. K odbornému posouzení různých scénářů. Vámi nastíněný průběh vidím jako velmi reálný. Prodlužovat plošný uzávěr škol v zájmu nijak nezdůvodněné ochrany zdraví nedává smysl.


Nepřihlášený uživatel

#177

2020-04-14 19:24

Doufám, že se Vám v domácnosti uleví, vlastní děti a mladistvé naženete do MHD, do města, do škol, kde poté chytí a roznesou nemoci a budete se o ně muset starat do jejich vlastního zotavení.


Nepřihlášený uživatel

#178 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-14 19:44

#168: Michal Šotola - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

No, hlavně, že Vy vidíte do všeho. Já používám svůj rozum. Že byste byl ten typ, který pořád omílá roušky dokola? Pochopil jste, že nebyly nikde? Proč nebyly, zamyslel jste se nad tím? A hlavně se mi nesnažte nabulíkovat tvrzení, že se o to stát nepostaral. Mám názor, že vláda udělala vše pro to, aby zasáhla včas. Mi osobně vůbec nebude vadit žádné omezení. Jsem pro uzavření hranic, a pokud by to bylo v mé moci, udělala bych zmrazení státu, jak to navrhovali na Slovensku. Nepostřehla jsem, že by někdo něco házel na druhé, právě naopak, pan Babiš se hlásil ke vší zodpovědnosti. Nejsem nikterak politicky angažovaná, ba naopak, o politiku jsem se nikdy nezajímala. Jen mi všechny kroky, které vláda činí připadají v rámci možností, do kterých nikdo z nás nevidí, logické. Já tu snahu vidím a děkuji pánu Bohu, že žiji zrovna v České republice. Jen by mohli ponechat doma děti z 1. stupně, mám tam zrovna obě dvě, takže tento krok mi příjde tak trošku mimo. Snad ho ještě přehodnotí. A jestli se otevřou obchodní centra? Rozumní lidé je budou navštěvovat v nejnutnějším případě, ne-li vůbec. Ve velkém tam půjdou právě zastánci této petice. Asi tak :-)

Michal Šotola

#179 Re:

2020-04-14 19:51

#177: -  

U 80% lidí a u drtivého počtu mladistvých probíhá Covid-19 jako běžná infekce horních dýchacích cest. Proč by měli děti vyžadovat nějakou extra péči než při jiných podobných virozách? Proč by cestování dětí MHD představovalo nějaké věští rozikoyc době školní docházky než mimo ní? Copak nyní děti vůbec MHD necestují? Jak dlouho si myslíte, že to vydrží? A proč by vůbec měly? 


Nepřihlášený uživatel

#180 Re: Re: Re: Re: Špatní rodiče ???

2020-04-14 19:54

#163: Michal Šotola - Re: Re: Re: Špatní rodiče ??? 

Vláda a média? To snad nemyslíte vážně!


Nepřihlášený uživatel

#181 Re: Re:

2020-04-14 19:56

#160: #1:- - Re:  

Jen jestli jste pochopila pravý smysl toho poslat děti do školy až v září. Vypadá to, že ne.


Nepřihlášený uživatel

#182 Re:

2020-04-14 19:57

#1: -  

Komu tykáš ty hovado ?

 


Nepřihlášený uživatel

#183

2020-04-14 19:59

Dobrý den, Děkuji za výbornou petici... Doufám, že ji podepíše dostatek lidí a hlavně ať se otevřou
Jakub

#184

2020-04-14 19:59

Zde předkládám vlastní názor na věc. Sám jsem podepsal opačnou petici pro znovuneotevření škol. Důvodem není zaškolactví, ale spíš strach-ne o mně, ale o mé okolí. To ovšem neznamená, že nechápu příznivce této petice. Každý má právo na názor. K situaci se vyjádřila již velká spousta odborníků, která taktéž není pro povinné otevření škol. A vláda dala na ně,čímž vytvořila jakýsi kompromis mezi oběmi peticemi. Proto nechápu některé zde přítomné, kteří mají neustále potřebu si na něco stěžovat. Jedna strana nechtěla znovuotevření, druhá Ano. Vláda vytvořila kompromis. Do škol budou moci jít žáci prvního stupně, tak aby jejich rodiče mohli do práce, přitom to není povinné. Zároveň mohou v pořádku uzavřít školní docházku další žáci a studenti. Tak nechápu, proč někteří kolem sebe neustále kopou.

Pojďme toto téma uzavřít. Vždyť zde přece máme plán, který je kompromisem a každý by měl být spokojen. Škola je nepovinná, maturity, přijímačky a závěrečky budou, taktéž přijímací zkoušky. Kdo z rodičů, chce jít do práce může. Děti prvního stupně pošle do školy a starší děti hlídání si myslím už nepotřebují.

 


Nepřihlášený uživatel

#185 Re:

2020-04-14 20:01

Jestli vy chodíte na SŠ tak to je velkej průser......." a přemýšlela jste ......." atd to je jeden velkej průser

Michal Šotola

#186 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-14 20:06

#178: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

Jako lékař se snažím mít oči otevřené. Je pravda,že ve spoustě států byl průběh epidemie výrazně horší a výsledná opatření jsou ještě tvrdší. Včasný zásah v podobě vyhlášení nouzového stavu hodnotím jako plus. Vláda k němu mohla a měla sáhnout daleko dříve. Zdravotnický systém je na vysoké úrovni, zdravotníci jsou vysoce motivovaní a ochotní pomáhat a improvizovat. Vláda jim v tom velké překážky naštěstí nekladla. Ochranné pomůcky zakoupila za draho v Číně. Stejná letadla, která materiál vyvezla ejej za pár týdnů přivezla zpět.

Jinak se vláda nemá čím chlubit. Programy pomoci živnostníkům a podnikatelům jsou složité, míra pomoci je směšná s okolními státy. Odklad nájmů přeneseme na vlastníky nemovitostí. Informovat verejnost o skutečném průběhu onemocnění a jeho reálné nebezpečnosti ve srovnání s jinými chorobami se vládním představitelům nedaří, raději straší a pouští hrůzu. Některá opatření jsou zcela neadekvátní, například zákaz uzavírat sňatky. Tím jsme jako společnost klesli pod úplné dno. Do manželství mohou lidé vstupovat ve válce i ve vězení, nikoliv v době pandemie.  Povinné nošení roušek ke sporné opatření, přesto pokud Vás policista načapá na veřejnosti hned Vám hrozí bloková pokuta 10000.  Aniž byste kohokoliv ohrozila. Hlavně, že budou otevřené hobbymarkety.   

Každý máme svůj názor, respektuji ten Váš. Vláda musí respektovat,že s její prací nejsem spokojen. A to nejen proto,že její vrcholný představitel zůstává v bezprecedentním střetu zájmů, který se v době nouzového stavu ještě zvýrazňuje.


Nepřihlášený uživatel

#187 Re:

2020-04-14 20:06

#170: -  

Tupé hovado.....další,prosím

Michal Šotola

#188 Re:

2020-04-14 20:11

#184: Jakub -  

Vláda ten kompromis udělala bez jakékoliv veřejné debaty a jak to tak u kompromisů bývá nemyslím,že jde o dobré řešení. Nevidím jediný důvod proč zůstane druhý stupeň škol uzavřen. Žáci vyšších věkových kategorií jsou schopni lépe dodržovat hygienická pravidla. Potřebují kontakt s učiteli a zpětnou vazbu. Nebyl důvod proč nemohla výuka probíhat v alternujícím schématu liché dny druhý stupeň a sudé dny první. Prostě vláda rozhodla a basta. My nic my politickou, to nám radili epidemiologové. My nic my epidemiologové, toto je politické rozhodnutí.  Důvodů ke stížnostem je spousta. Stát selhává v zajištění fungování svých základních funkcí.


Nepřihlášený uživatel

#189 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: What

2020-04-14 20:13

#174: #1:- - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: What 

Nevím, jak Vaše dítka, ale moje dítka poslušně sedí doma a nikam nechodí, tudíž roušky nepotřebují. Mezi červnem a zářím je dost podstatný rozdíl. Poslat je do školy na jeden měsíc je naprosto zbytečné. Nevím, jak byste byl schopen prakticky dosáhnout toho, aby děti např. v druhé třídě nasazovali roušky správně, nosili je správně, jeli v MHD atd. To je naproto nereálné a neuskutečnitelné. Povinnosti do školy plní každý den i doma, dokonce i přes velikonoce. Riziko nákazy bude v září jiné než je nyní. O tom se s Vámi přít budu, mám na to jiný názor.  Do zaběhnutého schématu, jak to nazýváte, bude velmi těžké naskočit, a než do něj naskočí, budou prázdniny. Asi tak :D

Jakub

#190 Re: Re:

2020-04-14 20:19

#188: Michal Šotola - Re:  

Souhlasím s vámi,ale je třeba si uvědomit, že v ČR je zhruba 1,7 milionů studujících a i nějaké schéma střídání po dnech nemůže zabránit nakumulení velkého množství žáků ve školní budově. A co se týče debaty, ta by dle mého názoru nebyla absolutně věcná, jak je koneckonců vidět i u některých komentářů zde. 


Nepřihlášený uživatel

#191 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-14 20:21

#186: Michal Šotola - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

Můžete mi, prosím, když si tak potrpíte na ta ověřená fakta, doložit, že byly všechny roušky vyvezeny? Máte spočítáno, kolik takových letadel by od nás muselo odletět? Předpokládám, že vedete statistiku. Vláda nemohla vydat nouzový stav dříve, než se mohla něčeho hmatatelného chytit. Vždyť by byla za voly. To dojde i hňupovi. Proboha, co Vy jste zač!


Nepřihlášený uživatel

#192

2020-04-14 20:32

Vlada už rozhodla že se půjde v zaři tak prosím o zrušeni petice děkuji.

Nepřihlášený uživatel

#193 Re:

2020-04-14 20:46

#184: Jakub -  

No já moc nadšená nejsem. Moje dvě děti jsou na prvním stupni. Když do školy nepůjdou, učitelé to budou brát tak, že nemají zájem a ze samých jedniček spadnou na dvojky. Takže mi nezbyde nic jiného než, že je tam pošlu a budu riskovat své zdraví, patřím totiž do rizikové skupiny a ve škole na to nikdo brát ohled nebude.


Nepřihlášený uživatel

#194 Re: Re:

2020-04-14 20:55

#193: - Re:  

Chápu, ale myslím si, že když do školy v den otevření škol zavoláte nebo napíšete, tak vás pochopí. Nemluvě o tom, že to je nařízení vlády, takže rozhodnutí je jen na vás a škola do to nemá co mluvit a už vůbec nemá co zhoršovat známky. Určitě, ale nebudete jediná, a navíc musí být ve třídě maximálně 15 děti, takže možná sami uvítají, že jim aspoň takto ulehčíte práci. 

Michal Šotola

#195 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-14 21:19

#191: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

Vycházím z veřejně dostupných zdrojů. Citujiz reportáže ČT z pořadu reportéři ČT ze dne 6.4.

Čína před vypuknutím pandemie ve světě vykupovala roušky. Zjistil to think tank Sinopsis. Podle oficiálních údajů čínského celního úřadu bylo do země dopraveno jenom v únoru přes dvě miliardy roušek z celého světa. Nákup měly organizovat přes své krajany i čínské zastupitelské úřady. O měsíc později pak Čína nedostatkové roušky prodávala dalším zemím. Jednou z nich byla i Česká republika, jejíž vláda roušky slavnostně vítala na letišti. Více v reportáži Ondřeje Golise a Hanuše Hanslíka.  Více viz web ČT.

 

Člověk, který si fakta ověřuje,.to jsem zač.

 

Hezký večer a dobrou noc.

Michal Šotola

#196 Re:

2020-04-14 21:23

#192: -  

A vláda nemůže svá rozhodnutí pod tlakem veřejnosti měnit?To je jeden za smyslů petičního práva. Proč uzavírat petici?

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2020-04-14 21:27


Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2020-04-14 21:29


Pavelos

#199 Skoro 30 tisic za 1 den!

2020-04-14 21:35

Super petice! Jednoznačně děti.do konce května do škol. Prymula je největší strašák veřejnosti a lidi se mu v "klecích"  nepodaří udržet.

Pavelos

#200 Re: Zůstaň si, kde chceš, třeba v jeskyni

2020-04-14 21:36




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...