Petice rodičů za otevření škol do konce školního roku

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#178 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-14 19:44

#168: Michal Šotola - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

No, hlavně, že Vy vidíte do všeho. Já používám svůj rozum. Že byste byl ten typ, který pořád omílá roušky dokola? Pochopil jste, že nebyly nikde? Proč nebyly, zamyslel jste se nad tím? A hlavně se mi nesnažte nabulíkovat tvrzení, že se o to stát nepostaral. Mám názor, že vláda udělala vše pro to, aby zasáhla včas. Mi osobně vůbec nebude vadit žádné omezení. Jsem pro uzavření hranic, a pokud by to bylo v mé moci, udělala bych zmrazení státu, jak to navrhovali na Slovensku. Nepostřehla jsem, že by někdo něco házel na druhé, právě naopak, pan Babiš se hlásil ke vší zodpovědnosti. Nejsem nikterak politicky angažovaná, ba naopak, o politiku jsem se nikdy nezajímala. Jen mi všechny kroky, které vláda činí připadají v rámci možností, do kterých nikdo z nás nevidí, logické. Já tu snahu vidím a děkuji pánu Bohu, že žiji zrovna v České republice. Jen by mohli ponechat doma děti z 1. stupně, mám tam zrovna obě dvě, takže tento krok mi příjde tak trošku mimo. Snad ho ještě přehodnotí. A jestli se otevřou obchodní centra? Rozumní lidé je budou navštěvovat v nejnutnějším případě, ne-li vůbec. Ve velkém tam půjdou právě zastánci této petice. Asi tak :-)

Odpovědi

Michal Šotola

#186 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-14 20:06:03

#178: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

Jako lékař se snažím mít oči otevřené. Je pravda,že ve spoustě států byl průběh epidemie výrazně horší a výsledná opatření jsou ještě tvrdší. Včasný zásah v podobě vyhlášení nouzového stavu hodnotím jako plus. Vláda k němu mohla a měla sáhnout daleko dříve. Zdravotnický systém je na vysoké úrovni, zdravotníci jsou vysoce motivovaní a ochotní pomáhat a improvizovat. Vláda jim v tom velké překážky naštěstí nekladla. Ochranné pomůcky zakoupila za draho v Číně. Stejná letadla, která materiál vyvezla ejej za pár týdnů přivezla zpět.

Jinak se vláda nemá čím chlubit. Programy pomoci živnostníkům a podnikatelům jsou složité, míra pomoci je směšná s okolními státy. Odklad nájmů přeneseme na vlastníky nemovitostí. Informovat verejnost o skutečném průběhu onemocnění a jeho reálné nebezpečnosti ve srovnání s jinými chorobami se vládním představitelům nedaří, raději straší a pouští hrůzu. Některá opatření jsou zcela neadekvátní, například zákaz uzavírat sňatky. Tím jsme jako společnost klesli pod úplné dno. Do manželství mohou lidé vstupovat ve válce i ve vězení, nikoliv v době pandemie.  Povinné nošení roušek ke sporné opatření, přesto pokud Vás policista načapá na veřejnosti hned Vám hrozí bloková pokuta 10000.  Aniž byste kohokoliv ohrozila. Hlavně, že budou otevřené hobbymarkety.   

Každý máme svůj názor, respektuji ten Váš. Vláda musí respektovat,že s její prací nejsem spokojen. A to nejen proto,že její vrcholný představitel zůstává v bezprecedentním střetu zájmů, který se v době nouzového stavu ještě zvýrazňuje.

Jana

#219 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-15 06:30:06

#178: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

Dobrý den, jen by mě zajímalo, podle čeho soudíte, že zastánci této petice budou v hojném navštěvovat nákupní centra? Zastánci této petice si přejí, aby děti mohly do škol. Ochranná opatření by měla být směřována na nejvíce ohroženou skupinu lidí, jako jsou důchodci a chronicky nemocní. Jistě existuje lepší způsob, jak je ochránit, než činit tvrdá opatření směřující na tu druhou skupinu a mimo jiné nechat chudáky děti zavřené půl roku doma. Zodpovědně dodržujeme všechna pravidla, děti už měsíc neviděly babičku a dědu ve stejném městě, nakupovat chodím pouze já, do města nechodíme, jen na zahradu. Včera vláda nastínila plán, tak doufám, že se podaří dodržet a první stupeň bude otevřen 25.5.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...