Petice rodičů za otevření škol do konce školního roku

Quoted post

Jakub

#184

2020-04-14 19:59

Zde předkládám vlastní názor na věc. Sám jsem podepsal opačnou petici pro znovuneotevření škol. Důvodem není zaškolactví, ale spíš strach-ne o mně, ale o mé okolí. To ovšem neznamená, že nechápu příznivce této petice. Každý má právo na názor. K situaci se vyjádřila již velká spousta odborníků, která taktéž není pro povinné otevření škol. A vláda dala na ně,čímž vytvořila jakýsi kompromis mezi oběmi peticemi. Proto nechápu některé zde přítomné, kteří mají neustále potřebu si na něco stěžovat. Jedna strana nechtěla znovuotevření, druhá Ano. Vláda vytvořila kompromis. Do škol budou moci jít žáci prvního stupně, tak aby jejich rodiče mohli do práce, přitom to není povinné. Zároveň mohou v pořádku uzavřít školní docházku další žáci a studenti. Tak nechápu, proč někteří kolem sebe neustále kopou.

Pojďme toto téma uzavřít. Vždyť zde přece máme plán, který je kompromisem a každý by měl být spokojen. Škola je nepovinná, maturity, přijímačky a závěrečky budou, taktéž přijímací zkoušky. Kdo z rodičů, chce jít do práce může. Děti prvního stupně pošle do školy a starší děti hlídání si myslím už nepotřebují.

 

Odpovědi

Michal Šotola

#188 Re:

2020-04-14 20:11:34

#184: Jakub -  

Vláda ten kompromis udělala bez jakékoliv veřejné debaty a jak to tak u kompromisů bývá nemyslím,že jde o dobré řešení. Nevidím jediný důvod proč zůstane druhý stupeň škol uzavřen. Žáci vyšších věkových kategorií jsou schopni lépe dodržovat hygienická pravidla. Potřebují kontakt s učiteli a zpětnou vazbu. Nebyl důvod proč nemohla výuka probíhat v alternujícím schématu liché dny druhý stupeň a sudé dny první. Prostě vláda rozhodla a basta. My nic my politickou, to nám radili epidemiologové. My nic my epidemiologové, toto je politické rozhodnutí.  Důvodů ke stížnostem je spousta. Stát selhává v zajištění fungování svých základních funkcí.


Nepřihlášený uživatel

#193 Re:

2020-04-14 20:46:04

#184: Jakub -  

No já moc nadšená nejsem. Moje dvě děti jsou na prvním stupni. Když do školy nepůjdou, učitelé to budou brát tak, že nemají zájem a ze samých jedniček spadnou na dvojky. Takže mi nezbyde nic jiného než, že je tam pošlu a budu riskovat své zdraví, patřím totiž do rizikové skupiny a ve škole na to nikdo brát ohled nebude.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...