Petice rodičů za otevření škol do konce školního roku

Petice rodičů za otevření škol do konce školního roku / Oznámení / Výzva / Komentáře

Pavelos

#201 Re: zcestné vyjádření! Tahle ji do pátku převálcuje totálně

2020-04-14 21:39

Julia

#202 Re: Re: Nesmyslná petice

2020-04-14 21:42

#26: Jirka - Re: Nesmyslná petice 

Dobrý den,

I kdyby paní Jana neměla pravdu (což si myslím že z velké části má), dalo by se to říct i jinak než paní nadávat do hysterického tupce, pokud Vám tolik vadí, že Vaše děti učí starší lidé, tak si je učte sama..

Jinak k poznámce že špatnáorganizace v Itálii a Španělsku nemá spojitost, tak má. Kdyby jsme neměli opatření jaké máme, tak na tom nejsme o moc lépe. :) přeji hezký zbytek dne a zdraví Vašim dětem 


Nepřihlášený uživatel

#203 Re: Re:

2020-04-14 21:46

#24: Jirka - Re:  

Přesně tak, začíná tady pomalu vítězit histerie, že se všechno kvůli pár týdnům omezeného režimu ekonomicky zhroutí. Opravdovou bídu na ty konzumní zpovykance...


Nepřihlášený uživatel

#204 Re: Re:

2020-04-14 21:56

#127: Michal Šotola - Re:  

A to hloupé rozhodnutí, co udělala dnes ohledně škol vláda, má nějaký smysl? To jsme na tom opravdu tak ekonomicky špatně, že nemůžeme zkusit ještě vydržet. Babička nám vždy, když jsme byly zpovykaní, říkávala, válku na vás...


Nepřihlášený uživatel

#205 Re: Držme se faktů, nepodléheme emocím

2020-04-14 22:04

#124: Michal Šotola - Držme se faktů, nepodléheme emocím 

Vliv na úmrtnost je odhadován... Seriózní průzkum? Když je odhadován, tak je to teprve hypotéza. Až to bude za 2 roky ověřeno, tak tady výsledek napište.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#206 Re: Re: Re:

2020-04-14 22:11

#203: - Re: Re:  

Naprostý souhlas.


Nepřihlášený uživatel

#207 Re: Re: Držme se faktů, nepodléheme emocím

2020-04-14 22:13

#205: - Re: Držme se faktů, nepodléheme emocím 

To nic, pan Šotola dělá průzkum i v odletu letadel se zdravotnickým materiálem do ciziny. Hodí Vám to, pravděpodobně do sloupcového grafu :D


Nepřihlášený uživatel

#208 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-14 22:25

#195: Michal Šotola - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

Nějak mi z Vámi prezentovaných dat uniká fakt, kolik roušek bylo vyvezeno z ČR. Ale to nevadí, to je zase jiný fakt, viďte :-)


Nepřihlášený uživatel

#209 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-14 22:45

#195: Michal Šotola - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

Vážený pane, a i kdyby roušky z Číny vítala naše vláda na letišti, co je na tom špatného? Sám přiznáváte, že roušek bylo nedostatek. To mi vysvětlete, prosím. Roušky nebyly a potřebovali jsme je za každou cenu a čekali jsme na ně, jak na smilování boží. Pokud došlo vážně k tomu, že nám Čína na oplátku poslala roušky zpoplatněné a třeba i mnohonásobně, chcete za to vinit vládu? Jaký k tomu máte důvod? Tímto chcete naznačit, že když je vláda zajistila, že je to špatně? Takže je zajišťovat neměla? Nebo o co Vám vlastně jde? Chcete tím naznačit, že vláda roušky schovala? Nebo snad dokonce, že chtěla na této situaci nějakým způsobem vydělat? Nespekulujete náhodou? Kde máte podložená fakta, aby se tím mohly zabývat kompetentní orgány!? Takhle totiž jen mlátíte prázdnou slámu. Pokud jste opravdu lékař, jak tvrdíte, což si já osobně nemyslím, měl byste být rád, že k Vám vůbec nějaké roušky dorazily, a že možná máme obrovskou haluz díky očkování a dřívější prozřetelnosti k TBC. Když si tak stěžujete, že nebyly roušky, tak jste si je mohl vyrobit sám. Voják se stará, voják má. Takto to bylo za mých mladých let. V hrobě Vám bude prd platné vyřvávat, že jsem nemohl pořádně pracovat, protože jsem neměl patřičné vybavení. Pokud chcete přežít, uděláte prostě cokoliv, zkrátka i to, že i Vy jako lékař, údajně, sednete ke stolu za šicí stroj a roušky si ušijete, popřípadě jednoduše vyrobíte štít. Jo, po válce je každý generál a na to, že někdo stále omílá, že nebyly roušky, už začínám být vážně alergická. Ale hlavně, že jste mezi těma, kteří chtějí posílat děti, tedy obrovské množství potencionálních přenašečů, na jeden měsíc do školy, kde je velké procento učitelů z rizikové skupiny. Kdo zajistí patřičné vybavení jim? Nebo to je Vám jedno, protože se Vás to už netýká? Hlavně, že budete mít klid od svých dětí a nebudete se muset s nimi učit, viďte. Chápu vaši nekomfortní situaci, ale vězte, že lidé se nezabývají nekomfortem, ale bojem o přežití. Takže, prosím, nebuďte sobec a rozhlédněte se kolem sebe lépe, když hlásáte, že takto děláte s očima dokořán .-)


Nepřihlášený uživatel

#210 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-14 23:01

#168: Michal Šotola - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

Když se tak zabýváte těmi fakty. Říká Vám něco slovo podraz? Jste si jistý, že náš stát, potažmo naši vládu aj. opravdu nikdo nepodvedl? Myslíte si, že se to objeví v nějakém "koláči", Vy znalče? Že to někdo někde oficiálně napíše?

Michal Šotola

#211 Re: Re: Re:

2020-04-15 04:16

#204: - Re: Re:  

Rozdíl je v tom, že nejsme a za posledních 70 let jsme nebyli ve válce. Epidemie není válkou, není důvod prodlužovat opatření, která válečný stav připomínají.

Michal Šotola

#212 Re: Re: Držme se faktů, nepodléheme emocím

2020-04-15 04:18

#205: - Re: Držme se faktů, nepodléheme emocím 

Pokud byste chtěl počkat s uvolněním opatření až po dvou letech, tak se máme vážně na co těšit. Máte-li lepší materiál sem s ním.

Michal Šotola

#213 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-15 04:20

#208: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

Stačí si pustit reportáž ČT, na kterou odkazuji. Role Číny v současné situaci je hanebná. Děkovat Číňanům jako zachráncům je nepřijatelné. Obzvláště, když se v jejich zemi začala nákaza explozivně šířit.

Katerina F.

#214 Re: Nesmyslná petice

2020-04-15 04:28

#23: Jana - Nesmyslná petice 

Desi me skutecnost, jak se chripkoveho viru boji hlavne nerizikove skupiny. Je videt sebestrednost a zamereni se sam na sebe. 

Ja pracuji 3 dny Homeoffice (mam 30 lidi ve svych oddelenich ve vyrobnim zavode a dalsi 3 dny jsem fyzicky v praci. S ostatnimi manazery se snazime udrzet firmu nad vodou a zajistit tak nasim lidem mzdy a socialni jistoty. Umeli jsme 250 lidi rozdelit do 2 skupin, ktere se nepotkavaji ani mimo praci a jde to. Je to narocne pro vsechny, ale funguje to.

My vsichni mame deti. Ale nase deti uz vi, ze se da zit i s virem relativne normalne, jen staci dodrzovat pravidla.

Nase deti pochopily, co je mit zodpovednost.

Nase deti vi, ze na jidlo se musi vydelat v praci.

Nase deti vi, ze moje dane jdou ted na to, aby si ucitele vyplaceli 100% mzdu, i kdyz je mama uci doma a jeji mzdu ji v krizi krati, i kdyz ted pracuje 2x tolik, protoze firma setri kde muze.

Mela byste se stydet, pani ucitelko. Mate deti vzdelavat a ucit je hodnotam a zodpovednosti. Ale je snazsi je vydesit a pak s nimi snaz manipulovat.

Co rodice lekaru, sester a prodavacek??? Myslite nekdy na ne, kdyz jdete nakoupit jidlo a natankovat si a pak se zavrete ve svem domacim vezeni? Myslite na nas ostatni, kteri se Vam skladaji na mzdu, zatimco vy si doma hrajete jen se svymi detmi? 

Cekala bych, ze ucitele budou pomahat. Vy byste klidne mohla nabidnout hlidani lekarum a sestrickam a prodavackam v okoli, mozna i tem kteri chodi jinam do prace. Ale to byste musela prestat bat. Takhle budete doma zavrena a vase deti s vami pravdepodobne do smrti. Sice neumrete na coronu, ale na neco 100% nekdy ano. To je totiz jedina jistota v zivote, ktera je provazena nejistotou kdy. 

Ja radsi budu zit kratsi dobu, ale zit, nez cekat na smrt zavrena po zbytek zivota doma. 

Jo a mam i rodice (65 a 67) tatinek je po oboustranne plicni embolii, tchyni (70) na luzku o kterou se stara jeji rodina uz 15 doma, syna (21) ktery pracuje v laboratori v nemocnici. A vite co???? Jen se chovame zodpovedne a ohleduplne. 

 

 

 

 

 

Michal Šotola

#215 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-15 04:52

#209: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

Pozitivně hodnotím včasná a mnohdy přísná opatření na omezení volného pohybu. Pozitivně hodnotimy,že se vládě podařilo získat zdravotnický materiál v době kdy ho byl celosvětový nedostatek a ceny astronomické. Negativně hodnotím, že vláda nedržela žádné strategické zásoby, navzdory se zkušeností s pandemickou chřipkou z roku 2009. Negativně hodnotimy, že se ministerstvo zdravotnictví pokoušelo neúspěšně o centrální nákup materiálu a situaci změnilo až vyhlášení nouzového stavu, což vláda mohla udělat dříve. Negativně hodnotím, že ač pan prémiér neustále mluví o ochraně babiček a dědečků, tak pracovníci v domovech seniorů dlouho neměli jakékoliv ochranné prostředky a nebyla možnost je otestovat. Řada z nich zůstala v práci bydlet na 2 i 3 týdny, tak jako naše sousedka. Ano a pozitivně hodnotím vlnu solidarity v české společnosti a šikovné české ručičky. To ale ani přinejmenším není zásluha vlády. Očkování proti TBC v ochraně před koronaviry možná může fungovat. Rozhodně to, ale nebyl a nebude důvod k jeho zavedení. Ironické na celé situaci okolo kalmetizace je, že o zrušení povinného očkování se zasadil nyní tak velebený pan profesor Prymula. Jako pneumolog bych o tom mohl ledacos vyprávět. Nevíme kolik je v populaci skutečných případů onemocnění a chceme prodlužovat volný pohyb a zamezovat dětem v kontaktu s vrstevníky? Epidemiologové z ničeho nic vytasí hranici 400 nových případů,kdy se opatření zase utuží. Z jakého důvodu? Na podkladě jakých modelů? Proč nemůže stát účinně chránit seniory i učitele z rizikových skupin, vyšlo by to mnohonásobně levněji než nechat mladé a zdravé lidi nuceně doma, místo toho, aby chodili do škol a do práce.

Chápu něco plošně zavřít je jednodušší.

Michal Šotola

#216 Re: Re: Nesmyslná petice

2020-04-15 04:54

#214: Katerina F. - Re: Nesmyslná petice 

Naprosto s Vámi souhlasím, mám k Vám velký obdiv. Strach je špatný vládce a politikům do značné míry vyhovuje.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2020-04-15 06:21



Nepřihlášený uživatel

#218

2020-04-15 06:23

Petici jsem podepsal ve chvíli, kdy Prymula do novin řekl že nevidí rozdíl mezi otevřením škol v květnu a v září ale že je tu petice za zavření škol do prázdnin a že 80000 podpisů nelze ignorovat. To mi zvedlo mandle - vláda se má rozhodovat prodle názoru odborníků a ne podle peticí. Tak když už nic, doufám že tato petici tu petici za zavření škol anuluje.
Jana

#219 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-15 06:30

#178: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

Dobrý den, jen by mě zajímalo, podle čeho soudíte, že zastánci této petice budou v hojném navštěvovat nákupní centra? Zastánci této petice si přejí, aby děti mohly do škol. Ochranná opatření by měla být směřována na nejvíce ohroženou skupinu lidí, jako jsou důchodci a chronicky nemocní. Jistě existuje lepší způsob, jak je ochránit, než činit tvrdá opatření směřující na tu druhou skupinu a mimo jiné nechat chudáky děti zavřené půl roku doma. Zodpovědně dodržujeme všechna pravidla, děti už měsíc neviděly babičku a dědu ve stejném městě, nakupovat chodím pouze já, do města nechodíme, jen na zahradu. Včera vláda nastínila plán, tak doufám, že se podaří dodržet a první stupeň bude otevřen 25.5.


Nepřihlášený uživatel

#220 Re: Re: Re: Re:

2020-04-15 07:00

#211: Michal Šotola - Re: Re: Re:  

Podle vás možná ne. Podle mnohých odborníků ano, ve válce jsme.


Nepřihlášený uživatel

#221 Re: Re: Nesmyslná petice

2020-04-15 07:08

#214: Katerina F. - Re: Nesmyslná petice 

Proč by měla paní učitelka děti děsit a pak s nimi manipulovat? Nezlobte se, to je asi na léčbu. Vám evidentně nedělá dobře zůstávat doma. Ve vašem případě je vhodné navštěvovat práci každý den. Mějte se a pak až na tom ventilátoru skončí váš příbuzný, tak si vzpomeňte.


Nepřihlášený uživatel

#222 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-15 07:17

#215: Michal Šotola - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

Vážený pane, a zase ty vaše roušky. Jakpak byste asi uhlídal osobu s takovým Alzheimerem, aby měl nasazenou roušku, když nejde pořádně uhlídat, aby měl nasazenou plínku! No právě, nevíme kolik je skutečných případů a nevíme, jak se vlastně nemoc chová, tudíž je na snadě opatrnost a obezřetnost. To, že děti touží po kontaktu s vrstevníky je naprostý nesmysl. Ale klidně se snažte to vnutit druhým. Pan Prymula je odborník na svém místě a možná někdy chybně podléhá tlaku právě takovým jako jste vy. Stát účinně chrání, pokud jste si nestihl všimnout.


Nepřihlášený uživatel

#223 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici

2020-04-15 07:20

#213: Michal Šotola - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejedná se o zbytečnou petici 

Když něco dostanete, tak nepoděkujete? Slušně vychovaný člověk ano. To, zda je něco humánní či není z jejich strany, je věc druhá a s poděkováním nesouvisí.


Nepřihlášený uživatel

#224 Re: Re: Re: Nesmyslná petice

2020-04-15 07:28

#216: Michal Šotola - Re: Re: Nesmyslná petice 

Strach je špatný vládce říkáte? Já musím konstatovat opak, hrdinů jako vy jsou plné nejen hřbitovy.


Nepřihlášený uživatel

#225 Re: Nesmyslná petice

2020-04-15 07:31

#23: Jana - Nesmyslná petice 

...a není hlavní důvod co nejdešího odkladu návratu do škol a školek Vaše 100% placená dovolená, místo obav o zdraví?




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...