Sportovní hala České Budějovice

Quoted post

Stanislav Rataj
Autor této petice

#113 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-28 15:31

#112: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Tak to opravdu anonyme melete z posledního. Mé stavební vzdělání (středoškolské i vysokoškolské) bohatě překračuje odborné vzdělání těch, kteří seděli v porotě jako závislí členové poroty architektonické soutěže Centra halových sportů. Nevím jaké vždělání máte vy, ale měl by jste si doplnit vzdělání ze slušného chování. Je zajímavé, že Vám nevadí vzdělání členů rady města, kteří rozhodují o stavebních zakázkách v řádech stovek miliónů a ani jeden radní nemá stavební vzdělání. Plácáte "páté přes deváté" když mluvíte o fotkách z dovolené. Mé fotografie ze světa nejsou jen z dovolené.

a'propos: navštívil jste olympijský stadion v Londýně a fotbalový Arsenalu, nebo je znáte z fotografií, z televize nebo internetu?

 

Odpovědi

Tomas Zdvihal

#114 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-28 16:02:30

#113: Stanislav Rataj - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

pan primátor Beneš, za kterého se tady dělaly soutěže na Dlouhý most, nebo radnici, taky není architekt ani stavař a stačí si přečíst tento rozhovor: http://www.cbarchitektura.cz/2012/01/rozhovor-s-miroslavem-benesem-byvalym.html stejně tak současný starosta Litomyšle, například. Nemají na to vzdělání, ale mají vizi a stačí se podívat, co za sebou zanechali. Rozhodně nesepisovali petice. Tím samozřejmě netvrdím, že na radnici dnes takoví jsou, ale to je mimo. Co mě mrzí úplně nejvíc je to, že jste s peticí čekal až na vyhlášení výsledků soutěže (co kdyby ta soutěž náhodou dopadla pro vás dobře že). Téma bourání sportovky a stavby CHS je medializováno téměř rok.

Tomas Zdvihal

#115 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-28 16:15:34

#113: Stanislav Rataj - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Jo a pokud jste mluvil o civilizovaném světě, tak si myslím, že to Londýn je. Možná ta civilizovanost tkví v tom, že mají stadiony ve městě a na fotbal jezdí MHD. Než investovat zřejmě stovky milionů do parkovacího domu, možná by stálo za to udělat před sportovkou zastávku MHD, ať máme taky halu na "metru". Jo a pokud by nechcete srovnávat Londýn s ČB, tak to prosím nedělejme ani s jinými zahraničními městy. To že znáte haly na kraji města je sice pěkné, ale všechno má velmi široké souvislosti a těžko najdete alespoň podobné město jako ČB. Od první republiky (kdy proběhla arch. soutěž na zástavbu Sokolského ostrova) město logicky rozvíjelo koncept sportovních staveb na jednom místě u soutoku řek a docela logicky na základě historické zkušenosti v tom pokračuje dál. Kombinace sportu a přírody uvnitř města je geniální a stále v ní tkví obrovský potenciál. Proto nelze tak jednoduše aplikovat vaše zkušenost z jiných měst. I to je důvod, proč vám nebudu ukazovat nějaké jiné příklady, protože bychom se stejně neshodli...