Sportovní hala České Budějovice

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Sportovní hala České Budějovice


Nepřihlášený uživatel

#101 Re:

2013-02-27 18:05

#100: -

Vesla, ale znamena to zmenu uzemniho planu a novy projekt. Je to ta sama situace jako za Kauflandem nebo ve Ctyraku. Zdrzeni na nekolik let a sportovci si musi vybrat. A podobne je tomu i s velkokapacitnim parkingem. Jednak na nej nikdo nema, druhak ho nemuzete stavet kde chcete.


Nepřihlášený uživatel

#102

2013-02-27 18:33

Nevím zda se jedná o hloupost magistrátních úředníků, pana primátora, radních, zastupitelů, nebo je to jednoduše opět politická lumpárna toho nejhrubšího zrna. Spíš se domnívám že se jedná o lumpárnu. Stavba současné haly je v polovině životnosti. Pan primátor by měl jako statutářní zástupce města především uvést kolik bude stát demolice stávajícího objektu haly. Vzhledem ke zkušenostem si troufnu odhadnout tuto částku na více než 10.000 000,- Kč. A to si myslím že se držím při zemi. Pane Primátore investujte tuto částku určenou na demolici, na opravu stávající haly a jsem přesvědčen, že hala bude be problémů sloužit dalších dvacet let. Nikde jsem se nedozvěděl částku určenou na demolici.Jsem přesvědčen, že na radnici tuto částku musí znát. Jestliže ji neznají tak tak jsou to obyčení blbci. Jinak je v tom případě nelze nazvat. V Českých Budějovicích by se určitě vhodné místo pro výstavbu nové haly našlo. Já osobně navrhuji míst v prostoru bývalých kasáren ve Čtyrech Dvorech. Dostatečné spojení MHD a hlavně sídliště Máj, Šumava a Vltava v bezprostřední blízkosti. Jestli to pan primátor, radní a zastupitelé neví, tak v těchto třech sídlištích žijí skoro tři čtvrtiny obyvatel Českých Budějovic, kteří by tam lehce došli i pěšky a ještě by udělali něci pro své zdraví. Jihostroj Č. Budějovice by určitě o diváky neměl nouzi. Jsem velmi naštván na postup radnice. Zdejší panstvo v čele s primátorem si asi opravdu myslí, že si mohou dělat co chtějí bez ohledu na názory lidí.

Nepřihlášený uživatel

#103

2013-02-27 18:39

Nevím , zda se jedná o hloupost magistrátních úředníků, pana primátora, radních, zastupitelů, nebo je to jednoduše opět politická lumpárna toho nejhrubšího zrna. Spíš se domnívám , že se jedná o lumpárnu. Stavba současné haly je v polovině životnosti. Pan primátor by měl jako statutární zástupce města především uvést kolik bude stát demolice stávajícího objektu haly. Vzhledem ke zkušenostem si troufnu odhadnout tuto částku na více než 10.000 000,- Kč. A to si myslím, že se držím při zemi. Pane primátore, investujte tuto částku určenou na demolici, na opravu stávající haly a jsem přesvědčen, že hala bude be problémů sloužit dalších dvacet let. Nikde jsem se nedozvěděl částku určenou na demolici. Jsem přesvědčen, že na radnici tuto částku musí znát. Jestliže ji neznají tak tak jsou to obyčejní blbci. Jinak je v tom případě nelze nazvat. V Českých Budějovicích by se určitě vhodné místo pro výstavbu nové haly našlo. Já osobně navrhuji míst v prostoru bývalých kasáren ve Čtyřech Dvorech. Dostatečné spojení MHD a hlavně sídliště Máj, Šumava a Vltava v bezprostřední blízkosti. Jestli to pan primátor, radní a zastupitelé neví, tak v těchto třech sídlištích žijí skoro tři čtvrtiny obyvatel Českých Budějovic, kteří by tam lehce došli i pěšky a ještě by udělali něco pro své zdraví. Jihostroj Č. Budějovice by určitě o diváky neměl nouzi. Jsem velmi naštván na postup radnice. Zdejší panstvo v čele s primátorem si asi opravdu myslí, že si mohou dělat co chtějí bez ohledu na názory lidí.

Nepřihlášený uživatel

#104 Re:

2013-02-27 18:46

#95: Tomáš Zdvihal -

Pane Zdvíhal nevím co Vás vede k tomu se takto vyjadřovat. Kdyby město včas oslovilo sportovní kluby, které mají svojí působnost v ČB, tak by se dozvědělo mnoho věcí. Poté by bylo možné vytvořit společnou koncepci pro sport a začít se podle něčeho řídit.

Volejbalisté mají podle nich nízkou, blbou, hnusnou a starou halu ale mají zázemí. Víte kolik je v ČB klubů, které by byli rádi za tuto halu?

To, že pan Diviš chce novou halu pro volejbal je super a plně podporuji. Mrzí mě však, že to chce na úkor ostatních.

Trochu to zavání privatizací.

 


Nepřihlášený uživatel

#105 Re: Re: Re: Re:

2013-02-27 20:08

#99: Stanislav Rataj - Re: Re: Re:

Pro pana Rataje: Olympijský stadion v Londýně pro 80000 lidí nemá parking, stadion Arsenalu pro 60000 lidí nemá parking atd ... oba dva jsou ve městě, obklopeny mnohem hustší zástavbou než tady. Fotbalový a hokejový stadion v ČB nemá parking, nebylo by lepší udělat jeden společný na Dlouhé louce, přes den a týden pro pracující, večer a o víkendech pro sportovce a diváky? Co vy na to? Kdyz už se Vám chce do té změny územního plánu, tak proč ne tady? Děkuji za odpověď.


Nepřihlášený uživatel

#106 Re: Re:

2013-02-27 20:19

#101: - Re:

V tom případě bych raději několik let počkal a postavil bych to racionálněji a na vhodném místě, třeba hned vedle! Tohle opravdu zavání lumpárnou, i vzhledem k tomu průběhu celé akce. Navíc město nemá ty finance na novou halu, nepočítá s demolicí atd.


Nepřihlášený uživatel

#107

2013-02-27 21:39

Nejsem urbanista, ale mám rád krásné věci. Hala , která byla vybraná v soutěží patří na místo stávající. Vezmete-li si udělané vizualizace , porozumíte proč má stát právě na místě stávající haly. Podobný problém přece řešili s chobotnicí v Dejvicích, kdy velmi zajímavý objekt situovali do vilové čtvrti.
Pro osobně je tato petice velkým zklamáním. Pár lidí, co tomu rozumí a snaží se vidět dál a přemýšlí co to městu přinese.
Pořád se ukazuje , že absolvent ČVUT je sice inženýr, ale ne všichni inženýři mají jedničku . Jsou tací, kteří prolezli s odřenými uchy. Platí to pro všechny povolání.
České Budějovice nemají moc co ukázat. Běžný turista se přijede do ČB večer vyspat , ráno oběhne náměstí a po snídani odjede. Pokud chcete, aby to přitáhlo turisty a lidi do tohoto města, musíte jim dát i něco jiného než postavit ročně dalších xtisíc bytů. Do ČB přijíždí čím dál méně turistů . Živnostníci v okolí náměstí mají obrovské problémy . Město moc možností nemá. Musí se zaměřit na sport nebo třeba kongresovou turistiku. Stali jsme se městem obchodních center. Kvůli těmto věcem nám bankrotují živnostníci, kteří své peníze standardně reinvestovali vždy tady doma. Lokální podnikatelé jsou pro nás důležití ! Z toho důvodu je dobrý počin splavnění Vltavy, ač jak se to ukázalo je to velmi drahé, ale peníze z EU nelze použít na nic jiného než na danou věc. Sportovní hala nám přinese mezinárodní turnaje. Sportovci se ubytují někde v ČB a přinesou opět další peníze. Město jako majitel haly může směřovat sportovce k lidem ,kteří mají vztah a podnikají v ČB a bydlí zde, opět zde investují a zvelebují své nemovitosti a pokud zaplatí dobře živnostníkovi a neokradou ho ( tak jak se to standardně zde děje ), on jde a utratí je v jiném obchodě kde prodavačka má práci a své peníze utratí u jiného živnostníka . Dobrým počinem pro město je i jazzový festival . Přivede movité klienty.


Já za sebe se přimlouvám za novou halu . Přimlouvám se za práci pro zdejší podnikatele. Když nikomu nevěříte , dejte hlídání stavby někomu o kom se ví, že je poctivý a nekrade a dokáže ukočírovat tak velkou stavbu. Je mnoho prostředků , který lze vše ošetřit.

Nemám žádné vazby na volejbalisty ani na nikoho z vedení.
Stanislav Rataj
Autor této petice

#108 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-27 22:27

#105: - Re: Re: Re: Re:

Odpověď anonymu č.105
Pokud chcete srovnávat olympijský stadion ve velkoměstě s Centrem halových sportů  a Londýn s Českými
Budějovicemi, je to stejné jako porovnávat úroveň extraligy volejbalu s pinkáním dětí na dvorku. Absolutně neporovnatelné. Ale budiž, pokusím se napsat pár informací.

K olympijskému stadiónu v Londýně vedou 3 linky metra, na místě je vlakové nádraží. Ve Stromovce nemáme ani metro, ani vlak, dokonce ani MHD. Nevím, co chcete srovnávat !

Stadion fotbalového klubu Arsenal Londýn byl postaven přesně před 100 lety v roce 1913 a přímo u něj jsou 2 stanice metra. Opět, nevím, co chcete srovnávat !

Psal jsem, že je třeba ukázat příklad podobného (přesně takovéto sportovní stavby) sportovního stánku a nepředpokládal jsem, že budete srovnávat neporovnatelnou infrastrukturu Londýna s Českými Budějovicemi. Očekávám od vás seriózní příklady.


Nepřihlášený uživatel

#109 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-27 23:58

#108: Stanislav Rataj - Re: Re: Re: Re: Re:

Pokud nepotřebuje parking stadion pro 80000 lidí v Londýně, tak ho nepotřebuje ani hala pro 3000 v Budějovicích, které mají rozlohu jako jedna londýnská čtvrť. Pokud budou někdy na parking peníze, město ho postaví. Nebylo to v zadání soutěže a tak to tam teď není. Na jednu stranu si stěžujete, že je projekt drahý, na druhou byste stavěl parkoviště. Na jednu stranu nechcete halu v centru, na druhou stranu konkrétní pozemek nenabízíte.

Stadion Arsenalu Londýn je pět let starý a je to jeden z nejlepších příkladů sportovní stavby, což ví každý, kdo se v oboru pohybuje. Vy to evidentně nejste, tak prosím vás nic neprojektujte, neplánujte a poslouchejte lidi, kteří se tím každý den živí. V Budějovicích můžete mít po letech vynikající architekturu 5 minut od náměstí, tak to nepokažte. Kvůli parkovišti vám tam lidi jezdit nebudou, kvůli volejbalu a pivu ano.

Příklad ... hala pro 4000 lidí, centrum Krakova, včetně parkingu, který má rozlohu asi jako pozemek naproti u křižovatky, odkud je to tři minuty anebo jak ukazuje váš třetí soutežní návrh, přímo u haly. Ten parking slouží fotbalovému a atletickému stadionu, stejně jako návštevníkům města. Dokonce zachovali i sousední starou halu, kdyby vás to zajímalo. Spokojený?

http://www.archdaily.com/136452/wisla-krakow-new-sports-centre-proposal-estudio-lamela-polska/

 


Nepřihlášený uživatel

#110

2013-02-28 00:49

Stromovka má zůstat zelená a ne zastavěna budovama a hluke.:-(
Stanislav Rataj
Autor této petice

#111 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-28 01:04

#109: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Londýnské stadiony parking nepotřebují, protože je vybudovaná dokonalá infrastruktura včetně metra. A metrem jezdí na sportovní utkání diváci, tudíž nemusí jezdit autem.
Stadion Arsenalu je sice 5 let opravený, nikoliv starý. Pokud ani toto není jasné, tak raději opustíme teritorium Londýna a budeme se věnovat teritoriu Českých Budějovic.
Nikde není psáno, že mám nějaký problém s architekturou nového CHS. Návrh se mi líbí, takže vaše výmysly o nepokazení architektury mojí osobou opravdu hodně přeceňují moje schopnosti.
Pokud jde o návrh sportovního centra v Krakowě, mohu Vás ujistit, že příští týden budu v Krakowě, podívám se na toto centrum pokud je již dokončené, zjistím podrobnější informace a rád bych i odpověděl. Bohužel trapnému anonymu odpovědět nemohu. Stačí to takto vysvětlit a nebo je nutný ještě další podrobnější výklad?

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#112 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-28 08:55

#111: Stanislav Rataj - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nebudu říkat, že jste trapný, ale nemáte vzdělání a fotkami z dovolené to nedoženete. Váš problém je, že mluvíte o oboru, kterému nerouzumíte: architektura, urbanismus a územní plánování. Když tu lidem slibujete halu na jiném "vhodnějším" místě, víte jak probíhá proces změny územního plánu, kdo ji navrhuje, kdo ji posuzuje a kdo ji schvaluje?  Já vím, že si to najdete na internetu, ale bojím se, zda to pochopíte.

Protože u stadionu Arsenalu, který je novostavba od základu po střechu, jste to nadvakrát také nepochopil, takže na vaši otázku, zda je to jasné odpovídám: ne, není. Podobně jako Vaše petice a naivní představy, že o tom, kde co bude stát, mají rozhodovat politici a anonymní podpisy.

http://www.nationalturk.com/en/wp-content/uploads/2011/08/emirates_highbury_arsenal-nationalturk-00123.jpg

 

Stanislav Rataj
Autor této petice

#113 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-28 15:31

#112: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Tak to opravdu anonyme melete z posledního. Mé stavební vzdělání (středoškolské i vysokoškolské) bohatě překračuje odborné vzdělání těch, kteří seděli v porotě jako závislí členové poroty architektonické soutěže Centra halových sportů. Nevím jaké vždělání máte vy, ale měl by jste si doplnit vzdělání ze slušného chování. Je zajímavé, že Vám nevadí vzdělání členů rady města, kteří rozhodují o stavebních zakázkách v řádech stovek miliónů a ani jeden radní nemá stavební vzdělání. Plácáte "páté přes deváté" když mluvíte o fotkách z dovolené. Mé fotografie ze světa nejsou jen z dovolené.

a'propos: navštívil jste olympijský stadion v Londýně a fotbalový Arsenalu, nebo je znáte z fotografií, z televize nebo internetu?

 

Tomas Zdvihal

#114 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-28 16:02

#113: Stanislav Rataj - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

pan primátor Beneš, za kterého se tady dělaly soutěže na Dlouhý most, nebo radnici, taky není architekt ani stavař a stačí si přečíst tento rozhovor: http://www.cbarchitektura.cz/2012/01/rozhovor-s-miroslavem-benesem-byvalym.html stejně tak současný starosta Litomyšle, například. Nemají na to vzdělání, ale mají vizi a stačí se podívat, co za sebou zanechali. Rozhodně nesepisovali petice. Tím samozřejmě netvrdím, že na radnici dnes takoví jsou, ale to je mimo. Co mě mrzí úplně nejvíc je to, že jste s peticí čekal až na vyhlášení výsledků soutěže (co kdyby ta soutěž náhodou dopadla pro vás dobře že). Téma bourání sportovky a stavby CHS je medializováno téměř rok.

Tomas Zdvihal

#115 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-28 16:15

#113: Stanislav Rataj - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Jo a pokud jste mluvil o civilizovaném světě, tak si myslím, že to Londýn je. Možná ta civilizovanost tkví v tom, že mají stadiony ve městě a na fotbal jezdí MHD. Než investovat zřejmě stovky milionů do parkovacího domu, možná by stálo za to udělat před sportovkou zastávku MHD, ať máme taky halu na "metru". Jo a pokud by nechcete srovnávat Londýn s ČB, tak to prosím nedělejme ani s jinými zahraničními městy. To že znáte haly na kraji města je sice pěkné, ale všechno má velmi široké souvislosti a těžko najdete alespoň podobné město jako ČB. Od první republiky (kdy proběhla arch. soutěž na zástavbu Sokolského ostrova) město logicky rozvíjelo koncept sportovních staveb na jednom místě u soutoku řek a docela logicky na základě historické zkušenosti v tom pokračuje dál. Kombinace sportu a přírody uvnitř města je geniální a stále v ní tkví obrovský potenciál. Proto nelze tak jednoduše aplikovat vaše zkušenost z jiných měst. I to je důvod, proč vám nebudu ukazovat nějaké jiné příklady, protože bychom se stejně neshodli...

Stanislav Rataj
Autor této petice

#116 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-28 16:24

#114: Tomas Zdvihal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Vážený pane Zdvihale, s peticí jsem v žádném případě nečekal na žádný termín. Několikrát jsem toto zmiňoval. Petice byla poslední možnost jak vyjádřit vůli občanů (nikoliv mojí). Vzhledem k tomu, že na zastupitelstvech od září roku 2012 nikdo nechtěl diskutovat o tomto záměru a direktivně bylo určeno, že se bude stavět, nebyla jiná možnost. 
Nyní je vidět, že nejlepší diskuzní forum je v komentářích této petice a tímto bych chtěl všechny pozvat občany na buď přímo nebo prostřednictvím internetu ke sledování jednání Zastupitelstva města dne 14.03.2013. Děkuji

 

Stanislav Rataj
Autor této petice

#117 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-28 16:38

#115: Tomas Zdvihal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Takže jsem rád, že jste se z některých anonymů vyklubal vy. V mnohém v komentáři č.115 s Vámi souhlasím, ale opravdu srovnávat Londýn s Českými Budějovicemi nejde ani ve snu při tvrdém spánku. Nesouhlasím však, že nelze srovnávat infrastrukturu obdobně velkých a významově  shodných měst v evropském měřítku. Pokud nemáte srovnání a nechcete to nejlepší, nemůžete být nejlepší.
Já samozřejmě usiluji o to, aby životní prostředí, dopravní infrastruktura a architektura byly v Českých Budějovicích na špičce. K tomu, je nutné mít nějaké zkušenosti, učit se od jiných, poznávat svět a aplikovat zde témata jednou vymyšlená. Bez peněz a někdy i selského rozumu to ovšem nejde.

 

Tomas Zdvihal

#118 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-28 16:52

#116: Stanislav Rataj - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Jestliže bylo hlasováním zastupitelstva direktivně určeno, tak už nevím. Prosazujte si demokracii peticema. Nashle...


Nepřihlášený uživatel

#119

2013-02-28 20:33

Myslím, že ničit něco co ještě může sloužit stovkám sportovců v Budějcíh řadu let, nemá žádné smyslplé opodstatnění.

Nepřihlášený uživatel

#120 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-28 20:57


Nepřihlášený uživatel

#121

2013-02-28 22:48

Husty tohleto. Doufam, ze tahle petice neprojde a politici se nenechaji vydirat!!!
Tomas Zdvihal

#122 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-03-01 00:01


Nepřihlášený uživatel

#123 Re:

2013-03-01 08:05

#121: -

Politici vidírají amatérské kluby a običejné lidi, kteří si chtějí po práci zasportovat.

 


Nepřihlášený uživatel

#124 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-03-01 08:34

#122: Tomas Zdvihal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Vy prostě chcete zabít bobra, abyste zachránil strom. Proč by měli mít volejbalisté svojí

halu na úkor ostatních amatérských sportovních klubů? A možná to bude i pro některé kluby

likvidační. To chcete? Proto napadáte pana Rataje? On je možné jediný co z toho nic nemá a přidal

se na stranu amatérů a sportovní veřejnosti.

 

mh

#125 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-03-01 11:22

#124: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Souhlasím. Ač je to pro řadu lidí, politiky počínaje, naprosto nepochopitelné, pořád ještě existují lidé jako pan Rataj, které štve nespravedlnost, liknavost a bezohlednost a mafiánské praktiky. Kdo ho nezná, nepochopí, že on z ničeho za co nebo proti čemu bojuje opravdu nic nemá. Protože drtivá většina lidí uplatňuje přísloví "podle sebe, soudím tebe".