Sportovní hala České Budějovice

Quoted post

Tomas Zdvihal

#115 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-28 16:15

#113: Stanislav Rataj - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Jo a pokud jste mluvil o civilizovaném světě, tak si myslím, že to Londýn je. Možná ta civilizovanost tkví v tom, že mají stadiony ve městě a na fotbal jezdí MHD. Než investovat zřejmě stovky milionů do parkovacího domu, možná by stálo za to udělat před sportovkou zastávku MHD, ať máme taky halu na "metru". Jo a pokud by nechcete srovnávat Londýn s ČB, tak to prosím nedělejme ani s jinými zahraničními městy. To že znáte haly na kraji města je sice pěkné, ale všechno má velmi široké souvislosti a těžko najdete alespoň podobné město jako ČB. Od první republiky (kdy proběhla arch. soutěž na zástavbu Sokolského ostrova) město logicky rozvíjelo koncept sportovních staveb na jednom místě u soutoku řek a docela logicky na základě historické zkušenosti v tom pokračuje dál. Kombinace sportu a přírody uvnitř města je geniální a stále v ní tkví obrovský potenciál. Proto nelze tak jednoduše aplikovat vaše zkušenost z jiných měst. I to je důvod, proč vám nebudu ukazovat nějaké jiné příklady, protože bychom se stejně neshodli...

Odpovědi

Stanislav Rataj
Autor této petice

#117 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-02-28 16:38:50

#115: Tomas Zdvihal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Takže jsem rád, že jste se z některých anonymů vyklubal vy. V mnohém v komentáři č.115 s Vámi souhlasím, ale opravdu srovnávat Londýn s Českými Budějovicemi nejde ani ve snu při tvrdém spánku. Nesouhlasím však, že nelze srovnávat infrastrukturu obdobně velkých a významově  shodných měst v evropském měřítku. Pokud nemáte srovnání a nechcete to nejlepší, nemůžete být nejlepší.
Já samozřejmě usiluji o to, aby životní prostředí, dopravní infrastruktura a architektura byly v Českých Budějovicích na špičce. K tomu, je nutné mít nějaké zkušenosti, učit se od jiných, poznávat svět a aplikovat zde témata jednou vymyšlená. Bez peněz a někdy i selského rozumu to ovšem nejde.