Petice za odvolání ředitele ZUŠ Chlumec nad Cidlinou

Karel Frank

/ #51 Re:

2014-02-05 14:58

#48: Tragédie 1 -

Elektronická petice (online petice, internetová petice) je rychlejším a jednodušším řešením než klasická písemná petice. Petice slouží orgánům státu (územní samosprávy) k tomu, aby se seznámily s tím, co občané chtějí, jaké je veřejné mínění. Státní orgány nebo orgány územní samosprávy jsou povinny petici přijmout, posoudit její obsah a písemně na ni do 30 dnů odpovědět. Nevzniká jim povinnost se textem petice „řídit“. Petice tak působí především politicky, vytváří pro orgány důležitou zpětnou vazbu a zprostředkuje jim kontakt s občany.

Věřím, že autor této petice se určitě na vedení města (zřizovatel ZUŠ) obrátí. A myslím, že autora této petice k jejímu podání vedly závažné důvody, a proto věřím, že to nebude jediný, kdo výsledek petice obdrží. (Již se tu někdo zmínil třeba o ČŠI, a nebo v případě podezření na vážnější pochybení toto oznámí na patřičné resorty státních orgánů … .)

Co dodat- nenapadlo vás třeba, že mají lidé (zaměstnanci, rodiče žáků …) třeba z něčeho strach? Učitelé se třeba bojí o místo a tím pádem o živobytí, rodiče zase o to, aby se jejich dětem nedostalo patřičné péče (tak těžko prokazatelné) šikany….

Každý ví, jak to dnes chodí.

PS:(Co si myslet o těchto anonymních peticích? Český národ je v tomto primitivním umění veliký mistr.) Je vidět, že nesnášíte anonymitu a právě proto jste se pod svůj příspěvek podepsal. Děkuji tímto, že jste se nestal jedním z vámi jmenovaných primitivů.