Petice za odvolání ředitele ZUŠ Chlumec nad Cidlinou

Karel Frank

#51 Re:

2014-02-05 14:58

#48: Tragédie 1 -

Elektronická petice (online petice, internetová petice) je rychlejším a jednodušším řešením než klasická písemná petice. Petice slouží orgánům státu (územní samosprávy) k tomu, aby se seznámily s tím, co občané chtějí, jaké je veřejné mínění. Státní orgány nebo orgány územní samosprávy jsou povinny petici přijmout, posoudit její obsah a písemně na ni do 30 dnů odpovědět. Nevzniká jim povinnost se textem petice „řídit“. Petice tak působí především politicky, vytváří pro orgány důležitou zpětnou vazbu a zprostředkuje jim kontakt s občany.

Věřím, že autor této petice se určitě na vedení města (zřizovatel ZUŠ) obrátí. A myslím, že autora této petice k jejímu podání vedly závažné důvody, a proto věřím, že to nebude jediný, kdo výsledek petice obdrží. (Již se tu někdo zmínil třeba o ČŠI, a nebo v případě podezření na vážnější pochybení toto oznámí na patřičné resorty státních orgánů … .)

Co dodat- nenapadlo vás třeba, že mají lidé (zaměstnanci, rodiče žáků …) třeba z něčeho strach? Učitelé se třeba bojí o místo a tím pádem o živobytí, rodiče zase o to, aby se jejich dětem nedostalo patřičné péče (tak těžko prokazatelné) šikany….

Každý ví, jak to dnes chodí.

PS:(Co si myslet o těchto anonymních peticích? Český národ je v tomto primitivním umění veliký mistr.) Je vidět, že nesnášíte anonymitu a právě proto jste se pod svůj příspěvek podepsal. Děkuji tímto, že jste se nestal jedním z vámi jmenovaných primitivů.

 

Starosta

#52

2014-02-07 12:24

Dobrý den,
dovolte mi, abych reagoval na dosavadní průběh diskuse, ve které se objevují různé polopravdy a protichůdné názory na současné i minulé vedení chlumecké základní umělecké školy:

Situace v ZUŠ k 30.06.2012 (ředitel MgA. Molinger)
- 292 žáků

Pro informaci uvádím vývoj počtu žáku na ZUŠ.
2003 415 žáků (nástup MgA. Molingera)
2004 404
2005 382
2006 375
2007 353
2008 339
2009 303
2010 292
2011 292
2012 369 (nástup PhDr. Sonda)
2013 405

Shrnuto: MgA. Molinger přebírá školu se 415 žáky, v červenci 2012 PhDr. Sonda přebírá od MgA. Molingera školu s 292 žáky, v září 2012 dochází do školy 369 žáků, v září 2013 již 405 žáků.

- k 30.06. 2012 odešel dirigent orchestru Petr Rašek (odchod byl vedení ZUŠ avizován již delší
dobu)
- dobře fungující dramatický obor, výtvarný obor, některé hudební obory
- konec mažoretek v ZUŠ
- hrozí reálný rozpad orchestru (orchestr nebyl v minulých letech doplňován žáky ZUŠ, v
orchestru hraje pouze 7 žáků ZUŠ, ostatní hráči odmítají nadále pod stávajícím vedením hrát)
- není připraven školní vzdělávací program (zákonná povinnost ředitele), podle kterého má
škola „učit“ od září 2012
- vedení školy neřeší vlastní vinou vzniklý nedostatek finančních prostředků na výplaty
zaměstnanců ZUŠ a na úhradu elektrické energie a vody. Město muselo následně dofinancovat
částku 38.914,- Kč na mzdy a částku 85.041,-Kč na elektrickou energii a vodu z vlastního
rozpočtu.

Konkurz
Konkurz na ředitele ZUŠ byl vyhlášen stejně jako na zbývajících školských zařízeních zřizovaných městem Chlumec nad Cidlinou a to bez ohledu na stav fungování ZUŠ. Pokud někdo z diskutujících znal pouze určitou a fungující část ZUŠ, je pochopitelné, že dle toho soudí o celé škole.

Konkurzní komise je složena ze zákonem daných členů jak do počtu, tak do odbornosti.
- dva členy jmenuje zřizovatel
- jednoho člena určuje ředitel krajského úřadu (odborník na školství)
- jeden člen, kterým je odborník v oblasti státní správy, organizace a řízení v oblasti školství
podle druhu a typu příslušné školy nebo školského zařízení (většinou ředitel podobného
školského zařízení)
- jeden člen, který je pedagogem na příslušné škole
- jednoho člena jmenuje Česká školní inspekce

Komise byla jmenována 05.03.2012. Otevření anonymních obálek proběhlo 04.04.2012 za účasti členů komise. Po kontrole nebyla žádná ze tří došlých přihlášek vyřazena a zájemci byli pozváni na konkurz, který se konal 24.05.2012. Konkurzní komise jako vítěze určila MgA. Jana Molingera (pokud komise uchazeče nevyřadí, musí určit pořadí). Pořadí určené konkurzní komisí má pro radu města pouze doporučující charakter. Po prostudování materiálů, které předložili uchazeči při konkurzu a na základě informací vzešlých z konkurzu (zvláště výtek od školní inspekce ohledně neexistence školního vzdělávacího programu a hrozby následné pokuty) rada města rozhodla o opakování konkurzu.

Do druhého konkurzu vyhlášeného 29.05.2012 se přihlásilo 7 uchazečů včetně MgA. Jana Molingera. Dotazem, proč se nově přihlášení uchazeči nepřihlásili již do prvního kola, bylo odpovězeno, že si mysleli, že výběrové řízení je vyhlášeno „jenom na oko“.
Komise ve stejném složení byla jmenována 11.06.2012. Otevření anonymních obálek proběhlo 26.06.2012 za účasti členů komise. Po kontrole nebyla žádná ze sedmi došlých přihlášek vyřazena a zájemci byli pozváni na konkurz, který se konal 19.07.2012. Konkurzní komise na základě bodového hodnocení jednotlivých uchazečů členy komise stanovila pořadí uchazečů, kde jako vítěze určila PhDr. Sondu. Rada města následně PhDr. Sondu jmenovala ředitelem ZUŠ.

Situace v ZUŠ od 01.09.2013 (ředitel PhDr. Sonda)
- 405 žáků (nárůst o 113 žáků)
- škola bez finančních problémů
- školní vzdělávací program je vypracován a schválen Českou školní inspekcí
- hrozba rozpadu orchestru trvá (pokus s novým dirigentem v období září 2012 – červen 2013 se
nevydařil)

Vedení města intenzivně pracuje od září 2013 na záchraně dechového orchestru. Spolupracujeme s panem dirigentem Svobodou i s vedoucím souboru panem Lukáčem. Zastupitelstvo vyčlenilo do rozpočtu 2014 finanční částku 150.000 korun na umožnění reprezentačních koncertů mimo naše město a na režii orchestru (spotřební režie, nové uniformy atd.) s cílem obnovit a postupně omladit soubor a získat nové členy. Orchestr zůstává pod ZUŠ s celým zázemím. Oběma jmenovaným vyslovuji hluboký obdiv za tvrdou a často nevděčnou práci, členům souboru přeji chuť do práce a do reprezentace města.

- objevují se signály o nespokojenosti některých pedagogů a rodičů se způsobem vedení ZUŠ
stávajícím ředitelem
- vzniká internetová petice za odvolání ředitele ZUŠ

Odvolání ředitele je možné za přesně specifikovaných okolností:
Ředitele školské právnické osoby zřizované obcí jmenuje na vedoucí pracovní místo zřizovatel na základě jím vyhlášeného konkursního řízení na období 6 let.

Ředitele školské právnické osoby zřizované obcí může zřizovatel v průběhu doby trvání pracovního poměru na dobu určitou (v období 6 let) odvolat z vedoucího pracovního místa z důvodů:
a) závažného porušení nebo neplnění právních povinností vyplývajících z jeho činností, úkolů a pravomocí na vedoucím pracovním místě ředitele, které bylo zjištěno zejména inspekční činností České školní inspekce nebo zřizovatelem,
b) na návrh školské rady nebo České školní inspekce.

V ZUŠ školská rada ustanovena není.
V ZUŠ právě proběhlo šetření České školní inspekce (bez vazby na petici), město zatím nemá výsledky k dispozici.

Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem situaci v ZUŠ monitorujeme a během měsíce února bude provedeno za mé přítomnosti následující: 7. února diskuse se zvolenými členy KRPŠ zastupujícími rodiče a přátele školy, 10. února diskuse s učiteli ZUŠ, v termínu 10. - 24. února bude do rodin žáků poslán dotazník k zjištění názorů na chlumeckou ZUŠ a její vedení se zaručením anonymity. Podobný dotazník bude předán i učitelům ZUŠ. Po vyhodnocení dotazníku bude s výsledkem veřejnost seznámena.

Klavír
Nákup koncertního klavíru: cena 450.000 korun, z toho získána dotace 337.500,-, podíl města 22.500,- a podíl ZUŠ 90.000,-. Nový klavír od firmy Petroff nahradil staré křídlo, které je využíváno v jiné učebně ZUŠ. Nový klavír má nepatrně větší rozměry, v hudební síni zabírá navíc pouze o 0,75 čtverečního metru, je umístěn v rohu místnosti, nikoliv uprostřed.
Klavír byl přivezen 09.01.2014, cca 2 týdny byl provoz klavíru omezen z důvodů drobných závad způsobených přepravou. 23.01.2014 byl proveden výrobcem klavíru poprodejní servis. Od 24.01.2014 je klavír k dispozici pro výuku žáků v přítomnosti učitele neomezeně.

Někteří účastníci diskuse kritizují nejenom ředitele, ale i vedení města, které „přeci může za všechno“. Ano, město vybralo ředitele, vybralo ho za účasti odborníků, které mu určil zákon. Zákon, který by měl laikovi pomoci neudělat chybu. Možná se to nepovedlo. V současné chvíli však nechci soudit, nemám dostatek prokazatelných faktů stejně, jako jsem nesoudil, když na radnici přicházely informace, o tom, co se děje na zájezdech orchestru pod vedením pana Molingera, ovšem taktéž bez prokazatelných faktů. Zatím soudí jiní. Nenamítám nic proti vlastní petici, byl vyřčen názor a prostřednictvím petice se dá poměřit jeho „síla“. Pozastavuji se však nad nevybíravou diskusí na tomto portálu, kterou vnímám jako velké snižování prestiže školy i její pověsti. Bohužel se to může projevit i sníženou chutí rodičů své dítě do školy přihlásit, když se zde halasně hlásá, že „se škola rozpadá a učitelé utíkají….“ Každý může kritizovat, co chce, ale přimlouval bych se za to, aby si každý, než něco napíše, ověřil fakta.
Tak jako vedení města je v čilém dialogu s dechovým orchestrem, který zatím jako jediný jasně specifikuje svoje problémy a navrhuje jejich řešení, stejně tak bychom uvítali přímý dialog s dalšími lidmi, kteří mají pocit, že v ZUŠ něco není v pořádku. Pokud se ukáže, že něco v pořádku není, budeme to řešit. Každému jsme k dispozici, ale takto si dopisovat, považuji za nedůstojné, byť jsem se stal jedním z vás.

Zvolte si své zástupce, přijďte a pojďme jednat o konkrétních věcech, které vás na ZUŠ trápí a pojďme je měnit k lepšímu. Potřebujeme však znát prokazatelná fakta a ne informace psané ve skrytu monitoru.

Miroslav Uchytil – starosta města Chlumec nad Cidlinou

Nepřihlášený uživatel

#53

2014-02-08 18:37

Plně podporuji petici za odvolání ředitele PhDr. Pavla Sondy. Tento pravděpodobně psychicky narušený člověk by neměl zastávat funkci ředitele ZUŠ v Chlumci nad Cidlinou. Rozhodnutí a jmenování do funkce bylo neodborné.
Mojmír Drábek
Autor této petice

#54 Re:

2014-02-08 19:48

#52: Starosta -

Děkuji pane starosto za sáhodlouhé vylíčení manažerských úspěchů pana ředitele, ovšem nějak se nám z toho vytratila lidská stránka věci a to přístup a jednání pana Sondy s pedagogy a žáky. O to nám jde nejvíc. Myslím, že když už člověk někam chodí dobrovolně, tak by se tam měl těšit. Nápad s anonymním dotazníkem pro rodiče žáků a učitele vítáme, aspoň se ukáže že těch zatím 332 podpisů nebylo jen tak pro nic za nic.

Prorok

#55 Přestudovaného tzv. PhDr Pavla Sondu známe velice dobře !!!

2014-02-09 13:57

#37: Jan Míšek, zřizovatel ZUŠ BONIFANTES - Re:

Musím se hlasitě SMÁT, když čtu řádky pana Jana Míška !!!

Tzv. silně "PŘESTUDOVANÝ" PhDr. Pavel Sonda jak ho nazývají v rodném Hradci Králové, kteří ho znají dlouhá léta, je zlé, zákeřné, závistivé, křivé a zejména mstivé povahy. Neznám nikoho kdo ho má rád. Vždy byl tento pravděpodobně psychicky nemocný nemorální magor nenáviděn, jelikož nezná co je slušné a etické jednání.

Představitelé města Chlumce nad Cidlinou, budou potrestáni velikou ostudou, že tohoto ctižádostivého kariéristu a zlého magora, po kterém zůstává v životě jen zmar, neodborně dosadila do funkce ředitele ZUŠ !!!

 

Mojmír Drábek
Autor této petice

#56 Ukončení petice

2014-02-09 15:48

Děkuji všem, kteří podepsali tuto petici a tímto ji uzavírám a tento týden ji donesu na radnici v Chlumci nad Cidlinou. Děkuji za komentáře všem, kteří se nebáli podepsat a děkuji i těm, kteří se nepodepsali a chápu jejich strach ze msty pana ředitele. Dokonce mi pár lidí sdělilo, že s peticí souhlasí, ale nepodepíšou, protože jejich děti chodí do ZUŠ a nechtějí, aby se pan ředitel "po nich vozil", což chápu, ovšem u některých mě to překvapilo :-) V sobotu vyšel v Hradeckém Deníku, řekl bych, silně prosondovský článek, kde bylo zdůrazněno, že pan Sonda manažersky nepochybil a pan starosta v něm prohlásil, že pravděpodobně jsou sledovány jiné cíle a že v int. peticích často dochází k vyřizování osobních účtů. K tomu můžu říct toto: Žádné osobní účty s panem Sondou nemám, pouze jsem reagoval na stížnosti učitelů, dětí, rodičů a bývalých žáků této školy. Je mi celkem jedno, jestli má p. Sonda pořádek v papírech, ale není mi jedno jak se chová k lidem. Za další: To že dá učitelům větší prémie a některým tak zacpe ústa a přitom se tak nějak pozapomene na to, že se jim změnila pracovní smlouva na smlouvu na dohodu, takže na letní prázdniny šupajdí na pracák, takže se ušetří na sociálním, zdravotním a na výplatách a učitelé jsou nuceni si hledat brigády, místo aby si odpočinuli, to za moc dobrý krok nepovažuji. Proti panu starostovi nemám vůbec nic a i když s některými jeho argumenty nesouhlasím, velice si ho vážím. V prosinci jsem oslovil dva zastupitele, které znám, abych se jich zeptal, co se situací v zušce, jestli by pomohla petice. Oba dva nezávisle na sobě mi řekli, že nemůžou nic řešit, když nemají žádný podnět od nespokojených rodičů a že petice takový podnět určitě je a pokud ho budou mít na stole, že s tím můžou začít něco dělat. Tolik k tomu, proč jsem petici založil. Na závěr bych chtěl prohlásit, že jakmile zjistím, že se pan Sonda mstí nebo šikanuje za mou petici některého pedagoga nebo žáka, okamžitě zakládám petici klasickou podpisovou. Tato internetová petice bude dnes ukončena a bude zde pořád k nahlédnutí spolu s komentáři, zejména kvůli komentáři pana starosty. Děkuji za podporu všem, autor petice Mojmír Drábek.

Nepřihlášený uživatel

#57 Re: Ukončení petice

2014-02-10 09:08

MK

#58 Dík za odvahu

2014-02-10 09:16

Pane Drábku, právě jsem mluvila s paní Gogovou,bývalou šéfkou mažoretek, která dokázela školu proslavit. Neměla podporu za pana Molingera,ona není člověk, kterému by nezáleželo na kázni, proto odešla. Moc mě to mrzí. Jenomže nyní to je ještě horší. Určitě Vás ráda podpoří, pokud budete mít zájem. Marie Křepelová marie.krepelova@tiscali.cz
Tereza

#59 Jsou body petice pravdivé?

2014-02-11 20:38

Možná by neškodilo podívat se na věc i z druhé stránky. Kde jsou ty zmíněné stížnosti, co se prý množí? A jak je to tedy s tím klavírem? Petice má zřejmě vážné trhliny. Nadávat je jednoduché, to umí každý. Jenže ono všechno nemusí být jen tak, jak to na první pohled vypadá. Viz článek:

http://hradecky.denik.cz/zpravy_region/reditel-sonda-petice-za-me-odvolani-skodi-hlavne-skole-20140211.html

Pan Sonda se jeví jako slušný člověk, narozdíl od autora petice, který s ním své stížnosti ani neprobral předem. Viz další článek:

http://hradecky.denik.cz/zpravy_region/pozdvizeni-v-chlumci-odvolejte-reditele-vola-petice-20140208.html

Petr L.

#60 Re: Jsou body petice pravdivé?

2014-02-12 02:23

#59: Tereza - Jsou body petice pravdivé?

Musím se smát.

Tyto články v Hradeckém deníku jsou precizně tendenční a nechávají prostor hlavně problémovému Sondovi. Ostatní zmínění jsou zde jen za takové ty potížisty, kteří ani nevědí co vlastně chtějí, protože nemají nic usvědčujícího v ruce. Jako hlavní obhajoba ředitele neustále dokola zaznívá, že nejsou konkrétní stížnosti, a že pan Sonda je vlastně morální idol, lidumil, zachránce a nakonec i jakýsi patriot chlumecké ZUŠ, kterému leží na srdci jen její dobrá pověst! Dokonce došlo i na pochvalná slova pana starosty a vše je vlastně v nejlepším pořádku. Málo platné - Sonda je bojovník. Má to však velmi trpkou příchuť, ale papír snese všechno. Zajímavé by možná bylo vědět, kdo řádky v tisku inicioval, ale asi bychom se moc nedivili...

Skryté zlo, právě to těžko prokazatelné je nejhorší a uvádí zainteresované v beznaděj. Bohužel se vždy a v určitý čas někde projeví. Mnohdy to má však fatální následky. Pavel Sonda je skutečně (slušně řečeno) velmi komplikovaným člověkem a když navážu na pisatele přede mnou, tak ani já neznám nikoho, kdo by ho nějakým způsobem uznával nebo ho měl rád. Převážně vždy byl terčem nerespektu a nikdo s ním nechtěl spolupracovat. Tedy zejména v Hradci Králové. No a teď, když mu to v "tom" Chlumci nakonec vyšlo, tak se samozřejmě hned tak nevzdá. Je tu přeci jen určitá šance si pořádně a hlavně nenápadně z pozice své funkce zaškodit. A v neposlední řadě - být konečně důležitý.

Není přece normální, aby se vůči jednomu člověku za tak krátkou dobu zvedla taková vlna odporu a nenávisti. Pan Sonda se však tváří, že o ničem takovém neví a hrozně se nad celou situací podivuje. K smíchu. Je zřejmé, že za jeho vedení nebude škola nikdy normálně fungovat. Velký dík proto patří p. Drábkovi a p. Hamplovi za zorganizování této petice a za to, že jim nejsou lhostejné poměry ve škole kam chodí naše děti. Jako jedni z prvních zjistili, že tento krok s novým ředitelem prostě nevyšel a celá vzniklá situace celkově neprospívá dobrému soužití v našem malém městě. Pan Sonda by měl odstoupit sám a dobrovolně, než se celá záležitost stane ještě více neúnosnou.

 

Umění v číslech

#61 Re:

2014-02-12 12:18

#52: Starosta -

Vážený pane starosto, váš příspěvek je pěkný nesmysl.  Umělecké školy, které se chlubí počty žáků, tam je vidět opravdu diletantské vedení. Znám školy, kde je žáků mnohem méně, ale mají kvalitní orchestry, soubory, vycházejí z nich dobří muzikanti. Pokud se škola ohání pouze čísly s počty žáků a ty žáky není potom nikde vidět jako aktivní umělce, je něco špatně. Ale nejste sám, to je všude tam, kde diletanti fušují do umění.

Dr. Watson

#62 Re: Jsou body petice pravdivé?

2014-02-12 16:16

#59: Tereza - Jsou body petice pravdivé?

Tak slušný člověk, říkáte.. pokud si sám pan ředitel neuvědomuje, jak špatně s žáky zachází, pak to samozřejmě znamená, že se chová naprosto ukázkově, že? Zajímalo by mě, jestli s ním máte osobní zkušenost nebo jestli prostě jen věříte tomu, co o sobě říká, protože "je to přece v novinách!".

Dr. Watson

#63 Re: Re: Jsou body petice pravdivé?

2014-02-12 16:17

#60: Petr L. - Re: Jsou body petice pravdivé?

Petře L., díky za tento příspěvek, lépe bych to neřekla.

Mojmír Drábek
Autor této petice

#64 Re: Jsou body petice pravdivé?

2014-02-13 17:27

#59: Tereza - Jsou body petice pravdivé?

Milá paní Terezo, když jsem si přečetl v novinách články, upřímně jsem se vyděsil, co jsem to proboha za člověka, když se navážím do takového lidumila, jako je pan Sonda :-)  Nic jiného vám k tomu napsat némůžu, jste očividně přesvědčená o tom, že co tvrdí v HD je pravda. A ono to možná i pravda je, on si totiž zřejmě ani neuvědomuje, že se chová k pedagogům a k žákům jako šlechta k těm nejnižším poddaným.

Mojmír Drábek
Autor této petice

#65 Další vývoj

2014-02-13 17:50

V úterý jsem jednal hodinu a půl s panem starostou a dohodli jsme další postup. Jelikož se tento týden distribuují anonymní dotazníky pro rodiče žáků a učitele, kde je možnost se vyjádřit k osobě pana Sondy, k náladě ve škole a fungování zušky, chtěl bych vyzvat všechny zúčastněné, aby je pěčlivě vyplnili a hodili do schránky přímo pro to určené, která je na radnici v Chlumci nad Cidlinou. Je to jedna z mála možností jak se vyslovit. Radnice bude na tyto dotazníky reagovat a podle výsledků se to bude řešit dál. Když se vrátím k těm článkům v novinách, je zajímavé, jaký prostor dostal pan Sonda. Se mnou například paní redaktorka mluvila telefonem cca 4 minuty a že prý ji to stačí :-)To že jsem v novinách vykreslen jako internetový křikloun a že si prý vyřizuji osobní účty mi nevadí, 333 podpisů na petici lidí převážně z Chlumce a okolí je pro mě jasný směr toho co je správné. Co se týče klavíru, tak je to tak, že předtím bylo v tomto poměrně malém sále pianino, které se vždy při vystoupení šouplo ke stěně. Nyní je tam křídlo, zabírající podstatně větší část a nesmí se s ním z pochopitelných důvodů hýbat, je to drahý nástroj a rozladil by se. Toto se bude do budoucna řešit využitím jiných prostorů, pokud se najdou. Na druhou stranu je dobře, že hudebka má konečně pořádný klavír, zvlášť když byla převážná část zaplacená z dotace. To musím uznat :-) Tak teď už jen naučit pana ředitele co to je lidskost a empatie a mohlo by se nám tu docela dobře fungovat všem.
Mojmír Drábek
Autor této petice

#66 Pročpak asi pan Míšek uvádí jiné údaje?

2014-02-15 12:08

#37: Jan Míšek, zřizovatel ZUŠ BONIFANTES - Re:

Pan Míšek v obhajobě P.S. píše, že pan Sonda u nich pracoval celý rok a odvolán nebyl. Proč se potom ve výroční zprávě Bonifantes píše, že u nich pracoval 5 měsíců a poté byl odvolán? Je to hned na začátku, 3. strana v základních údajích. A já to sem radši zkopíruju :-)  Ředitel: PhDr. Pavel Sonda, jmenovám do funkce ředitele školy 1.9.2010, odvolán 1.2.2011

http://www.bonifantes.cz/wp-content/uploads/ZU%C5%A0-BONIFANTES-v%C3%BDro%C4%8Dn%C3%AD-zpr%C3%A1va-2010-2011.pdf


Nepřihlášený uživatel

#67

2014-02-17 23:28

To by mě také zajímalo. Možná se bojí aby nešel zpátky do Pardubic, když je tady tak nedoceněný.
Starosta by neměl psát ve svém sáhodlouhém příspěvku polopravdy (někde i lži) a sáhnout si trochu do svého svědomí. Některé věci byly trochu jinak, včetně již zmiňovaného konkurzu. Nebo si myslí, že chlumečáci jsou tak hloupí ?

Nepřihlášený uživatel

#68 Re:

2014-02-19 21:59

#52: Starosta -

Dobrý den,

Dovolte mi, abych i já reagoval na dosavadní průběh diskuze, ke které díky panu starostovi již nemůžeme v některých bodech hovořit o polopravdách. Rozhodně jsem příspěvek p. starosty  v prvním momentě přivítal, nicméně po opakovaném přečtení jsem nabyl dojmu neobjektivnosti a možnosti  ovlivnění nezainteresovaných lidí o supervlasnostech p.Sondy.

Takže jsem si dovolil doplnit čísla v reálu a zauvažovat nad některýma supervlastnostma.

Počty žáků:

2003              415 žáků ( v roce 1993 je v ČR počet novorozenců 121.000 od tohoto roku nastal prudký pokles nově narozených,  předpoklad věku přijmutí dětí do ZUŠ je 7-10let, tzn. poslední silné ročníky pro nábor jsou kolem roku 2003)

2011                          292 žáků ( v roce 1999 byl historicky nejmenší počet novorozenců 89.000, což ja více jak 25% pokles narozených dětí, tento trend s nepatrným nárůstem trval až do roku 2005, ,  předpoklad věku přijmutí dětí do ZUŠ je 7-10let, tzn. nejslabší ročníky se projeví  po roce 2009)

2012 červen           292 žáků a teď pozor přichází superman. 19.7.2012 se pan Sonda účastní výběrového řízení a již v září je nárůst žáků na neskutečných 369…. Dovedu si představit jak p. Sonda, jmenovaný 6.srpna 2012, tráví čtyři prázdninové týdny náborem dětí do ZUŠ. To hraničí i se selským rozumem (v roce 2005 102.000 novorozenců, 2006  106.000… ,  předpoklad věku přijmutí dětí do ZUŠ je 7-10let, tzn. že první silnější ročníky se projeví v roce 2012-2013 nárůst cca 20%).

2012 září       369 žáků

2013 září       405 žáků Předpokládám, že v těchto číslech jsou započítáni žáci z Chlumecké pobočky ZUŠ Předměřice n. L, která je v mých očích střetem zájmu pana Sondy. Podle mého názoru není tato pobočka pro Chlumecké občany žádným přínosem, ba naopak . Slouží především pro seberealizaci p Sondy, který zde vyučuje hodiny kytary. V našem okolí jsou spádové obce, kde program hudebního vzdělání chybí, ale zde se nic podobného nerealizuje.

01.09.2013 škola bez finančních problémů  (ekonomika školy se přece odvíjí od počtu žáků, nebo snad p. Sonda sehnal dobré sponzory školy?, nebudu dál komentovat protože je daná věc jedním z bodů vašeho průzkumu)

Dobře všichni víme, jak se projevují silné a slabé ročníky v MŠ a ZŠ. V ZUŠ je vše o pár let posunuté.

Pokud by pan Sonda ovšem byl supermanem a v letech 2005-2009 osobně přispěl k téměř  25% nárůstu novorozenců ( 2009  119.000 novorozenců  , pak se omlouvám za můj protichůdný názor.

Já si prostě nemyslím, že za celkový propad žáků mohl výhradně p. Molinger, jak by z vašeho příspěvku mohlo vyznít. To byste potom musel podle tohoto měřítka hodnotit i ředitelé MŠ a ZŠ. Dobře víme, že díky slabým ročníkům, které nyní přicházejí , budou do pěti let mít vážné problémy s žáky MŠ poté ZŠ a následné opět ZUŠ.

Rozhodně se mi nelíbí vyzdvihování agitačních schopností p. Sondy, které se nezakládají na realitě.

S pozdravem  Frank.

Mojmír Drábek
Autor této petice

#69 Chlumecké listy

2014-03-02 20:55

V aktuálních Chlumeckých listech si múžete přečíst dvoustránkový rozhovor, kde se pravděpodobně pan Sonda ptá a pan Sonda odpovídá. Není zde ani slovo o petici, ale všechny otázky se týkají obsahu petice. Odpovídající pan Sonda se zde opět vychválil do nebes, jak nám ta zuška krásně vzkvétá, člověk by mu líbal ruce, ovšem jen ten kdo neví, jak to opravdu je :-) Každopádně anonymní dotazníky rodičů už jsou na radnici a sešlo se jich zpátky prý hodně, takže brzy snad uvidíme....
Mojmír Drábek
Autor této petice

#70

2014-03-03 22:24

K dalšímu vývoji okolo petice: Dneska krátká návštěva u starosty a tajemníka. Dotazníků se prý sešlo kolem 150 kusů, tak doufejme, že z toho něco bude. Zítra ráno reportáž na Českém rozhlase HK, rozhovor se starostou, mnou, P.Hamplem. Sonda rozhovor odmítl , že by mu vadilo, že si sám nemůže určit otázky? Ale třeba ho pan redaktor ukecal. Zítra sem dám odkaz.
Mojmír Drábek
Autor této petice

#72 Re: Reportáž psaná v Radiožurnále :-)

2014-03-04 11:58

#71: Mojmír Drábek -

Jestliže pan ředitel tvrdí, že většina žáků neví, kdo je jejich ředitel a jak by je hodnotil, tak je opravdu úplně mimo mísu.

chlumečák

#73 Re:

2014-06-08 10:09

#52: Starosta -

arogantní kydyarogantního člověka