Petice za odvolání ředitele ZUŠ Chlumec nad Cidlinou


Nepřihlášený uživatel

#26

2014-01-30 20:52

Přeji Vám hodně štěstí, trpělivosti a sil ve Vašem bohulibém záměru. Takovýto lidé nemají ve školství co dělat.
Mojmír Drábek
Autor této petice

#27 Re: Re: Re:

2014-01-30 21:42

#22: - Re: Re:

Předpokládáte správně.

Členka orchestru

#28 Re:

2014-01-30 21:44

#10: -

Orchestr se nezhroutil po odchodu pana Molingera ale po odchodu pana dirigenta Raška. Chvíli se orchestr potácel, ale teď svítá na lepší časy - s příchodem nového dirigenta. Všichni členové se snaží kapelu udržet, ale pan ředitel neustále hází orchestru klacky pod nohy.


Nepřihlášený uživatel

#29

2014-01-31 13:32

Když to tady slyším,tak je mi z toho smutna,kdo tomu tam teď velí :(S PANEM MOLINGEREM JSEM DLOUHOU DOBU SPOLUPRACOVALA,JAKO MAŽORETKA A MUSÍM ŘÍCT,ŽE NIKDY NEBYL PROBLÉM,VŽDY OCHOTNĚ ŘEŠIL DANOU SITUACI.PROŽILA JSEM V ZUŠCE 15 let a strašně ráda na to vzpomínám.Kam jednou ty naše děti budou chodit?Vždyť by to měl být koníček,radost z něčeho,co dítě baví.PLNĚ TUTO PETICI PODPORUJI.

Nepřihlášený uživatel

#30 Re: Během působení Molingera se zhroutil orchestr , nepiš, čemu nerozumíš..

2014-01-31 16:23

Anonym

#31

2014-01-31 16:42

Nejlepší je a byl Molinger ... uměl vše vyřešit a hlavně nám povolil koncerty atd.. na školným se všdy dalo sním domluvit ..
Měl by tam být on a ne Sonda ...!!!
Dr. Watson

#32 Re: Re: Během působení Molingera se zhroutil orchestr , nepiš, čemu nerozumíš..

2014-01-31 16:58

#30: - Re: Během působení Molingera se zhroutil orchestr , nepiš, čemu nerozumíš..

Tak za prvé. Tato petice, pokud je mi známo, není peticí "Chceme zpátky Molingera", ale peticí za odvolání současného ředitele, proto nechápu, proč tu na pana Molingera neustále házíte špínu (předpokládám, že jste tatáž osoba, kvůli které jsme byli nuceni jeden urážlivý komentář smazat). Pokud by se tu řešilo například to, zda je pan Molinger adekvátní náhradou za pana Sondu, bylo by pochopitelné, že chcete vyjádřit svůj názor. Za druhé, nesnižujte se na úroveň nezdvořáka tím, že tu budete tykat někomu, koho pravděpodobně vůbec neznáte. Ačkoli jste očividně odborníkem na slovo vzatým a rozumíte celé situaci, nechte si své nemístné postřehy raději pro sebe nebo je šiřte v jiných diskusích. Děkujeme.


Nepřihlášený uživatel

#33

2014-02-01 09:53

Navštěvoval jsem "lidovku" v Přelouči a rád na ty léta vzpomínám. Dařílek by si by si nic takovýho dovolit ani nemohl, by ho vynesly v zubech.
Jiří Drahota

#34

2014-02-01 19:36

Sonda je člověk pochybné morálky. Proč kupoval klavír, na který se nehraje? Copak je jeho, že na něj zakazuje hrát?

Nepřihlášený uživatel

#35 Re:

2014-02-02 01:32

#34: Jiří Drahota -

Ano, je to tak. Morálka nebo obyčejná lidská slušnost je panu Sondovi naprosto cizí. Lidé, kteří ho léta znají se vlastně ani moc nediví. Velký podiv však vyjadřují nad tím, že tento člověk se dostal na takový post. V této diskuzi padají jména jako Molinger nebo Rašek, ale zapomínáme, kdo za celou tuto politování hodnou situaci nese hlavní zodpovědnost - a tím je zřizovatel. Stačilo by, kdyby konkrétně pan starosta Uchytil, kterému bývalý pan ředitel Molinger tak nesnesitelně vadil, tehdy vynaložil jen zlomek své energie k tomu, aby si ověřil koho chce nově do funkce ředitele školy jmenovat. Raději však proběhly dva(!) konkurzy jen aby se toho "neschopného Molingera" zbavil. Názory rodičů nebo pedagogického sboru ho naprosto nezajímaly. Důsledky tohoto osobního a hlavně nesmyslného boje dnes bohužel známe. A samotný konkurz? Je dnes už veřejným tajemstvím jak vše probíhalo, ale to už by padala zase jiná jména... Doufejme, že vedení města pochopí, že situace je naprosto zoufalá a využije všech možných prostředků k odvolání pana Sondy.


Nepřihlášený uživatel

#36

2014-02-02 18:22

Domnívám se, že si vedení města v čele se starostou, moc dobře uvědomuje vážnost situace. A věřím, že neudělá podruhé stejnou chybu a tentokrát si udělá důkladný průzkum mezi vyučujícími a především mezi názory a stížnostmi rodičů na pana Sondu. Vždyť stejně většina stížností končí přímo na radnici. Je trochu hanbou, že tak již dávno neučinila. Co se konkurzu týče, by i mě zajímalo, proč byly dva. Ten první byl snad v nepořádku? Mám dojem, že v prvním kole p. Sonda nebyl. Zato v druhém kole se objevil zrovna jako jeho dlouholetý známý ve výběrové komisi. A vůbec je to záhadné - radnice se konečně dočkala VŠP, který by jak z oka vypadl VŠP známého z výběrové komise. Konečně začaly fungovat www stránky a zase jak by z oka vypadly www stránkám známého z komise. A pro jistotu ze všeho, co funguje, se udělá příspěvková organizace ať je míň starostí, že by konečně něco pan Sonda vymyslel? Netřeba komentovat, kdo mu byl asi vzorem. Holt umí dobře kopírovat a má známé na správných místech, ale to samozřejmě není nelegální … Díky svému hnidopišskému jednání se mu docela dobře daří na místní ZUŠ likvidovat vše, co doposud fungovalo, což má za následek odchod prvních vyučujících a je otázkou, jak dlouho to vydrží další. Arogantní jednání s dětmi, pro které byla ZUŠ dříve zábavou a radostí, vede ke stejnému výsledku.
Docela bych se divil, kdyby pan Sonda sám nenavrhl zřizovateli ukončení činnost na postu ředitele? Jen hroší kůže a jistota peněz by ho mohla v takovémto kroku zastavit. Studio mu moc nefunguje a žáci z jeho hodin nejen v Chlumci utíkají. Chleba je ale přitom stále dražší....
! JE MI JASNÉ, ŽE CO JE NEMORÁLNÍ NENÍ NELEGÁLNÍ, ALE PROČ TÍM MAJÍ TRPĚT NAŠE DĚTI A CELÁ CHLUMECKÁ ZUŠ?!
Možná bychom se měli optat v Pardubicích v ZUŠ BONIFANTES, kde se pokoušel ředitelovat obdobně jako v Chlumci, zde ho však velmi rychle vyvedli z jeho idejí a po 5 měsících odvolali.
Přeji autorům této petice pevné nervy a výdrž vedoucí k úspěšnému konci.
RODIČ
Jan Míšek, zřizovatel ZUŠ BONIFANTES

#37 Re:

2014-02-03 13:40

#36: -

Pan ředitel Sonda pracoval v naší škole celý rok. Na zelené louce vybudoval fungující školu a odvedl výtečnou práci. Je precizní, důsledný, pracovitý a velmi profesionální. Zároveň je to člověk velmi férový. Vždy říká věci přímo, i v případě, že je pravda nepříjemná. Ze svého místa odvolán nebyl. Odešel na základě vlastního rozhodnutí.

Karel Frank

#38 Re: Re:

2014-02-03 18:06

#37: Jan Míšek, zřizovatel ZUŠ BONIFANTES - Re:

Konečně se v této diskuzi také někdo podepsal pod svůj příspěvek. Teda kromě autora petice.

Chápu vás, že odchod takové kapacity pro vás byl opravdu velkou ztrátou. A zároveň si myslím, že v Chlumci prostě jen nedokáží jeho hodnotu náležitě ocenit a pochopit. A domnívám se, že by nebylo od věci se pokusit pana Sondu získat zpět do vašich řad. Myslím, že by ho Chlumečáci rádi momentálně darovali za odvoz.  A všichni by byli spokojení.

KIKI

#39 Tragédie

2014-02-03 19:29

Tragédie provází umělecké školství od dob, kdy je ovládají politické komunální klaky. Představitelé města nejsou schopni ani vzdáleně dohlédnout kvalit bývalého ředitele Molingera, který působil mnoho let jako aktivní hudebník, absolvent AMU, vynikající hobojista a sólista.
Chtěli ve vedení ZUŠ SVÉHO všehoschopného neschopného. Tak ho tam mají. Ale že se zhroutí brzy orchestr i celá škola, to je nezajímá.

Nepřihlášený uživatel

#40 Re: Tragédie

2014-02-03 22:28

#39: KIKI - Tragédie

Máte plnou pravdu a musím reagovat také. Pan Molinger je skutečně výborný hudebník s celoživotní praxí včetně i té zahraniční. Je to člověk inteligentní s patřičným nadhledem, který alespoň co já vím byl vždy slušný a každý v jeho blízkosti ho respektoval. Pokud byly výhrady k jeho papírovému úřadování, tak při troše dobré vůle od jeho nadřízených se dalo dát vše do pořádku. Jak jsem však pochopil, tak pomocná ruka mu podána nebyla, protože se to prostě někomu (ne)hodilo...

Kdy už konečně zřizovatelé (a není to jen případ váš) pochopí, že na místo ředitele umělecké školy nemohou ustanovit pouze "manažera", který nemá ani vhodné vzdělání ani nejmenší pedagogickou praxi? Je to těžký přehmat, když tedy pomineme, že celá záležitost tak trochu "zapáchá" už od zmíněného konkurzu.

Tragédie 1

#41

2014-02-04 07:24

Kde jste všichni byli,když tento vynikající pan Molinger převzal od skutečného profesionála a zatím nenahraditelného pana Neumana orchestr a způsobil jeho devastaci.Generační problém,ktery nynější vedoucí musí řešít asi z vás nikdo nechce vidět.Nezastávám se pana Sondy,ale ví někdo z vás věkovy průměr našeho žákovského orchestru ZUŠ ? Moc dobře si pamatuji jak v našich řadách několikrát zaznělo ,že na to náš "Honzíček" už nemá.
Pavel

#42 Re:

2014-02-04 10:56

#41: Tragédie 1 -

...není to tak úplně přesné:-(  Do této problematiky trochu vidím a mám na to názor jiný. Myslím, že nikdo v této diskuzi nechce uměle vyzdvihovat Molingera. Jsou to prostě jen fakta. Orchestr měl určité plíživé problémy ještě za Raška, ale všechno souvisí se vším a po nástupu Sondy bylo vše dokonáno. Rašek raději nepokračoval a nový dirigent po roce odešel. Vše opět směřuje k jednomu hlavnímu problému a to je pan Sonda, který nemá základní předpoklady pro vedení takové instituce - a hlavně o orchestr od počátku NESTÁL...

cc

#43 Re: Re:

2014-02-04 11:22

#42: Pavel - Re:

On ten nový dirigent, který po roce odešel toho tedy moc nepředvedl. Byl to člověk, kterého přivedl právě Sonda a on započal tu devastaci. S ním by bylo ještě hůř.


Nepřihlášený uživatel

#44 Re: Re: Tragédie

2014-02-04 18:08

#40: - Re: Tragédie

CHtěl bych Vám poděkovat za tento dosti výstižný komentář. Lidé si zvolí nového (stejného ředitele ZUŠ - pana Molingera) a město mu bude takto házet klacky pod nohy? Už i bez této petice muselo město zjistit, že udělalo chybu. Hold město zvolilo pana Sondu a pouze díky MĚSTU se stalo to, co se stalo. Proto by mělo místo toho město chybu napravit a samo od sebe s tím něco dělat! Lidé chtěli někoho jiného - ale my už tu nejspíšě nemáme žádné právo :(

Mojmír Drábek
Autor této petice

#45 Re: Re:

2014-02-04 19:15

#37: Jan Míšek, zřizovatel ZUŠ BONIFANTES - Re:

Dobrý den, pokud se bavíme o stejném panu Sondovi, je nasnadě, že chlumecká voda mu nesvědčí. Jinak si nedovedu vysvětlit jeho jednání na zdejší zušce. Máte pro nás radu, jak se to dělá, aby odešel "na základě vlastního rozhodnutí"? Moc by to všem pomohlo, Děkuji.

Mojmír Drábek
Autor této petice

#46 Re:

2014-02-04 19:17

#36: -

Děkuji, lépe bych to nevyjádřil.

neprihlašeny

#47

2014-02-04 21:07

Nakup draheho klaviru včetne dalsich investici musi chvalovat zrizovatel-viz chlumecke listy č.1-nikomu ze zastupitelu to neprišlo zajimave? Všichni souhlasili? Asi ano když to chvalili? Co potom chceme? Cele město ten to problem probira již od odvolani pana reditele Molingera-ale p.Drabek to rekl od plnych plic-jeden z mala-klobouk dolu!
Tragédie 1

#48

2014-02-05 08:25

Doporučoval bych všem,kteří se účastní této velice zvláštní diskuse,aby si příště ověřovali fakta,než usednou ke klávesnici.Co si myslet o těchto anonymních peticích? Český národ je v tomto primitivním umění veliký mistr.Chci požádat autora petice,pokud má skutečný zájem o chod ZUŠ,aby se příště obracel na vedení města,které je zde několikrát zmiňováno.Takto mám pocit,že za tím vším je úplně něco jiného.
Dr. Watson

#49 Re:

2014-02-05 11:41

#48: Tragédie 1 -

Opravdu by mě zajímalo, co by za peticí "Petice za odvolání ředitele ZUŠ" mohlo být jiného. Nenapadlo vás třeba, že tato petice se následně předá vedení města? Zastupitelstvo o tomto problému samozřejmě ví, petice je pouze symbolem a podnětem k tomu, aby se začalo něco dělat, jde o jakýsi průzkum veřejného mínění. A ještě by mě zajímalo, co je na petici anonymního. Autor zde má své jméno a podepisující také dobrovoně uvádí svá jména a bydliště. Někteří sice nezveřejňují své údaje na internetu, ale to je jejich právo.

Tragedie 1

#50

2014-02-05 14:50

Děkuji za vysvětlení jak má správně vypadat petice. Tímto vidím že máte vše pevně v rukou. Jelikož je toto můj poslední příspěvek, tak se loučím s přáním ať to nenecháte dojít do situace, kdy tu zazní "Pověste ho vejš".