Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.CZ

#726 72-letý farmář z Nového Zélandu odvážně bojuje u soudu proti nespravedlivému systému čipování!

2014-08-07 17:43

Necipujtenas.CZ

#727 Ostravská radnice oficiálně přiznala, že vynucování čipování zklamalo! Útulek je zas přeplněn!

2014-08-08 15:36


Nepřihlášený uživatel

#728 čipování

2014-08-09 11:20

Dobrý den, přesně tohle jsem si říkala když jsem ten článek v Ostravské radnici četla. A taky jsem přemýšlela proč by si lidé měli z útulku lidi psy brát když nastavili takové podmínky, že spíše lidi odradili od adopce pejska z útulku. Nemluvím jen o čipování,ale o šikaně MP kvůli puštěnému psovi a pokutování. Nevadí jim špatně zaparkovaná auta, cyklisti na chodnících a mnoho dalších přestupků , které je naprosto nezajímají.Pro mě je MP absolutně zbytečná.A proto doufám, že naši slavní zastupitelé kteří si dělají co chtějí, skončí  po volbách v propadlišti dějin.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#729 Re: čipování

2014-08-09 13:22

#728: - čipování 

Dobrý den,

prostě je nevolme. Ti, kteří pro vynucování čipování hlasovali a potlačovali kvůli tomu i občanské svobody, tak se již dostatečně demaskovali - viz http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/statistika-hlasovani-ostravskych-zastupitelu-pro-et-contra-vynucovani-nezakonneho-cipovani-a-potlacovani-obcanskych-prav-svobod-2012-2014.pdf .  Teď ještě zjistit kdo z obvodů, kteří starostové přesně a obvodní zastupitelé také šli na ruku čipovačům a vnucovali to - čipování - legislativním násilím lidem a takové politiky už hlavně nikdy nevolit.

Mějte se hezky :)

 

Necipujtenas.CZ

#731 Novozélandská policie: Zpřísnění legislativy a zavedení povinného čipování psů nic nevyřešilo!

2014-08-10 09:50

http://www.necipujtenas.cz

http://www.necipujtenas.cz/media/

Policie z novozélandského přístavního města Timaru (cca 46.000 obyvatel) přiznává, že zpřísnění legislativy a zavedení plošného čipování psů roku 2006 nikdy nezvýšilo bezpečnost občanů, nezabránilo ani žádnému psímu kousnutí a nedokázalo vyřešit problémy v soužití lidí se zvířaty.

 

Necipujtenas.CZ

#732 Srdečné pozdravy ze srdce ANTI-čipovacího odboje od pana Hadaščoka st.! :)

2014-08-11 13:51

Známý ostravský bojovník proti vynucování čipování zvířat i člověka (viz rozhovor pro Necipujtenas.CZ a Slobodný vysielač) pan Petr Hadaščok st. zaslal Vám - našim Váženým čtenářům - několik fotografií své krásné/NEOČIPOVANÉyorkšírské slečny jménem Nelinka (Yorkšírský teriér). Vzkazuje Vám všem: srdečné letní pozdravy z centra ´partyzánského ANTI-čipovacího odboje´ v srdci Moravskoslezských Beskyd. - Příklad mírového disentu pana Hadaščoka st. vůči čipové totalitě, proti ničení Ústavou/Listinou chráněným svobodám a hrubiánským myšlenkám/manýrům politických papalášů všeho druhů, inspiruje před letošními komunálními volbami stále větší počty občanů, kteří si jako odpovědní voliči velmi dobře uvědomují, komu již svůj hlas letos nedají (viz seznam zastupitelů zde) po všech těch tristních zkušenostech s nelítostnými požadavky na implantace RFID mikročipů do živých těl zvířat a s potlačováním přirozených práv/svobod v letech 2012-2014. 


Více se dočtete - včetně obrázků od pana Hadaščoka st. - na : http://www.necipujtenas.cz/#ixzz3A5hiaVaw

Necipujtenas.CZ

#733 Zprávy z ANTI-čipovací globální fronty!

2014-08-12 15:38

  • Mikročip v těle štěněte nezabránil zloději v odcizení zvířete přímo z obchodu s chovatelskými potřebami.

 

  • Neregistrovaný mikročip = v praxi další ukázka nefunkčnosti čipovacího systému identifikace zvířat.

 

  • Ztraceného domácího mazlíčka - malou šelmu příbuznou mývalům a nosálům - kynkažu (Potos flavus) se podařilo navrátit chovatelům rychle a bez problémů zpět i bez implantovaného mikročipu: především díky identifikační známce na obojku. 

 

  • Globálně přísně chráněné rostliny cykasy (Cycadopsida) patří mezi nejstarší živé organismy na světě (tisíc a více let). Jsou mezi sběrateli a nadšenci všeho druhu velmi ceněny. Stávají se díky tomu častým zájmem zlodějů/překupníků. S podobným tristním faktem se potýkají ochranáři přírody v Jihoafrické republice v proslavených Kirstenboschských národních botanických zahradách („Kirstenbosch National Botanical Gardens). Vyzkoušeli zde již proti lupičům všechny způsoby boje včetně zavedení čipování. A právě označení cykasů mikročipy se vůbec neosvědčilo. Zloději rostlin byli totiž vybaveni detektory: čipy prostě z rostlin vyřízli. Ochránci přírody však nyní používají místo čipování technologii mikroteček („microdot“) s individuálními identifikačními kódy. Většina překupníků ještě zatím na tento systém značení rostlin nevyzrála. 

 

  • Italská firma s názvem „Fincantieri - Cantieri Navali Italiani S.p.A.“ staví v Terstu válečné i civilní lodě. Vedení loděnic přišlo s revoluční myšlenkou na očipování všech svých dělníků formou RFID transpondérů umístěných v pracovní obuvi. Slibuje si od toho zlepšení efektivity a bezpečnosti práce. Vždy je prý zapotřebí vědět, kde se přesně který dělník v daném momentu nachází. 

 

  • Německé úřady povolily implantace lékařských mikročipů na oční sítnici do oblasti makuly. Čipy mají simulovat funkční buňky oka a tak z velké míry obnovit zrak tělesně postiženým lidem. 

 

  • Americký konzervativní zpravodajský web „Daily Caller“ publikoval článek o předpokládané zářné budoucnosti mikročipů implantovaných lidem. 

 

  • Prestižní americký zpravodajsko-analytický web „Business Insider predikuje ohromný rozvoj Internetu věcí („Internet of Things“) a úzce souvisejících RFID mikročipů, chytré elektroniky apod. 

Více se dočtete na: http://www.necipujtenas.cz/media/

 

Necipujtenas.CZ

#734 Londýn hlásí další tragický případ nefunkčního systému identifikace zvířat pomocí RFID mikročipů!

2014-08-13 15:21

Necipujtenas.CZ

#735 Britský investigativní žurnalista, který pracoval mj. pro BBC varuje před vynucováním čipování!

2014-08-14 16:48

Necipujtenas.CZ

#736 Argentina hlásí vznik oficiálního politického disentu vůči vynucování čipování lidí formou průkazů!

2014-08-15 18:34

Necipujtenas.CZ

#737 Americký veterinář/ředitel prestižní floridské nemocnice pro zvířata upozorňuje na rizika čipování!

2014-08-16 17:02

Necipujtenas.CZ

#738 Zprávy z ANTI-čipovací globální fronty!

2014-08-17 08:21

http://www.necipujtenas.cz

http://www.necipujtenas.cz/media

  • Internetové stránky prestižního kalifornského deníku „The Los Angeles Times” (založen roku 1881) varovaly chovatele zvířat na základě sdělení „The Humane Society of the United States” (největší nezisková organizace naší planety zaměřená na ochranu domácích mazlíčků), že některé identifikační RFID mikročipy nefungují a nejsou kompatibilní s čtečkami dat. Celý čipovací systém tak dostal vážné technologické trhliny. Jako řešení je doporučována klasická psí známka zavěšená na obojku psa, kočky apod

 

  • Článek zveřejněný na webu texaského prestižního deníku „The San Antonio Express-News“ (založen roku 1865) upozorňuje, že identifikace především psů, koček aj. živočichů pomocí RFID mikročipů nepředstavuje stoprocentní záruku navrácení zatoulaného zvířete zpět domů k právoplatnému chovateli. Především se nyní ukazuje: lidé běžně nacházejí ztracené domácí čtyřnohé mazlíčky, ale nejsou vybaveni čtečkami, aby mohli zjistit číslo implantovaného čipu a posléze díky tomu také komu živočich patří. Řada občanů v dobré víře např. dá nalezenému pejskovi/kočičce najíst a pak je vypustí zpět na ulici, aby si sami našli cestu domů. V dalším případě si je lidé nechají - přijmou za své. Celý čipovací systém pak nefunguje: je de-facto zbytečný. Jako řešení navrhuje autorka článku vývoj aplikace pro chytré mobilní telefony, které by uměly signál čipu pod kůží zvířete přečíst a domácího mazlíčka také ihned identifikovat. 

 

  • Web italského deníku „Il Giorno“ hlásí vážné selhání čipovacího systému identifikace čtyřnohých domácích mazlíčků. V případě identických štěňat označených RFID mikročipem došlo totiž k administrativní chybě a k záměně údajů v chovatelské databázi. Hasiči i místní italská média už byli připraveni propagovat příběh o šťastném shledání ztraceného zvířete se svým majitelem a to vše díky ´úžasnému´ podkožnímu transpondéru. Nicméně nakonec se ukázalo, že přivezli chovateli domů úplně cizího psa. 

 

  • Nasazení čipovacích komand v Itálii.

 

  • Velmi rozsáhlý článek zveřejněný na webu irského prestižního deníku „The Irish Examiner“ (založen roku 1841) mapuje současný trend čipování lidských bytostí a poukazuje na všechna zatím známá pro/proti takovému invazivnímu kroku.

 

  • Web prestižního amerického magazínu wired.com zveřejnil text, který predikuje mohutný nástup transhumanismu, různých implantátů v lidských tělech a holduje pro omezení dalšího nárůstu lidské populace skrze kontrolní/identifikační/antikoncepční mikročipy.

 

  • RFID audio-knihy a MP3 písničky pro důchodce.

 

Necipujtenas.CZ

#739 TOP 09 a Piráti: Stop vynucování čipování! ČR

2014-08-18 15:03

Společenství webu Necipujtenas.CZ oslovilo před letošními říjnovými komunálními volbami zástupce řady politických stran/hnutí. Předložilo jim k vyjádření otázky, které zajímají občany Ostravy: lidé chtějí znát odpovědi/řešení nabízené jejich budoucími zastupiteli.

Již minule se mohli naši čtenáři seznámit s názory zástupce Sdružení nezávislých kandidátů „Polančané pro Polankua Strany svobodných občanů (Svobodní) v článku publikovaném na adrese http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/svobodni-pro-svobodu-a-nezavisli-pro-cipy-cr.aspx .

Dnes Vám pro změnu přinášíme exkluzivní rozhovor s Váženým panem Karlem Fuzikem (člen České pirátské strany /Piráti/ a někdejší předseda Místního sdružení Pirátů Ostrava) a Váženým panem Ing. Jaroslavem Mourečkem (zastupitel TOP 09 v městském obvodu Ostrava-Jih a místopředseda ostravské Regionální organizace TOP 09), kteří se rozhodli otevřeně reagovat na dotazy s tématikou nezákonného vynucování implantací cizích elektronických předmětů do živých těl zvířat (čipování) a souvisejících tlaků na prolamování ústavně chráněných přirozených práv/svobod.

Výsledkem je podnětné srovnávací interview: Překvapivě ukazuje, že i v Ostravě existují neohrožení ´šampiónodpovědné občanské svobody - jen zatím neměli prostor pro své vyjádření. Pánové Fuzik i Moureček se v rozhovoru níže prezentovali jako politici s pochopením pro svobodomyslné voliče, jejich rodiny, přátelé/známé a pro bytostnou touhu člověka klidně žít/dýchat bez zásahů moci výkonné nebo jakéhokoliv vlivného papaláše s mocenskými choutkami otravovat a komplikovat lidem jejich už tak těžký život. Zároveň oba dva politici veřejně deklarovali: rádi by občanům nabídli celou paletu možností, jak se mohou kdykoliv podílet na správě své obce. 

Našim čtenářům - především Vám voličům - z celé České republiky i zahraničí se tak dostává do rukou další ukázka ideového světa ostravské politické reprezentace a hlavně předvolební klíč k tomu: pro koho na podzim 2014 hlasovat. Občané Ostravy mohou díky tomu zjistit, které osobnosti by po svém zvolení dokázaly vhodným způsobem v zastupitelstvech navzájem spolupracovat za účelem obhajoby ideálů svobody + zachování přirozených lidských ústavních práv/svobod.

Celý rozhovor je k dispozici ZDE: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/top-09-a-pirati-stop-vynucovani-cipovani-cr.aspx

Necipujtenas.CZ

#740 Zprávy z ANTI-čipovací fronty!

2014-08-19 15:53

  • Čipovací komanda v Itálii; porušování domovní svobody a vynucování implantací cizích elektronických předmětů do živých těl zvířat; pokuta 1.200 eur (cca 33.000,-Kč) za neočipování štěňat. 
  • Globální tisková agentura Associated Press (AP) a web amerického prestižního deníku „The Tribune“ (založen roku 1885) hlásí další případ nefunkčnosti systému čipování psů. 
  • Web britského listu „The Sheffield Telegraph“ (založen roku 1855) poukazuje na vážnou nefunkčnost čipovacího systému identifikace zvířat a to díky neaktualizování údajů v chovatelských databázích.

  • Web prestižních italských novin „La Nazione“ (založen roku 1859) informoval o nefunkčnosti čipovacího systému identifikace zatoulaných čtyřnohých domácích mazlíčků. Nalezené zvíře se přesto podařilo během několika dnů úspěšně navrátit zpět k původnímu chovateli díky práci nadšených dobrovolníků a rozšiřování informací na sociálních sítích.

  • Zpravodajský web Stuff.co.nz (cca 5 milionů unikátních přístupů jen za duben 2012; stránky poskytují prostor pro články druhého a třetího nejčtenějšího novozélandského deníku) hlásí další případ nefunkčnosti identifikačního systému čipování domácích zvířat. 

  • Irský online zpravodajský web “TheJournal.ie” přinesl článek o tzv. ´módním/trendy čipování´ lidských bytostí. Mj. přemýšlí o zavedení implantací identifikačních mikročipů v případě novorozenců. 

  • Web deníku “Il Tempo” (založen roku 1944) připomněl svým čtenářům v srpnu 2014 vyjádřeni poslance italského parlamentu pana Paola Berniniho (zvolen za Hnutí pěti hvězd - “MoVimento Cinque Stelle”), jenž roku 2013 varoval před nástupem čipování lidí a úzce související kontrolou populace i finančních transakcí každého člověka.

Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz/#ixzz3AqzhiHht

Necipujtenas.CZ

#741 Stát Washington hlásí další tristní případ selhání RFID čipovacího systému identifikace zvířat!

2014-08-22 16:45

Necipujtenas.CZ

#742 Prestižní Washington Times + Associated Press (AP) hlásí další selhání čipovacího systému!

2014-08-24 15:39

Necipujtenas.CZ

#743 Zprávy z ANTI-čipovací fronty. Celý svět mluví o selhávání čipování, jen Česká republika nikoliv!

2014-08-25 15:09

http://www.necipujtenas.cz

http://www.necipujtenas.cz/media/

  • Známý zpravodajský web „Huffington Post“ mj. zveřejnil varování zástupkyně „AKC Reunite“ (jedna z největších amerických firem zaměřených na péči o domácí čtyřnohé mazlíčky) před nefunkčním čipovacím systémem trvalé identifikace zvířat. Obchodní ředitelka výše uvedené společnosti - paní Dallas Harsová - vysloveně prohlásila, že je alarmující, když pouze „méně než 60%“ očipovaných psů, koček aj. živočichů má v databázích zaneseny „správné registrační informace“. Systém navrácení ztracených zvířat zpět domů k jejich chovatelům pak přirozeně nefunguje. 

 

  • Prestižní deník „The Washington Post“ hlásí další případ nefunkčního čipovacího systému trvalé identifikace zvířat. Díky neaktuálním informacím v databázi se nepodařilo podle implantovaného mikročipu dohledat chovatele ztraceného zlatého retrívra. 

 

  • Internetové stránky britského týdeníku „The Cornish Guardian“ (založen již roku 1901) popisují další případ nefunkčního čipovacího systému trvalé identifikace zvířat: neaktuální informace v chovatelské databázi. 

 

  • Web jednoho z vůbec nejčtenějších deníků naší planety „The Daily Mail“ představil svým čtenářům další případ nefunkčního čipovacího systému trvalé identifikace domácích čtyřnohých mazlíčků. Neaktuální informace v databázi chovatelských údajů znemožnily navrácení zatoulaného zvířete zpět k jeho chovateli.

 

  • Web britských novin „Birmingham Mail” (periodikum založeno roku 1870) informuje o případu migrujícího mikročipu v těle domácího čtyřnohého mazlíčka. - V případě, že by tuto skutečnost braly osoby skenující nalezená zvířata na lehkou váhu a nebyly by patřičně proškoleny, mohlo by dojít ke znefunkčnění celého čipovacího systému trvalé identifikace zvířat a ke zničení šance na vrácení nalezených psů/koček aj. zpět k původním chovatelům. 

 

  • Technologický web techtudo.com.br, který náleží pod křídla největší mediální skupiny v Latinské Americe s názvem „Organizações Globo“, seznámil své čtenáře s predikcí vývoje světa směrem k přijetí nových elektronických doplňků lidských těl včetně implantovaných mikročipů. Výše uvedené internetové stránky zároveň připomínají případy již úspěšně očipovaných lidských bytostí.  

 

  • Web srbského deníku „Blic” otiskl článek s údaji o některých známých případech očipovaných lidských bytostí. 

Necipujtenas.CZ

#744 Nejvyšší správní soud ČR vysvětluje mj. ostravským politikům: Likvidační pokuty za neočipování NE!

2014-08-26 16:26

Necipujtenas.CZ

#745 Šéfka "Společ. pro preven. krutosti na zvířatech LA“: Při ztrátě psa funguje nejlépe známka ne čip!

2014-08-28 17:11

Necipujtenas.CZ

#746 Americká manažerka střediska pro domácí mazlíčky: Pozor na nedokonalý systém RFID čipování!

2014-08-29 17:29

Necipujtenas.CZ

#747 Americká Agentura pro výzkum pokročilých obranných projektů: Mikročipy pro lidi o velikosti neuronů!

2014-08-30 17:48

Necipujtenas.CZ

#748 Zprávy o postupu čipování.

2014-09-01 18:00

http://www.necipujtenas.cz

 

  • Zajímavý případ očipovaného psa jménem Hector, kterého ještě jako opuštěného adoptovalo přímo italské město Donnalucata. Zvíře má povolen volný pohyb v ulicích, parcích, ve školách, pohostinstvích apod. Místní občané si jej velmi považují; chovají se k němu přátelsky; rádi se s ním mazlí: a hlavně Hector se už zařadil k místnímu koloritu. - Velmi inspirující příběh obzvláště pro Českou republiku, kde kralují tvrdá represivní opatření zaměřená na potlačení jakékoliv svobody zvířat a mnozí místní politici zde zřejmě asi vážně trpí zoofobií.

 

  • Kočičí přirozeností je cestování/podnikání dobrodružných výprav po okolí svého bydliště. Často se díky tomu stává, že také očipovaná zvířata mají vícero chovatelů aniž ti to o sobě vědí. Jde o nepochybnou výhodu pro čtyřnohé domácí mazlíčky: mohou se spolehnout na vícero lidí. - Naopak to způsobuje noční můry pro politiky, kteří si obzvláště v České republice vynucují tvrdá represivní opatření zaměřená na nepřirozené pojetí pořádku a potlačení jakékoliv svobody zvířat. 

 

  • Australské vydání „The International Business Times“ (IBT) promýšlí možnosti čipování lidské populace - podobně jako je tomu například v případě farmářských zvířat. Údajně by se skrze takový invazivní krok dali jednoduše sledovat zločinci, ale také lékaři (SIC!), automobily apod. IBT kupodivu upozorňuje na vážná etická rizika implantátů s mikročipy. 

 

  • Článek na webu známé americké konzervativní televize „Fox News Channel“ (FNC) přibližuje svým čtenářům možnosti čipování lidí a srovnává takový invazivní krok se známými implantacemi identifikačních mikročipů domácím čtyřnohým mazlíčkům. Text obzvláště vyzdvihuje údajné výhody přijetí čipu do těla člověka v případě vojáků, novinářů (SIC!), dětí, lékařů (SIC!) aj. FNC ovšem dále zmiňuje rozsáhlá etická rizika čipování.

 

  • Technologický web „CNET“ promýšlí ve svém článku možnosti napájení nejrůznější drobné elektroniky přímo energií z lidského těla skrze implantáty neodymových magnetů v kombinaci s RFID mikročipy: vše v marketingově-líbivém provedení např. v podobě piercingu/šperku. 

 

  • Studie globální společnosti A.T. Kearney predikuje, že každý druhý uživatel chytrého telefonu podlehne do roku 2018 mánii sebe-měření tělesných/biologických procesů pomocí nejrůznějších senzorů - mikročipů (umístěných na/v lidském těle) - včetně sdílení/porovnávání naměřených dat s odborníky, přáteli i veřejností. 

 

  • Hráči amerického fotbalu budou spolu s trenéry sledovat všechny míče pomocí implantovaných mikročipů. Následným skenováním dat získají z každého čipu skrze aplikace v chytrém mobilu informace o pohybu a kompletní historii míče. 

 

  • Úvahy vedení Australské národní ragbyové ligy („The National Rugby League“, NRL) o zavedení sledování všech herních míčů pomocí implantovaných mikročipů. Následným skenováním dat by bylo možné získat z každého čipu skrze aplikaci v chytrém mobilu informace o pohybu a kompletní historii míče. 

 

  • Sledování tělesné kondice dětí pomocí chytrých telefonů a mikročipů umístěných v plenkách. 

Necipujtenas.CZ

#749 Francouzští zemědělci se bouří proti vynucování čipování: Vzniká evropský ANTI-čipovací disent!

2014-09-04 18:02

Celý článek plus dokumenty francouzské Farmářská konfederace („La Confédération paysanne“) včetně dalších materiálu ke stažení níže v PDF:

http://tinyurl.com/ohaw4f4

Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz/#ixzz3CN3uuQuH

 

Necipujtenas.CZ

#750 Další "várka" zpráv z čipovací fronty!

2014-09-05 16:33

http://www.necipujtenas.cz

  • Texaská televizní stanice KLTV (patří pod křídla mediálního gigantu ABC) zveřejnila 5. září 2014 reportáž o častém selhávání čipovacího identifikačního systému domácích čtyřnohých mazlíčků. Přizvaní experti (paní Gayle Helmsová -Pets Fur People“ - ze stotisícového města Tyler a supervizor Bob Gardner působící v rámci „Tyler Animal and Mosquito Control of the Northeast Texas Public Health District“) potvrdili, že implantované RFID mikročipy jsou často zbytečné, jelikož údaje v databázích chovatelů zvířat neodpovídají realitě. Ze stovek místních mikročipem identifikovaných zvířat jde o desítky nedohledatelných případů, kdy nejsou čipy vůbec registrované v žádné databázi, lidé neaktualizují své údaje v chovatelských registrech pokud se přestěhují nebo dojíždějí daleko za prací, mění bez rozmyslu kontaktní telefonní čísla, Emaily apod. - Americké sdělovací prostředky o výše uvedeném selhávání čipování v roce 2014 často otevřeně hovoří. 

 

  • Italský web ideazionenews.it přináší závažné informace o nefunkčnosti čipovacího identifikačního systému zatoulaných čtyřnohých domácích mazlíčků. Ani přísný zákon zaměřený na označování italských psů RFID transpondéry nedokázal vyřešit problémy s opuštěnými zvířaty. Nevybavenost příslušných úředníků skenery, neznalost problematiky, nesprávné záznamy v databázích, vysoký odpor občanů k samotnému čipování: tak to jsou jen některé známé problémy. Navíc díky silné ochraně osobních údajů chovatelů zvířat nelze často zjistit vůbec žádné konkrétní informace: Samotné čipování je díky tomu v mnoha případech zcela zbytečné. 

 

  • Zpravodajský web news.discovery.com patří do mediální rodiny světově proslulé americké dokumentární televize „Discovery Channel“ (cca 431 miliónů domácností ve sto sedmdesáti zemích světa). Na začátku září 2014 zveřejnil článek z produkce „Fox News Channel“ (FNC) o možnostech čipování lidí a srovnal takový invazivní krok se známými implantacemi identifikačních mikročipů domácím čtyřnohým mazlíčkům. Text článku obzvláště vyzdvihuje údajné výhody přijetí čipu do těla člověka v případě vojáků, novinářů (SIC!), dětí, lékařů (SIC!) aj. Připravují se již údajně také celá chytrá města, která budu pomocí mikročipů a skenerů na veřejných místech sledovat každý krok svých občanů. FNC ovšem dále zmiňuje rozsáhlá etická rizika čipování.

 

  • Web prestižního amerického magazínu „Forbes“ se ve svém článku doslova rozplývá nad neuvěřitelnými možnostmi čipování lidí formou medicínských preparátů, tabletek, chytrých monitorovacích náramků aj. tzv. zázraků moderního světa. Etická a morální rizika však vůbec nevidí.

 

  • Prestižní americký zpravodajsko-analytický web „Business Insider” predikuje brzký nástup implantací mikročipů, nejrůznějších elektronických aj. zařízení zlepšujících schopnosti, zdraví, bezpečnost nebo i třeba jen pohodlí člověka

 

  • Mezinárodní katolický web "Catholic Online“ (cca 100.000 originálních přístupů denně) informuje o možnostech čipování lidských bytostí. - Zajímavé je, že se jakožto médium orientované na věřící občany spíše přiklání k pozitivům takového výše uvedeného invazivního kroku a predikuje, že lidé do deseti let přijmou mikročipy do/na svá těla: podobně jako se to již stalo v případě čtyřnohých domácích mazlíčků. 

 

  • Dobrovolné čipování návštěvníků hotelů formou chytrých RFID náramků umožňujících nejen otevírání pokojů, dveří apod., nýbrž také bezkontaktní platby.