Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.CZ

/ #733 Zprávy z ANTI-čipovací globální fronty!

2014-08-12 15:38

  • Mikročip v těle štěněte nezabránil zloději v odcizení zvířete přímo z obchodu s chovatelskými potřebami.

 

  • Neregistrovaný mikročip = v praxi další ukázka nefunkčnosti čipovacího systému identifikace zvířat.

 

  • Ztraceného domácího mazlíčka - malou šelmu příbuznou mývalům a nosálům - kynkažu (Potos flavus) se podařilo navrátit chovatelům rychle a bez problémů zpět i bez implantovaného mikročipu: především díky identifikační známce na obojku. 

 

  • Globálně přísně chráněné rostliny cykasy (Cycadopsida) patří mezi nejstarší živé organismy na světě (tisíc a více let). Jsou mezi sběrateli a nadšenci všeho druhu velmi ceněny. Stávají se díky tomu častým zájmem zlodějů/překupníků. S podobným tristním faktem se potýkají ochranáři přírody v Jihoafrické republice v proslavených Kirstenboschských národních botanických zahradách („Kirstenbosch National Botanical Gardens). Vyzkoušeli zde již proti lupičům všechny způsoby boje včetně zavedení čipování. A právě označení cykasů mikročipy se vůbec neosvědčilo. Zloději rostlin byli totiž vybaveni detektory: čipy prostě z rostlin vyřízli. Ochránci přírody však nyní používají místo čipování technologii mikroteček („microdot“) s individuálními identifikačními kódy. Většina překupníků ještě zatím na tento systém značení rostlin nevyzrála. 

 

  • Italská firma s názvem „Fincantieri - Cantieri Navali Italiani S.p.A.“ staví v Terstu válečné i civilní lodě. Vedení loděnic přišlo s revoluční myšlenkou na očipování všech svých dělníků formou RFID transpondérů umístěných v pracovní obuvi. Slibuje si od toho zlepšení efektivity a bezpečnosti práce. Vždy je prý zapotřebí vědět, kde se přesně který dělník v daném momentu nachází. 

 

  • Německé úřady povolily implantace lékařských mikročipů na oční sítnici do oblasti makuly. Čipy mají simulovat funkční buňky oka a tak z velké míry obnovit zrak tělesně postiženým lidem. 

 

  • Americký konzervativní zpravodajský web „Daily Caller“ publikoval článek o předpokládané zářné budoucnosti mikročipů implantovaných lidem. 

 

  • Prestižní americký zpravodajsko-analytický web „Business Insider predikuje ohromný rozvoj Internetu věcí („Internet of Things“) a úzce souvisejících RFID mikročipů, chytré elektroniky apod. 

Více se dočtete na: http://www.necipujtenas.cz/media/