Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.CZ

#751 Británie hlásí další případ selhání systému čipování zvířat - 40.000 podpisů pod protestní peticí!

2014-09-06 17:04

Necipujtenas.CZ

#752 Zveřejněné náklady ostravské "čipovací akce" vyvolaly velké otazníky kolem tzv. ´úspěchu´ čipování!

2014-09-07 10:16

Společenství webu Necipujtenas.CZ získalo od Váženého občana Statutárního města Ostravy pana Petra Hadaščoka st. (známý bojovník proti vynucování čipování zvířat i člověka) exkluzivní dokument z 3. září 2014, který vyčísluje náklady veřejných rozpočtů ostravských radních z roku 2013 na financování označení místně registrovaných pejsků RFID mikročipem.

 

Pan Hadaščok st. obzvláště poukázal na fakt, že pokud bychom srovnali oficiální tvrzení politiků z ostravského Magistrátu o počtech tzv. „úspěšně“ očipovaných zvířat z celkového počtu cca 24.000 původně evidovaných domácích mazlíčků (roky 2012/2013) a vzali bychom v potaz příspěvek města 100,-Kč zvíře/čip, pak vychází celkový počet implantovaných identifikátorů pouze na 5.000 psů.

 

Ostrava totiž dlouhodobě odmítá sdělit přesné počty evidovaných očipovaných a vedle toho jako samostatnou kategorii otetovaných zvířat, aby bylo (ne)jasné, zda se čipování opravdu podařilo lidem od roku 2012 (schválení zdejší vyhlášky č. 9) silově vnutit, zda má vůbec smysl a jestli (ne)funguje.

 

Jednotlivé ostravské městské obvody vydávaly na povinné čipování větší částky v řádu stokorun, nebo se od takového kroku úplně distancovaly. Samotné peníze na RFID transpondéry byly Magistrátem vypláceny pouze v roce 2013.

 

Je nicméně potěšující zjištění, že Ostrava dokázala analyzovat alespoň finanční stránku „čipovací akce“ - byť za jeden jediný rok a to až díky přímému občanskému podnětu pana Hadaščoka st. - Předchozí červnová veřejná vyjádření centrálních ostravských radních z roku 2014 totiž vyznívala v tom smyslu, že čipování nelze zatím vůbec nijak vyhodnotit (SIC!). 

 

Dokument ke stažení níže: 

http://bit.ly/1ubkCVj (Necipujtenas.CZ)

 

Timmy

#753 Pes

2014-09-08 07:11

Jedna z mnoha myšlenek, která se mi toulá hlavou při čtení toho nařízení. Živě vidím, jak náš chrabrý policista ze vzdálenosti centimetrů "lustruje" pitbula, bulteriéra, či tosa inu... To se mi zdá více, než směšné. A zaběhlí psi? Na to by stačila fotka na netu - ZDARMA.

Necipujtenas.CZ

#754 Re: Pes

2014-09-08 08:17

#753: Timmy - Pes 

 Dobrý den, máte naprostou pravdu! :)

http://www.necipujtenas.cz

Necipujtenas.CZ

#755 ZÁPISY OSTRAVSKÉHO SBORU STAROSTŮ POTVRDILY NEKOREKTNÍ POSTUPY POLITIKŮ PŘI VYNUCOVÁNÍ ČIPOVÁNÍ!

2014-09-09 16:41

Společenství webu Necipujtenas.CZ získalo k analýze všechny oficiální zápisy (několik set stran) z jednání Sboru starostů Statutárního města Ostravy z let 2009 až 2013 a to díky oficiální žádosti o informace vzešlé z dílny Váženého pana Ing. Jiřího Zapletala - předsedy Strany svobodných občanů (Svobodní) v Moravskoslezském kraji - a spolupráci Váženého občana Ostravy Petra Hadaščoka st. (známý bojovník proti vynucování čipování zvířat i člověka) včetně Vážených zaměstnanců kanceláře Váženého pana starosty Ing. Lumíra Palyzy z Městského obvodu Ostravy-Poruby a Vážených pracovníků Magistrátu Statutárního města Ostravy.

Z analýzy zápisů Sboru starostů (dále také zkráceně Ss) z let 2009 - 2013 vyplývají následující fakta a závěry: Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz

 

Dokument ke stažení: http://1url.cz/idiY (Necipujtenas.CZ)

 

Necipujtenas.CZ

#756 Ostravský dopravní integrovaný systém (ODIS): RFID čipy - diskriminace věřící mládeže?

2014-09-11 11:47

Necipujtenas.CZ

#757 Expert/technik zabezpečení moderních komunikačních prostředků varuje před RFID/NFC mikročipy!

2014-09-12 16:14

Necipujtenas.CZ

#758 Jak se dělá globální čipovací propaganda: Očipovaný ředitel reklamky + iPhone 6 !

2014-09-13 15:55

Necipujtenas.CZ

#759 Tomáš Macura (ANO) - kandidát na primátora Ostravy: Jsem proti vynucování čipování!

2014-09-14 08:49

Necipujtenas.CZ

#760 Britští ochranáři/profesionální chovatelé zvířat varují: Další vážné chyby RFID čipovacího systému!

2014-09-15 16:37

              http://www.necipujtenas.cz

 

Necipujtenas.CZ

#761 Místopředseda ODS a starosta obce Líbeznice pan Martin Kupka proti vynucování RFID čipování!

2014-09-16 09:40

Necipujtenas.CZ

#762 V Ostravě vzniká mohutná ideová platforma ANTI-čipovacích politických stran/hnutí/osobností!

2014-09-17 09:08

Necipujtenas.CZ

#763 Irsko hlásí mohutné selhávání čipovacího systému identifikace zatoulaných domácích zvířat!

2014-09-18 17:16

Necipujtenas.CZ

#764 Svobodní lid osvobodí - SNK mu radí: Suď se!

2014-09-19 17:10

http://www.necipujtenas.cz

Společenství webu Necipujtenas.CZ oslovilo před letošními říjnovými komunálními volbami další reprezentanty politických stran/hnutí/osobností. Opět jim byly předloženy k vyjádření otázky, které zajímají občany Ostravy: lidé chtějí znát odpovědi/řešení nabízené jejich budoucími zastupiteli.

Již minule se mohli naši čtenáři seznámit s názory čtyř významných politiků z ostravského názorového spektra.

Dnes Vám pro změnu přinášíme exkluzivní rozhovor:

1/ s Váženým panem místopředsedou Strany svobodných občanů (Svobodní) v Moravskoslezském kraji Robertem Rädischem (22 let, rodák z Ostravy-Polanky nad Odrou, kandidát za Svobodné číslo 3 do Zastupitelstva centrální ostravské radnice, student prestižní Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze - obor: Molekulární biologie a biochemie organismů)

a

2/ s Váženým panem místostarostou Městského obvodu Ostrava-Polanka nad Odrou Ing. Jiřím Malíkem zvoleným do Zastupitelstva ve volbách roku 2010 za Sdružení nezávislých kandidátů (SNK) Polanka nad Odrou (v roce 2014 věk 50 let, polanský radní/zastupitel a jeden z nejuznávanějších odborníků moravskoslezského stavebnictví z řad vyššího vedení firmy STRABAG a.s.)

Výše uvedené osobnosti se rozhodly otevřeně reagovat na dotazy občanů Ostravy s tématikou nezákonného vynucování implantací cizích elektronických předmětů do živých těl zvířat (čipování) a souvisejících tlaků na prolamování ústavně chráněných přirozených práv/svobod.

Výsledkem je již třetí podnětné srovnávací interview: Ukazuje především rozdíl v pohledu na výše uvedenou problematiku z hlediska střední a mladší politické generace. - Vážený pan Rädisch chápe obavy občanů z nekorektního vynucování čipování domácích zvířat, které nařídili v Ostravě pod hrozbou likvidačních pokut zastupitelé centrální radnice svou vyhláškou č. 9 z roku 2012 a rezolutně prosazuje osvobození lidu od povinných implantací RFID transpondérů. - Na druhé straně vidíme zkušeného politického matadora/manažera Váženého pana místostarostu Ing. Malíka, jenž nepovažuje otázku čipování za nějakou vážnou potíž, která by občany trápila. On sám volí v této oblasti raději poslušnost vůči nespravedlivému a dokonce nelegálnímu městskému podzákonnému předpisu s mohutným potenciálem likvidace základních přirozených práv/svobod, než aby využil všech svých dovedností a začal vlastní občany v praxi hájit vůči evidentnímu pochybení dosavadního vedení Statutárního města Ostravy.

Oba dva Vážení pánové Rädisch/Malík také v rozhovoru níže uvedli mj. celou řadu dalších důležitých odpovědí. Prezentovali např. svůj pohled na vhodnou komunikaci se svými voliči. Zatímco Vážený pan místostarosta Malík spíše akcentoval dle svých zkušeností obavy z naprosto svobodně otevřené/transparentní radnice, tak v případě Váženého pana Rädische tomu bylo přesně naopak. 

Našim čtenářům - především Vám voličům - z celé České republiky i zahraničí se nyní dostává do rukou další ukázka ideového světa ostravské politické reprezentace a hlavně předvolební klíč: pro koho na podzim 2014 hlasovat. Občané Ostravy mohou díky tomu zjistit, které osobnosti by po svém zvolení dokázaly vhodným způsobem v zastupitelstvech navzájem (ne)spolupracovat za účelem obhajoby ideálů odpovědné volnosti + zachování přirozených lidských ústavních práv/svobod.

Celý rozhovor je k dispozici zde: http://1url.cz/8dbr (Necipujtenas.CZ)

 

Necipujtenas.CZ

#765 Zprávy z "čipovací fronty"

2014-09-20 16:40

http://www.necipujtenas.cz

  • Zpravodajský web moravskoslezsky.denik.cz uvedl ve svém článku citace diskutujících občanů z ANTI-čipovací Petice Petra Hadaščoka st. a kol. Dále zmínil některá statistická data z průběhu ostravské čipovací kampaně prosazované někdejším vedením města. Bohužel hned v úvodu textu si mohli čtenáři přečíst velmi sporný údaj o počtech celkově očipovaných psů. Většina domácích čtyřnohých mazlíčků na území Ostravy je již totiž mj. formy identifikace označena tetováním - nikoliv RFID mikročipem. Celková čísla pak tedy nesedí. Článek zároveň opět upozorňuje na hrozby nelegálními likvidačními pokutami za neočipování psa.  
  • Společenství webu Necipujtenas.CZ již v minulosti varovalo před situací, kdy vědeckotechnický pokrok v blízké budoucnosti způsobí, že vynucování implantací zastaralých forem RFID mikročipů zvířatům bude naprosto bezpředmětné. - Kalifornská firma „Escape Alert LLC“ nyní zavádí na trh nový typ mikročipu s GPS lokátorem o velikosti poštovní známky, který je napájený díky pohybům samotného těla zvířete pomocí piezoelektrického nanogenerátoru. - Všichni chovatele domácích mazlíčků, kteří například v Ostravě podlehli od roku 2012 legislativnímu násilí a ustoupili zdejším politikům při vynucování implantací dávno překonaných typů RFID transpondérů, tak budou nyní s velkým smutkem sledovat nastupující mohutnou marketingovou kampaň výše uvedené americké společnosti. - A možná se také od jistých politiků dočkají dalšího dárečku: požadavku na povinné přečipování svých zvířat. 
  • Irský týdeník „The Mayo News“ informuje o vážném problému čipovacího systému trvalé identifikace domácích čtyřnohých mazlíčků. Jde opět o nesprávné údaje v chovatelských databázích a dokonce o úplnou absenci jakékoliv registrace implantovaných RFID transpondérů. 

JB

#766 Re: Pes

2014-09-22 08:11

#753: Timmy - Pes 

 Tak policista chtěl čtečkou načíst čip od našeho společenského pejska (12kg), kterého jsme měli na cca 2m vodítku, samozřejmě pes se nenechal a já nebudu usnadňovat policistům jejich práci, po zhruba minutovém snažení toho nechal. Prostě pes se dobrovolně nenechal načíst od cizího člověka - policisty.

Dokážu si představit takové větší plemeno, které si nechá dobrovolně strčit čtečku od neznámého člověka za krk:-D

R

#767 Re: Re: Pes

2014-09-22 13:31

#766: JB - Re: Pes 

Dobrý den, bylo by možné prosím o tomto případu sepsat čestné svědectví a případně doložit take fotografii Vašeho pejska (nepředpokládám, že by byly k dispozici fotky nebo video přímo z průběhu kontroly). Velmi by to pomohlo po volbách prokázat, jak nesmyslný a nevymahatelný je celý ten složitý čipovací systém. Děkuji. V případě Vašeho zájmu o spolupráci můžete napsat na info@necipujtenas.cz . Díky :)  

Necipujtenas.CZ

#768 Informace z ANTI-čipovací fronty!

2014-09-22 14:12

http://www.necipujtenas.cz

 

  • Lokální policie ve španělském městě Badajoz zakázala zdejšímu pětačtyřicetiletému muži jeho procházky se psem jen proto, že neměl své zvíře očipované a nemohl se při kontrole na ulici prokázat doklady o zdravotní způsobilosti prověřovaného čtyřnohého domácího mazlíčka. - Tento španělský incident ukázal: jakým policejním režimem se v některých státech a městech Evropská unie stává. Pod naprosto bagatelními záminkami jsou zde likvidovány základní přirozená práva občanů. Bohužel celá řada politiků takovému vývoji nadšeně tleská a dále schvalují zákony rozdrobující generacemi předků tvrdě vybojovanou lidskou svobodu. 

 

  • Web italského deníku „Italia Oggi“ informuje o vítězném tažení francouzských malých/středních farmářů proti vynucování čipování stád ovcí/koz. Za odmítnutí používání RFID transpondérů jsou francouzští zemědělci postihováni likvidačními pokutami včetně odebírání státních a evropských finančních prostředků. - Společenství webu Necipujtenas.CZ již na tyto drastické praktiky upozorňovalo ve speciálním článku. 

 

  • Web prestižního deníku „La Voz de Galicia“ (založen roku 1882) vydávaného na území španělského autonomního společenství Galicie poukazuje na tristní situaci, kdy ani zdejší vynucování čipování psů prostřednictvím zákona a značných pokut: nedokázalo vůbec vyřešit problém s hromaděním opuštěných psů v útulcích. Místní ochranáře přírody obzvláště trápí velké množství bezprizorních loveckých plemen. 

 

  • Odchytová služba v americkém městě Greenville ve státě Severní Karolína hlásí případ nalezeného/očipovaného psa, jehož RFID transpondér nebyl registrován v žádné databázi chovatelských údajů.

 

  • Prestižní britský deník „The Guardian“ informoval o vědeckém projektu redukce lidské obezity pomocí implantace mikročipu do oblasti tzv. „bloudivého nervu“ s výsledkem potlačení nutkání ke konzumaci jídla.  

 

  • Italská tisková agentura ANSA („Agenzia Nazionale Stampa Associata“) přinesla zprávu o pokroku v medicíně: Mikročip implantovaný do lidského oka je propojený skrze bezdrátovou technologii s mobilním telefonem a včas upozorňuje na začátek tvorby glaukomu (zelený zákal). 

 

JB

#769 Re: Pes

2014-09-23 09:12

#767: R - Re: Re: Pes 

Pes čipovaný nebyl, takže by stejně nic nenačetlo, takže se policista spokojil s informací (po tom minutovém šaškování se čtečkou), že je pes registrován jinde :) Čip máme (dostali jsem ho s registrací na úřadě v jiné obci), tak jsem si říkali, že bychom ho psovi našili na obojek, taky by ho čtečka našla a byl by klid... Doufám, že dojde ke změně na radnici...

 

Příště to natočím, ať se pobaví i ostatní.

 

Jen tak BTW, příjde mi to celé absurdní, jako kdysi požadavek na čipování jedovatých hadů, před pár lety se to řešilo na teraporadně.

Už vidím pracovníka ISŽP jak strká čtečku k mambě, aby zkontroloval, zda má čip :)

JB

#770 Re: Re: Pes

2014-09-23 09:17

#769: JB - Re: Pes 

 Celé to čipování je absurdní, pokud se člověk nepřizná sám, tak nemají jak zjistit, zda je pes jeho (nebo čí vůbec je - viz odmítnutí podání vysvětlení), zda je čipovaný, atd...

JB

#771 Re: Re: Pes

2014-09-23 09:22

#769: JB - Re: Pes 

Ještě k tomu čipování hadů (želv, atd.):

www.teraporadna.cz 

KHor, 06.02.2009 00:12

Prostě je to vyloženě k ničemu. Po osmi letech provozu nefungují(upozorňuji v mém chovu) ze 100 aplikovaných čipů dva a u pěti mám vážné problémy s načtením.
R

#772 Re: Re: Re: Pes

2014-09-23 17:24

#771: JB - Re: Re: Pes 

Velice Vám děkuji za doplňující informace. Naprosto s Vámi souhlasím a domnívám se, že po tristních zkušenostech s dosluhujícím vedením města také většina občanů. Srdečně zdravím! :)

Necipujtenas.CZ

#773 Novinky z ANTI-čipovací globální fronty

2014-09-23 18:19

http://www.necipujtenas.cz

 

  • Web tzv. prvního slováckého týdeníku „DOBRÝ DEN S KURÝREM“ informoval 22. září 2014 o respektu zastupitelů z Uherského Hradiště (cca 25.000 obyvatel) k přání svých občanů zastavit plán směřující k vynucení povinného čipování pejsků na území města. Zdejší pan starosta Květoslav Tichavský (zvolen roku 2010 v komunálních volbách za ODS a opět nominován na kandidátce stejné strany jako číslo 2) k tomu novinářům sdělil, že se radní nejprve zeptali lidí na jejich názory. Jakmile zjistili převažující odpor vůči implantacím RFID transpondérů, tak od jakýchkoliv čipovacích akcí ustoupili. – Jde o příkladný postup v řízení samosprávy, který respektuje přání občanů v oblasti veřejného prostoru. – Pro srovnání: Například zastupitelé centrální ostravské radnice se rozhodli vynutit čipování všech psů (tedy i těch držených v soukromém vlastnictví) na území města roku 2012 skrze legislativní násilí – svou obecně závaznou vyhláškou č.9. 

 

  • Články zpravodajského webu Stuff.co.nz (cca 5 milionů unikátních přístupů jen za duben 2012; internetové stránky poskytují prostor pro texty druhého a třetího nejčtenějšího novozélandského deníku) informovaly v září 2014 o tragickém případu z města Porirua (předměstí Mana), kde pokousal roku 2013 neopatrnou ženu bulteriér. Milá dáma totiž chtěla prohodit pár slov s chovatelkou dvou psů, které spatřila na pravidelné procházce. Po diskusi toužící žena začala posléze jedno z úplně cizích zvířat oběma rukama hladit a dokonce mu prý usilovala uštědřit polibek. Bulteriér však byl takovým chováním natolik vyveden z míry, že jí vykousl část spodního rtu a pak z místa činu utekl. Dokázal se nicméně vrátit domů. Jeho majitelka – dcera známého novozélandského právníka a někdejšího sociálnědemokratického (Novozélandská strana práce; „New Zealand Labour Party“) poslance Elwina "Russella" Fairbrothera – jej skryla před policií na neznámém místě. Ve snaze zabránit identifikaci svého čtyřnohého domácího mazlíčka mu také nechala vyříznout RFID mikročip z těla. – Nutno poznamenat, že výše uvedenému napadení z loňského února přitom nedokázalo čipování vůbec zabránit. Pokud by se následně k činu svého psa chovatelka v rámci vzniklých okolností nedoznala: byla by identifikace čipem zcela zbytečná. Zvířecího pachatele totiž pomohl dopadnout až jeden aktivní občan po osmnácti měsících od tragické události a to jen díky náhodě, když spatřil psa odpovídajícího policejnímu popisu v jednom zaparkovaném autě. – Ostatně: V září 2014 ještě stále probíhal v celé kauze pro všechny strany velmi nepříjemný soudní proces. 

 

  • Web britského listu „St Helens Star” distribuovaného do zhruba sedmdesáti devíti tisíc domácností v prostoru stotisícového města „St Helens” opět připomněl kauzu pejska Harveyho (viz článek Necipujtenas.CZ), která prokázala vážné selhání čipovacího systému identifikace nalezených domácích čtyřnohých mazlíčků a vyvolala petiční protest desítek tisíc občanů.

Necipujtenas.CZ

#774 Amerika hlásí další případy nefunkčnosti RFID čipovacího systému identifikace zvířat!

2014-09-24 17:15

Necipujtenas.CZ

#775 Rozhovor: Další zastupitelé proti vynucování čipování! ČR

2014-09-26 09:04

Společenství webu Necipujtenas.CZ oslovilo před letošními říjnovými komunálními volbami mnoho reprezentantů politických stran/hnutí/osobností. Byly jim předloženy k vyjádření otázky, které zajímají občany Ostravy: lidé chtějí znát odpovědi/řešení nabízené jejich budoucími zastupiteli.

Již minule se mohli naši čtenáři seznámit s názory šesti významných politiků z ostravského názorového spektra.

Dnes Vám pro změnu přinášíme exkluzivní rozhovor:

1/ s Váženou paní Ing. Jarmilou Rappersberger (zastupitelka Městského obvodu Ostrava-Polanka nad Odrou; zvolena roku 2010 za Občanskou demokratickou stranu; uchází se opět o přízeň voličů na kandidátní listině ODS v letošních komunálních volbách jako číslo 2; v roce 2014 věk 54 let; jedna z nejuznávanějších ostravských ekonomek; působí mj. v rámci prestižní polanské firmy Rappa pyro s.r.o.)

a

2/ s Váženým panem Janem Becherem (zastupitel centrální ostravské radnice s právem spolurozhodovat o všech třiadvaceti městských obvodech a životě jejich občanů; zvolen ve volbách roku 2010 za Hnutí Ostravak; roku 2014 věk třicet osm let; známý obhájce svobodného života člověka vůči papalášským výmyslům všeho druhu a různým nátlakovým praktikám; aktivní zastánce ANTI-čipovacího disentu: viz Petice lidu České republiky vedená Váženým občanem Petrem Hadaščokem st. a Petice občanů Ostravy iniciovaná předsedou Strany svobodných občanů /Svobodní/ v Moravskoslezském kraji, Váženým panem Ing. Jiřím Zapletalem; pan Becher letos pod vlivem tristních zkušeností z ostravské politiky nikam nekandiduje; občanům však bude nadále v praxi pomáhat; je po desetiletí znám jako jeden z nejzkušenějších knihkupců a kulturních nadšenců v širokém okolí Ostravy: nyní řídí obchod s literaturou ve Frýdku-Místku nazvaný Kapitola)

Výše uvedené osobnosti se rozhodly otevřeně reagovat na dotazy občanů Ostravy s tématikou nezákonného vynucování implantací cizích elektronických předmětů do živých těl zvířat (čipování) a souvisejících tlaků na prolamování ústavně chráněných přirozených práv/svobod.

Výsledkem je již čtvrté podnětné srovnávací interview. Tentokrát jsme svědky názorového proudu doslova první ostravské šampiónky ODS stojící pevně na straně odpovědné občanské volnosti: Je to Vážená paní zastupitelka Rappersberger. - Ještě dále jde ovšem brilantní obhajoba ostravského lidu a jeho svobodného života bez vměšování místních stranických bafuňářů v podání nekorunovaného krále centrálních zastupitelů - Váženého pana Bechera. - Obě dvě výše uvedené osobnosti - paní Rappersberger i pan Becher - chtějí rezolutně prosazovat osvobození občanů od povinných implantací RFID transpondérů (viz např. již uskutečněný pokus pana Bechera z června 2014). Chápou obavy občanů z nekorektního vynucování čipování domácích zvířat, které nařídili v Ostravě pod hrozbou likvidačních pokut ostravští radní svou vyhláškou č. 9 z roku 2012. Nenechají své voliče na pospas nespravedlivému a dokonce nelegálnímu městskému podzákonnému předpisu o čipování s mohutným potenciálem likvidace základních přirozených práv/svobod. Lze tedy očekávat, že využijí svých dovedností a začnou občany v praxi hájit vůči evidentnímu pochybení dosavadního vedení Statutárního města Ostravy.

Je nicméně zajímavé, že Vážená paní zastupitelka Rappersberger nebyla příliš nadšená z možných online přenosů v rámci jednání Zastupitelstva. - Naopak Vážený pan zastupitel Becher akcentoval také v tomto bodě ideály odpovědné svobody a otevřené radnice.

Našim čtenářům z celé České republiky i zahraničí se nyní dostává do rukou další ukázka ideového světa ostravských politiků a hlavně předvolební klíč: pro koho na podzim 2014 hlasovat. Občané Ostravy mohou díky tomu zjistit, které osobnosti by po svém zvolení dokázaly vhodným způsobem v zastupitelstvech navzájem (ne)spolupracovat za účelem obhajoby ideálů odpovědné volnosti + zachování přirozených lidských ústavních práv/svobod. 

Celý rozhovor je k dispozici ZDEhttp://www.necipujtenas.cz