Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.CZ

#651 Profesor M.G. Michael: Odmítejme povinné čipování! Nedávejte svou věrnost nynějšímu zlému systému!

2014-05-15 13:46

Dedahad

#653 BOŽÍ MLÝNY MELOU ......

2014-05-16 17:11

Jen někdy to trvá déle, než bychom si přáli !
Necipujtenas.CZ

#657 Necipujtenas.CZ k situaci při jednání zastupitelů Ostravy 21.5.2014: Ukončení čipování již červnu?

2014-05-24 20:51

Celé prohlášení je k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/media/tiskova-prohlaseni-aktuality/

MÉDIA/TISKOVÁ PROHLÁŠENÍ - AKTUALITY: OSTRAVŠTÍ ZASTUPITELÉ ODMÍTLI V PRŮBĚHU SVÉHO ZASEDÁNÍ DNE 21. KVĚTNA 2014 JAKKOLIV VYVRÁTIT NEBO I JEN KOMENTOVAT TEZI PANA PETRA HADAŠČOKA ST., ZNÁMÉHO BOJOVNÍKA PROTI DONUCOVÁNÍ ZVÍŘAT A LIDÍ K ČIPOVÁNÍ, ŽE ZA VZNIKLÝM LEGISLATIVNÍM NÁSILÍM (OSTRAVSKÁ VYHLÁŠKA Č. 9/2012) A POVINNÝMI IMPLANTACEMI CIZÍCH ELEKTRONICKÝCH TĚLES DO ŽIVÝCH TĚL ČTYŘNOHÝCH DOMÁCÍCH MAZLÍČKŮ V OSTRAVĚ VE SKUTEČNOSTI MŮŽE PŘÍPADNĚ STÁT TZV. ´PODNIKATELSKO-POLITICKÁ MAFIE´, KTERÁ VYUŽÍVALA SLUŽEB PODNIKATELE M.D. - K TAKOVÉMU ZÁVĚRU TOTIŽ OBČANY OPRAVDU VEDLO SLEDOVÁNÍ NĚKOLIKAHODINOVÉ DISKUSE ZASTUPITELŮ NA TÉMA PRORŮSTÁNÍ RŮZNÝCH KRIMINÁLNÍCH AKTIVIT DO NEJVYŠŠÍCH PATER MÍSTNÍ I KRAJSKÉ POLITIKY.

NOVÝ PŘÍSLIB HLASOVÁNÍ O OSVOBOZENÍ OBČANŮ Z JHA ČIPOVÉ TOTALITY NAKONEC ALE PŘECI JEN ZAZNĚL A TO Z ÚST VÁŽENÉ VEDOUCÍ PRÁVNÍCH EXPERTŮ MAGISTRÁTU VČETNĚ SLOV SAMOTNÉHO VELEVÁŽENÉHO PANA PRIMÁTORA PETRA KAJNARA. NOVĚ BY K TOMU MĚLO DOJÍT NA ČERVNOVÉM JEDNÁNÍ OSTRAVSKÉHO ZASTUPITELSTVA NEBO JEŠTĚ DO KONCE ROKU 2014.

SPOLEČENSTVÍ WEBU NECIPUJTENAS.CZ BUDE CELOU SITUACI PODROBNĚ SLEDOVAT A PO USKUTEČNĚNÍ PŘIPRAVOVANÉHO HLASOVÁNÍ VYDÁ KE KAŽDÉMU ZASTUPITELI JMENOVITÉ (NE)DOPORUČENÍ PRO ÚČEL BLÍŽÍCÍCH SE KOMUNÁLNÍCH VOLEB: ZDA JE DANÁ OSOBNOST VŮBEC VOLITELNÁ NEBO NIKOLIV.

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/deputies-of-ostrava-city-kausta-be...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zastupitelé Statutárního města Ostravy měli možnost veřejně reagovat v průběhu svého třicátého druhého zasedání dne 21. května 2014 na nové argumenty občanů zastupovaných Váženým panem Petrem Hadaščokem st. a Společenstvím webu Necipujtenas.CZ, které opět úspěšně zpochybnily legalitu povinného čipování, směřovaly proti krutému a nákladnému vynucování implantací cizích těles - mikročipů - do živých těl domácích zvířat i lidí a s tím souvisejícímu potlačování přirozeného práva/ústavních svobod občanů České republiky. Výše uvedenou tristní situaci přitom vyvolala v Ostravě bezcitná vyhláška č. 9/2012 o trvalém označování - tzv. „čipování“ psů.

Ostravští zastupitelé nevyužili možnosti k diskusi a nechali místo sebe odpovídat právní expertku - Váženou paní Mgr. Renatu Kolkovou (vedoucí Legislativního a právního odboru Statutárního města Ostravy). Nikdo z politiků - s drobnou výjimkou technických poznámek Veleváženého pana primátora Ing. Petra Kajnara - však vůbec (veřejně na mikrofon) nereagoval.

Vážená paní Mgr. Renata Kolková korektně/seriozně/jasně občanům sdělila, že vedení města včetně městských obvodů opravdu projednávají návrhy předložené Váženým panem Janem Becherem z „Hnutí Ostravak“, které mají za cíl ukončení vynucování čipování na území města Ostravy. Zároveň občanům vysvětlila, že vedení města a jeho příslušné orgány stihnou již konečně předložit finální verze patřičných podzákonných předpisů ke schválení na příštím zasedání Zastupitelstva. Podle Veleváženého pana primátora by to mělo být v červnu 2014 (25. 6. 2014).

Pokud se tak skutečně stane (vzhledem k předchozím tristním zkušenostem s /ne/dodržováním jakékoliv gentlemanské dohody to ale není vůbec jisté): občané získají do rukou nejen prostřednictvím důvodové zprávy Rady města a dalších zveřejněných materiálů včetně následné podrobné ´výsledkové listiny´ jmenovitého hlasování zastupitelů - PRO/PROTI ČIPOVÁNÍ - důležité vodítko, jak se rozhodovat v nadcházejících komunálních volbách. Společenství webu Necipujtenas.CZ bude podrobně výsledky tohoto hlasování sledovat a ke každému jménu zastupitele pak vydá voličům doporučení: koho volit/koho nikoliv.

Celé tiskové prohlášení je k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/media/tiskova-prohlaseni-aktuality/

Necipujtenas.CZ

#658 Oficiální postoj ODS: Povinně nečipujme! ČR

2014-05-25 18:26

Společenství webu Necipujtenas.CZ obdrželo 23. května 2014 od pana Petra Hadaščoka st. (známý ostravský bojovník proti donucování zvířat a lidí k čipování) velmi pozitivní zprávu. Občanská demokratická strana (ODS) se odhodlala vydat k otázce práva chovatelů na svobodu volby v označování svých domácích zvířat oficiální stanovisko ze dne 22. května 2014 č. ODS2014052217. Nejde přitom vůbec o nějaký soukromý názor některého straníka, nýbrž o vyjádření přímo Hlavní kanceláře ODS - tedy vedení strany.

Text oficiálního postoje ODS je k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/oficialni-postoj-ods-povinne-necipujme-cr.aspx

Nepřihlášený uživatel

#659 Europoslanec Petr Mach - Svobodní - Nečipujte nás!

2014-05-26 08:44

Petr Mach: "Nemůžu slíbit, že přijmu pozvání na jednání zastupitelstev obcí o jakékoliv věci. Kdybych takové pozvání přijal a měl jako poslanec možnost požádat o slovo, využil bych toho.

Budu-li poslancem, vyberu si pomocníky tak, aby mi pomáhali efektivně řešit veškeré politické záležitosti. Tedy nejen ty týkající se Evropského parlamentu. Naším cílem je ovlivňovat zákony v České republice, proto i podněty od občanů na změny zákonů v ČR v duchu naší politické filosofie uvítám. Byla by moje práce a práce mých spolupracovníků se takovými podněty zabývat.“

Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/svobodni-v-bruselu-i-doma-stop-cipovani-cr.aspx#ixzz32oAHSNKJ

Necipujtenas.CZ

#660 Senátní konference: Donutíme vás čipovat! ČR

2014-05-30 13:02

Ve čtvrtek 22. května 2014 proběhla v Praze v prostorách horní komory Parlamentu České republiky konference s názvem "STÁT A OCHRANA ZVÍŘAT", kterou spolupořádala místopředsedkyně Senátu: Vážená paní Mgr. Miluše Horská (bezpartijní). Mezi řadou pozvaných/přednášejících/diskutujících hostů figurovala zvučná jména z českého i zahraničního prostředí specializovaného na oblast ochrany přírody, legislativy, státní správy, justice, veterinárního lékařství, neziskového sektoru. Byla zde mj. např. JUDr. Klára Long Slámová, ThDr. Kateřina Klasnová, MVDr. Martina Načeradská, paní Marcela Lund, MVDr. Jan Nytra, Ing. Zdeněk Burda, Ing. Milan Kaucký, MVDr. Zbyněk Semerád, RNDr. Pavel Poc, Ing. Miloš Petera, Gabriela Jägerová, Karolína Hájková, Mgr. Táňa Čapková, MVDr. Jiří Dousek a další. Celou akci moderovala dlouholetá rozhlasová/televizní novinářka - mluvčí Strany svobodných občanů (Svobodní) - Kateřina Kašparová. Široká veřejnost mohla sledovat přímý přenos z konference online. - Není bez zajímavosti: zástupci Ministerstva zemědělství pozvánku k jakékoliv debatě vůbec nevyužili.

Nápad uspořádat výše zmíněnou konferenci vznikl již v listopadu loňského roku. Původně měl vskutku vyvolat velmi potřebný celospolečenský dialog na téma stát/právo/občané-chovatelé zvířat a představit rozumný návrh řešení souvisejících/zjištěných excesů, ke kterým v současné době dochází obzvláště se zřetelem k otázkám tzv. množíren, ale také vzhledem k porušování přirozených/základních/ústavních lidských práv a svobod obyvatel České republiky. Bohužel: tyto chvályhodné cíle nakonec konference nenaplnila.


Místo pozitivních tezí, podpory nenásilných projektů, dobrovolné aktivity, nadšení pro láskyplné podání pomocné ruky ke spolupráci a načrtnutí opravdové cesty k odstranění problémů v soužití současné vystresované společnosti se zvířaty hlavně v městských aglomeracích: se nakonec konference v převážné většině prezentovaných názorů doslova zvrhla v militantně laděnou smršť vyjádření zástupců tzv. ´čipovací lobby´, kteří by v nadsázce nejraději ´každou osaměle žijící babičku nebo jakoukoliv lidskou bytost zbavili svéprávnosti a zavřeli do vězení´ již jen za to, že chová bez registrace/označení/čipování své koťátko nebo pejska, věnuje jim svou péči a nechce žádné obtěžování/kontroly/udávání ze strany různých samozvaných spasitelů světa.


Obzvláště novináři v senátních kuloárech poukazovali na velmi zřetelný a nebezpečný střet zájmů mnohých debatujících osobností: právě jim by se totiž prosazením povinného čipování formou legislativního násilí podstatně zvedly příjmy, ale hlavně by zesílila jejich moc nad životy jiných lidí a cizím majetkem. Navíc zde byla zřetelně do očí bijící absence projevů nijak neorganizovaných/běžných občanů/chovatelů, jejichž cílem není zisk nebo posílení moci, nýbrž normální/poklidný/láskyplný/svobodný chov domácích zvířat a život tradiční rodiny mimo vměšování státu nebo jakýchkoliv represivních složek.

Celý článek je k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/senatni-konference-donutime-vas-cipovat-cr.aspx

Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz/#ixzz33CgfntcF

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/czech-republic-senate-conference-m...

Necipujtenas.CZ

#662 Americké sdělovací prostředky varují před RFID podvodníky,kteří kopírují na dálku bezkontaktní karty

2014-06-05 16:13

Necipujtenas.CZ

#664 Další tři profesionální chovatelé/chovné stanice odmítající vynucování čipování!

2014-06-07 09:49

Další tři profesionální chovatelé/chovné stanice odmítající na základě svých dlouholetých zkušeností vynucování čipování v případě čtyřnohých domácích mazlíčků: Ledenice a Horní Bludovice (pejsci); Brno - Lipůvka (fretky).

http://www.necipujtenas.cz

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/PA191304-1.jpg...

Necipujtenas.CZ

#665 Zápis z 32. zasedání zastupitelů Statutárního města Ostravy ze dne 21. května 2014

2014-06-08 16:47

Zápis z 32. zasedání zastupitelů Statutárního města Ostravy ze dne 21. května 2014 mj. s tématikou nelegálního povinného čipování již označených domácích zvířat a řešení této otázky od 1.1.2014 dle nového Občanského zákoníku včetně ochrany základních práv/svobod občanů a dále s ohledem na poznání prostředí, kde se rodí ideje směřující k legislativnímu násilí a vynucování implantací mikročipů - viz kauza ´proslavené ostravské podnikatelsko-politické mafie´ kolem pana podnikatele M.D. Hlavní dotčené body jednání: Úvod, bod č. 1 s názvem „Informace o činnosti orgánů města“, bod č. 2 „Dotazy, připomínky a podněty na ředitele ...“, bod č. 65 „Návrh na odvolání člena představenstva Dopravního podniku Ostrava a.s.“ a především bod č. 13 s názvem „Podání ve věci zrušení obecně závazné vyhlášky č. 9/2012 ve znění vyhlášky č. 5/2013, kterou se upravuje trvalé označování psů a evidence jejich chovatelů“.

POZNÁMKA: Originální verze dokumentu má legálně zcenzurovány (začerněny) dle Zákona o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb. v aktuálním znění jména části občanů vystupujících nebo zmiňovaných v diskusi tak, aby nedošlo k poškození jejich dobrého jména/pověsti. Svobodné společenství webu Necipujtenas.CZ v tomto daném případě některá jména nezačerňuje: Má souhlas Petra Hadaščoka st. se zveřejňováním jeho jména dle kontextu námi publikovaných materiálů. Oficiální dokument města Ostravy dále obsahuje řadu nepřímých citací a tím také některých nepřesností, které přirozeně mohou při přepisu audionahrávky vzniknout. Doporučujeme proto raději před čtením originálního materiálu vždy nejprve prostudovat tiskové prohlášení společenství webu Necipujtenas.CZ, které přesněji zachycuje doslovně pronesené výroky pana Hadaščoka st., pana primátora Ostravy Ing. Petra Kajnara, jeho náměstků a dalších osob, kontext a právní komentáře dle pořízených audio-nahrávek.

Samotní ostravští zastupitelé by také udělali potřebný a vstřícný krok, kdyby z hlediska oprávněných zájmů široké veřejnosti na transparentnosti a nezkreslenosti výsledků svého jednání povolili online přenosy ze svého zasedání nebo alespoň zveřejňovali doslovné stenozáznamy.

Ostrava je třetí největší město v ČR s mnohamiliardovým rozpočtem. Vedení Ostravy zasahuje do životů miliónů lidí i jejich zvířat a proto by měl mít takový krok jednu z nejvyšších priorit.

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/jednani-zastupitelu-mesta-ostravy-21-5-2014-nelegalni-cipovani-jiz-oznacenych-zvirat.pdf

Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz/#ixzz344DbXzXh

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/vote-them-all-out-ostrava-deputies...

Necipujtenas.CZ

#666 Velká Británie hlásí vážné problémy čipovacího systému domácích zvířat

2014-06-11 17:06

Necipujtenas.CZ

#667 Australská společnost „Lost Pet Finder": Nepodléhejme falešnému marketingu, že čipování vše vyřeší!

2014-06-12 12:22

Martin Čureček
Vysoké Pole

#668 Re: "Ing. Seidler z TOP 09: Zastavme čipování! ČR"

2014-06-14 10:49

Necipujtenas.CZ

#669 Oficiální dokumenty Rady města Ostravy: Již 25.června 2014 hlasování o ukončení vynucování čipování!

2014-06-14 16:38

VÝKLADOVÝ KOMENTÁŘ K OFICIÁLNÍM DOKUMENTŮM: Ostravští radní se konečně odhodlali po diskusi se všemi městskými obvody, komisemi a výbory k činu. Ještě před podzimními volbami do místních samospráv splní s velkým zpožděním svůj veřejný příslib daný občanům v předcházejících měsících a předloží Zastupitelstvu Statutárního města Ostravy k hlasování dne 25. června 2014 návrhy dvou podzákonných předpisů, které:

I/ zrušují vyhlášky č. 9/2012 a č. 5/2013 o tzv. povinném čipování pejsků v Ostravě
II/ stanovují formou vyhlášky novou výši poplatků za psy a finančně zvýhodňují ty chovatele, kteří dají své čtyřnohé domácí mazlíčky DOBROVOLNĚ očipovat

Ze zveřejněných podkladových dokumentů, důvodových zpráv a dalších materiálů k výše uvedeným návrhům (viz zdroje níže) mj. vyplývá:

1/ Komise právní spadající pod Radu města Ostravy nijak nevysvětlila ani dodnes (14. 6. 2014) nereagovala (ač to její Vážený pan předseda přislíbil) na předloženou právní analýzu nelegálního vynucování čipování. Komise posléze prostřednictvím svého oficiálního zápisu pouze krátce konstatovala, že všechny návrhy na zrušení povinného čipování a úpravu poplatků za držbu psů včetně dobrovolného očipování JSOU Z PRÁVNÍHO HLEDISKA V POŘÁDKU. Také další legislativní aj. informace/podněty předložené místním politikům opakovaně písemně i ústně panem Petrem Hadaščokem st., Společenstvím webu Necipujtenas.CZ a dalšími občany byly zcela ignorovány bez jediného slůvka odborného komentáře, neřkuli vysvětlení či omluvy. - Takové pohrdání obyvateli Ostravy, kteří pracují již od prosince 2012 na vyřešení čipovacího problému a neustále se chtějí aktivně/vstřícně podílet skrze komunikaci se svými zastupiteli/patřičnými odborníky na korektní správě města: je opravdu neskutečně arogantní, také naprosto nedůstojné jakéhokoliv člověka v jakékoliv veřejné funkci - natož pak Vážených příslušníků ctěné právní obce!

2/ Důvodové zprávy poukazují na velmi zajímavá fakta:

a/ Osmnáct blíže nespecifikovaných městských obvodů se zrušením povinného čipování nesouhlasilo a ani nechtělo svým občanům pomoci z hlediska motivace k dobrovolnému čipování; pět městských obvodů se k těmto otázkám dokonce vůbec v termínu odmítlo vyjádřit; občané tak dodnes přesně nevědí, které obvody/starostové/ jaké názory vlastně oficiálně zastávají.

b/ Městská policie Ostrava měla ke zrušení povinného čipování připomínky; občané ovšem nevědí jaké, aby mohli na tyto teze adekvátně/odborně reagovat.

c/ Komise životního prostředí spadající pod Radu města Ostravy se zrušením povinného čipování nesouhlasila; občané nevědí proč; podle Váženého pana předsedy Komise: čipování bylo zavedeno především proto, aby byla definitivně vyřešena bezpečnost obyvatelstva (SIC!). Ze zápisu také nevyplývá, že by vůbec v Komisi proběhla kolem čipování nějaká podrobná diskuse a probíraly se zde nové informace předložené zastupitelům opakovaně písemně i ústně panem Petrem Hadaščokem st., Společenstvím webu Necipujtenas.CZ a dalšími občany. Opět ´ticho po pěšině´ jako v případě výše zmiňované Právní komise.

d/ Radní Ostravy nedoporučili ke schválení osvobození občanů od vynucování nelegálního čipování a s tím souvisejícího zrušení zbytečných občanských finančních nákladů včetně nesmyslných pokut, kontrol tzv. čipovacích komand apod.

e/ Rada dále oficiálně přiznala, že výše výběru poplatků ze psů dosahuje každoročně pouze cca 10.000.000,-Kč (v minulosti ale také 12 miliónů korun), když samotné Statutární město Ostrava disponuje rozpočtem zhruba 10 MILIARD KORUN ROČNĚ. Tedy poplatek za držbu domácích mazlíčků tvoří pouze neskutečných 0,1 až 0,12% z celkového ostravského rozpočtu (SIC!). (Jedno z nejbohatších měst v ČR přitom prý bez poplatků ze psů ´nepřežije´ a tak zde budou politici lidi zřejmě ždímat z posledního haléře dál.) Přitom problémy v soužití se zvířaty a stále více těžkým životem vystresovanými občany Ostravy se rok od roku zvyšují a žádné čipování je také nikde na světě nevyřešilo. Po zavedení vynucování implantací mikročipů formou ostravského legislativního násilí: počet registrovaných chovatelů psů radikálně klesl až o několik tisíc a tím také výběr z tohoto ´psího´ poplatku.

f/ Ostravští radní konstatovali, že se jim doposud nepodařilo (od října 2012, kdy byla schválena vyhláška č. 9/2012) vynutit čipování v případě tisíců svobodomyslných chovatelů domácích mazlíčků a jejich rodin, které se tak postavily mírovými/inteligentními prostředky na odpor vůči čipové totalitě; podle členů Rady jde o 35% ze všech původně registrovaných chovatelů pejsků na území města. (Procentuální vyjádření bude však jistě vyšší, neboť Rada často mylně sčítá dohromady tetovaná + čipovaná zvířata.)

g/ Magistrát údajně dále poskytuje stokorunový příspěvek na čipování ve výši 100,- Kč i v roce 2014 (praktické zkušenosti občanů však hovoří o opaku).

h/ Ostravští radní ovšem nakonec odmítli přijmout k výše uvedenému bodu římská II jakékoliv oficiální doporučení a celou situaci s vymáháním naprosto zbytečných a nic neřešících poplatků za psy tak zcela ignorovali.

Poznámka: Výše popsaný tristní stav je již naprosto neudržitelný. Na celorepublikové úrovni vystupuje nejhlasitěji/konzistentně/korektně proti legislativnímu násilí a vůči neakceptovatelnému vynucování povinného čipování domácích zvířat již 2 roky Strana svobodných občanů (Svobodní), která také usiluje roku 2014 o získání mnoha mandátů v obecních zastupitelstvech, aby mohla pomáhat občany chránit před nesmysly a nadbytečnými poplatky/daněmi, které současní krutí politici neustále dennodenně nakládají na bedra těžce zkoušeného lidu. - Předseda Svobodných pan Petr Mach byl zvolen v květnu roku 2014 poslancem Evropského parlamentu mj. hlasy odpůrců vynucování čipování.

Dne 25. června 2014 bude Společenství webu Necipujtenas.CZ podrobně sledovat přímo z jednacího sálu celou situaci při hlasování ostravských zastupitelů o ukončení vynucování nelegálního čipování a posléze vydá ke každému zastupiteli jmenovité (ne)doporučení pro účel blížících se komunálních voleb: zda je daná osobnost ještě vůbec pro občany volitelná nebo nikoliv.

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/komentar-dokumenty-ostrava-pro-hlasovani-o-osvobozeni-lidu-z-cipovaciho-utlaku-cerven-2014.pdf

http://www.necipujtenas.cz

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/petr_hadascok_udalosti_v_regionech...

Necipujtenas.CZ

#670 Slovenský "Slobodný Vysielač": Vynucování čipování je stejně špatné jako nucení lidu k očkování!

2014-06-15 15:19

Necipujtenas.CZ

#671 Pozvánka na 33. zasedání Zastupitelstva Ostravy dne 25. 6. 2014 - Hlasování o (ne)ukončení čipování!

2014-06-16 17:00

Necipujtenas.CZ

#673 Právní názor Komory vet. lékařů ČR souzní ve věci nevynucování/rizik čipování s Necipujtenas.CZ!

2014-06-18 16:49

Necipujtenas.CZ

#675 Zahraniční propagátoři čipování se nechávají očipovat - Ti z ČR se bojí, přesto k tomu ale lid nutí!

2014-06-20 15:52