Petice za vystoupení ČR z EU a NATO.

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za vystoupení ČR z EU a NATO.


Nepřihlášený uživatel

#826

2015-11-24 14:38

Útoky v Paříži – další krok GP ke změně světového hřiště a ke třetí světové válce

Tématu útoku v Paříži jsem  se věnovala v krátkém k článku zde a vkládám slibované doplnění. Ač se mezitím objevila spousta informací, na mém pohledu, že šlo o vzkaz GP, to nic nemění. V kontextu historie naší biblické kultury, sahající do dob Sumeru, Babylonu a Egypta, kde má GP kořeny, jsou teroristické útoky už od dob 11/9 pouze kamínky v mozaice.

Pro naši současnost je pro mě základním vodítkem fakt, že 3. světová válka má proběhnout mezi křesťanstvím a islámem. Já tomu od doby, kdy jsem se seznámila s názory prezentovanými V.V.Pjakinem, říkám, že finální boj na světovém hřišti proti sobě svedou dva týmy – dvě náboženství. Což dokonale symbolizuje právě fotbal s jeho dvěma stranami, dvěma barvami dresů a jedním míčem. Přičemž tomu, který týmy vybudoval, nejde o vítězství jednoho či druhého, ale o hřiště jako celek a s ním o ten míč, o který se hraje.

Svět po první světové válce

Monarchie jsou ty tam a svět je řízen republikami. Na americkém kontinentu je to Unie států Ameriky, na euroasijském kontinentu ruský Svaz sovětských socialistických republik, v Evropě vznik zcela nových republik. Co je významné, v té době je islám zcela potlačen – z Osmanské říše zůstává v roce 1920 jen Turecko a jeho hlavní město Istanbul, kdysi centrum křesťanství. A co je ještě podstatnější, všude už jsou pouze republiky a v nich občané. Pryč je poddanost či otroctví a stále více už lidé nejsou ani tvrdě věřícími křesťany, protože je pro ně zavedena nová „víra“ – kapitalismus a komunismus. Na světě jsou dvě nové strany hřiště, které je nutné sjednotit. Než se tak stane, budou na fotbalový způsob udržovány ve stavu soupeření.

Druhá světová válka

Sjednocení obou stran není možné, nebude-li do procesu zahrnuta Evropa. A jako za Napoleona, je nutné najít druhou postavu, které bude tento úkol svěřen. Takovou postavou se stal Hitler. A opět zde máme stejné tažení Evropou, jako za Napoleona, stejnou snahu připojit Rusko k Evropě, jako za Napoleona a stejný neúspěch v Rusku, jako za Napoleona.

GP ve svém stylu i tentokrát podporoval obě strany hřiště, tzn. Hitlera i Stalina, a čekal, jestli vítězným sjednocujícím „náboženstvím“ bude Západ a jeho kapitalismus anebo Východ a jeho komunismus. Kdo zvítězí, mu bylo celkem jedno – nikdy mu nešlo o vítězství jedné strany, ale o sjednocení dvou stran do většího celku. Z jednání Polska, jehož vlajka je červenobílá stejně jako egyptská koruna a koruna papeže, čímž mu GP přisoudil velmi globalizační roli, Hitler i Stalin „přečetli“ o co jde, a v první fázi našli proti Polsku společnou řeč, což pro GP musel být šok.

Dále ale především Hitler pokračoval tak, jak byl Globálním prediktorem manipulován – plnil sjednocující úkol, jehož výsledkem mělo být území, zabírající USA, Evropu a Ruska. Jinak řečeno – sjednocoval národy na těchto územích do příští nové „fotbalové jedenáctky“. Ale jako Napoleon, i Hitler v Rusku narazil a dílo se opět nezdařilo.

VICE-Útoky v Paříži – další krok GP ke změně světového hřiště a ke třetí světové válce


Nepřihlášený uživatel

#827

2015-11-24 14:42

V Sýrii, na hranici s Tureckem, havarovalo ruské letadlo Su-24, podle předpokladu k tomu došlo v důsledku jeho ostřelování ze země, informovalo ruské ministerstvo obrany.

„Na území Sýrie dnes havarovalo, podle předpokladu v důsledku ostřelování ze země, letadlo ruské letecké skupiny v Syrské arabské republice Su-24", informuje ruské ministerstvo obrany.

Podle předběžných údajů se pilotům podařilo katapultovat.

Více: V Sýrii, na hranici s Tureckem, havarovalo ruské letadlo Su-24, podle předpokladu k tomu došlo v důsledku jeho ostřelování ze země

Rozbor dat objektivní kontroly jednoznačně ukázal, že ruské letadlo Su-24 sestřelené tureckou stíhačkou F-16 nenarušilo vzdušný prostor Turecka, informovalo ministerstvo obrany RF.

 „Ruské vojenské letadlo Su-24 bylo při návratu na leteckou základnu Hmeimim sestřeleno tureckou stíhačkou F-16 na území Syrské Arabské republiky. Rozbor dat objektivní kontroly jednoznačně ukázal, že k narušení tureckého vzdušného prostoru nedošlo," zdůraznilo ruské MO.

Turecká strana zase prohlásila, že Su-24 narušilo vzdušný prostor Turecka a bylo sestřeleno letadly F-16.

Více: Rozbor dat objektivní kontroly jednoznačně ukázal, že ruské letadlo Su-24 sestřelené tureckou stíhačkou F-16 nenarušilo vzdušný prostor Turecka

„Tato událost přesahuje rámec obyčejného boje s terorismem. Naši vojáci samozřejmě hrdinně bojují s terorem, nelitují sebe, nelitují svých životů. Dnešní ztráta je ale spojena s ranou, kterou nám zasadili do zad přisluhovači teroristů. Jinak prostě nemohu kvalifikovat to, co se dnes stalo", řekl Putin v průběhu schůzky s jordánským králem Abdalláhem II.

Záběry pádu ruského Su-24 na hranici s Tureckem. VIDEO
 
Ruské letadlo, které havarovalo v Sýrii, se nacházelo výhradně nad územím Syrské arabské republiky", oznámili na ruském ministerstvu obrany.

Ruští letci ani letadlo Turecko nijak neohrožovali, to je naprosto jasné, řekl Putin.

 Putin také prohlásil, že Rusko se chovalo k Turecku nejen jako k sousedovi, ale i jako ke spřátelené zemi, takže nevím, kdo to potřeboval, my jsme to nebyli.

Více: Ruští letci ani letadlo Turecko nijak neohrožovali, to je naprosto jasné, řekl Putin.


Nepřihlášený uživatel

#828

2015-11-24 15:16

PROVOKACE TURECKA KE KONFLIKTU S RUSKEM HNED REKNU DOVOD MA NEJVECI NATO ZAKLADNU V ZEMI TURECKO SKORO PULKA TURECKA PATRI NATO PLUS SE V TURECKU NACHAZEJI AJI IS A TURECKO JE KREJE 

Tragédie s ruským letadlem SU-24, sestřeleným tureckými ozbrojenými silami, bude mít vážné následky pro vztahy Moskvy a Ankary, prohlásil prezident RF Vladimir Putin.

„Tato tragická událost bude mít vážné následky pro rusko-turecké vztahy. My jsme se vždy chovali k Turecku nejen jako k blízkému sousedovi, ale jako k přátelskému státu. Nevím, komu bylo zapotřebí to, co je teď, v žádném případě ne nám", řekl Putin na setkání s králem Jordánska Abdalláhem II.

Více: Tragédie s ruským letadlem SU-24, sestřeleným tureckými ozbrojenými silami, bude mít vážné následky pro vztahy Moskvy a Ankary, prohlásil prezident RF Vladimir Putin.

Hlava MZV RF Sergej Lavrov prohlásil, ža po incidentu s ruským Su-24 ruší návštěvu Turecka.

 „Prezident přímo řekl, že se to nemůže nedotknout rusko-tureckých vztahů. V souvislosti s tím bylo přijato rozhodnutí o zrušení schůzky naplánované na zítřek v Istanbulu na úrovni tak zvané společné rady strategického plánování," prohlásil Lavrov novinářům.

Více: Hlava MZV RF Sergej Lavrov prohlásil, ža po incidentu s ruským Su-24 ruší návštěvu Turecka.

Rusko už dávno zaznamenávalo, že na území Turecka je mnoho ropy z ložisek kontrolovaných Islámským státem, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin.

„Dávno jsme si všímali toho, že na území Turecka je dopravováno velké množství ropy a ropných výrobků z obsazených území. A právě to je zdrojem značných peněžních prostředků pro banditské útvary", řekl Putin.

V úterý havarovalo ruské letadlo Su-24 v Sýrii.

Více: Rusko už dávno zaznamenávalo, že na území Turecka je mnoho ropy z ložisek kontrolovaných Islámským státem, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin.


Nepřihlášený uživatel

#829

2015-11-24 17:45

VIDEO: Turkmenští povstalci v Sýrii střílí na dva ruské piloty na padácích! Sestřel letadla je snahou amerických elit zhatit vytvoření evropsko-ruské koalice v Sýrii!

Sestřelení ruského Su-24 nad syrsko-tureckou hranicí je otevřené vyhlášení války Rusku, které má zvednout rukavici a začít útočit na Turecko, a tím pádem vyvolat konflikt mezi Ruskem a NATO. Vášně budou obrovské, v Rusku se v těchto chvílích uvažuje o odvetě, zazněly dokonce od ruské levice návrhy na bombardování tureckých pozic na hranicích se Sýrií z důvodného podezření, že aktivně podporují teroristické povstalce v Sýrii. Situace je velmi vážná, protože vůbec nejde o Su-24. Video nahoře ilustruje chování tzv. „umírněné opozice“, to jsou ti „hodní povstalci“, které podporuje i česká vláda! Pošlete jim tento článek, ať vidí tu umírněnost na vlastní oči! Povstalci střílí na ruské piloty na padácích hned poté, co se katapultovali ze svého sestřeleného Su-24.

Pamatujete si možná ještě na jeden můj výrok na SVCS, kde jsem uváděl, že západ se bude snažit destabilizovat Rusko zevnitř, protože zvenčí to evidentně nejde, a že mám obavy, že Putin by mohl být odstaven ruskou generalitou od moci, pokud nastane situace, že bude muset začít jednat rázně, tvrdě a jako válečník, a nikoliv jen jako dosud diplomat a stratég. Obávám se, že ta situace právě teď nastala.

Turecká verze události… Su-24 narušilo asi na 1 minutu vzdušný prostor Turecka, Moskva to odmítá a tvrdí, že letadlo v tureckém vzdušném prostoru nikdy nebylo.

Rusko je na nohou. Moskevská ulice žádá vojenskou odvetu proti turecké armádě, ale to by znamenalo otevřený útok proti členovi NATO. Pokud Putin neprovede tvrdý zásah a velkou odvetu, může začít ztrácet gloriolu silného vůdce. Útok proti ruskému Airbusu na Sinaji ukázal, že Putin a Kreml do poslední chvíle nechtěli připustit, že se jednalo o teroristický útok. Zranitelnost ruských civilistů ve vztahu k zahraniční politice Kremlu je velmi divoká karta a Kreml se jí úzkostlivě vyhýbá. Ruský člověk vydrží mnoho. Vydrží strádání, vydrží nepohodlí, ale nevydrží slabého vůdce v Kremlu.

Vladimir Putin jako bývalý operativec KGB není typický voják. Nemá myšlení vojáka, důstojníka, je to pragmatik a diplomat. Tato výhoda pro řízení země v době míru je nepochybná, ale není zcela jasné, jestli by Putin byl schopen učinit taková rozhodnutí, která by znamenala velké oběti. Myšleno nejen lidské a materiální, ale především politické. To znamená ochotu Kremlu dělit se o moc s generály při vedení otevřené války s velkým nepřítelem typu Turecka nebo dokonce NATO. Sestřelení ruského Su-24, které operovalo proti teroristům v Sýrii, je politicky velmi nebezpečně na hranici mezi ještě provokací a už tzv. aktem války. Turecko muselo vědět, že Su-24 ruského letectva nijak neohrožuje turecké území, a že operuje v Sýrii. V Rusku se nyní v podvečer začalo mluvit o novém „Tonkinském zálivu“, provokaci, která ovšem nemá ospravedlnit válku, ale má zatáhnout Rusko do války s Tureckem, a tím pádem s NATO

VICE-VIDEO: Turkmenští povstalci v Sýrii střílí na dva ruské piloty na padácích! Sestřel letadla je snahou amerických elit zhatit vytvoření evropsko-ruské koalice v Sýrii!


Nepřihlášený uživatel

#830

2015-11-25 13:37

VIDEO: Náčelník operačního oddělení generálního štábu Ruské federace pohrozil Turecku, že Rusko je odteď připraveno sestřelovat turecké stíhačky! [CZ Titulky]

Sergej Rudskoj, generálporučík a náčelník operačního oddělení generálního štábu ruské armády, přednesl včera večer stoickým projevem komuniké, ve kterém shrnul fakta o sestřelení ruského Su-24 v Sýrii tureckým letectvem. Rusko potvrdilo, že šlo o sestřelení typu vzduch-vzduch, kdy turecká stíhačka F-16 překročila hranice Sýrie a de facto sestřelila ruský Su-24 na území cizího státu. Rudskoj odmítl, že by ruský stroj narušil turecký vzdušný prostor a naopak zdůraznil, že to byla turecká stíhačka F-16, která narušila vzdušný prostor Sýrie.

Rudskoj zdůraznil, že nikdo z partnerů v koalici bojující proti islamistům nevznesl požadavky, aby některé pozice nebyly bombardovány, protože jsou na nich tzv. umírnění povstalci. To je zajímavé prohlášení. Z médií na mainstreamu na západě stále slyšíme, jak Rusové bombardují umírněné chudáky, ale přitom nikdo ze západu Rusům neřekne, kteří to jsou. Není to náhodou tím, že žádní umírnění povstalci neexistují?

VICE-VIDEO: Náčelník operačního oddělení generálního štábu Ruské federace pohrozil Turecku, že Rusko je odteď připraveno sestřelovat turecké stíhačky! [CZ Titulky]


Nepřihlášený uživatel

#831

2015-11-25 19:04

Podivné video AFP o demonstraci v Moskvě odhaluje, jak pracuje západní propaganda proti Rusku. Nestačí se na videa dívat, je třeba je pozorovat! Místo kamenů létaly v Moskvě turecké brambory!

Práce západní propagandy je v mnoha ohledech propracovaná a pro laika, který se nevěnuje problematice zmanipulovaných západních médií, není snadné přijít na kloub některým chybám v informačním poli, které doslova křičí a řvou, a tím tak odhalují trhliny v celém propagandistickém konceptu, ale protože obyčejný člověk vizuální informace neanalyzuje, ale pouze konzumuje jako celek a nevšímá si detailů, tak právě tyto trhliny v informačním poli, které odhalují pravdu, mu zkrátka uniknou.

Dnes proběhly v Moskvě demonstrace před tureckou ambasádou a média na západě hned přispěchala s dehonestujícími články proti Rusku, ruské policii a k tomu přidala západní média výživná videa. Nejzajímavější je manipulační video AFP, které můžete vidět nahoře. Pokud se na něj díváte jako konzumní spotřebitel informací, v ničem vás nezaujme. Někdo si řekne, že zkrátka ulice házela kameny do oken turecké ambasády a ruská policie nic nedělala. Jenže, pokud se na video jenom nedíváte, ale pozorujete ho, tak zjistíte podivnou věc. Video má náhle od času 0:25 zrychlený a deformovaný zvuk, aby nebylo rozumět, co protestující skandují. Proč AFP zvuk takto zdeformovala, aby zněl jako řeč mimoňů?

My to víme. Demonstranti jednak skandovali hesla proti Erdoganovi a jeho rodině, že kupuje ropu od Islámského státu, ale hlavně házeli na budovu velvyslanectví dovezené turecké brambory, nikoliv kameny! A skandovali:„Sežerte si je! Tady je máte, už je nechceme!“ Informaci přinesly jak Novosti, tak i rádio Echo Moskvy teď v podvečer. To, že má Erdoganova rodina obchodní vazby na Islámský stát (Erdoganův synáček kšeftuje s ropou od IS), to ví všichni. Ale proč se AFP snaží cenzurovat demonstraci a provolávaná hesla o Erdoganovi a o vracení tureckých brambor? To si jako myslí, že informace z demonstrace se nedostane v době internetu mezi lidi v pravdivé podobě?

VICE-Podivné video AFP o demonstraci v Moskvě odhaluje, jak pracuje západní propaganda proti Rusku. Nestačí se na videa dívat, je třeba je pozorovat! Místo kamenů létaly v Moskvě turecké brambory!


Nepřihlášený uživatel

#832

2015-11-26 14:41

Turecko se střelilo do vlastní nohy

Vkládám článek Terezy Spencerové k sestřelení ruského letadla Su-24.  

Nad turecko-syrskou hranicí byl v pondělí sestřelen ruský bombardér Su 24. To je jisté. Podle Turků byl sestřelen nad jejich územím, podle Rusů nad Sýrií, což ostatně potvrzují i americké zdroje. A není to jediná „nejasnost“. Turecko například tvrdí, že jeho stíhačky ruský letoun „varovaly desetkrát během pěti minut“, nicméně Ankara současně oficiálně uvádí, že ruský stroj při tom všem strávil v tureckém vzdušném prostoru pouhých 17 vteřin. Ruská strana jakékoli varování popírá, a není ani jasné, proč by na něj ruský pilot případně nereagoval, tím spíš v době, kdy oba státy ještě – přinejmenším do včerejška – nebyly ve válečném stavu. A také není jasné, proč na turecký útok nereagovaly ostatní ruské letouny…

Ať tak či tak, „incident“, jak sestřelení ruského vojenského letadla cudně označují západní politici i jejich mediální mainstream, z určitého úhlu nabízí podivný obraz, který by měl být pro zbytky racionálně uvažující Evropy alarmující.

Aliance ucukla

Jen pro shrnutí, co sestřelení ruského bombardéru předcházelo. Na starý kontinent se dál valí migrační vlna anepřímé „důkazy“ ukazují, že jejím hybatelem je Turecko. Právě tam žily v uprchlických táborech dva miliony Syřanů, kteří se „najednou“ daly na pochod. Evropa, neschopná zaujmout racionální postoj, zkouší „outsourcovat“ represe, a tak kromě neustále navyšovaných miliard eur „výkupného“ otevírá stále radikálnějšímu islamismu prezidenta Erdogana dveře do EU. O tom, že právě tento režim podporuje Daeš a další teroristy, unijní politici – až na opatrné výjimky typu Miloše Zemana – vesměs mlčí, a nejspíš promlčí i Putinovu připomínku, že sestřelení stíhačky „jebodnutím do zad, které spáchali komplicové teroristů“.

A za takto rozdaných karet RB OSN o víkendu jednomyslně schválila rezoluci, která po pařížských teroristických masakrech sice sjednocuje mocnosti v otázce terorismu, ale k intervenci do Sýrie a Iráku vágně opravňuje všechny státy, které „mají příslušnou kapacitu“. Jinými slovy, nikdo nevelí, nikdo se nezodpovídá, ale „zaválčit“ si může kdekdo. Ankara vzápětí vyslala své stíhačky (v doprovodu čtyř amerických letounů) nad sever Sýrie. Prý to měl být „první krok k vytvoření bezpečné zóny“ na severu Sýrie, tedy oblasti, kde prý nebude operovat Daeš, ale ti „umírnění“, tedy „naši“ džihádisté. Pokud ale turecké stíhačky od soboty létají nad severem Sýrie, pravděpodobnost, že se „incident“ se sestřelením ruského bombardéru udál nad Sýrií, jen sílí. V době, kdy turecká parlamentní opozice i západní mainstream přiznávají, že právě turecká tajná služba spolupracovala na chemických masakrech v Sýrii, které měly být připsány Bašáru Asadovi a měly vést k americké intervenci do Damašku, by takový „false flag“ nebyl ničím divným.

VICE-Turecko se střelilo do vlastní nohy

VICE-VIDEO: Náčelník operačního oddělení generálního štábu Ruské federace pohrozil Turecku, že Rusko je odteď připraveno sestřelovat turecké stíhačky! [CZ Titulky]


Nepřihlášený uživatel

#833

2015-11-30 09:50

V.V.Pjakin mimořádně: O sestřeleném letadle, 3. světové válce, uprchlicích, Evropě a Turecku. Video a český překlad

00:00 – Proč Turecko sestřelilo ruské letadlo?

Spojené státy potřebují válku, velkou válku v Evropě a v Asii, aby se mohly stát vládcem celého světa. S organizací této války mají USA problém jak v Evropě na Ukrajině, tak v Sýrii. Klíčovou kombinací pro uskutečnění 3. světové války se stalo spojenectví USA a Turecka a v ní je nevyhnutelné zahájení pozemních vojenských operací. A jak vyprovokovat situaci, aby k tomu došlo? Jakmile v Sýrii nastoupilo Rusko, tématem se staly raketové komplexy, které by mohly útočit na ruská letadla. Takové komplexy byly použity už na Ukrajině, Ukrajina však ukázala, jak obtížná je provokace přes sestřelení civilního letadla. A cesta sestřelením vojenského letadla je ještě složitější. A plus k tomu – jaká situace vznikla? Raketový komplex je nemobilní, ale ve vzduchu jsou obě letadla mobilní. Ruské letadlo sestřelili ve vzduchu, tady ale existovalo nebezpečí, že střílející letadlo může být sestřeleno. A tehdy by vše vyplulo na povrch a vznikla spousta otázek kdo, jak a proč akci organizoval. To znamenalo, že akce musela být zorganizována tak, aby ten, který je za ní zodpovědný, nebyl odhalen. Vše muselo být připraveno tak, aby média dostala obraz, ukazující Rusko ve špatném světle. Západ se k sestřelení nechce vyjadřovat, nechce o něm hovořit, maximálně hovoří o nedorozumění, o technické příčině. Ale je třeba osvětlit další spektrum otázek. Především: toto byla provokace, která byla plánována dávno a nebyla plánována proti Rusku, proti ruským letadlům a ruskému letectvu. Ona byla připravena s jiným scénářem.

Dnes všichni říkají: turecké vojenské síly. Ale kdo řekl, že to byly turecké vojenské síly? F-16, to jsou americká letadla. Kdo řekl, že v letadle seděl turecký pilot? Kdo řekl, že letadlo bylo turecké? Tohle nikdo neřekl. Ale my víme, o co šlo. Jaká je situace. V srpnu letošního roku se do Turecka přemísťují americké F-16. V říjnu jsou z Turecka vyváženy systémy protivzdušné obrany Patrioty a jaká vzniká situace? Dojde k úderu na ruské letadlo a Turecko je čisté, Turecko nemá nic, čím by napadlo ruské vzdušné síly. Otázka má tuto odpověď: Rusko na tuto provokaci nepřistoupí. Předpoklad totiž byl takový, že v Sýrii budou létat jiná letadla – možná čínská, ale také syrská. A válce v Sýrii bylo nutné dát novou podobu, nový impluz. Představte si situaci, že je sestřeleno syrské letadlo. Sýrie odpovídá či se chystá odpovědět a Američané sestřelují syrské letadlo a všem říkají: „Vidíte, syrská agrese, režim Asada už útočí i na Turecko. Nestřílí jen na umírněné bojovníky Islámského státu, je tedy nutná pozemní operace koalice západních států.“ Vše je jasné. Ale nepodařilo se to z jednoho důvodu – letadlo se ukázalo být ruským. A Rusko bude příčiny a okolnosti pádu letadla vyšetřovat a řešit po svém jako suverénní a silná země.

16:27 – Překročilo ruské letadlo tureckou hranici?

Soudě podle reakcí GŠ, jednoznačně lze konstatovat, že ruské letadlo hranici Turecka nepřekročilo. Protože jinak by GŠ nešel tak vabank proti prezidentovi a premiérovi. To byl velmi vážný krok, když se od této „fejk“ zprávy distancoval.

17:03 – Video sestřelení letadla

Když jsme hovořili o této provokaci, hovořili jsme o tom, že pro Spojené státy je válka nezbytná. Sestřelení ruského letadla se objevuje na videích vysoké kvality a vzápětí začíná antiruská hysterie. A co dalšího se děje? Děje se zvláštní věc – lidé se dívají a co vidí? Naši letci se spouštějí s padáky a po nich střílejí teroristé. Když střelba končí a jeden letec je zastřelen, „hrdinové“ dávají interview CNN a Fox News. Dvě americké televizní společnosti, které se nacházejí zrovna tam, kde je třeba. To ukazuje pouze jedno – že vše bylo zorganizované Američany a na konkrétním místě se čekalo. Američané jsou schopni přes kosmos sledovat vzlety našich letadel a dávat informace skupinám, rozprostřeným po celém území. A na místě byly ty televizní společnosti, které slouží zájmům státní elity Spojených států. Ty operaci připravily a zajistily i informovanost o ní.  A proto byla ihned hotova mapa, kvalitní video a nejsou ukazováni teroristé, ale mírní obyvatelé, kteří stříleli na parašutisty a proto jsou to hrdinové.

Vším se ukazuje, že Erdogan a Davotoglu jsou nástroji politiky Spojených států a plní úkol rozpoutání třetí světové války. A i v Rusku podpindonosníci volali: „Okamžitě bombardovat“, podle vyučení z USA. Oni se nevyznají v politice, ale pokud tak křičí poslanci Ruské dumy, měli by nést zodpovědnost za svá slova, měli by předvídat důsledky. Ano, sestřelili letadlo, ale Rusko má celý komplex způsobů, jak odpovědět USA a celému světu. Erdoganovi vůbec nedochází, co provedl světu a Turecku, on si to neumí představit. A svět se po tomto úderu radikálně změnil.

VICE-V.V.Pjakin mimořádně: O sestřeleném letadle, 3. světové válce, uprchlicích, Evropě a Turecku. Video a český překlad


Nepřihlášený uživatel

#834 Jsem pro okamžité vystoupení z unie

2015-11-30 10:10

Pud sebezáchovy je podstatně silnější než nějaké draze vykoupené dotace, které stejně akorát deformují naši ekonomiku. Naivní si myslí, jak napomáhají dobré věci, ale jsou to jen užiteční debilové, kteří nepochopili, že si právě muslimové porcují válečnou kořist - Evropu a to prosím bez jediného výstřelu. A pokud se budou po Evropě potulovat miliony muslimů, tak je to ohrožení bezpečnosti i pro nás a obrovská nezodpovědnost politiků ze zemí EU. Nechápu, proč furt všichni argumentují, kolik nám dává na dotacích, ale záměrně opomenou fakt, kolik do ní sypeme peněz, kolik naši ekonomiku stály všechny ty restrikce, nařízení a zákazy? Byli jsme před EU, budem i po ní. Z počátku to sice bude finančně bolet, ale uchráníme svůj národ před totální zkázou. Aby nedošlo k mýlce, já jsem zastáncem sjednocené Evropy, ale ne v téhle podobě – EU svými posledními šílenými kroky Evropu oslabuje, nepomáhá jí. Jsem pro nastolené miniEU v podobě Visegrádu a okolních zemí, které ještě nepodlehly multikulturnímu šílenství a jsou tedy garantem jakžtakž bezpečné budoucnosti. Bohužel skutečně bezpečná budoucnost už nás díky rozhodnutím Bruselu nečeká nikde v Evropě. Až se pod přívalem kobylek a ústupky radikálních muslimů zhroutí ty velké a bohaté státy jako Anglie, Francie, Německo, Švédsko a další státy, v Evropě nastane chaos a je naivní myslet si, že se nás to nedotkne. Bude ale mnohem snažší čelit této situaci zevně EU, než z jejího nitra.


Nepřihlášený uživatel

#835

2015-12-01 13:17

VIDEO: Obama v pořadu americké CBS nezvládl poznámku redaktora o Putinovi. Janukovyč byl prý poskok, Putin nemá žádné spojence, ruská ekonomika jde ke dnu, takže vůdcem jsem já! [CZ Titulky]

Barack Obama přijal 9. října pozvání do vysoce sledovaného pořadu americké CBS „60 Minutes“ a moderátor Steve Kroft si neodpustil dotaz a poznámku, která se stala klíčovým bodem celého pořadu a v USA se video stalo hitem, zejména na alternativních serverech. Video vám nyní přinášíme i na AE News s českými titulky. Steve Kroft se totiž Obamy ptal i na Sýrii a zmínil se o tom, že Vladimir Putin zpochybnil Obamovu vůdcovskou roli v syrském konfliktu. To se Obamy silně dotklo. Moderátor vyjmenoval důvody, které jasně ukazují, že teprve po Putinově zásahu v Sýrii se začínají pohybovat ledy a ISIL opravdu začíná pociťovat ztráty.

Jenže reakce Obamy byla neuvěřitelná, doslova se odkopal. Namísto, aby moderátorovi argumentoval, proč americké roční bombardování nemělo efekt na ISIL, ale ruské náhle ano, namísto toho, aby vysvětlil, proč USA neposlali do Sýrie zatím pozemní armádu, tak Obama začal mluvit jako z jiného světa o něčem úplně jiném, čímž se doslova odhalil.

Rozpovídal se totiž o Janukovyčovi na Ukrajině, že to byl Putinův poskok. Obama jaksi zapomněl, že Janukovyč není Assad, že vzešel z demokratických voleb, které dozorovali i zahraniční pozorovatelé a OBSE, která monitoruje volby na Ukrajině už od 90. let. Takže demokraticky zvolený prezident, svržený pučisty z Majdanu, které podporovaly právě USA, viz. paní Nulandová a její koláčky, byl poskok?

VICE-VIDEO: Obama v pořadu americké CBS nezvládl poznámku redaktora o Putinovi. Janukovyč byl prý poskok, Putin nemá žádné spojence, ruská ekonomika jde ke dnu, takže vůdcem jsem já! [CZ Titulky]

fakta bez cenzury a manipulace-Rozhovor Vladimira Putina s americkým novinářem Charlie Rosem - 28.09.2015 Titulky CZ


Nepřihlášený uživatel

#836

2015-12-01 17:57

NOVINKY ZASE LŽOU LŽI PROUKRAJINSKA PROPAGANDA SPOJENA S AMERICKOU

Ukrajina a Rusko si vyměnily zajaté vojáky

Ukrajina a Rusko si v úterý vyměnily důstojníky zajaté na východě země během bojů armády se separatisty. Ruský major Vladimir Starkov byl mezitím ukrajinským soudem odsouzen. Propuštěn byl na základě milosti prezidenta Petra Porošenka.

vice Ukrajina a Rusko si vyměnily zajaté vojáky

SKUTEČNOST CO JE UTAJENA NARODUM-Obyvatelé Děbalceva: Ukr. armáda ostřelovala město, aby měla Ukr. TV reportáž o útoku Ruska

FAKTA-French Donbass fighters: We came to inform people of the reality of this war


Nepřihlášený uživatel

#837

2015-12-01 18:39

Schyluje se k boji „buď-anebo“. Německo uzavřelo pakt s Ruskem. A vítězem se stává…

Na úvod několik zpráv: Ruské systémy S-400 v Sýrii mění pravidla hry (zde), Rusko má proti IS zahájit velkou operaci (zde), Tisíce ruských vojáků míří k arménsko-turecké hranici (zde), Rusové se v Sýrii opevňují (zde). Dalo by se pokračovat, vybrala jsem jen ty nejbombastičtější. Všechny lze shrnout do faktu, že v Sýrii přituhuje. Proč? Tu nejpodstatnější informaci přinesl před několika dny Miroslav Topolánek, když byl hostem čt24 k tématu zdánlivě nesouvisejícímu. Musím s ním souhlasit s jeho kritikou, že média informují tak, že vůbec nevědí, o co jde (a obávám se, že se to týká i médii alternativních). Především ale souhlasím s jeho větou, že „Německo uzavřelo pakt s Ruskem“. A naprosto chápu jeho rozhořčení ze sestřelení ruského letadla Tureckem – americké plány a jejich několikaleté snahy tím právě dostaly velmi na frak. Ale o Topolánkovi později,

Evropa v moci Turecka

„Na společném postupu ve snaze zmírnit migrační proud do Evropy se dnes na summitu v Bruselu shodly Evropská unie a Turecko. Po jednání to oznámil předseda unijních summitů Donald Tusk. EU poskytne Ankaře tři miliardy eur (asi 81 miliard Kč) na zlepšení situace tamních syrských uprchlíků.“ zdroj

Turecko hraje vabank – je loutkou v rukou USA. Evropu mají oba v moci jak přes hrozbu světového konfliktu, tak přes uprchlíky a vznik evropského kalifátu. Spojené státy hrají podobný vabank – na Evropě jim nezáleží a čím hůře, tím lépe, protože válka v Evropě pro ně už dvakrát znamenala zisk. Pouze Rusko ví, že nad vším je globální elita, které nejde ani o Turecko ani o Evropu a ani o USA, ale jejím zájmem je Čína a Írán.  Čínský juan se právě stal součástíměnového koše MMF a Čína dobývá Evropu. Čím byly ve 20. století USA, tím se nově má stát Čína, mezitím je Rusko. Rusko, které porazilo Osmanskou říši a které právě koncentruje vojenské síly kolem syrské Latakie a kde mu soupeřem mají být USA a NATO. Situace vůbec není bezpečná.

Vítězem se stane ten, kdo vytvoří Kurdistán. A vítězem bude každý, komu nehrábne, což nejvíce hrozí u Turecka.

VICE-Schyluje se k boji „buď-anebo“. Německo uzavřelo pakt s Ruskem. A vítězem se stává…


Nepřihlášený uživatel

#838

2015-12-02 09:38

VIDEO: Syrský prezident Bašár Asad poskytl exkluzivní rozhovor České televizi

Reportér České televize Michal Kubal natočil přímo v syrském Damašku exkluzivní rozhovor s prezidentem Bašárem Asadem. Zhruba půlhodinový záznam zachycuje unikátní a nezkreslený pohled prezidenta Sýrie na příčiny současné syrské krize. V rozhovoru zaznívá kritika a pojmenování viníků, západních zemí, jejich podpora terorismu, dodávek zbraní a snaha o likvidaci Sýrie jako jednotné země.

Celý dvouhodinový pořad, včetně následující diskuse, je k vidění zde, ovšem na následnou diskusi na ČT po skončení rozhovoru je potřeba mít žaludek. Naprosto skvělý rozhovor a vizitka syrského prezidenta, kde je jasně ukázáno, že nálepka „diktátora“ může být pro někoho vlastně vyznamenáním v porovnání s některými českými politiky, kteří byli zvoleni tou slavnou českou pseudo-demokratickou cestou. Kdyby tak měl národ politika formátu Bašára Asada, který by stál za svým národem i proti přesile elit celého západního světa, jejich peněz, zbraní a teroristů. (pozn. -VK-)

Ale 250 tisíc lidí, to je nepředstavitelné v jakékoli zemi.

To je výsledek, když máte mnoho teroristů podporovaných regionálními mocnostmi a Západem. Nejsou to jen teroristé pocházející zevnitř Sýrie, teroristé přicházejí z více než sto zemí celého světa. Chtěli udělat ze Sýrie centrum terorismu. Kdybychom nebránili svou zemi, to číslo by bylo mnohonásobně vyšší.

Zmínil jste terorismus. Zdá se, že v těchto dnech došlo k zásadnímu vývoji v syrské krizi. Co podle vás bylo nejdůležitějším datem syrské krize? 30. září a ruská intervence, nebo 13. listopad a teroristické útoky v Paříži?

Bezpochyby ruská účast, to, co oznámili jako vytvoření fronty proti terorismu, je to nejdůležitější. Tohle je praktická věc proti terorismu. Zatímco to, co následovalo po útocích v Paříži na politické úrovni, směřovalo k uklidnění citů Francouzů. Mělo to ukázat, že Francouzi budou útočit na IS zásadně jiným způsobem. Co to má znamenat? Nemyslela to Francie vážně před útokem na Paříž? Tedy to, co se stalo, mělo jenom uklidnit cítění Francouzů, nebylo to nic zásadního. Zatímco Rusové berou boj proti terorismu velmi vážně a existuje spolupráce mezi nimi a syrskou armádou.

Takže si nemyslíte, že by nárůst útoků ze strany západní koalice nebo koalice pod vedením USA pomáhalo?

Pokud chcete mluvit o faktech, nikoli názorech, tak od začátku té koalice se IS rozrostl a počet jeho rekrutů z celého světa narostl. Zatímco počínaje účastí Rusů v tom samém tzv. boji proti terorismu jsou IS, Al-Nusrá a další teroristické skupiny na ústupu. Taková je skutečnost, fakta vypovídají jasně.

Není to proto, že pokud budeme mluvit o vojenském hledisku, prostě ruské letectvo funguje jako letecké síly syrské armády?

Je to proto, že existuje spolupráce. Nemůžete zničit terorismus ze vzduchu, je to téměř nemožné. Jak dlouho se o to Američani snaží v Afghánistánu? Více než 12 nebo 13 let. Dosáhli něčeho? Ničeho. Terorismus je v Afghánistánu stále silný. Takže nemůžete, potřebujete spolupráci zevnitř té země, jakoukoli sílu. Hlavní silou v Sýrii je syrská armáda a samozřejmě vláda.

VICE-VIDEO: Syrský prezident Bašár Asad poskytl exkluzivní rozhovor České televizi


Nepřihlášený uživatel

#839

2015-12-02 13:28

V Národním centru řízení obrany ruského ministerstva obrany se pořádá brífink na téma "Ozbrojené síly RF v boji s mezinárodním terorismem. Nové údaje", který je určen pro zástupce médií.

RF vyzývá Turecko, aby zpřístupnilo objekty, které jsou centry ropného byznysu Daiš

„Jsem přesvědčen, že se nyní začnou objevovat úvahy o tom, že to, co jste tu teď uviděli, je falzifikace. Takže, když to všechno není pravda, ať nás pustí do těch míst, která jsme dnes novinářům ukázali", řekl náměstek ruského ministra obrany Anatolij Antonov.

Více: HLAVNIM ODBERATELEM DAIS V SYRII A IRAKU KRADENOU ROPU ODEBIRAJI TURECKO DUKAZY


Nepřihlášený uživatel

#840

2015-12-02 13:38

LŽI LŽI PROUKRAJINSKA PROPAGANDA NOVINEK.CZ SHIT

Na Krym přivezli ze Sýrie 14 padlých Rusů, tvrdí ukrajinská rozvědka

Na Krym anektovaný Ruskem bylo v listopadu údajně převezeno dalších čtrnáct těl Rusů, kteří padli v Sýrii. Ve středu to podle listu Ukrajinska pravda oznámila hlavní správa ukrajinské rozvědky.

VICE-UKRAJINA CHCE SVADET NA RUSKE VOJAKY ZE UMIRAJ A PACHAJ SEBEVRAZDY PRITOM UKRAJISKY VOJACI POCHAJ SEBEVRAZDY

LŽI

FAKTA

FAKTA JAK TO VE SKUTEČNOSTI JE

Velení ukrajinských ozbrojených sil se snaží utajit stále častější případy sebevražd a dezertérství v řadách ukrajinských vojáků, prohlásil v neděli na brifinku zástupce náčelníka štábu lidové milice LLR Igor Jaščenko.

„Jsou známy případy dezertérství z řad ukrajinských ozbrojených sil. Převážně jsou to vojáci konající základní službu, kdo opouštějí místa stálé dislokace, místa, kde se nacházejí jejich jednotky, a skrývají se u příbuzných a známých. Zvýšil se i počet sebevražd mezi vojáky. Je samozřejmé, že všechna tato fakta se velení ozbrojených sil snaží tajit, informace o tom se ale přece jen dostávají na veřejnost", prohlásil Jaščenko.

Podle jeho slov se morálka příslušníků ozbrojených sil neustále zhoršuje. Jaščenko vyslovil předpoklad, že je to spojeno se špatnými podmínkami, v nichž jsou nuceni vojáci žít, opilstvím, neustálými potyčkami mezi jednotlivými vojenskými útvary a zvůli panující mezi vojáky ukrajinských ozbrojených sil.

Více: UKRAJINSTI VOJACI PACHAJ SEBEVRADI A KYJEV TO TAJI

 

INFORMACNI VALKA JEDE A TIM ZASE PROUKRAJINSKA PROPAGANDA VUČI RUSKU


Nepřihlášený uživatel

#841

2015-12-02 14:58

Za dva měsíce zaútočily ruské vzdušné a kosmické síly na 32 komplexy a 11 rafinérií ropy Daiš v Sýrii, oznámil na brífinku náměstek ruského ministra obrany Anatolij Antonov.

„Ruské vzdušné a kosmické síly útočí na místa, kde se skladují, zpracovávají a přepravují ropné výrobky. Za dva měsíce bylo v důsledku úderů ruského letectva zlikvidováno 32 komplexů zpracovávajících ropu, 11 rafinérií ropy, 23 stanice přečerpávající ropu. Bylo zlikvidováno 1 080 cisteren, převážejících ropu. Umožnilo to snížit zisky z nezákonně těžené ropy v Sýrii téměř o polovinu", řekl Antonov.

Více: Za dva měsíce zaútočily ruské vzdušné a kosmické síly na 32 komplexy a 11 rafinérií ropy Daiš v Sýrii

 

Turecko zatklo dva novináře a tři generály – odhalili, že turecký „humanitární“ konvoj vezl do Sýrie zbraně

„Rusku se neomluvíme, sestřelení stíhačky byl akt obrany“, prohlásil v Bruselu v centrále NATO turecký premiér Ahmet Davutolgu. A mimo jiné lehce zmínil, že Rusko nebombarduje IS, ale civilisty a když bombarduje turecký humanitarní konvoj, chová se stejně jako na Ukrajině (zdroj).

Na mysli měl ruské bombardování konvoje 25. listopadu, v noci po sestřelení letadla, který mířil do syrského města Azaz v blízkosti Aleppa a 5 km vzdáleného od tureckých hranic.

Město je centrem „umírněné opozice“ a centrem zbraní a střeliva a Turecko z něj učinilo zónu mimo kontrolu syrské armády. Vzhledem k odlehlosti syrské armády a také z politických důvodů k úderům na tuto oblast nedocházelo, až nyní Rusko zničilo celou kolonu s nákladem pro ozbrojence. Podle tureckých médií bylo zničeno dvacet kamionů, zemřelo sedm lidí a dalších deset utrpělo zranění. Rusko tak pokračuje v likvidaci všech objektů na hranici s Tureckem a ignoruje zájmy Turecka, na které dříve bralo ohled. V jakékoliv jiné situaci by Erdogan křičel, že Rusko bombarduje humanitární pomoc, ale teď mlčí, i když Rusko tak zahájilo likvidaci zásobovací infrastruktury, kterou Turecko vytvořilo za těch několik let války v Sýrii (zdroj).

VICE-Turecko zatklo dva novináře a tři generály – odhalili, že turecký „humanitární“ konvoj vezl do Sýrie zbraně


Nepřihlášený uživatel

#842

2015-12-04 05:36

VIDEO: Americký senátor odhalil, že USA souhlasily s tím, aby Turecko provedlo téměř 300 náletů proti Kurdům! [CZ Titulky]

 

Schizofrénní rozhodování v americké politice není nic zvláštního. USA mají mnoho podivných spojenců, a tak dochází často k bizarním situacím, že jeden spojenec USA je vlastně nepřítelem jiného spojence USA a ve Washingtonu se potom musí rozhodovat, který ze spojenců má větší strategickou hodnotu. Přesně k tomu došlo ve chvíli, kdy Turkové nabídli USA zapojení se do bombardování „teroristů“ v Sýrii. Stalo se však přesně to, k čemu muselo dojít. Turkové z celkem 300 náletů jich 297 vedli proti Kurdům, nikoliv proti Islámskému státu. USA na to reagovaly tím, že z Turecka stáhly své protiletadlové baterie. Oficiálně s odůvodněním, že již nejsou potřeba. Ve skutečnosti šlo ale o trest pro Turecko za to, že bombardovalo Kurdy, tedy americké spojence.

 

VICE-VIDEO: Americký senátor odhalil, že USA souhlasily s tím, aby Turecko provedlo téměř 300 náletů proti Kurdům! [CZ Titulky]


Nepřihlášený uživatel

#843

2015-12-04 06:18

Čeští odbojáři vyjádřili podporu Rusku v boji proti Daiš (arabská zkratka pro IS, pozn. red.). „Podle nás Rusko brání nejen Evropu, brání i naše národy a naši civilizaci,“ říká v rozhovoru pro Sputnik doktor Jiří Jaroš Nickelli, předseda OV Českého svazu bojovníků za svobodu Boskovice.

Veřejně jste dopisem vyjádřil podporu ruskému zásahu v Sýrii a v případě sestřeleného bombardéru. Co vás k tomu přimělo?

Jiří Jaroš Nickelli: Stanovisko k sestřelení ruského letounu Tureckem jsem nevyjádřil jen jako soukromá osoba. Podal jsem je též jako zvolený zástupce okresní organizace odbojářů v regionu Boskovicka.

Jsem pozůstalý a příbuzný po pěti odbojářích. Jednoho zabilo gestapo, druzí dva zahynuli v Osvětimi, čtvrtý padl pod sekyrou nacistů v Praze.

VICE-Sarkozy: K likvidaci IS je nezbytná koalice s Ruskem

Jak ruský zásah v Sýrii vnímají čeští veteráni?

Naši odbojáři už drahnou dobu sledují tance Evropské unie kolem boje s islamisty. A co vidí? Zatím co evropští politici žvaní, naši slovanští bratři Rusové konají. Bojují se silami, které opakují starý fašismus. Bojují se silami, které hlásají vyvolenou panskou rasu, zabíjejí své vlastní ženy a vraždí takzvané nevěřící všemi možnými způsoby s výkřikem Alláhu akbar.

Více: Čeští odbojáři vyjádřili podporu Rusku v boji proti Daiš (arabská zkratka pro IS, pozn. red.). „Podle nás Rusko brání nejen Evropu, brání i naše národy a naši civilizaci


Nepřihlášený uživatel

#844

2015-12-05 06:54

Otázky a odpovědi V.V.Pjakina ze dne 30.11.2015

Ruský analytik hovoří o tureckých obchodech s ropou a jeho spolupráci s IS, o roli Ruska v Sýrii a ve světě, o rozpadu Turecka a vytváření Kurdistánu, o úloze Číny v globalizačním procesu, o spojení Hollandeho s Ruskem, o NATO, o evropské situaci v souvislosti s migrací a energetickou závislostí a o mnohém dalším.

00:00 – Dnes všichni mluví o Turecku a útoku na ruské letadlo. Ale jsou nějaké události, které unikly pozornosti?  

Opravdu došlo k události, která kardinálním způsobem mění politický průběh života na planetě Zemi. Spadá do kategorie globální politiky, ale média jí nevěnovala dostatečnou pozornost. Prezident Putin na setkání s bolívijským prezidentem Evo Moralesem na jeho žádost slíbil prozkoumat požadavek Bolívie vůči Chile na přístup k oceánu a tato informace mění všechno. Rusko se reálně stalo centem řízení globálního významu. Svět to vidí a země s řešením problémů přicházejí za Ruskem jako prostředníkem. V každém problému je nutno brát zřetel na tento fakt. Nedošlo k tomu jen tak a pro mnoho lidí to bylo očividné, když Putin vyřešil konflikt mezi Indií a Pákistánem, kdy hrozila jaderná katastrofa pro celý svět a kdy se jejich vztahy normalizovaly.

03:22 – Erdogan tvrdí, že na summitu G20 varoval Putina před narušováním tureckého vzdušného prostoru. Nahrálo Rusko protivníkovi?

Absolutně ne a to je složitá otázka. Na summitu G20 naopak varoval Putin Erdogana, že Rusku došla trpělivost a pokud v Sýrii nebude možná dohoda, bude odhalen Erdoganův byznys, proto byly prezentovány snímky konvojů autocisteren, směřujících do Turecka (více a videa).

Rusko plní své dohody, kdyby je neplnilo, rozpoutalo by to ještě větší antiruskou politiku. Rusko podepsalo dohodu s USA a tím s celou koalicí NATO o bezpečnosti vzdušného prostoru nad Sýrií, krytí ruské stíhačky nebylo žádoucí, protože tím by Rusko vypadalo, že nevěří americkému slovu. Američané nikomu nevysvětlují, co tam dělají jejich letadla, ale situace je jako za Hitlera a Japonska – Rusko si muselo vybrat, kam se zaměřit dříve, jestli bojovat nebo hlídat provokaci a nyní je to stejné. Ruští letci museli létat bez krytí, vše stálo jen na tom, jestli USA půjdou do provokace proti Rusku. Erdogan věděl, že Rusko ví o konvojích a že se snaží s Tureckem o Sýrii dohodnout a jen čeká, jestli Erdogan přistoupí na provokaci, ke které došlo. Ta ale nebyla v jeho kompetenci, byla výlučně v kompetenci USA, které Erdogana využily. Provokace však nebyla naplánována proti Rusku, ale proti Sýrii či Číně. Migrace do Evropy probíhá, ale do dění vstupuje Rusko a kříží plány, zájmem proto je vyvolat v Sýrii kromě migrace pozemní válku, za tím účelem je obětován Erdogan. Proč Erdogan na provokaci přistoupil? Měl od USA slíbeno, že v Rusku dojde ke státnímu převratu a ke svržení Putina. Kyjev dlouho předvádí, že je nutné poslouchat USA a Erdogana USA přesvědčily, že veškerá světová elita vzhlíží k Washingtonu, že ruský krach se blíží a on se v budoucnu stane velkým vůdcem regionu a obnoví moc Turecka. Ale kde je ten převrat? Antiruská a antiputinovská koalice byla chycena pod krkem a kdo to udělal? Globální elita, která dala všem najevo, že v Rusku zatím žádný převrat nebude. Rusko na provokaci nepřistoupilo, Erdogan je na holičkách, pod sankcemi a lísá se Putinovi.

 VICE-Otázky a odpovědi V.V.Pjakina ze dne 30.11.2015


Nepřihlášený uživatel

#845

2015-12-07 07:53

Schwarzenberg řekl tolik, jako by včera vstoupil do politiky

  Dnes už „jen“ čestný předseda TOP 09, poslanec Karel Schwarzenberg (podle některých dokonce prý ctihodný muž a člověk, který se prý zasloužil o stát) na svém profilu na serveru Parlamentní Listy.cz, odpovídal na dotazy občanů. Jak lze usoudit, nebyly to otázky zrovna jednoduché, bezvýznamné, či prosté, ale naopak, lze téměř až s podivem konstatovat, že byly tzv. hodně na tělo a často značně velmi (pro něj) nepopulární, odkaz zde.

     Dalo by se očekávat, že jeho odpovědi budou obsáhlé, emotivní, plné podpory a obhajoby prozápadní politiky, zášti vůči Zemanovi či Rusku a Putinovi, nebo bude převládat jeho oblíbené téma o ochraně lidských práv, svobody projevu slova a demokracii, ale ouvej, nic takového se nedělo. Jeho až stoicky klidné, vlažné a strohé odpovědi byly až neskutečně „neschwarzenbergovské“, podle obsahu „výbušnosti“ měly jeho odpovědi buďto značně vlhký prach, nebo kníže nebyl ve své kůži. Obecně lze konstatovat, že jeho odpovědi měly charakter novice, který teprve nedávno vstoupil do politiky. Dovolím si poukázat na některé jeho strohé a velmi opatrné odpovědi:

     Otázku, týkající se porušování lidských práv v Saúdské Arábii, okomentoval pan čestný předseda TOP 09 takto:Saúdská Arábie není náš spojenec, i když máme korektní politické vztahy…. Že tam existují tresty, které byly u nás před staletími, je politováníhodné,“ odpověděl bývalý předseda TOP 09. Že jako ministr zahraniční podepsal se Saudy memorandum o porozumění a spolupráci, čímž vlastně zcela legitimizoval porušování lidských práv, o tom ani nepípl. Také proč, když k tomu nebyl důvod, že?

Jiný dotaz byl na adresu peněz pro uprchlíky, že hází miliony, jako by to byly nějaké drobné. Schwarzenberg se ohradil, že „Žádné miliony neházím, ale vím, že v našem rozpočtu je spousta dotací a výdajů, které nejsou tak nutné, jako je nutné pomoci lidem v nouzi!“ Takže podle něj jsou zřejmě uprchlíci v nouzi a je jim potřeba pomoci, zatímco u nás si všichni žijí nad poměry. Nějaký Klokánek, děti s těžkými onemocněními, na které se sbírají víčka od PET lahví, tělesně postižení, pro které nejsou vozíky, bezdomovci, tisíce lidí žijících na hranici bídy, ubohé důchody atd., to pana čestného předsedu TOP 09 nevzrušuje, ostatně je otázka, jestli je vůbec vnímá.

VICE-Schwarzenberg řekl tolik, jako by včera vstoupil do politiky


Nepřihlášený uživatel

#846

2015-12-07 07:59

Slovensko, a pak i Maďarsko, se odvolaly na zářijové rozhodnutí ministrů vnitra EU o rozmístění 120 tisíc běženců na základě povinných kvót. Čechy, jež rovněž hlasovaly na summitu EU proti povinným kvótám, příkladu partnerů nenásledovaly. Proč?

Tuto otázku položil Sputnik náměstku předsedy výboru pro lidská práva poslanecké sněmovny parlamentu ČR Leo Luzarovi.

Luzar: Odpověď je bohužel docela jednoduchá. Naše politika na světové aréně se dá vyjádřit idiomem ani ryba, ani rak. Měli bychom se postavit bok po boku Slovenska, a teď i Maďarska, které rovněž podalo žalobu.

VICE-Slovensko podalo u soudu žalobu kvůli kvótám EU na přerozdělování migrantů

A vůbec by měli členové Visegrádské čtyřky vystupovat v této otázce jednotně. Oficiální postoj premiéra Sobotky byl zformulován následovně: Soudit se mají Slovensko a Maďarsko, soudní usnesení bude povinné pro všechny státy. Pak nač máme podávat tuto žalobu?

Více: Slovensko, a pak i Maďarsko, se odvolaly na zářijové rozhodnutí ministrů vnitra EU o rozmístění 120 tisíc běženců na základě povinných kvót. Čechy, jež rovněž hlasovaly na summitu EU proti povinným kvótám


Nepřihlášený uživatel

#847

2015-12-07 08:06

Portál WikiLeaks, který je známý svými usvědčujícími články, rozšířil s odvoláním na člověka, obeznámeného se situací, informaci o tom, že turecké vedení údajně plánovalo útok na ruská vojenská letadla už v říjnu.

Informace, kterou o incidentu rozšířil WikiLeaks, předal portálu Fuat Avni, což je pseudonym vlivného insidera v mocenských strukturách Turecka.

Více: TURECKU PRIPRAVOVALO S USA UTOK NA SU-24

I když se syn tureckého prezidenta Bilal Erdogan snažil na papíře o zachování bezvadné pověsti, má jeho životopis dost tmavých skvrn, aby se dalo říci, že obvinění Ruska na jeho adresu nejsou neodůvodněná, píše Handelsblatt.

V roce 2013 podezírala prokuratura Bilala Erdogana z praní otcovských peněz. Obvinění bylo založeno na shromážděných dokumentech, včetně fotografií a telefonních záznamů hovorů Bilala s Recepem Tayyipem Erdoganem. Tehdejší premiér požádal syna, aby „se zbavil všech peněz v domě," napsal list.

VICE FAKTA-Brífink MO RF: Hlavním odběratelem ropy kradené Daiš v Sýrii a Iráku je Turecko. Důkazy

Na začátku roku 2014 se objevil záznam jiného rozhovoru, který se týkal výplaty deseti milionů dolarů. Kdo měl tyto peníze zaplatit, není jasné. Média se ale domnívala, že šlo o úplatek v souvislosti s výstavbou ropovodu. Recep Erdogan prohlásil, že záznam je montáží a „špinavým falsifikátem."

Více: SYNU ERDOGANA RIKAJI MINISTR ROPY IS


Nepřihlášený uživatel

#848

2015-12-07 08:08

V nejbližší době se může ukrajinský prezident Petro Poroenko rozhodnout pro čistku ve svém týmu kvůli řetězové reakci konfliktů, k nimž dochází v jeho okolí, soudí ředitel Ukrajinského ústavu analýzy a managementu, politik Ruslan Bortnik.

Ke konfliktům v prezidentově okolí začalo docházet prakticky od prvního dne jeho prezidentství, píše Bortnik. Vidí v tom vinu samotného Porošenka, který se při jmenování do funkcí řídil kmotrovstvím, klanovostí a korporativností. „Porošenko neprošel „test svitou", jeho okolí a přátelé se postupně „vylili z břehů" a začali důsledně diskreditovat jeho samotného", píše autor.

VICE-Ukrajinský politik vyzval k sjednocení proti Porošenkově diktatuře

Podle jeho slov prezident raději do těchto konfliktů nezasahoval, aby získával kompromitující materiály na všechny, a nepřipustil kritické posílení některé ze skupin vlivu, konec konců se ale tato konfrontace změnila v „politické smetiště".

Více: POROSENKOVE CISTKY V OKOLI

FAKTA-French Donbass fighters: We came to inform people of the reality of this war


Nepřihlášený uživatel

#849

2015-12-07 08:11

Teroristická fronta Islámský stát (Daiš) začala pociťovat finanční problémy kvůli ztrátě kontroly nad částí území, píše The Washington Post.

„Problémy Daiš spočívají v tom, že značná část příjmů fronty byla během dvou posledních let získána díky dobývání, konfiskacím a vydírání, což jsou nestabilní zdroje," vysvětlil docent politických věd na Brigham Young University Quinn Mecham.

List podotýká, že údaje o finanční situaci Daiš nejsou jednoznačné. Podle dat ministerstva zahraničí USA z 4. prosince činil denní příjem Daiš z prodeje ropy jeden až jeden a půl milionu dolarů.

Za účelem získání dodatečných prostředků Daiš zvýšil daňové zatížení na kontrolovaných územích v Iráku a Sýrii, která obývá 6-9 milionů lidí. Kromě toho, podle slov analytika Jane's Information Group Columba Strecka, byly sníženy z 400 na 300 dolarů měsíčně platy bojovníků.

Více: WASHINGTON USA FINACE PRO IS

Polské ministerstvo obrany učinilo prohlášení o tom, že Varšava nežádala a neučinila žádné kroky, svědčící o tom, že by měla zájem o rozmístění na svém území amerických jaderných zbraní, o čemž dříve informovala některé média.

S odvoláním na prohlášení náměstka polského ministra obrany Tomasze Szatkowského se v některých médiích objevila informace o tom, že na polském ministerstvu obrany se zvažuje možnost požádat v rámci speciálního programu NATO o rozmístění amerických jaderných zbraní.

Více: POLSKO NEZADALO NATO O ROZMISTOVANI JADERNICH HLAVIC


Nepřihlášený uživatel

#850

2015-12-07 08:22

VČERA SEM SE DIVAL NA 168 HODIN NA ČT H... A ŘEKNU VAM LIDI ZE JAK ZAS POSPINILI B.ASADA ZE JE TO HNUS VUBEC NEVEDEJ CO A JAK A BUDOU NA NEJ KIDAT SPINU A PREKVAPILO ME ZE UKAZOVALI ČISTKY IS A HAZELA TO ČT NA VINU B.ASADU A PRITOM DOBRE VIME ZE LID DRZI S ASADEM V SYRII A VOLBY BY ZASE VYHRAL LID SYRIE JE RAD ZE TAM MA RUSKO A PLUS SE DO SYRIE VRATILO TOLIK LIDI TO NAM JE UTAJENO 

 VICE-VIDEO: Syrský prezident Bašár Asad poskytl exkluzivní rozhovor České televizi

Ve středu večer, den po ukončení hlasování v Sýrii, byly vyhlášeny celkové výsledky: Při účasti necelých 73,5 % z počtu bezmála 16 milionů oprávněných voličů získal dosavadní prezident 88,7 % hlasů, al-Núrí 4,3 % a Hadžar 3,2 %. Zbylé lístky byly neplatné. Oba neúspěšní kandidáti výsledky uznali a demokratičnost voleb i kampaně už potvrdili zahraniční pozorovatelé.
Pro Ukrajinu zapomínáme na Sýrii: Válka pokračuje, Asad vítězí nejen na bojištích. Proč se Západ obává nadcházejících prezidentských voleb?

VICE-Sýrie-Bašár Asad vyhrál volby.

VICE FAKTA-Tajný dokument Pentagonu potvrzuje, že USA plánovaly vznik ISIL a Islámského Státu již od roku 2012 jako nástroje ke svržení Assadova režimu v Sýrii!