Petice za vystoupení ČR z EU a NATO.


Nepřihlášený uživatel

/ #845

2015-12-07 07:53

Schwarzenberg řekl tolik, jako by včera vstoupil do politiky

  Dnes už „jen“ čestný předseda TOP 09, poslanec Karel Schwarzenberg (podle některých dokonce prý ctihodný muž a člověk, který se prý zasloužil o stát) na svém profilu na serveru Parlamentní Listy.cz, odpovídal na dotazy občanů. Jak lze usoudit, nebyly to otázky zrovna jednoduché, bezvýznamné, či prosté, ale naopak, lze téměř až s podivem konstatovat, že byly tzv. hodně na tělo a často značně velmi (pro něj) nepopulární, odkaz zde.

     Dalo by se očekávat, že jeho odpovědi budou obsáhlé, emotivní, plné podpory a obhajoby prozápadní politiky, zášti vůči Zemanovi či Rusku a Putinovi, nebo bude převládat jeho oblíbené téma o ochraně lidských práv, svobody projevu slova a demokracii, ale ouvej, nic takového se nedělo. Jeho až stoicky klidné, vlažné a strohé odpovědi byly až neskutečně „neschwarzenbergovské“, podle obsahu „výbušnosti“ měly jeho odpovědi buďto značně vlhký prach, nebo kníže nebyl ve své kůži. Obecně lze konstatovat, že jeho odpovědi měly charakter novice, který teprve nedávno vstoupil do politiky. Dovolím si poukázat na některé jeho strohé a velmi opatrné odpovědi:

     Otázku, týkající se porušování lidských práv v Saúdské Arábii, okomentoval pan čestný předseda TOP 09 takto:Saúdská Arábie není náš spojenec, i když máme korektní politické vztahy…. Že tam existují tresty, které byly u nás před staletími, je politováníhodné,“ odpověděl bývalý předseda TOP 09. Že jako ministr zahraniční podepsal se Saudy memorandum o porozumění a spolupráci, čímž vlastně zcela legitimizoval porušování lidských práv, o tom ani nepípl. Také proč, když k tomu nebyl důvod, že?

Jiný dotaz byl na adresu peněz pro uprchlíky, že hází miliony, jako by to byly nějaké drobné. Schwarzenberg se ohradil, že „Žádné miliony neházím, ale vím, že v našem rozpočtu je spousta dotací a výdajů, které nejsou tak nutné, jako je nutné pomoci lidem v nouzi!“ Takže podle něj jsou zřejmě uprchlíci v nouzi a je jim potřeba pomoci, zatímco u nás si všichni žijí nad poměry. Nějaký Klokánek, děti s těžkými onemocněními, na které se sbírají víčka od PET lahví, tělesně postižení, pro které nejsou vozíky, bezdomovci, tisíce lidí žijících na hranici bídy, ubohé důchody atd., to pana čestného předsedu TOP 09 nevzrušuje, ostatně je otázka, jestli je vůbec vnímá.

VICE-Schwarzenberg řekl tolik, jako by včera vstoupil do politiky